Setpagina van: Roop ----


Mijn HiFi-systeem
Een set opgebouwd uit NAD componenten, Dual platenspeler en Scan Speak Reference Monitor speakers

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Complete platenspeler Dual 704
Luidsprekerkabel Monster Powerline 2 flex
Voorversterker NAD 116
Eindversterker NAD 2 x 214
Tuner NAD 412
(SA)CD-speler NAD C 521BEE

Luisterkamer

Mijn HiFi Geschiedenis
Op jonge leeftijd al gepakt door muziek en in de weer met bandrecorders van Philips en Denon. Met het verdiende geld van vakantiewerk een Sony setje gekocht welk nog steeds dienst doet in een andere huiskamer. Tijdens mijn studietijd in aanraking gekomen met een NAD set en Vifa speakers........ik was direct verkocht...de sony set ging eruit en er kwam een NAD set met Kef Q5 speakers.
Niet lang daarna de Kef's verkocht en er kwamen B&W P5's ( ergens op mijn Hifi staat vast degene die mij de P5's verkocht heeft :-)) Na een rustigere Hifi periode en een verhuizing in korte tijd veel ge-upgrade. De NAD CD-speler vervangen door een NAD 521BEE, een tweede 214 gekocht, de P5's verkocht en een na een bezoek aan Speaker&Co in Rotterdam een set Scan Speak Reference Monitors gekocht.
Ondanks de upgrade's toch nog niet tevreden....is dat het Hifivirus???....nee het werd snel duidelijk dat deze componenten beter kunnen presteren dan ze nu deden. De plaatsing en diepte was onvoldoende helaas.
Via Hifi.nl meer te weten gekomen over akoestiek als component van Hifi. Hier moest ik het in zoeken dat was me al snel duidelijk!!
Ik ben in de weer met het programma Cara en aan het experimenteren gegaan. Deze experimenten zijn in volle gang zullen we maar zeggen maar de eerste resultaten dienen zich al aan....
Met een volgende update hoop ik te kunnen vertellen hoe het uitgepakt heeft.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Altijd lastig om je geluid te omschrijven zonder cliché's te gebruiken maar de NAD 214's en Reference Monitoren produceren een erg live geluid. Bij lage volumes en akoestische muziek open en rustig. Als het volume open gedraaid wordt kunnen ze de gordijnen laten wapperen en de Tragically Hip neerzetten alsof je na 1991 nog niet weggeweest bent uit de melkweg.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Duidelijk de akoestiek, stroomvoorziening en bekabeling.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Na de kamer net geschilderd te hebben denk ik dat we toch nogmaals opnieuw moeten beginnen om de akoestiek nu goed aan te pakken.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Een kamer van 8 x 4 bij 3mtr hoog met houten vloer en natuurlijk een vloerkleed. Relatief nog kale wanden wat zorgt voor een te lange nagalm tijd (zie tumb). Verder is de kamer voorzien van gebruikenlijk meubulair.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
250 LP's

450 CD's

25 Muziek DVD's

Het genre is ruim verdeeld tussen Abba en Zappa, Jazz en Blues met toch wel een lichte voorkeur voor Singer Songwriters, Stevige Rock en een flinke dosis klassiekers


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagenlijks, bij binnenkomen gaat de stereo aan

Hoe vaak kijkt u film?
Nihil, op een druilerige zondagmiddag


Hobbies
Muziek (luisteren), powerkiten, als ik éénmaal gitaar kan spelen.....gitaarspelen.....en graag bezig met lezen over Hifi

Overige
Andere foto's van mijn set plaatsen

Roop ----


That's me

Leeftijd 53 jaar
Beroep Superintendent
Set Stereo

Deze set is online gezet op
07-januari-2006 . Ondertussen is deze pagina 4037 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 08-januari-2006


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 32 m2
 • Afmeting 8 bij 4 meter
 • Hoogte 3 meter
 • Inhoud 96 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Blues
 • Folk

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Links vrienden
Bladeren tussen sets