Setpagina van: Arjan Kremer


Mijn HiFi-systeem
Phasure NOS1a 75 B met XXHighend 2.02
Juli 2015: Afgelopen jaren is er veel gewijzigd. Belangrijkste is dat de NAD M51 is vervangen door een Phasure NOS1a 75B dac. Interlinks vervangen door Blaxius en USB kabel door Clarixa (beide ook van Phasure).
Ik heb de luidsprekerkabels (degroefaudio) zelf iets aangepast. Om de kabels een siliconenslang met daarin fijn aquarium zand. (mechanische isolatie)

Ook de PC is aangepakt, dit is nu een alleen voor audio te gebruiken PC. Met lineaire voedingen, Windows 10 (build 10074!) en XXHighend 2.02. Muziek staat op de NAS en de bediening gaat via een IPad of laptop.
De PC heeft zelf geen scherm!

Ook de ruimte is aangepakt, ik heb achter de luisterplek op de muur enkele absorptie panelen (zelfbouw) aangebracht, tevens een vloerkleed en extra dikke gordijnen. Er zijn ook 2 verplaatsbare panelen voor de zijdelingse reflecties. Bij elkaar een zeer goede aanpak voor mid-hoog, zeer veel rust in het geluid gekregen. Laag is gelukkig geen problem in mijn ruimte.

Ook de plaatsing van apparatuur is gewijzigd. De eindversterkers staan nu bij de luidsprekers.
En apparatuur (DAC en eindversterkers) staan zoveel mogelijk los van de omgeving. Dit heb ik gedaan door ze op een ikea bamboe snijplank te zetten met daar tussen magic dream ontkoppelaars en onder de snijplan een 14" zacht opgepompte fiets binnenband. Aanrader om zelf eens te proberen!

Oktober 2012: Laatste versie (0.9c-7-5) van XXHighend ge√Įnstalleerd en weer een stap vooruit. Een aanrader voor iedereen die een Computer als bron gebruikt. Ook een nieuwe USB kabel aangeschaft, AudioQuest Coffee. Mooie verbetering, maar de s- en t-klanken lijken scherper geworden. Dat had ik niet verwacht, dat zal ik nog verder moeten uitzoeken.

Augustus 2012: De gehele set in de loop van de tijd vervangen. Geen surround meer!
Alle CD`s op een NAS gezet in WAV. Via een samsung netbook met XXHighEnd afspelen. USB via Audiophilleo2 omzetten naar Coaxiaal in de NAD51 M51 dac en voorversterker. Als eindversterking 2 Jadis JA30! De luidsprekers zijn door DeGroefAudio gemaakt, Volt woovers en JBL tweeters, de midden drivers zijn voor mij onbekend. Super geluid, mooi diep en breed. De opstelling zou nog beter kunnen, dat hebben we ook getest. Maar het is een woonkamer, dus een compromis is noodzakelijk.

Oude situatie:

Van twee walletjes. Maar met het accent op stereo, want daar wordt nog het meest naar geluisterd.

In december 2005 een Tuner gekocht via marktplaats, Arcam T61. Hele verbetering t.o.v. de tuner van de Denon 3803!

Kortgeleden (maart 2006) de Denon DVD 2900 speler laten modificeren door De Groef Audio uit Groningen. CD en SACD in stereo is nu super geworden, helemaal open. O.a. het analoge deel van de speler is vervangen door een buisje. Ook de voeding is aangepast daardoor is ook het beeld en multi kanaal geluid beter geworden. Mijn eerste verbeterpunt is daarmee ingelost!

In 2008 Atoll surround voorversterker PR5.1 aangeschaft, ter vervanging van de Denon 3803. Plus extra Arcam P35 en P80 eindversterkers. In surround een mooie vooruitgang. Voor het stereo deel een mooie gemodificeerde Jadis DPL-2 voorversterker aangeschaft.

De opstelling, woonkamer

Luisterpositie

Apparatuur (Dac en Pc)

Versterker

Luidspreker

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Computer * Anders Zelfbouw
Eindversterker Jadis JA30
Demper/kegel/cones/spike Omicron Magic Dream
Hoofdtelefoon Sennheiser HD650
Luidspreker voor Zelfbouw DeGroefAudio zelfbouw

Mijn HiFi Geschiedenis
Begonnen met een mono platenspelertje en buizenradio. Later voor mijn eerste verdiende geld (fl. 100,--) bij V&D een cassette recorder gekocht en met een microfoontje muziek opnemen. Ik was toen een jongen van 12 jaar, 1975. Tijdens mijn studie tijd gebruik gemaakt van een `soundblaster` draagbare stereo installatie. Met losse philips speaker was het voor mij heel wat, 1982!
Later Denon versterker, Kenwood cd speler en Magnat speakers, lekker knallen, 1990.
Tussen 1996 en 2000 weinig met muziek luisteren gedaan, te druk met carrière en gezin, JVC micro setje deed z`n werk.
In 2000 begonnen met surround, toch wel heel indrukwekkend. Paar weken eerste `alles in één` set gehad Sony dav-200, maar mijn oren vonden dat toch niet prttig. Direct overgegaan naar Onkyo DR-90 (dvd-receiver) en quadral speakers, ik was daar heel gelukkig mee al hoewel het een rib uit mijn lijf was (financieel).
Dit jaar de DR-90 vervangen door Denon 3803, dvd 2900 en de arcam versterking. Er ging een wereld voor ons (hele gezin) open.
2008 terug naar stereo via Jadis DPL2 voorversterker en Arcam P35 eindversterkers. Nu streamen via NAD51 DAC en Jadis JA30 eindversterkers.
Weer een stap verder! Phasure DAC en kabels!

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Echt.....en dat is niet gelogen. Geen enkele digitale scherpte, echt niet.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
positionering, echter de ideale situatie is nu niet te realiseren. Met de huidige opstellingis 85% realiseerbaar. De soundstage wordt dan breder en dieper.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Eindversterkers modificeren door degroefaudio?

Voedingskabels vervangen! Dit moet echt nog eens, waarschijnlijk QSkabels.


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Normale woonkamer met spelende kinderen. Harde akoestiek, houten vloer en hard afgewerkte wanden. Maar nu voorzien van absorbtiepanelen, vloerkleed en dikke gordijnen.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
1000 CD`s in WAV op synology NAS

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elke dag.

Hoe vaak kijkt u film?
geen


Hobbies
Muziekluisteren
Computeren
Fietsen

Overige
Ik heb in 2006 jaar geleden mijn frontspeakers laten modificeren door HSI. Voor een beperkte investering een grote vooruitgang!
Voor 30 euro een geluidmeter gekocht bij Conrad en surround ingeregeld, ook zeer goede investering.
De Arcam A32 en P35 worden als bi-amping gebruikt voor de frontspeakers ook tijdens surround. Aurum speakers vervangen door DeGroefAudio zelfbouw luidsprekers! Erg mooi open geluid.

Arjan Kremer


Het was heel gezellig...

Leeftijd 58 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs 20.000
Door mij betaald 13.000

Deze set is online gezet op
11-september-2005 . Ondertussen is deze pagina 7668 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 20-januari-2019


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 57 m2
 • Afmeting 9.5 bij 6 meter
 • Hoogte 2.4 meter
 • Inhoud 136 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Blues
 • Hiphop & Rap
 • Religieus
 • Symphonisch

Filmvoorkeur
 • Animatie
 • Komedie
 • Actie
 • Science Fiction
 • Thriller
 • Documentaire
 • Fantasie

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets