Setpagina van: Ren de Vries


Mijn HiFi-systeem
Weergevers vanuit de Groningse klei, aangestuurd door apparatuur uit het Engelse Cambridge:

Arcam A80, CD73T, T61 gecombineerd met MC-systems M3. Voor in de huiskamer is dit een toonbare en gebruiksvriendelijke installatie die duidelijk bovengemiddeld klinkt!

Yes Sir, English!

Levendige speaker, spreiding!

Soundcare spikes en Supra koperkabel

De kabelaria

De complete audioset. (tv doet niet mee)

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Geintegreerde versterker Arcam A80
(SA)CD-speler Arcam CD73T
Tuner Arcam T61
Interlink AudioQuest Sidewinder
Luidspreker voor MC Systems M3
Luidsprekerkabel Supra Cables OFC koper, 6 kwadraat

Mijn HiFi Geschiedenis
Op mijn 15e heb ik mijn JVC-torentje bij elkaar gewerkt met komkommerplukken :-(. Van mijn vader toen als kroon op het werk Wharfedale 507.2 speakers gekregen. Ik was de koning te rijk, veel plezier van gehad. Twee jaar geleden heb ik de JVC toren verruild voor een NAD 712 receiver en NAD 512 cd-speler. Daarna kreeg ik de smaak te pakken :-) Vanaf toen veel tweedehands geruild, voornamelijk NAD.

Voor wat versterking betreft, de receiver heeft als opvolgers een C350 en een C370 gehad. Dit met teleurstellingen van Harman Kardon en Denon tussendoor. Eentje was trouwens goed, dat was een Van Medevoort CA220 en PA220 combinatie. Mooie klasse-A instalatie, maar voor ons te onhandig voor dagelijks gebruik. Te veel stroomverbruik en geen AB...

De cd-speler heeft evenveel voorvolgers gehad, ook veelal NAD. De C541i was toch zeker de topper te noemen. De NAD 532 DVD-speler was helemaal niks. Traag in gebruik, mecahnisch lawaai en gebrek aan dynamiek. Marantz vond ik wat te onrustig. Net als de versterking van Arcam weet mijn CD73T transparantie te realiseren.

Wat speakers betreft heb ik in mijn NAD periode een grote diversiteit aan speakerkarakters gehad. Onder andere; Elipson 1303FT, Xanadu DS10, AR, Chario, en KEF. De MC-systems weet voor mij een goed geluid neer te zetten. Een goed gedoseerd evenwicht, je doet 'm niet snel zachter. Een echt levendige speaker, jeutje!

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Open! Evenwicht tussen warm en analitisch met een geweldige soundstage!Ik weet het, 't kan altijd gekker. Freaken met kabels, buizen en een draaitafel is beter voor op zolder naar mijn idee. Voor in de huiskamer is dit een toonbare en gebruiksvriendelijke installatie die duidelijk bovengemiddeld klinkt!


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Ten eerste de kabelaria. En als ik er tegenaan loop wil ik de Arcam A80 wel verruilen voor een A90. Maar gezien de gevoeligheid (91dB) van de MC-systems M3 hoef ik het vanwege vermogen zeker niet te doen.Wellicht is de overstap naar de FMJ serie de moeite waard. Het transparante geluid van Arcam bevalt me goed, wellicht dat er uit deze FMJ serie meer te halen is.


Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Kan maar zo zijn dat ik over een half jaar iets compleet anders heb. Audiohobby is voor mij niet een kwestie van jarenlang kwijlen bij n en het zelfde setje. Uitproberen geeft de lol!Of(!) ik ga in de winterdagen op zolder experiknutselen met een draaitafel en buizenversterking.


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Woonkamer, inclusief open keuken om de hoek is ruim 30 vierkante meter met betonnen vloer met parket. Voor de rest normale inrichting met zithoek e.d.De afstand tussen de speakers is 3,5 meter. De luisterafstand 4,5 meter waarbij de speakers zo zijn ingedraaid dat de richtlijnen elkaar iets achter mijn oren kruisen.De looks van de componenten passen prima in het interieur. WAF-proof dus!


Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
400 cd,s. Overwegend pop, blues en jazz...

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elk rustig uurtje...

Hoe vaak kijkt u film?
Ik heb een hekel aan beeldschermpje kijken, ik ga wel naar de bios...


Hobbies
Hifi en klussen van klein tot groot rondom huis.

Ren de Vries
Leeftijd 46 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
21-augustus-2005 . Ondertussen is deze pagina 8570 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 12-april-2013


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 20 m2
 • Afmeting 5 bij 4 meter
 • Hoogte 2.5 meter
 • Inhoud 50 m3

Muziekvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets