Setpagina van: Audioconnection


Mijn HiFi-systeem
Pas de laatset paar jaar ben ik flink aan het upgraden geweest.
Altijd een aardige hifi set gehad maar dat was nog niet echt serieus.
Nu is het mij aardig gelukt om voor een redelijk bedrag een goede set neer te zetten.

De Amerikaanse Odyssey versterker is een super versterker en deze sturen een paar Master Three aan. Deze high-end combinatie vormt de basis van mijn set.

Recentelijk (april 2011) heb ik mijn NAD cd-speler en Pioneer DVD speler de deur uit gedaan om over te gaan op streaming audio. Ik heb een HTPC gebouwd, een NAS met muziek in de meterkast en als D/A converter een Lindemann USB DAC.
De J. River Media Center bestuur ik met een iPad zodat ik niet de TV aan hoef te hebben om een album te kiezen of een playlist samen te stellen.
Ik hoor nu veel meer informatie dan wat ik via de cd-speler gewend was.
Update oktober 2013: De Windows HTPC is vervangen door een BeagleBone Black mini PC welke draait op Debian Linux en Music Player Deamon (MPD).
Werkt perfect en ook via de iPad te bedienen.

En de cd-speler had al eens een flinke stap voorwaarts gemaakt met een Tentlabs klok-module en Burson discrete Op-Amps.

De fotos thuis zijn nog van de oude set met cd-speler.

Sommigen kopen de beste apparatuur omdat ze het kunnen betalen maar een groot deel probeert toch met een beperkt budget net als ik iets behoorlijks neer te zetten. Voor deze tweede groep raad ik echt aan om eens naar de Odyssey versterkers te kijken en de DH Labs kabels. Er zijn genoeg zeer lovende reviews te vinden op internet en ik kan alleen maar zeggen dat ze gelijk hebben :-)

De stroomvoorziening bestaat verder uit een Rittal stekkerblok (dezelfde als vd Hul gebruikt) bij Conrad voor 40 Euro te koop. Hier heb ik zelf een IEC entry op gemaakt zodat ik met een los netsnoer (DH Labs Power Plus) kan werken vanaf het stopkontakt.

Mijn set is een echte stereo set ondanks dat ik ook graag een dvd kijk. Het geluid is geen surround maar mis het ook niet en ik moet er niet aan denken hoeveel ik zou moeten uitegeven om de surround ook op behoorlijk niveau te brengen nog afgezien van de logistieke problemen zoals de beperkingen in ruimte en waar laat je de kabels ?? ... in een bestaand huis ...

Ik ben ook nog van plan een eigen stekkerblok te maken met losse schuko-outlets welke ik zelf kan bedraden en filteren. De huidige Rittal heeft maar 7 aansluitingen terwijl ik er 8 nodig heb en dan heb ik ook meer ruimte tussen de stekkers.
Ik ga wel experimenteren met een ferriet kern waar ik de kabel maar 1 of 2x doorheen haal als subtiele filtering en wat ontstoor condensatoren over de klemmen.

de complete set

de apparatuur

luisterruimte

Lindemann USB DAC

HTPC

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Afstandsbediening Apple iPad 1
Coax interlink DH Labs Revelation
Coax interlink DH Labs Air Matrix
Netsnoer DH Labs Power Plus
Luidsprekerkabel DH Labs Q-10
Meubels Ikea Bonde ??
D/A converter Lindemann USB DAC 24/192
Afstandsbediening Logitech Harmony One
Luidspreker voor Master Three
Voorversterker NAD C 162
Tuner NAD C 440
Eindversterker Odyssey Khartago Plus
LCD-Scherm Philips 37PFL5322
Netsnoer Rittal Stekkerblok 7p
Overige kabels Viablue TVR 120 silver antenne
Overige kabels Wireworld cable Starlight 6 USB
Muziekserver Zelfbouw BeagleBone Black + Debian Linux + MPD player

Mijn HiFi Geschiedenis
Ooit (1984) begonnen met Akai receiver, Jamo Compact 70 boxen en een Akai GX-A5-X casettedeck.

Daarna (1986) naar "echte" hifi middels een Onkyo A-8057 versterker, Denon DCD-800 cd-speler, Nakamichi CR-2 deck, Onkyo T-4027 tuner en voor die tijd echt monsters van speakers met de Wharfedale E-90. Daar konden we wel een discootje mee draaien :-)

In 1998 weer een stapje vooruit gemaakt met een NAD 317 versterker, NAD 524i CD speler - deze "i" variant had andere Op-Amps en condensatoren in de uitgang; door de NL importeur gemodificeerd, NAD C440 tuner en nog steeds met de grote Wharfedales.
Mijn 1e modificaties waren het opnieuw opbouwen van de scheidingsfilters in de Wharfedale`s met betere condensatoren en alles hard-wired. Op de Onkyo versterker heb ik een IEC entry gemaakt met een dik netsnoer ( gemaakt van v.d. Hul Clearwater luidsprekersnoer ). De laatste 2 jaar schroef ik alles open om te zien wat er gemodificeerd kan worden zie o.a. de cd-speler. Verder heb ik alle apparatuur voorzien van een IEC entry om zo gebruik te kunnen maken van goede netsnoeren.
En waar mogelijk gebruik ik betere condensatoren en keramische zekeringen voor de puntjes op de i.

De LCD TV en HD-recorder zijn in 2007 aangeschaft.
In 2009 is de NAD versterker en Wharfedale speakers verkocht en hiervoor in de plaats is de huidige set gekomen met Master Three speakers, NAD voorversterker en Odyssey eindversterker.

De meest recente verandering is het wegdoen van de CD en DVD speler en deze vervangen voor een streaming set bestaande uit een HTPC, muziek op een NAS en een losse USB DAC bestuurd door een iPad.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
In de huidige setup ben ik zeer tevreden over het geluid. De mini server (BeagleBone Black mini PC op Linux)tot en met de Odyssey eindversterker blijken een sterke keten te zijn waardoor de Master speakers zeer goed tot hun recht komen.

Waarschijnlijk is er nog meer te bereiken in een grotere ruimte waar de speakers nog beter het 3D geluidsbeeld kunnen neerzetten.

Maar de details die ik in de muziek hoor is elke keer weer een beleving.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Waarschijnlijk is er nog winst te behalen door de NAD C162 voorversterker te upgraden maar aangezien deze voor het geld al behoorlijk goed presteert moet ik nog flink investeren om hier overheen te gaan. Wie weet ooit ... ;-)

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Mijn Masters staan nu te koop (sinds 16-12-2013) om een set Boenicke speakers aan te schaffen.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Het is een smalle woonkamer met de (luister)bank in een uitsparing wat acoustisch niet ideaal zal zijn. Er is wel een redelijk goede demping door het vloerkleed en de gestoffeerde bank.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Ruim 200 cd`s en 80 dvd`s ??

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elke dag; de radio staat altijd aan als ik geen "cd" luister.

Hoe vaak kijkt u film?
1 x per week.


Hobbies

Audioconnection


Leeftijd onbekend
Set Stereo
Nieuwprijs 9.400
Door mij betaald 6.300

Deze set is online gezet op
09-februari-2010 . Ondertussen is deze pagina 4148 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 08-maart-2014


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail

Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets