Setpagina van: Dirk van der Sloot


Mijn HiFi-systeem
13 april 2006:"SET VAN DE WEEK" OP DE HOMEPAGE VAN WWW.HIFI.NL.

VERKLARING:
Ik heb mijn set alleen maar op my.hifi.nl gezet omdat ik echt verrast ben door de kwaliteit van mijn nieuwe Edgar versterker. Ik ben er dermate enthousiast over dat ik dit met iedereen wil delen. Het betreft hier een echt serieus high-end product naar mijn mening. In luistertesten kan het de vergelijking met merken als Unison Research en LUA met gemak doorstaan. Dit is in geen geval bedoeld als een reclame-pagina noch heb ik er enig persoonlijk gewin bij.

Dirk van der Sloot, 5 april 2006
__________________________________________________

Mijn set is echt gericht op analoog dus ik draai veel vinyl. Kort geleden heb ik mijn Musical Fidelity voor- en eindversterker verruild voor een geïntegreerde buizenversterker van het hier in Nederland nog vrij onbekende Slowaakse merk EDGAR. Ik wilde graag mijn set vereenvoudigen en ook eens buizen proberen en ik kan zeggen het resultaat is verbluffend. Van EDGAR zullen we binnenkort zeer zeker meer horen, ook op hifi.nl, omdat er net een nieuwe importeur is. Ik kan iedereen aanraden eens naar een buizenversterker en dus ook naar een EDGAR te gaan luisteren, alleen jammer dat er nog niet veel plaatsen zijn waar dat kan.

Genieten van muziek is niet afhankelijk van merkplaatjes of prijskaartjes.

Leuk forum op www.audiofreaks.nl
ga maar eens kijken.

06-05-2007: EINDELIJK: Een Thorens TD160s-mkV
UPDATE 10-06!!!!!!
EDGAR TP105VR GETEST OP TNT-AUDIO (kopiëer de link en plak hem in de browserbalk).
http://www.tnt-audio.com/ampli/edgar_tp105_e.html

update 26-05: componenten en beschrijvingen toegevoegd.
update 20-04: René van Es heeft de EDGAR TP305 phonoversterker getest op www.hifi.nl (link onderaan)
update 13-04: SET VAN DE WEEK OP WWW.HIFI.NL!!!
update 11-04: thumbnail THORENS TD160S-mkV geplaatst.
update 07-04: filmlijst aangepast.
update 05-04: verklaring toegevoegd. Nieuwe foto. specificaties aangevuld.
update 01-04: specs Edgar aangevuld. Link naar review. Tekst uitgebreid.
update 31-03: filmlijst en tekst aangepast.
update 27-03: tekst draaitafel aangepast (upgrades).
update 26-03: foute link hersteld van Arthur Salvatore
update 25-03: tekst aangepast. Artiestenlijst gevuld.
update 24-03: duidelijker foto`s

High-end EDGAR TP105VR geïntegreerde buizenversterker (specificaties onderaan de pagina)

EDGAR TP105VR achterzijde

EDGAR TP105VR met 12 buizen!

Michell Gyrodec mkV met TecnoArm

De open Edgar TP101-mkII

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Luidspreker voor Audio Physic Tempo II-SE
Interlink Cardas Audio OEM eindloos zilver
Geintegreerde versterker Edgar TP105VR
Element Goldring Eroica LX low output
Complete platenspeler Michell Engineering Gyrodec mkV
Arm Michell Engineering Tecno Arm
Voeding Michell Engineering HR-PSU
(SA)CD-speler Musical Fidelity E624 plus X-10D
Phono versterker Musical Fidelity X-LPS V2
Voeding Musical Fidelity X-PSU
Luidsprekerkabel Oehlbach 6mm OFC
Subwoofer R.E.L. Quake II
Tuner Thorens FM4
Complete platenspeler Thorens TD145-mkII
Complete platenspeler Thorens TD160S Mk V
Interlink VLS three times shielded
Losse voeding Zelfbouw neopreen 2,5mm
Meubels Zelfbouw eigen ontwerp, gemaakt door PASTOE

Luisterkamer

Mijn HiFi Geschiedenis
VOORGESCHIEDENIS:
Na de gebruikelijke Japanse setjes werd ik door vrienden besmet met het hifi-virus (nog bedankt Piet en René) en ben ik overgestapt op Musical Fidelity en Canton Karat speakers en een Dual CS750-1. De Dual werd vervangen door de Michell Gyrodec draaitafel en de Cantons werden vervangen door Audio Physic Tempo II-SE speakers.

VERSTERKER:
Het Musical Fidelity voor en eind combo is kort geleden vervangen door een geïntegreerde buizenversterker van het Slowaakse merk EDGAR, type TP105VR waarvan ik het eerste exemplaar in Nederland van de kersverse importeur Auditrade te Makkinga (Friesland) in ontvangst mocht nemen. Mijn aandacht werd op het merk gevestigd door een test van de TP101-mkII (de open versie, zie foto) in het Duitse blad LP. Na veel heen en weer gemail met de importeur en de fabriek (Hielke en Lubor, top!) bleek dat er een nieuwe gesloten variant onderweg was naar Nederland. De contacten met fabrikant en importeur hadden en hebben een uiterst plezierig karakter en na een luistersessie bij de importeur heb ik de versterker meegenomen om hem thuis te proberen. Wat meteen opvalt is de zware houten kist voor het transport dus mensen met zwakke ruggen, opgepast! Na een paar dagen inspelen wist ik het al, deze gaat niet meer terug. Stemmen staan mooi voor de speakers en er is veel detail en diepte. De versterker klinkt vriendelijk en luistermoeheid is uitgesloten. Daarbij opgeteld de werkelijk voortreffelijke afwerking en bouwkwaliteit maken dit een aanrader voor zo`n lage prijs. Het plaatmateriaal van de omkasting is 1,5 mm dik en de frontplaat is van massief kersenhout. De aansluitingen op de achterzijde zijn van hoge kwaliteit waarbij vooral de luidsprekerklemmen opvallen. De feedback met fabrikant en importeur is werkelijk fantastisch. Vele fabrikanten kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Ik zou zeggen profiteer zolang het nog kan, van deze lage prijzen uit het voormalig Oostblok. Gebouwd in West-Europa zou deze versterker minstens twee maal zoveel kosten. Mail me gerust als je wat wilt vragen. Kijk voor een review van de TP101 op www.audiophilia.com/hardware/edgar.htm

LUIDSPREKERS:
De Audio Physic Tempo II-SE is eveneens een bewuste keuze en in mijn beleving de beste Audio Physic ooit in de betaalbare klasse, zeker in de SE uitvoering (met de duurdere tweeter uit de Caldera). Als je er van houdt doe je ze nooit meer weg en de II`s zijn beter dan de latere generaties, die niet meer ontworpen zijn door Joachim Gerhard (zit nu bij Sonics). Ik heb ze als demo-paar op de kop getikt en wil ze niet meer kwijt. Het holografische karakter van deze generatie Audio Physic bewijst ook goede diensten bij het film kijken. Als je nu een betaalbare Audio Physic wilt zou ik eerder de Spark nemen of zelfs de instapper Yara die verbazingwekkend goed klinkt. Een REL zou ik iedereen willen aanraden want iedere speaker gaat er zoveel losser door klinken.

DE DRAAITAFEL:
De Michell Gyrodec is gekozen omdat het een betaalbaar subchassis loopwerk is wat geweldig presteert (met dank aan Phonologic en Edwin van Audio Artistiek te Groningen voor de perfecte after-sales service). Ik geloof in geveerde subchassis loopwerken omdat deze net wat analoger klinken dan massa-loopwerken. Bovendien is het een prachtig geconstrueerd kunstwerk bijna dat een leven lang mee kan. Het is de nieuwste MK-V versie met de nieuwe DC-motor. Aanvankelijk gekocht met een standaard Rega RB300 maar deze klonk een beetje "grijs". De TecnoArm die er nu op gemonteerd is, is een door Michell gemodificeerde Rega RB250 met een Cardas eindloze interlink, verbeterde lagering, VTA stelmogelijkheid, demping van de armbuis en een verbeterde eindbuis met onderhangend contragewicht voor een lager zwaartepunt. Ik heb gelukkig nog een TecnoArm uit de eerste serie want inmiddels is men alweer van de dure Cardas interlink afgestapt. Samen met de TecnoArm heb ik ook de door Trichord ontwikkelde HR-PSU voeding voor de DC-motor aangeschaft en dit geeft een betere doortekening in het laag. Ik knap ook graag oude Thorens draaitafels op uit de 140-160 serie en kan daar net zo van genieten bijvoorbeeld in combinatie met een oude Luxman versterker uit de zeventiger jaren. Ik heb er altijd wel een Thorens naast staan om naar 70`er jaren muziek te luisteren. Je staat er versteld van wat zo`n oude Thorens met wat modificaties (vooral demping van resonanties) nog presteert (bedankt Ronald, voor alle inspiratie). De Musical Fidelity E624 CD-speler in combinatie met de X-10D bevalt nog zo goed dat die mag blijven. Ik heb sowieso geen last van het upgrade-virus en hou m`n apparatuur vaak wel 10 jaar of langer. Er wordt naar mijn mening nog te vaak naar de apparatuur geluisterd i.p.v. naar de muziek. Ik kan rustig twee jaar zoeken en vergelijken voordat ik tot de aanschaf van een nieuw component besluit en moet er eerst absoluut zeker van zijn dat ik er voor een lange periode tevreden mee zal zijn.

AANSCHAF ADVIEZEN:
Verder ben ik van mening dat je bij de aanschaf van apparatuur vooral heel veel aandacht moet besteden aan de speakers. Ga zoveel mogelijk merken beluisteren totdat je denkt "dit is het". En denk niet dat je met dure kabels een verkeerde keuze voor apparatuur nog wezenlijk kunt veranderen. Ik bedoel hiermee dat je eerst moet investeren in apparatuur voordat je gaat "tweaken" met dure kabels etc. In dit kader kan ik aanbevelen de uitgebreide sites van high-end goeroe Arthur Salvatore en techneut Jan Breemer eens grondig te bestuderen (links onderaan de pagina).

TESTMATERIAAL:
In het top-10 lijstje (zie ook de thumbnails, klik om te vergroten) staan een aantal CD`s (LP`s geven nooit problemen) waar je heel goed je set mee kunt testen. Die van Daniel Lanois is een gemeen klinkend dingetje maar dat is bewust zo geproduceerd en die van Mari Boine gaat langs de grens van wat er op CD mogelijk is zonder er overheen te gaan. Kan op een al te enthousiaste set zeer aan de oortjes doen. De CD`s van Muthspiel en Magna Carta horen gewoon op elke set perfect te klinken zonder irritaties.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
vriendelijk, open, gedetailleerd, diepte, grote soundstage, zeer fraai stereobeeld, dynamisch, zonder kilte.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
op dit moment geen.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
eerst maar eens genieten.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
niet te hoog, redelijk hard maar voldoende gedempt.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
400 cd`s, 800 lp`s, 1400 films (meest dvd).

Hoe vaak luistert u naar muziek?
vrijwel dagelijks.

Hoe vaak kijkt u film?
paar keer in de week.


Hobbies
muziek, film, Thorens (bedankt Ronald van Eijk, mentor met twee rechterhanden).

Overige
FAVORIETE LINKS:

www.audiofreaks.nl

EERSTE VOLLEDIGE ENGELSTALIGE TEST VAN DE EDGAR TP105VR:
www.tnt-audio.com/ampli/edgar_tp105_e.html

www.hifi.nl/recensies.php?id=2607 (recensie EDGAR TP305 phonoversterker door René van Es)
www.auditrade.nl
www.edgar.sk
www.audioartistiek.nl (Michell, Naim)
www.audiophilia.com/hardware/edgar.htm (review Edgar TP101)
http://aob.hifi.nl/vorig.htm (review Edgar TP105)
www.michell-engineering.co.uk

http://home.zonnet.nl/r.plant (VOOR 2e HANDS VINYL)

www.high-endaudio.com/index_ac.html (Arthur Salvatore)
www.breem.nl (Jan Breemer)
www.thorens-info.de
www.theanalogdept.com
www.iona.uk.com

EDGAR TP105VR TECHNISCHE GEGEVENS:
Output power: 2 x 40 Watt RMS / 4 and 8 Ohm
Inputs: 5
Input sensitivity: 250 mV / 40 Watt
Input impedance: 10 kOhm
Harmonic distortion: 0,1 % (1 kHz, 5 Watt)
Frequency range: 20 - 20 000 Hz + -1 dB / 5 Watt
S / N ratio: 90 dB
Tubes: 2x 12AX7, 2x ECC 81, 4x EL 34, 4x PY88
Power: 230 V, 50 Hz, 250 VA
Dimensions (w x h x d): 435 x 160 x 350 mm
Weight: 17 kg
Prijs: € 1850,- (incl. afstandsbediening voor volume)

Dirk van der Sloot
Leeftijd 62 jaar
Beroep adm. medewerker
Set Stereo
Nieuwprijs 10.000
Door mij betaald 10.000

Deze set is online gezet op
14-maart-2006 . Ondertussen is deze pagina 16635 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 25-maart-2010


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 24 m2
 • Afmeting 6 bij 4 meter
 • Hoogte 2.4 meter
 • Inhoud 57 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Wereldmuziek
 • Country & Cajun
 • New Age
 • Blues
 • Electronic
 • Folk
 • Symphonisch
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Animatie
 • Horror
 • Komedie
 • Avontuur
 • Actie
 • Animatie/tekenfilms
 • Serie
 • Science Fiction
 • Thriller
 • Documentaire
 • Zwarte komedie

Film top 10
 • The Exorcist
 • Das Boot
 • The Big Chill
 • Manhattan
 • Obsession
 • 2001: A Space Odyssey
 • Vertigo
 • Don\'t look now
 • Solaris (1972)
 • Communion

Muziek top 10
 • Donald Fagen - The Nightfly (LP)
 • Jennifer Warnes - Famous blue raincoat (LP)
 • Talk Talk - Colour of Spring (LP)
 • Daniel Lanois - For the beauty of Wynona (CD)
 • Simple Minds - New gold dream 81, 82, 83, 84 (LP)
 • iona - Heaven\'s bright sun (CD)
 • David Crosby - If I could only remember my name (LP)
 • Magna Carta - Seasons (CD en LP)
 • Muthspiel, Johnson, Blade - Air, love & vitamines (CD)
 • Mari Boine Band - Balvvoslatjna/room of worship (CD)

Populairste artiesten/bands
 • Chris Rea
 • Peter Gabriel
 • Maria McKee
 • Mark Knopfler/Dire Straits
 • David Crosby
 • Split Enz
 • Talk Talk
 • iona
 • Simple Minds
 • Genesis

Links vrienden
Bladeren tussen sets