Setpagina van: R. Harms


Mijn HiFi-systeem
Ik heb de set helemaal opnieuw opgebouwd vanaf begin 2012, en ben zeer tevreden over het resultaat. Vanaf 2006 luister ik naar Dynaudio luidsprekers. Eerst de Confidence 3, daarna de Focus 160 en sinds begin 2014 de Focus 260.
De kamercorrectie (RoomPerfect) van Lyngdorf is geweldig. Staande golven en hinderlijke reflecties in de kamer worden opgeheven. Wat overblijft is vloeiende muziek, perfecte timing, veel detail en strak laag.

Ik heb de Lyngdorf TDAI-2170 in de standaard uitvoering, dus zonder de USB, analoge en HDMI modules. Zelf gebruik ik slechts 2 ingangen. Op de digitale coax is de streamer aangesloten, en de TV werkt via de digitale optische ingang.
------------------------------------------------------
Update februari 2017: ik heb een Kemp Power Cord Plus gekocht voor de Bluesound Node 2 streamer. Een netkabel van 295 euro aan een streamer van 549 euro. Heeft dat zin? Nou en of (in my humble opinion). Echt veel meer gemak, rust, detail en natuurlijkheid. Het laag gaat dieper en is veel beter doortekend.

Update januari 2017: er is een nieuwe streamer in de set gekomen, de Bluesound Node 2, digitaal verbonden met de Lyngdorf. In alle opzichten net weer wat beter dan de Logitech Squeezebox Touch.

Update augustus 2016: de standaard merkloze toslink kabel tussen TV en Lyngdorf is vervangen door een QED Performance Optical Graphite. Ik verwachtte er niet veel van, maar eenmaal genstalleerd hoor ik hele duidelijke verschillen. Het is alsof de vitrage voor het raam is weggehaald. Meer detail, ruimte en dynamiek in het geluid van TV en films.

Update december 2015: Na het succes van het IKEA Aptitlig slagersblok onder de Lyngdorf heb ik nog 3 kleine bamboe snijplanken uit dezelfde serie gekocht.2 liggen onder de Bluesound Node 2. De derde heb ik onder de NAS gelegd. En weer merk ik een verbetering in realisme. Wonderlijk spul dat bamboe. Zelfs onder de NAS merk ik verschil tussen wel of geen bamboe plankje. En dat alles voor 12 euro samen.....

Update november 2015: Ik heb een bamboe IKEA Aptitlig slagersblok gekocht en onder de Lyngdorf gelegd. Het resultaat is verbazingwekkend. De muziek "leeft" meer en het realisme is nog groter geworden.
Ik had al diverse artikelen en reviews gelezen over het gebruik van bamboe meubels en dit slagersblok. Voor 12,95 is mijn advies: ren naar IKEA en ga dit proberen!

Update oktober 2015: De Kemp Statement netkabel is verhuisd van de Lyngdorf naar de REL. De Lyngdorf wordt nu van stroom voorzien door een Kemp Reference SOTA kabel.
Het resultaat is dat met name het middengebied nog natuurlijker klinkt en dat de subwoofer met meer gemak zijn werk doet.

Update september 2015: ik heb een jonge REL S/3 subwoofer aangeschaft. WOW! Wat een fundament onder muziek en film! En daarbij wordt het middengebied een welkom tikje warmer en de hele "stage" wordt ruimer en voelbaar.

De complete set

Synology 212+

Kemp Reference SOTA en Van Den Hul The Second

De Lyngdorf met IKEA Aptitlig slagersblok

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Luidsprekerkabel Audio Note AN-SPe
Overige kabels AudioQuest Cinnamon netwerkkabels
Muziekserver Bluesound Node 2
Luidspreker voor Dynaudio Focus 260
Demper/kegel/cones/spike Ikea Aptitlig snijplanken en slagersblok
Netfilter Kemp Elektroniks Kemp Powerstrip Plus
Netsnoer Kemp Elektroniks Statement (2x), Reference SOTA en Power Cord Plus
Geintegreerde versterker Lyngdorf Audio TDAI-2170
Demper/kegel/cones/spike Nordost Cables Pulsar Points
Optische interlink QED Performance Optical Graphite
Subwoofer R.E.L. S/3
NAS Synology DS212+
Coax interlink van den Hul DigiCoupler
Interlink van den Hul The Second

Mijn HiFi Geschiedenis
Ruim 30 jaar van aanschaffen, omruilen, upgraden. Dit heb ik allemaal aan apparatuur gehad, en dan laat ik de bekabeling nog buiten beschouwing. Harman Kardon 640VXi, Thorens TD160, Translator Impact 40, Electrocompaniet AW100, Threshold FET-2 en T-200, Denon DCD-3300, Audio Research LS-7, Sonus Faber Electa Amator I en Guarneri Homage, Kef Reference 103.4, 105.3 en Three-2, Celestion SL700 SE, Accuphase E-407, Sony XA50 ES, Jadis JS2 MKII, Dynaudio Confidence 3, Dynaudio Focus 160, Velodyne SPL1000 Ultra, Dynaudio Focus 260, Cyrus Pre XPd Qx met PSX-R, Class CA-2100.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Neutraal zonder scherpte. Eigenlijk typisch Dynaudio. Niets valt op, en alles is in balans. De REL S/3 is een geweldige subwoofer. REL richt zich op het sublaag, en dat is te merken. 25 Hz is nog goed aanwezig en het gaat allemaal heel makkelijk. Het laag overheerst niet maar is er gewoon en daarmee een mooie toevoeging, ook aan het ruimtelijke plaatje en de atmosfeer in opnames.

De Lyngdorf heeft een aantal "voicings" waardoor ook minder goede opnamen best beluisterbaar te maken zijn.

Ik ben in april 2015 verhuisd naar een kamer met een slechtere akoestiek. Dat is ook de reden dat ik de Lyngdorf met Roomperfect heb gekocht. In mijn vorige huis, met prima akoestiek, ging het uitstekend met een Cyrus/Classe combinatie.

Nu staan de luidsprekers relatief dicht bij de muur, en zit ik zelf met mijn hoofd dicht op de achtermuur. Roomperfect corrigeert staande golven en hinderlijke reflecties helemaal.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Alles kan altijd beter. Op het moment ben ik erg tevreden.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Over een paar jaar een upgrade naar de Contour 30?

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Woonkamer met open keuken, ongeveer 40 m2 met een PVC vloer.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Ongeveer 1500 geripte CD`s,/ SACD en high-res gedownload materiaal. Relatief veel vrouwelijke vocalen in de stijlen country-folk en jazz.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Wisselend, hangt van de drukte af, maar zodra ik een avond alleen ben gaat de muziek aan.

Hoe vaak kijkt u film?
Ongeveer 1 x per week.


Hobbies

Overige
Ik heb een aparte groep in de meterkast laten aanbrengen voorzien van de AHP Klankmodule 3 (de Groef Audio). Het resultaat: nog meer rust in de weergave en een scherper TV beeld.
De set heeft een groot bedieningsgemak doordat alle content op de NAS staat. Alle muziek is minimaal in FLAC formaat. Geen Mp3.

Details zijn belangrijk. Een goed netfilter, netsnoeren, betere zekeringen en dempers onder apparatuur leveren winst in de kwaliteit van weergave op.

R. Harms
Leeftijd 54 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs � 14.000
Door mij betaald � 10.000

Deze set is online gezet op
04-januari-2014 . Ondertussen is deze pagina 8050 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 04-februari-2017


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 24 m2
 • Afmeting 6 bij 4 meter
 • Hoogte 2.4 meter
 • Inhoud 57 m3

Muziekvoorkeur
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Country & Cajun
 • Folk

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets