Setpagina van: Bart Sanders


Mijn HiFi-systeem
- Audiovector S3 Super speakers
- Exposure 2010S cd-speler
- Exposure 2010S geïntegreerde versterker
- Exposure 2010S eindversterker
- Denon TU-1500AE tuner
- QED XT400 speakerkabels met Airlock-connectors op mid en hoog.
- Jumpers zelfbouw Van den Hul CS-122 Hybrid.
- Audioquest Type 4 speakerkabels op woofer.
- Interlink Audioquest Sidewinder
- Interlink zelfbouw Tasker met Neutrik cinch.
- QX! Silencers onder de CD-speler
- Pro-Ject Dockbox Fixed
- Interlink zelfbouw Audioquest ITA 3/3
- Samsung UE50JU6800 UHD 4K TV 50"
- Pro-ject platenspeler

en na de laatste upgrade paste het niet meer in het kastje.

Audiovector S3 Super

Exposure 2010S cd-speler, geïntegreerde versterker en eindversterker.

Zelfbouw brugjes tussen connectoren hoog/mid. Ook dit geeft een geluidsverbetering.

Dockingstation van Pro-Ject voor de iPhone.

Mijn HiFi Geschiedenis
Begonnen met een Philips-setje wat mee is verhuist naar verschillende studentenkamers tot hij uiteindelijk in mijn huidige huis stond. Omdat muziek altijd erg belangrijk voor me was, ben ik me gaan ori├źnteren op een echte(re) hifi-set. Toen uitgekomen bij een Denon PMA-700AE ge├»ntereerde versterker, een Denon DCD-700AE cd-speler en een Denon TU-1500AE tuner. Dit gecombineerd met twee Klipsch RF-15 speakers. Een duidelijk bepalende factor voor de aanschaf van deze set, was mijn toenmalige budget. Aan de andere kant was het een sterke upgrade van mijn geluid ten opzichte van het oude Philips-setje.
Besmet met het HiFi-virus ben ik verder gaan zoeken. Ik heb wat upgrades toegepast zoals nieuwe interlinks, isolatoren onder mijn cd-speler en nieuwe speakerkabels.
Toch knaagde er altijd iets bij dit geluid. Er zat vaak teveel laag in en, erger nog, ik kreeg het geluid niet goed `gecentreerd`. Verder zoekend kwam ik erachter dat dit ws. lag aan de hoge richtinggevoeligheid en het karakter van de Klipsch. In diezelfde tijd kwam ik in aanraking met het speakermerk Audiovector. Deze speakers geven een zeer neutraal en open geluid. Toe ik ze voor het eerst hoorde, heb ik letterlijk tegen de verkoper gezegd `dit is het geluid wat ik zoek!`. Op dat moment werden de Audiovector S3 Supers aangestuurd door een Exposure 2010s geïntegreerde versterken en CD-speler. Deze combinatie heeft mij niet meer losgelaten. Uiteindelijk heeft het geresulteerd in de (geleidelijke) aanschaf van Audiovector S3 Super speakers (kleur donker kersen), een set Exposure 2010S cd-speler, geïntegreerde versterker en losse eindversterker. Speakers en set zijn verbonden met een QED XT400 kabel met airlock-connectors tussen de geïntegreerde versterker en de mid-hoog en met een Audioquest type 4 tussen de eindversterker en de woofer. De connectors van mid en hoog zijn verbonden dooor een zelfbouw jumper van Van den Hul (cs-122 Hybrid). Zelfs op dat niveau kun je verbetering van het geluid krijgen.

12-01-2010
Jawel, eindelijk de Dockbox van Pro-Ject gekocht. Met zelfbouw Audioquest interlink aangesloten. En het klinkt goed!! Je hoort (uiteraard) wel verschil tussen MP3 en de originele CD, maar wat wil je ook... Mijn cd-speler is sowieso van een sterk betere kwaliteit dan de dockbox en mp3 blijft altijd minder dan het origineel. Maar dat gezegd hebbende, de kwaliteit van de muziek die nu uit mijn iPhone komt is zeker prima te noemen. Ideaal om snel even wat muziek te kunnen beluisteren of om een avond met vrienden van muziek te voorzien zonder steeds te hoeven wisselen. Al met al een aanrader!

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Eerlijk, open, los, diep en neutraal.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Alles moet op termijn nog naar een grotere luisterruimte verhuizen, maar daarvoor heb ik een nieuw huis nodig.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Een losse D/A-converter, misschien nog een keer een draaitafel.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Mijn set staat gewoon in de huiskamer. Deze is in een `L-vorm`. Het luistergedeelte is ongeveer 5 meter diep en 4 meter breed. Er staan twee stoelen aan de linkerkant van de luisterruimte en een bank waarop de luisteraar zit (recht tegenover de set dus). Verder staat er een laag kastje tussen de speakers waar de set in/op staat. Aan de muur tussen de speakers hangt een Panasonic plasmascherm.

Tussen de set en de luisterpositie in, staat een laag tafeltje op een kleed. De vloer is van eiken planken is. Voordeel (in mijn optiek) van de ruimte is dat er nagenoeg geen galm in zit. Je zit relatief dicht op de speakers. Hoe e.e.a. zich verhoud tot een grotere ruimte, zal in de toekomst moeten blijken.


Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
330 cd`s (van eigenlijk alles wat, van metal naar klassiek en van jazz naar folk).

54 dvd`s (met name een disney-verzameling van mijn vriendin. Ik richt me zelf meer op de muziek).


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elke dag een paar uur.

Hoe vaak kijkt u film?
Van tijd tot tijd, maar niet vaak. De voorkeur ligt echt bij de muziek.


Hobbies
Hifi, motorrijden.

Bart Sanders


De muziekliefhebber....

Leeftijd 49 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs 8.600
Door mij betaald 7.300

Deze set is online gezet op
14-juli-2009 . Ondertussen is deze pagina 4192 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 19-april-2020


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets