Setpagina van: Jippieh


Mijn HiFi-systeem
Tis een Nederlands-Britse combinatie met aangename sound waar ik uren kan van genieten. De andere set van vMedevoort staat op de tweede verdieping. De versterkers zijn niet ge-update. De vM-EE 1.25 en EB 0.5 zijn naar jaren trouwe dienst door vMedevoort geserviced.

06/01/19.
Sinds vandaag Spotify premium gaan gebruiken. Ik had de gratis versie en daar werd ik niet echt blij van. Deze versie is via de Sonos Play-1 best goed om naar te luisteren.

20/01/19.
Apple-tv2.
Op dit moment speel ik Spotify Premium via de iPhone en stream de muziek naar de Apple-tv2. David Sylvian heeft bij mij een speciale plaats in de collectie. En zeker het project Plight and Premonition wat hij samen met Holger Czukay heeft gemaakt. Eigenlijk moet ik zeggen dat de muziek erg goed wordt weergegeven. De digitale omzetting wordt verzorgd door de vMedevoort DA468, en dit is geweldige dac om het digitale signaal om te zetten naar analoog.

04/02/2019.
B&W P7, iPhone en Spotify.
Wat kan ik hiervan zeggen? Dit is zeker aangenaam genieten van muziek. De B&W P7 is bedraad verbonden met de iPhone met als groot voordeel dat de muziek vele male beter wordt weergeven dan via bluetooth. Bij Bluetooth heb ik de indruk dat de muziek kleiner en compacter wordt weergegeven. Terwijl dat met de bedraadde versie niet het geval is.

16/02/2019.
Bij B&W en van Medevoort is de filosofie de om de muziek zo eerlijk mogelijk weergeven. Niets toevoegen, en zeker niets weglaten. En daar houd ik van. Soms is dat vervelend als de eerlijkheid voorop staat. Er zijn opnames die twijfelachtig zijn. En das jammer dan. De opnames die wel goed zijn, zijn een genot om naar te luisteren.

De eerste set bestaat uit de B&W 803, vM-CA444 met phonoboard, twee maal vM-PA333 mono, vM-DA468 en vM-CD444. De draaitafel is de Rega RP1. Aangezien de B&W’s kritisch zijn wat betreft de bekabeling, is voor mij de match met van den Hul ideaal.

De tweede set bestaat uit vM-EE 1.25 met EB 0.5 welke aangestuurd worden door de vM-PA220 voor de esl-units en vM-MA220 voor de laag units. De cd speler is de vM-CD222, de interlinks zijn uit de Q-serie en de speakerkabel is de SC 33R.

17/04/2019.
vMedevoort PFM3.
Wat doet het? Gewoon, wat het moet doen. De aangeboden stroom een stuk stabieler maken en de nodige verontreinigingen tegen houden. Heeft dat nut? Jawel, want de voedingen van de tv box, de tv en de Apple-TV zijn minder stabiel en creëren nogal wat vervuiling. Na het aansluiten op de digitale uitgang van het netfilter is dit toch een verbetering. De vM-DA468 is ook op de digitale uitgang aangesloten, en op de analoge uitgang is alleen de vM-CA444 ingeplugd. Is het verschil hoorbaar? Ja, er is meer rust in het signaal wat het luisteren veel aangenamer maakt.

21-06-2019.
STAX SR-002 MKII.
Tsjah, ze zijn klein, maar groots qua prestaties. Deze Stax functioneert zowel met een netvoeding als met oplaadbare batterijen. Het grote voordeel is dat je mobieler bent en overal van je muziek kunt genieten. Een elektrostatische koptelefoon is toch een heel andere beleving van muziek. De muziek wordt transparanter, eerlijker en directer weergegeven.

20-07-2019.
vM RA4 Resonance Absorbers.
Deze zijn onder de voeten van de Rega RP1 geplaatst. En ja, het is weer een stukje aangenamer volgens de bekende bewoording om van muziek te genieten.

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Hoofdtelefoon B&W P7
Luidspreker voor B&W 800 803
Complete platenspeler Rega RP1 met upgrade
Hoofdtelefoon Stax SR-002 MKII
Interlink van den Hul D 102 mkIII
Luidsprekerkabel van den Hul CS 122
Netsnoer van den Hul Mainsserver
Netfilter Van Medevoort PFM3
Loopwerk Van Medevoort CD444 met vM-klok
DAC Van Medevoort DA468
Voorversterker Van Medevoort CA444 met upgrade en phonoboard
Eindversterker Van Medevoort 2 x PA333 met upgrade
Optische interlink Van Medevoort OC FD
Luidspreker voor Van Medevoort EE 1.25 met EB 0.5
(SA)CD-speler Van Medevoort CD222 met vM-klok
Geintegreerde versterker Van Medevoort MA220 met phonoboard
Eindversterker Van Medevoort PA222
Interlink Van Medevoort SC-Q
Luidsprekerkabel Van Medevoort SC-33R
Geluidsdempers en isolatoren Van Medevoort RA4 Resonance Absorbers

Mijn HiFi Geschiedenis
Die loopt al meer als 50 jaar

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Verslavend

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Voorlopig geen

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Geen idee

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Een normale huiskamer

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Heb ik allang niet meer geteld. In ieder geval bestaat de collectie uit cd's, LP's en veel high-res bestanden op de nas.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elke dag

Hoe vaak kijkt u film?
Erg weinig


Hobbies

Jippieh


Leeftijd 62 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
31-oktober-2018 . Ondertussen is deze pagina 207962 maal bekeken. Vandaag is de pagina 3 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 20-juli-2019


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • Rock
  • Klassiek
  • Jazz
  • Funk
  • Symphonisch
  • Instrumentaal

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
Bladeren tussen sets