Setpagina van: AnalogKid


Mijn HiFi-systeem
Stereoset met alleen(!) een analoge bron.
Klankmatig afgestemd op mijn muzikale voorkeur: hardrock, metal en progressieve rock. Zeer veel synergie tussen de componenten van Rega (platenspeler), Naim (versterker en bekabeling), Neat (speakers), Clearaudio (phonostage) en Chord (bi-wire links). De phonostage van Clearaudio lijkt een vreemde eend in de bijt maar past geluidstechnisch perfect in de set.

Rega P5 met volledige Groovetracer upgrade en Incognito rewire kit (copper)

Groovetracer counterweight

Denon DL-160 MC high-output element

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Phono versterker Clearaudio Nano (H)
Geintegreerde versterker Naim Audio Nait 5i (italic)
Coax interlink Naim Audio Hi-Line (rca to rca)
Luidsprekerkabel Naim Audio NACA5
Luidspreker voor Neat Motive 2
Complete platenspeler Rega P5 incl. TT- PSU complete Groovetracer upgrades en Incognito rewire

Mijn HiFi Geschiedenis
Phh.............! Samengevat: eerste serieuze set bestond uit een Philips 880 CD-speler direct aangesloten op een Tandberg 3036A eind versterker en Linn Nexus speakers. Vanaf ca. 1992 gedraaid met Impulse 94 speakers, YBA 3 voorversterker, Audioanalyse(A9)eindverstreker en Meridan 506 CD-speler (tot `99) en Musical Fidelty X-Ray met Siltech bekabeling. Hiermee nooit tevreden geweest tot de aanschaf van mijn huidige set. Mijn favoriete muziek klonk niet zoals ik dacht dat die zou moeten (kunnen) klinken. Gaf de schuld aan de opnames want ik had immers toch veel geld uitgegven? Had de moed bijna verloren dat ik ooit mijn ideale geluid zou vinden en stond op het punt te stoppen met mij HiFi hobby. Tot ik in 2008 op de HiFi beurs in Veldhoven een set van Naim Nait 5i en Neat Motives 2 hoorde! Ik was compleet overdonderd: dit was het geluid waar ik altijd op zoek naar was geweest! Vond het absoluut het beste geluid van de show ondanks de bescheiden prijs. Sindsdien deze set stap voor stap tweedehands aangeschaft. Later mijn set uitgebreid met een Naim Hi-Line interlink (2009) en de Rega P5 platenspeler(2011).

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Het geluid is dynamisch, vol, veel drive, levendig, enthousiast, krachtig, direct, breed geluidbeeld, snel, open en ritmisch (PRaT). Zeker geen analytische set met een saai geluid (voor dito saaie audiophiele muziek). Geeft rockmuziek weer zoals het mijn inziens hoort: meeslepend en met veel`live` gevoel weer. De set is ook vergevingsgezind voor mindere opnames.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Ooit wellicht nog eens Naim Nait XS, SuperNait en/of een `betere` phonostage proberen. Maar ben voorlopig zo tevreden dat ik bang ben dat elke verandering een teleurstelling wordt.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Aparte luisterkamer (zolder). Rechthoekig. Set staat in de breedte van de kamer. Speakers staan ca. 2 meter uit elkaar, 0,80m vanaf de achterwand en de Luisterafstand is ca. 3 meter. Vloerkleed tussen speakers en bank. Verder bureau, boekenkasten en platenkast.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Circa stuks 200 vinyl (`and growing fast`) waaronder veel prachtige japanse persingen. Met name hardrock, metal, progressieve en symphonische rock voornamelijk uit de periode `75-`85 zoals: Rush, Marillion, Kansas, Dream Theater, Iron Maiden, Queensryche, Metallica, Crimson Glory, Helloween, Dokken, Deep Purple, Rainbow, Whitesnake, Dio, Loudness, Gary Moore, Michael Schenker Group, Scorpions, UFO, Yngwie Malmsteen.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
slechts 2x per week (helaas)

Hoe vaak kijkt u film?
Nooit.


Hobbies
HiFi, muziek en vinyl!

Overige
Met de komst van mijn eerste platenspeler na 20 jaar (Project Debut III) in 2008 ben ik gaanderweg volledig overgestapt naar vinyl. Inmiddels heb ik mijn gehele CD collectie en CD-speler verkocht. Vinyl geeft mij zoveel meer voldoening dan CD`s. Het is niet alleen het (mooiere) geluid. Maar de toegvoegde waarde van vinyl is ook het gehele ritueel van een plaat opzetten en zien draaien, de nostalgie, de mooie hoezen en het afstruinen van `nieuw` vinyl op eBay en platenbeurzen. Groot voordeel van een LP tov van CD voor mij is dat ik een LP (kant) in zijn geheel draai. Bij CD was ik altijd snel geneigd om met de afstandsbediening naar een volgend nummer te skippen. Nu niet meer! Dit geeft zoveel `rust` bij het muziek luisteren en daarbij blijkt dat bij de nummers die ik voorheen bij een CD `skipte` ware pareltjes zitten.....

AnalogKid
Leeftijd 52 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs � 6.600
Door mij betaald � 3.600

Deze set is online gezet op
06-mei-2012 . Ondertussen is deze pagina 2052 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 25-januari-2017


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 24 m2
 • Afmeting 6 bij 4 meter
 • Hoogte 2.5 meter
 • Inhoud 60 m3

Muziekvoorkeur
 • Rock
 • Metal
 • Symphonisch

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Populairste artiesten/bands
 • Marillion
 • Rush
 • Queensryche
 • Iron Maiden
 • The Michael Schenker Group
 • Dream Theater
 • Opeth
 • Def Leppard
 • Yngwie Malmsteen
 • Kansas

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets