Setpagina van: Jaap


Mijn HiFi-systeem
Aparte, dubbel uitgevoerde hifi-groep
Van Medevoort PFM2 netfilter
Kemp parallel filter (2x)
Art Speak parallel filter (1x)
Art Speak Silver netbekabeling.
Art Speak sterkkerdoos

Pass Labs X2.5 voorversterker
Van Medevoort PA333 mono eindversterkers (Art Speak modificatie)
TEAC VRDS-10 als loopwerk (XO3)
Art Speak digitale interlink voor de TEAC.
Playstation 3 als dvd- en blu-ray speler
HTPC - Custom.
NAD M51 dac
Sharp 46DH77 lcd-tv

Art Speak Silver 2 interlinks (cinch en XLR)
Art Speak Solid Core Silver luidsprekerkabel
Audioquest Vodka hdmi-kabel voor M51 (naar TV)
Audioquest Forest hdmi-kabel voor htpc, PS3 en settopbox.
Audioquest Forest usb-kabel voor M51 (naar htpc)

Lentus Audio Duo luidsprekers

Open, snel, luchtig en muzikaal... geweldig appraat deze Pass Labs X2.5

De set-up sinds kort. Staat wel mooi zo.

De htpc in aanbouw. Een heerlijke machine die alles heel vlot kan doen!

Nieuw in het systeem: de M51 van NAD. Wat een wonderschone dac!

De Lentus Audio Duo. Prachtige luidspreker.

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Aantal groepen * Anders Twee audiogroepen
Interlink Art Speak Silver 2
Netfilter Art Speak Parallel filter
Luidsprekerkabel Art Speak Solid Core Silver
Overige kabels Art Speak Netkable
Beeldkabel AudioQuest Vodka
Beeldkabel AudioQuest Forest
De-magnitiseer disc Densen Demagnitizer
Netfilter Kemp Elektroniks SNS-plug
Netfilter Kemp Elektroniks Quantum Plug
Luidspreker voor Lentus Audio Duo
D/A converter NAD M51
Voorversterker PASS LABS X2.5
LCD-Scherm Sharp DH77-E
(SA)CD-speler Teac VRDS-10
Netfilter Van Medevoort PFM2
Eindversterker Van Medevoort PA333
Muziekserver Zelfbouw HTPC

Mijn HiFi Geschiedenis
In `98 ben ik serieus met hifi begonnen. Als kind heb ik ook aardig gesleuteld, maar dat tel ik even niet mee.
Van 2001 tot en met 2005 heb ik bij Hifi Studio Wilbert in Utrecht gewerkt. Nadat ik mijn opleiding journalistiek had afgerond, heb ik veel journalistiek werk voor diverse tijdschriften geleverd. Ik heb toen onder andere een jaar voor HVT gewerkt. Daardoor heb ik natuurlijk ontelbaar veel spullen in mijn handen gehad en veel geleerd over combinaties die wel en niet kunnen. Ik heb vooral geleerd dat geluid erg persoonlijk is! ;-).
Ik weet donders goed dat mijn huidige set niet in de smaak valt bij sommige hifi-fanaten, maar hij past wel grotendeels bij mijn smaak, en dat is natuurlijk het meest belangrijk!
Mijn set is een project dat is gestart in 1998. Vanaf 2002 is het hard gegaan. Er zijn tot nu toe veel componenten gekomen en weer verdwenen.
Een cd-speler die me erg bij is gebleven is de Heart Marantz CD5000; een beregoede speler voor zijn geld. Maar ja: hij verslaat geen TEAC VRDS-10 loopwerk in combinatie met een Proceed PDP2. De PDP2 is overigens na een Musical Fidelity X24K gekomen... een erg leuke DAC voor niet veel geld.
Een Arcam D290 heeft het ook lang in mijn set uitgehouden. Een ge√Įntegreerde versterker die een zeer nette prijs/kwaliteitsverhouding had. Hij pastte echter niet zo goed bij de Magnepans. Vandaar dat hij tijdelijk als eindversteker heeft gediend in combinatie met de vM CA230. Na de Arcam is de Densen B300 gekomen. Wat een verschil!
Zoals veel hifi-gekken, heb ik ook veel met kabels en filters lopen `klungelen`. De huidige bekabeling is vrij neutraal met een klein vleugje warmte. De warmte komt vooral door de Kemp HiPower-cords. Het bevalt me echter prima omdat de magnepans wat laagdruk missen en daardoor soms wat fel aan kunnen zetten.
De eerste kabels waarvan ik waarschijnlijk afscheid neem, zijn de AudioQuest Argent luidsprekerkabels. Die zijn toch een beetje oud aan het worden en zullen daardoor hun glans wel verloren hebben. Hoogstwaarschijnlijk komt er een set Van Medevoort SQ-series of MIT`s voor in de plaats. Welke weet ik nog niet.

23-10-2007
Ik heb weer aardig gesleuteld aan mijn set. Onlangs zijn mijn Magnepans ter revisie gegaan. Toen ik samen met mijn vriendin bij Twinstatic was - ja, er zijn vrouwen die hifi waarderen en stimuleren! - hebben we besloten de hele luidspreker onder handen te nemen. De 0.6`en hebben dus ook een nieuw doek gekregen en we hebben de sierlijsten zilvermetallic laten spuiten bij een goede meubelspuiter (Van Duijn in Leiden). Wat een resultaat! Ook de technische revisie bleek zeer de moeite waard.
Kort daarvoor is de Densen B300 voor onderhoud weggeweest. Die heb ik pas kunnen beluisteren op de `nieuwe` Magnepans, maar ik hoor dat hij schoner is... (hoe? Ik weet het niet, het kan ook een gevoel zijn, haha).
Tevens heb ik een paar nieuwe Van Medevoort Reference luidsprekerkabels (SC-QR) tussen de Densen en de Magnepans liggen. Wat een prachtkabel. Veel diepte, goede focussering, heeerlijk mild hoog, strak en diep laag en veel detail. Kortom: op alle vlakken beter dan de Audioquest Argent (en die was al niet beroerd).
Binnenkort gaat de TEAC VRDS-10 naar Audiomagic voor een modificatie. Ik zet er waarschijnlijk een TentLabs XO3 + voeding in. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat!

Update 10-3-2008
De recensie van de Tentlabs-modificatie staat in HVT #3 2008 (het vervolg komt in #6), alsmede op mijn website: www.alpha-audio.nl. Wat een verschil! Echt zeker de moeite waard.

Update: 01-07-2008
De volledige modificatie is nu achter de rug. In één woord fantastisch! De Van Medevoort-dac is al een parel. De Tentlink-modificatie maakt het helemaal af. Wat een detail, wat een strak laag en wat een prachtig midden- en hoog! In HVT #7 of #8 staat het verslag!

03-05-2009
De set is inmiddels behoorlijk aangepakt. Allereerst is er een aparte hifi-groep aangelegd. Deze is dubbel uitgevoerd om digitaal en analoog nog beter te scheiden. Ik heb de schakelkast met de twee Siemens klankmodules in de woonkamer laten aanleggen. Uit het kleine groepenkastje lopen afgeschermde 4mm2-kabels van Belden in een goot naar een drietal wandcontactdozen van Furutech. Mooi spul!
Ik kan het iedereen aanraden dit te doen. Wat een verschil in rust, ruimtelijkheid en detaillering! Ongelooflijk.

Een tweede grote verandering zijn de Lentus Audio Duo-luidsprekers. Niet iedereen zal het (nog) kennen, maar deze luidsprekers van het Nederlandse (!) Lentus Audio zijn parels. Ze geven een prachig ruimtelijk beeld met mooi zwart tussen instrumenten en vocalen. Focussering is strak en de klankbalans is zeldzaam goed. Met name een mooie combi met Van Medevoort...

Update: 11-10-2009
Inmiddels de Van Medevoort MA350 aangeschaft. De CA230 en Densen B300 zijn dus verdwenen na jaren trouwe dienst. De reden is dat de B300 minder grip heeft op de Duo`s dan de MA350. Hoogstwaarschijnlijk speelt de dempingfactor hier een grote rol. Tevens vindt ik de transparantie van de MA350 weer een slag beter dan de B300; de voortrap is immers nagenoeg gelijk.
Tevens komt het geheel beter los van de Duo`s, waardoor ik beter betrokken raak bij de muziek.

Update 12-11-2010
Het is weer een hele tijd geleden dat ik een update heb geschreven. Inmiddels is er weer heel wat verandert.
Zo is er een Squeezebox bijgekomen en heb ik een htpc gebouwd voor streaming video, downloads en wellicht wat audio, al speel ik dat meer via de beter klinkende squeezebox.
Streaming audio is heerlijk. Het klinkt goed - cd-speler klinkt door de mooiere dac nog wel wat beter, meer rust en fundament - en is vooral erg gemakkelijk. Met de telefoon (HTC Desire) door de mappen bladeren is echt geweldig.
Behalve dat heb ik onlangs wat usb- en hdmi-kabels te test gehad (voor een test in PCM). Een gevaarlijk onderwerp en een gevaarlijke test, zo bleek, want na de test zijn de Audioquest Vodka, Forest en Coffee (usb) blijven hangen. Een forse investering, maar wat een verbetering in beeld en geluid zeg! Waanzinnig hoeveel een hdmi- en usb kabel nog kan doen.
Wie meer wil weten over de set, nodig ik uit op mijn website...

13-3-2011 Een droom werkelijkheid
Eindelijk! Ik heb een prachtige Pass Labs X2.5 op de kop weten te tikken. Ik ben gaan zoeken naar een mooie voorversterker toen ik twee Van Medevoort PA333`s (gemodificeerde) kon overkopen van een hifi-vriend. Wat een verschil zeg! Zowel de PA333`s als de X2.5 zorgen voor meer snelheid, lucht, detaillering en controle. Duidelijk grote stap in mijn set!

28-03-2012
Weer aardig wat gebeurd. Al is het niet zo schokkend als de Pass Labs.

Allereerst is alle bekabeling nu van Art Speak. Prachtig spul. Heerlijk open, neutraal en soepel in weergave. De Pass en b-DAC (nu trouwens de versie met 5 inputs) zijn nu gekoppeld met een XLR-interlink.

Tweede punt is de modificatie aan de PA333`s. Ook door Art Speak. Deze klinken nu veel rustiger in het midden en hoog (minder bits), maar toch meer detail en openheid. Absoluut een aanrader!

Tenslotte nog een Sonos Connect gekocht voor de woonkamer. We hebben in de woonkeuken, werkkamer en slaapkamer al Sonos staan, dus het is wel leuk nu in elke ruimte te kunnen spelen. Nee, het is geen hifi, maar het is wel gewoon leuk!

9-8-2012

Art Speak modificatie gedaan voor de b-DAC. WAT EEN VERSCHIL! Veel meer souplesse, betere focussering en een compleet octaaf erbij in het laag. Ik was al erg te spreken over de Tentlabs-dac. Na de modificatie speelt deze dac gewoon twee klasses hoger. Ongelooflijk.

28-01-2013

Kort geleden heb ik de M50, M51 en M52 getest van NAD. Dat was niet heel verstandig, want ik kon geen afstand meer doen van de M51 direct digital dac. Dat apparaat is echt bijzonder. Supersnel, nooit scherp, zeer neutraal en erg flexibel inzetbaar door talloze ingangen. Kortom: de b-Dac is naar de tweede luisterruimte verhuisd en de M51 staat nu in het hoofdsysteem. Prachtige dac!

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Helder, transparant, gedetailleerd, luchtig, 3 dimensionaal, mooi gefocusseerd en een mooi gedefinieerd laag.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Na de modificaties en akoestische aanpassingen valt er weinig meer te verbeteren. Wellicht iets dieper laag bij films.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Een PS-Audio regenerator om alle digitale componenten te voeden. Of wellicht een goede sub...

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Ruim en licht. Houten vloer, vrije achterwand. Vrij minimalistisch ingericht. Ietwat laag plafond.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Ongeveer 700 cd`s (geript), 100 dvd`s / blu-rays. 1/3 housemuziek 1/3 pop 1/6 klassiek en 1/6 vocaal werk en andere genres.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks. Echter, om de dag ga ik er één a twee uur goed voor zitten. In het weekend wat langer als dat kan.

Hoe vaak kijkt u film?
1 keer per week.


Hobbies
Muziek, schrijven, auto`s, computers, sporten (met name mountainbiken)

Overige
Freelance recensent voor IT- en hifi-apparatuur.

Website: www.alpha-audio.nl / www.alpha-media.nl

Jaap


Behalve muziek luisteren ook lekker sporten...

Leeftijd 42 jaar
Beroep Technisch redacteur
Set Stereo
Nieuwprijs 25.000

Deze set is online gezet op
15-september-2005 . Ondertussen is deze pagina 14321 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 05-maart-2018


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 40 m2
 • Afmeting 5 bij 8 meter
 • Hoogte 3.5 meter
 • Inhoud 140 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Dance
 • Singer/Songwriter
 • Nederlandstalig
 • Blues
 • Electronic
 • Lounge
 • Techno

Filmvoorkeur
 • Komedie
 • Avontuur
 • Actie
 • Animatie/tekenfilms
 • Science Fiction
 • Thriller
 • Documentaire
 • Zwarte komedie

Film top 10
 • Roger Waters, Amused to death
 • Daft Punk Tron Soundtrack
 • Massive Attack, Mezzanine
 • Katie Melua, Piece by Piece
 • Birdy, Birdy
 • Sarah McLachlan, Afterglow / Fumbling towards Ecstacy
 • Marco V, 200V
 • Koiba, Nice Traps
 • Enigma... nagenoeg alles.
 • Muse, The Resistance

Links vrienden
Bladeren tussen sets