Setpagina van: Referens


Mijn HiFi-systeem
Mijn set bestaat uit de engelse producten Exposure en PMC.
Een geweldige combinatie, die er niet alleen mooi uitziet, maar ook fantastisch klinkt.

Set

Exposure voor- en eindversterker

PMC fact.8

Stekkerblok

iFi iPurifier3

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Overige kabels Art Speak USB
Netsnoer Art Speak unshielded
Netfilter Art Speak parallel
Interlink Art Speak silver
Geluidsdempers en isolatoren Art Speak berkenmultiplex
Luidsprekerkabel AudioQuest FLX-Slip 14/4
Eindversterker Exposure AMP 2010S2
Voorversterker Exposure DAC 2010S2
(SA)CD-speler Exposure CDP 2010S
Muziekserver Hewlett Packard HP Stream 11
Anti-jitter iFi USB iPurifier3
Netfilter Isotek Evo3 isoplug
Luidspreker voor PMC Fact Series fact.8
Losse voeding Sbooster BOTW ECO
Aantal groepen Siemens Siemens CFC Sitor met Art Speak zekering

Mijn HiFi Geschiedenis
1962

Een audiofiel werd geboren

1974

Toen ik 12 was hoorde ik bij iemand thuis de Bose 901. Dat maakte veel indruk. Mijn eerste eigen versterker was een Philips AG-9016, de eerstvolgende was een Pioneer SA-5300 met Wharfedale en later Audax boxen. Daarna een Sansuis A40. Platenspelers die ik heb gehad: Garrard 209, Technics SL-3210 en SL-1500 en de Dual CS-728Q. Cd spelers die ik heb gehad: Sony cdp-m25 en Marantz cd-48.

1982

KEF 104 boxen gekocht. Deze zijn 10 jaar later omgebouwd tot transmissionline boxen met nieuwe filters. De T27 tweeters werden later vervangen door de Vifa XT300.

1986

De 100 Watter eindversterker uit de Electuur gebouwd. Deze werd gebruikt i.c.m. een Toshiba SY-330 voorversterker.

2002

Exposure 2010 geïntegreerde versterker gekocht bij de Radiobeurs. Deze had een prima prijs-kwaliteit verhouding met een mooie vormgeving. Muziek werd beluisterd met zelfgebrande cd's in de Marantz speler. Deze werd later vervangen door de Exposure 2010S.

