Setpagina van: Cannes


Mijn HiFi-systeem
Het upgrade pad ingeslagen lijkt er geen weg meer terug.

09-04-2011:
Stap 1 in uitvoering; Nieuwe speakers zijn vandaag besteld.
Heb mijn B&W 803S zo`n 3 weken geleden verkocht na advertentie op hifi.nl
Ik verwacht de nieuwe piano lak zwarte 802 Diamond over 1-2 weken thuis te hebben. Tot die tijd speel ik op de demo set van de dealer in kersen uitvoering.

28-04-2011:
De nieuwe speakers zijn inmiddels een week in gebruik. En wat een verschil met de 803S!
Nu op zoek naar een goede versterker combinatie. Want hoewel de Marantz op zich geen moeite heeft met de 802 diamond is wel duidelijk dat de speaker meer kan dan wat deze versterker er uit haalt..

21-05-2011:
Stap 2 in uitvoering; Ik heb toch besloten om eerst een phono versterker aan te schaffen; Het is de Ayre P 5xe geworden.
Als het goed is heb ik hem volgende week in huis.
Inmiddels beginnen de B&W`s steeds beter te klinken. Die hebben dan ook ruim een maand nodig om op toeren te komen volgens de importeur, en dat is duidelijk hoorbaar. Zowel detaillering, plaatsing als diepte zijn beduidend beter.

28-05-2011:
De Ayre is in bedrijf! Met ingehouden enthousiasme constateer ik dat het bijzonder goed klinkt.... Het grote genieten kan weer aanvangen.

07-06-2011:
Aanschaf XLR versie van de Nordost Tyr. De Ayre klinkt gewoon beter met balanced interlinks.

02-07-2011:
Aanschaf van nog een Nordost Vishnu netsnoer.

07-07-2011:
Aanschaf van een netfilter: Isotek Aquarius met 20A netsnoer.

12-02-2012:
Isotek weer verkocht via hifi.nl.


06-05-2012:
Vervanging van de Marantz PM-11 S1 voor een nieuwe Classe voor en eind versterker: CP 800 en CA 2300. De voorversterker is gisteren opgehaald. De verwachting is dat de dealer de eindtrap deze week binnen heeft en beide apparaten komt installeren.

18-11-`12:
Inmiddels al geruime tijd de dac van de CP 800 verbonden via Nordost Blue Haven USB met Apple Mac Mini, aangesloten op de TV middels HDMI van Audioquest. Amarra aangekocht en op die manier Itunes afspelend via Apple Ipad als remote. Zo praktisch in gebruik en erg goed klinkend!

31-05-`14
De CP 800 is in middels opgewaardeerd tot Mk2 specs. Wat meteen opvalt is dat het geluidsbeeld coherenter is geworden, wat muzikaler. Heerlijk luisteren op deze manier. De toegevoegde mogelijkheden zoals streaming zal ik binnenkort uitproberen.

14-06-`16
Aan het analoge front ook wat nieuws te melden. Heb een nieuw element besteld voor op de VPI Aries. Het is de Kiseki Blue NS geworden. Zeer onder de indruk geraakt tijdens een demo bij de dealer. Dat was nota bene op een VPI Scout en die speelde werkelijk al de sterren van de hemel. Heb speciaal voor deze gelegenheid ook een behoorlijk aantal MFSL platen aangekocht zodat ik er helemaal klaar voor ben als deze week het element is ingebouwd. "Kan niet wachten!

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Computer Apple Mac Mini met Amarra
Phono versterker Ayre P 5 xe
Luidspreker voor B&W 800 802 Diamond
Voorversterker Classe Audio CP 800 Mk2
Eindversterker Classe Audio CA 2300
Luidsprekerkabel Kimber Kable KS 3033
(SA)CD-speler Marantz SA 11 S1
Overige kabels Nordost Cables Blue Haven USB
Netsnoer Nordost Cables Vishnu (3x)
Interlink Nordost Cables Tyr (1x XLR/ 2xRCA))
Overige kabels Nordost Cables Valhalla phono kabel
Element Ortofon Akzent Valencia (MC)
Hoofdtelefoon Sennheiser HD 800
Meubels Spectral Smart Furniture HE 684-BG
Complete platenspeler VPI Aries 3 / JMW 10.5i arm/ Nordost Valhalla arm bedrading
Platenschoonmaakmachine VPI 16.5
Puck VPI HRX
Demper/kegel/cones/spike VPI HRX Feet voor draaitafel

Mijn HiFi Geschiedenis
Ik ben ooit begonnen met een platenspeler van Readers Digest (!). Die kreeg ik destijds samen met een LP van The Doors als verjaarscadeau van mijn ouders. Voor die tijd was ik met het muziek virus besmet geraakt door een oudere zus die naar school ging in de grote stad en dan regelmatig thuis kwam met de meest fantastische muziek oa; Marc Boland, Rory Gallagher, Deep Purple, Alice Cooper, Uriah Heep, The Doors maar ook CSNY en de Beatles.
Ik heb nog best lang gedaan met m`n RD spelertje. Maar ja zoals te verwachten viel was het op een "goeie" dag toch echt over en uit. Voor het luisteren van muziek was ik toen aangewezen op de in de woonkamer aanwezige installatie van mijn ouders. Dat was een Akai set die ze bij V&D hadden gekocht en stond opgesteld in bijpassende witte Cubes. Die meubeltjes waren ook van Akai maar nu terugkijkend hadden ze een wel hoog Jan des Bouvrie gehalte. Dus ik vraag me af...
Tijdens mijn studententijd in R`dam heb ik samen met een huisgenoot ieder onze spaarpot stuk gesmeten bij Snijders Hifi respectievelijk Radio Correct. Immers de CD speler was vrij recent op de markt gebracht en dat was pas echt goed geluid....
Wat ik me er van herinner is dat hij ,ondanks zijn "inferieure" set van Akai, het betere (muzikalere) geluid produceerde. Ik had wat losse componenten gekocht van Luxman. Dat betrof een versterker LV90, tuner T102L en kleine speakers van B&W samen met een CD speler van Kenwood (niet bij Snijders). Het resultaat was teleurstellend ondanks mijn eerste poging "high-end" te gaan met die Luxmans en B&W`s. Eigen schuld natuurlijk want ik had ze aangeschaft zonder alles eerst te beluisteren.
Na mijn studie, van het geld verdiend tijdens mijn eerste baan, heb ik vervolgens iets nieuws aangeschaft bij Dick Bakker en Multifoon: Een Denon 1560 versterker, CD speler van Harman Kardon (7600 II) en Magnepan SMG-A. Dat klonk echt al een stuk beter.
Inmiddels in de "nineties" was deze hobby wat minder belangrijk geworden en heb ik niet veel meer ondernomen. Pas in 2005 is de passie weer opnieuw aangewakkerd. Als gevolg van een valse start bij de geboorte van ons tweede kind hebben we toen een tijdje gelogeerd in het Ronald Mcdonald huis. Ik heb toen de liefde voor muziek herontdekt. Om te kunnen ontspannen en mijn gedachten te kunnen verzetten heb ik daar elke avond naar muziek geluisterd. Dat hielp me om de volgende ochtend weer enigszins positief een dag ziekenhuis door te komen.
Het heeft me ook doen realiseren hoe belangrijk goede muziek kan zijn als een manier van ontspanning. Ik heb me toen voorgenomen om budget vrij te maken voor een goede installatie zodra we weer thuis zouden zijn.
Wat me daarna tijdens de orientatie door hifiland opviel is het aantal voor mij onbekende namen dat zich nieuw gevestigd leek te hebben onder de betere hifi merken. Ik was er tenslotte bijna twintig jaar uit geweest.
Inmiddels ben ik weer behoorlijk "into" audio en trek ik de beurs jaarlijks voor aanschaf, upgrade of uitbreiding. Dat zal als de financieele omstandigheden dit toe laten nog wel even doorgaan vrees ik want ik heb zoals gezegd de smaak weer redelijk te pakken.
Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen zoals streaming etc koop ik zo nu en dan wat audiobladen en sinds kort bezoek ik ook beurzen en demo sessies bij dealers.
Daar valt me overigens wel op hoe redelijk vergrijst de doelgroep voor de high end markt is in Nederland. Het lijkt net of de "High End" industrie gedurende de twintig jaar dat ik ben weg geweest niet echt in staat is gebleken om een jongere doelgroep te interesseren voor toch een geweldige hobby als dit. Aan de andere kant realiseer ik me dat deze hobby behoorlijk IN de papieren en UIT de klauwen kan lopen en dat je financiele mogelijkheden op jonge leeftijd wellicht te beperkt zijn om high end te kunnen omarmen.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Indrukken volgen binnen kort nu ik de Marantz heb ingeruild bij aanschaf van de Classe voor- en eindversterker

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Op dit moment en na de nodige upgrades in de laatste drie jaar zijn er weinig wensen over. Ik overweeg odm de aanschaf van een nog mooier element.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Stap 1. Aanschaf nieuwe luidsprekers. (gerealiseerd April 2011)

Stap 2. Vervanging Element (Lyra, Koetsu, toch weer Ortofon?)

(gerealiseerd in Juni 2014: Kiseki Blue NS)

Stap 3. Aanschaf DAC (Nu overbodig door aanschaf Classe CP 800

welke een waanzinnige interne DAC

behuisd. De dac van de Classe is via usb verbonden met de Mac

Mini die via hdmi is aangesloten op de flatscreen. Vandaar Itunes afspelend via Amarra software. (gerealiseerd Juni 2012)

Stap 4. Aanschaf nieuwe versterker(s) (gerealiseerd Mei 2012)

Stap 5. Aanschaf nieuwe phono trap (gerealiseerd Mei 2011)

Stap 6. Nieuw rek is nu nodig ivm recente uitbreiding van de componenten.

Stap 7. wandctct dozen vervangen?

Mijn wensenlijstje is dus binnen twee jaar bijna geheel gerealiseerd.


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
moderne woonkamer van 52m2 met glas tot plafond aan praktisch alle zijden (heel weinig wandruimte). De woonkamer is middels een halletje verbonden met de rest van het woonhuis en heeft een hoog puntdak. Het lijkt op het deel van een kerk met het bijbehorende akoestische, ruimtelijke effect. Gordijnen van plafond tot vloer. Stereo opstelling in de lengte richting in High

End rack van Spectral. Tapijt op parket voor de installatie

om samen met de gordijnen evt "hardheid te elimineren"


Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
ca 1000 (SA)CD`s in 3 genres. Klassiek 50%, Jazz 25% en overig. De CD`s zijn inmiddels allemaal geript en staan op de Mac Mini.

Na aanschaf van platenspeler 3 jaar geleden inmiddels zo`n 300 platen alweer.


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Zodra het maar even kan.

Hoe vaak kijkt u film?
Gemiddeld 1x per week een tekenfilm voor de kinderen en 1 film voor onszelf.


Hobbies
Anders dan hifi niet relevant voor deze site denk ik.

Overige
De onmogelijke keuze van de echte muziek liefhebber/Of het samen stellen van je top 10 platen en artiesten.

Hoe in hemelsnaam de tien beste platen of artiesten te nomineren als je een erg brede muziek smaak hebt ontwikkeld die loopt van Rock tot Klassiek en van Jazz tot Pop?

Als je op een hete zomer middag de tuindeuren open gooit terwijl je van een lekker glas witte wijn, rose of biertje geniet dan klinkt die fado zo fantastisch. Terwijl je s`avonds in hartje winter of herfst bij de open haard genietend van je single malt al browsend door je platen collectie NIET meteen op zoek bent naar diezelfde fado, maar eerder hunkert naar een plaat die de Ierse mystiek verbeeld zoals bv Clannad. Maakt dat Clannad of Mariza meteen top tien waardig? Nou, wel als je ze hoort op het juiste moment!
Mijn favoriete muziek op zondag morgen ( klassiek/barok) is toch echt niet dezelfde muziek die ik opzet s`avonds na een dag hard werken (lazy jazz, Blue note).
Overigens, is het je opgevallen dat zelfs radio 4 zijn programma aanpast naarmate de dag vordert. S`ochtends gaat het van barok, klassiek naar s`middags de moderne klassieken tot later op de avond naar 20e eeuws klassiek, wereld muziek, hedendaags en jazz...

Een dag die me positieve vibes en energie heeft gebracht vraagt bij mij om andere muziek (bv lekkere bebop of hard rock) dan een dag vol problematiek en stress die je s`avonds uitgeblust op de bank doet belanden (David Sylvian, of Stefano Bollani, Marcin Wasilewski trio en ander ECM materiaal). Schat, doe jij de kinderen....?
Je favoriete muziek is zo stemmings en leeftijds/periode afhankelijk dat het wat mij betreft onmogelijk is om een top 10 samen te stellen.
De nummers die ik zonder discussie de alllerbeste vond twintig jaar geleden, kunnen me nu soms van schaamte doen laten wegkruipen als ik ze weer hoor op de radio. Hoe heb ik dit ooit....

En dan, de nummers die in de auto opzwepend klinken, onder mijn huid kruipen en me aanzetten tot roekeloos rijden ( b.v. Joe Bonamassa met met het nummer India/Mountain time of Van Halen met Jump) doen het dan thuis op de bank ineens iets minder.

Anyway, veel succes met het samenstellen van je top tien....ever....

Cannes
Leeftijd 59 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs 59.000
Door mij betaald 44.000

Deze set is online gezet op
07-januari-2011 . Ondertussen is deze pagina 5051 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 23-januari-2020


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 52 m2
 • Afmeting 10 bij 5.20 meter
 • Hoogte 5 meter
 • Inhoud 260 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Filmmuziek
 • Nederlandstalig
 • Blues
 • Middle of the Road
 • Rock `n Roll
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Animatie
 • Western
 • Oorlog
 • Avontuur
 • Actie
 • Animatie/tekenfilms
 • Romantiek
 • Science Fiction
 • Thriller
 • Documentaire

Muziek top 10
 • David/Igor Oistrakh - Vioolconcerten van J.S. Bach
 • Pieter Wispelwey op Channel Classics - Cello suites van J.S. Bach
 • Miles Davis - Kind of blue
 • Mitsuko Uchida - Piano concerten van W.A. Mozart
 • Ramses Shaffy - Laat me
 • Aaron Copland, London Symphonie, Antal Dorati - Appalachian Spring
 • Simon & Garfunkel - Old Friends, Live on stage
 • Dark side of the moon - Pink Floyd
 • Freni, Pavarotti met de Wiener olv von Karajan - Madama Butterfly van Puccini
 • Supertramp - Paris

Populairste artiesten/bands
 • J.S. Bach
 • W.A Mozart
 • Simon and Garfunkel
 • Miles Davis
 • Pink Floyd
 • Crosby, Stills, Nash & Young
 • Frank Sinatra
 • Dire Straits
 • Diana Krall
 • John Mayer

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets