Setpagina van: Niels de Bree


Mijn HiFi-systeem
De Arcam AVR200 staat momenteel te koop:
http://www.hifi.nl/tweedehands/?item=163268&static=off

Hifi is zeer persoonlijk, een ieder beleefd zijn eigen audio-set anders.

Guust Flater komt regelmatig bij de nog enige echte-HiFi zaak in Den Bosch. Maar Hobo hifi heeft ook een filiaal in Amersfoort. Klantvriendelijk, maar zeker proffesioneel. En men neemt er nog de tijd voor je (en ze hebben ook lekkere koffie ;-).

Detail audiorack

Detail speakerconnectors

Paradigm Signature S4 frontspeaker

Paradigm Signature C3 center

Mr Nixie Mini Dual Tube Headphone Amp

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Demper/kegel/cones/spike * Anders Visaton 5170
MP3 speler Apple iPod mini 4GB
Surround versterker Arcam AVR200
Blu-Ray speler Arcam BDP300
Eindversterker Arcam P90
Interlink AudioQuest Turquoise2
Beeldkabel AudioQuest Cinnamon HDMI
Luidsprekerkabel AudioQuest Slate
Interlink AudioQuest King Cobra
Muziekserver Logitech Squeezebox Classic
Afstandsbediening Marantz RC-5400
Coax interlink Oehlbach NF13
Luidspreker surround Paradigm Studio 10 v.5
Luidspreker center Paradigm Signature C3
Luidspreker voor Paradigm Signature S4
Hoofdtelefoon Sennheiser HD-595SE
LCD-Scherm Sony KDL-40U4000
Netfilter Supra Cables MD06-EU MKII
Luidsprekerkabel Translator Silver Anniversary 2x2,5mm2
Meubels Zelfbouw I&D

Mijn HiFi Geschiedenis
In omgekeerde volgorde ....

September 2013:
Tja zo`n aanbieding kon ik niet laten liggen. Een Arcam AVR400 voor een zeer schappelijke prijs. In eerste instantie klnk ie wat koel en zwak in het laag. Maar na een weekje inspelen, het is echt zo ..., klinkt ie ruim, met heel veel detail (John Mayer - Paper Doll is echt geweldig !!!) en erg mooi en strak in het laag. Ook in surround mode toppie. Moet wel even wennen dat er geen echte volume knop meer is. Maar ben er erg blij mee.

De AVR200 staat de koop (De P90 is reeds verkocht), zie de 2e hands rubriek. http://www.hifi.nl/tweedehands/?item=163268&static=off

Foto`s van de nieuwe set volgen wanneer de AVR200 is verkocht.

Ook nog even een nieuw AudioQuest Cinnamon hdmi-kabeltje voor de verbinding van de BD300 naar de AVR400 gekocht. De tijdelijke merkloze kabel kan hier echt niet aan tippen.

Maart 2013:
Een (zelfbouw) Mr. Nixie Dual Tube Headphone amp besteld. Geweldig helder, open, en een mooie strakke bas. Een aanrader ... (om deze zelf te bouwen moet je wel wat soldeer ervaring hebben). Leuke aanwinst.

Sept 2012
De Arcam DV88+ vervangen voor de nieuwe BDP300. De trouwe DV88+ verkocht aan een hifi-liefhebber. De Wolfson DAC klinkt ruimtelijker dan de DAC in de DV88+.
Tevens een AudioQuest Cinnamon HDMI-cable gekocht(5mtr).
Om de apparatuur te beschermen tegen overspanning (en vervuiling van de netspanning) een Supra MD06-EU spanningsslof aangeschaft.

Aug 2012
De gemodificeerde UPS, voor de voeding van de DV88+ moeten verwijderen. De UPS heeft het begeven. Dus even zoeken naar een andere oplossing om de apparatuur te beschermen.

Maart 2011
De standaard (geschakelde) voeding van de Squeezebox (classic) vervangen door een lineaire voeding (Squeeze-upgrade). Resultaat, je moet wel goed luisteren... , strakker laag, toch wel een beter stereo-beeld. Squeezebox bediening nu via iPad :D

September 2010
De Nederlandse importeur (Acson) heeft ze helaas niet meer in het assortiment, de Paradigm Signature series. Toch kunnen bemachtigen (via Belgi√ę) een Paradigm Signature C3 Centerspeaker.
Ook 2x Paradigm Studio 10 v.5 gekocht (via Marktplaats) als rear-speakers.
Nu een volwaardige surround set. Heb niet het gevoel dat de sub ontbreekt.
Heerlijk genieten van films, zonder klankleurverschil tussen de speakers onderling. Wel weer even de geluidsdrukmeter uit de kast moeten halen, om de set weer even goed af te stellen.

Juni 2009
Via een tip van een Hifi-vriend een Arcam P90 2e hands gekocht. De Audioquest Slate kabels wel even moeten aanpassen. Maar het resultaat is er naar. De Paradigm S4 speakers zijn ge-bi-amped, in één woord "Wow".

Mei 2009
Digitale TV (nee, niet via de kabel), maar gewoon een "wok" aan de muur. Wow wat een strak beeld (ontvanger Dreambox DM8000).

Januari 2009
MiniDisk deck te koop gezet.

December 2008
De 82cm CRT TV vervangen door een 102cm Full HD LCD scherm van Sony.
Prima beeld via DVD speler, maar het antennesignaal laat hier echt te wensen over. Denk er over om een schotel aan te schaffen.

December 2007
Het MiniDisk deck heeft het moeten afleggen tegen een Squeezebox.
Erg gaaf apparaat, super DAC, en met een goede interlink (AudioQuest Turquoise) gewoon prima kwaliteit. Alle CD`s worden in Apple Lossless formaat op een server geplaatst. En de stapel CD`s in de huiskamer kan een stuk kleiner. Denk er nog wel over om zelf een betere voeding te bouwen.

Augustus 2007:
De AudioQuest Turquoise 2 Interlink vervangen door een setje AQ King Cobra.
In het begin was het verschil minimaal. Maar na het inspelen (ruim 24 uur), klinkt deze kabel veel gedetaileerder als de AQ Turquise 2. Meer detail, en meer openheid. Met name stemmen lijken meer naar voren te komen. Ook in het laag is een duidelijke positieve verandering merkbaar.

Juni 2007:
Audioquest heeft de Slate luidsprekerkabel niet meer in zijn assortiment. Toch maar voor de zekerheid een extra AQ Slate Termination Kit besteld. Immers ik wil de speakers ooit een keer full-bi-wired aansluiten. Bij het ophalen van de bestelling bleek de kit incompleet. Later bleek dat de complete Slate Termination Kit niet meer leverbaar is. De incomplete set mocht ik gratis meenemen (da`s nog eens service). We verzinnen wel weer iets om de kabels alsnog aan te passen.

Jan 2006:
We zijn er uit !!
Diverse luidsprekerkabels geprobeerd. Er zijn echt nog goede HiFi zaken waar je een setje (of drie) mee krijgt om een weekendje mee te testen. Hier zijn ze: Oehlbach Twinmix One, Van Den Hul Clearwater, Van Den Hul 352, QED XT350, AudioQuest Type 4 en AudioQuest Slate.
De laatste, AudioQuest Slate, is het geworden, ook meteen de duurste. Enorm gedetailleerd in midden en hoog, breed stereobeeld, zeer gecontroleerd in het laag.
Ik heb de kabels (2x7mtr) zelf (single bi-wire) afgemonteerd, met AQ Termination Kit en Rhodium banaanstekkers van Holland Link. Na eerst 8 uur inspelen (mbv IsoTek CD), klinkt de kabel zoals het hoort.

Oktober 2005:
De ouwe trouwe Sennheiser HD-530 vervangen voor een HD-595SE. Wel even wennen het diepe stakke laag uit een hoofdtelefoon ...

Maart 2005:
Een goede kennis (meubelmaker) heeft voor mij een audiorack "op maat" gemaakt.
Onderin ruimte voor de UPS en de 230V spanningsslof.

Feb 2005:
Diverse netsnoeren vervangen door model DIY. Afgeschermede kabel van Conrad, Stevige stekers en wat krimpkous. Kan zelf geen verschil horen, maar het ziet er wel gaaf uit.

Jan 2005:
Na enkele uren luisteren (en geloof me, dat was niet gemakkelijk), de trouwe B&W`s 630i`s vervangen door een Setje Paradigm Signature S4. In één woord "waanzinnig !!!".

Sept 2004:
De oplossing gevonden voor al die "oude" videobanden. Een Pioneer DVR-520H Harddisk (80GB) recorder. Echt waanzinnig leuk speelgoed als vervanger voor de videorecorder. De Arcam DV88plus blijft natuurlijk voor het afspelen van de CD`s en DVD`s, daar kan ie echt niet tegenop.

Dec. 2003:
Een B&W LCR60S3 Centre gekocht (Paradigm Signature C3 was even ver buiten budget).

Aug 2003:
Een DVD speler gezocht met minimaal de audio kwaliteiten van de Arcam CD7SE. Na uren luisteren (eigen muziek), en uiteraard het lezen van de diverse Engelse hifi-tijdschriften is het weer een Arcam, de DV88plus geworden, samen met de Oehlbach Scart-cable.

Dec 2002:
De Arcam Alpha 9 ingeruild, en een Arcam AVR200 gekocht, een zeer goede Home-Cinema versterker, met uitstekende stereo kwaliteiten .....

Dec 2000:
De eerste DVD-speler werd binnengebracht, model; "kieskeurig, als beste getest ..... Qua beeld een enorme verbetering ten opzichte van de video, maar qua audio gewoon een tegenvaller. De CD`s werden uiteraard afgespeeld op de 7SE.

Feb 2000:
De opvolger van de cassettes werd binnengebracht, een Sony MDS-JE920 MD-deck.
Later helaas teniet gedaan door de "MP3 gekte".

1999:
De hobby weer opgepakt, en in aanraking gekomen met het Arcam-4us, diverse Engelse recenties gelezen, toen maar zelf een gaan luistereren bij diverse hifi zaken in Nederland. Het werd een Alpha 9. Al snel werd ook de CD650 opgeruimd, en vervangen voor een Arcam Alpha CD7SE, inclusief AudioQuest interlinks. Dit was een enorme stap vooruit.

1976 - 1998:
In `76 begonnen met een Telefunken stereo Receiver met twee grundig luidsprekers.
In `79 deze vervangen voor een toen zware Philips receiver met Philips luidsprekers (model met rechthoekige passieve woofer). De set was aangevuld met een Dual platenspeler.
In 1984 mijn eerste CD-speler gekocht, een Philips CD300, voor de toen nog onmogelijke prijs van van fl. 1799,-. Dat waren toen heel wat uurtjes vakantiewerk.
In 1985, na veel lezen in Engelse en Nederlandse hifi tijdschriften, de Philips receiver vervangen door een Sansui AU-77X versterker, met bijbehorende tuner. Even later de CD speler vervangen voor een Philips CD650. Ook zijn er diverse cassettedecks binnengebracht, uiteindelijk bleef er een Sony TCK-555 over.
Later de luidsprekers vervangen door een paar B&W DM630i, inclusief kabels van Translator (2x 2,5mm2 verzilverd). Ook zijn toen de Solid Team luidsprekers aangeschaft. Deze B&W`s waren toen een enorme verbetering in het systeem.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
In stereo:

Heerlijk gedetaileerd, en een zeer duidelijke plaatsing van de instrumenten.In surround:

Indrukwekkend, voorlopig geen "sub" nodig.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Zijn er altijd ...

Maar de knip is leeg ...


Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
1. Een extra Audioquest King Cobra interlink

2. Receiver Arcam AVR400 (da`s gelukt)

en waarom niet ....

3. Misschien ook nog wel een Sub, een Paradigm Signature Servo (Wow, wel erg aan de prijs ...).(Laat mijn partner dit alles maar niet lezen).;-)


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Stenen vloer, door gordijnen en vloerkleed geen galm. Wel wat klein 4x8mtr.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
500 CD`s

200 DVD`s

20 BD`s


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Meerdere malen per week, vaak om te ontspannen na een drukke dag op kantoor.

Hoe vaak kijkt u film?
één tot twee maal per week.


Hobbies
Hifi, Home Cinema, Computer, Digitale fotografie (TimeLaps).

Niels de Bree


alias Guust Flater ;-)

Leeftijd 60 jaar
Beroep Iets met computers ...
Set Stereo & Home Cinema

Deze set is online gezet op
28-juli-2004 . Ondertussen is deze pagina 19558 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 26-januari-2021


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
  • Oppervlakte 32 m2
  • Afmeting 8 bij 4 meter
  • Hoogte 2.4 meter
  • Inhoud 76 m3

Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
Bladeren tussen sets