2012

Het was niet erg praktisch om muziek steeds op cd te moeten branden. Een dac zou de oplossing zijn. De Exposure 2010S2 dac kwam op de markt. Volgens Multifoon was ik de eerste eigenaar in Nederland. Dat bleek wel, toen er wat kinderziektes aan het licht kwamen. Tophifi heeft die verholpen met het plaatsen van een nieuwe firmwarechip. Ook kreeg ik het advies de dac op drie houten pootjes te plaatsen. Daardoor ging een wereld van diepte open. Omdat bij de versterker knoppen begonnen te kraken, is deze ingeruild bij Hans Audio voor de Exposure 2010S2 eindversterker. Geen knoppen meer en ook beter geluid. De dac dient als voorversterker met volumeregeling. Het werd ook tijd om de boxen te vervangen. Bij Lexicom viel de keuze na uitgebreid luisteren op de Audiovector X3 Super, destijds een budget box vanwege de kredietcrisis. De best mogelijke keuzes waren nu gemaakt. Na verloop van tijd begon echter de ontevredenheid een rol te spelen. De tijd van het experimenteren was begonnen. Bij Audiomaat een tweedehands netfilter gekocht van Art Speak. Na een verhuizing in 2014 werd ik geplaagd door een akelige brom in de trafo van de eindversterker. In de zoektocht naar een dc-blocker kwam ik terecht bij Art Speak. Daar werd ik overweldigd door hoe een set moet klinken. Om een lang verhaal kort te maken, mijn set werd daar onder de loep genomen en voorzien van betere componenten. Dat was al een hele verbetering. Er is meer focus in het geluid, meer diepte en dynamiek. De dac gaat lager. De eerst volgende verrassing kwam van het netbook waar de muziek op speelt. Het geluid werd veel opener na het verwijderen van de interne wifi-card en de ferriet ring om de voedingskabel. Het metalige geluid was verdwenen. Toen heb ik de fan, bluetooth en de speakertjes ook maar verwijderd. Met de door Louis geleverde componenten heb ik nieuwe scheidingsfilters gebouwd voor de boxen. De op gehoor geselecteerde kabels maken het helemaal compleet. Vraag me niet hoe het kan, maar onafgeschermde en ongeaarde netsnoeren klinken het mooist. De iFi iPurifier is vervangen door de iPurifier3. Deze maakt het geluid nog zuiverder en fijner om naar te luisteren. Er is een Siemens CFC Sitor geplaatst in de meterkast met een Art Speak zekering. Die geeft weer meer rust, diepte en druk. Het netbook is vervangen door een fanless 64 bits model met daarop Windows Server 2012R2. Daarmee is het hoogst haalbare bereikt, zeker nu ik de adapter vervangen heb door de Sbooster. De geluidskwaliteit staat of valt met de juiste parameters in Windows. Met veel uitproberen en luisteren is het resultaat verbluffend. Zo kreeg ik b.v. meer diepte bij een Kernel Streaming buffer van exact 63 ms. De processor draait op 600 MHz. Het uitschakelen van de mouse en video controller leverde een ruimtelijkheid op waar ik blij van werd.

2020

De boxen zijn vervangen door de PMC fact.8. Deze wilde ik al sinds de recentie op hifi.nl graag hebben. Weer transmissionlines in huis dus. Wat een geweldige speakers. Deze gaan niet meer weg. En zo is er een einde gekomen aan mijn zoektocht naar het geluid waar ik tevreden mee kan zijn. Als je wat ouder wordt lijkt het middengebied een grotere rol te gaan spelen. Dat is na veel gevogel prima gelukt om goed te krijgen. Voor de stroomvoorzienig heb ik een mooi zwart aluminium stekkerblok. Bij de DC blocker heb ik een Isotek netfiltertje geplaatst. De beste volgorde van aansluiten is netfilter- dac- sbooster- eindversterker. Het belang hiervan wordt vaak onderschat. Aan de Sbooster een nieuw kabeltje gemaakt direct naar de laptop; weg met verloopstukjes en het split-current-blokje. De luidsprekerkabels aan de kant van de versterker met twee i.p.v. vier stekkers aangesloten. Ook dat gaf verbetering. Tweaken blijft leuk, zeker zolang het niet teveel geld kost.

2022

Windows is intussen gereduceerd tot 104 MB op een partitie van 150 MB. Die heeft dus echt niets anders te doen dan muziek maken. Zelfs het aansturen van geheugen is minimaal, want van de 2 GB is 1280 MB uitgeschakeld. De GPU wordt niet gebruikt. Allemaal voor het goede doel: perfect geluid.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Open en helder, gedetailleerd met veel ruimtelijkheid, diepte en vooral rust

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
nvt

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Dankbaar en tevreden zijn :-)

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Woonkamer

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
SSD met new age, fusion, klassiek, easy listening en filmmuziek en een backup SSD.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
zo`n 14 uur per week..

Hoe vaak kijkt u film?
nooit


Hobbies
Hifi, muziek en computer

Overige
Music is how feelings sound like

Referens


Androïde

Leeftijd 59 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
24-juli-2005 . Ondertussen is deze pagina 15757 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 21-januari-2022


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • Klassiek
  • Jazz
  • Filmmuziek
  • New Age
  • Electronic
  • Instrumentaal

Filmvoorkeur
  • Science Fiction
  • Documentaire

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets