Setpagina van: gevoel


Mijn HiFi-systeem
Laatste wijziging: Kef 107 vervangen door Linn 350 A. Magistraal.
Wijziging: Linn Kinos voorversterker/AV Processor vervangen door nieuwe 2ehandse Linn Kisto. Jeu, wat is dat een prachtig ding, om naar te luisteren en film mee te kijken dan. Meestal als ik wat verander aan de set dan zit ik eerst een tijdje naar het geluid te luisteren, en nu vanaf de eerste minuut naar de muziek. En het klonk al zo mooi allemaal.
De Kinos staat nu te koop op deze site. :-)
Nog steeds geen nieuwe foto`s, sorry.

Wijziging:Nieuwe TV, Panasonic TXP50V20, Groot, en plat en behoorlijk hoog aan de muur. En dan gecombineerd met HD/Digitaal signaal van de plaatselijke kabelprofiteur. Heel mooi, sterk verbeterd beeld - en het was al niet slecht - maar wel weer even wennen in de huiskamer. Ook een tweede Spider toegevoegd, om alles netjes op zijn eigen "plankje"te zetten. Dat geeft dan meteen wel een verbeterd uiterlijk waar niet aan gewend hoeft te worden.

Wijziging: Alle daarvoor in aanmerking komende Linn apparaten ge-upgrade met een Dynamik voeding.
En een Akurate 3200 Eindversterker toegevoegd. De voorspeakers daarop aangesloten, de surround en center ge-bi-amped: surround hangt nu elk twee keer aan een uitgang van de Chakra 5100, en de center krijgt de energie voor het hoog van de 3200, en voor het laag van de 5100. In totaal zijn dat nu dus 8 eindversterkerkanalen.
Resultaat: Geweldig! Veel beter gedefinieerd laag. Meer laag ook, maar meer alsof het vroeger te weinig was, en nu goed - terwijl ik daar helemaal geen last van had, vroeger. Nog weer meer lucht, ruimte en losheid, meer gemak.

Wijziging: Netwerk tussen de NAS en de DS is nu geheel bekabeld, waarbij de kabels van categorie 6 kwaliteit zijn. Dat geeft dus weer meer rust, detail en openheid.

Wijziging: Linn Akurate DS Digital Stream Player toegevoegd, als bijna-ultieme bron. Om daarvan te kunnen genieten moet je nog wel meer hebben, maar dan aan spullen die ik tot nog toe niet tot mijn geluidsinstallatie rekende: Computer, Computernetwerk bedraad en draadloos, Een NAS voor de opslag van de tot .FLAC omgevormde CD`s, Mobiele telefoon die zich ook computerachtig kan gedragen om de hele boel te bedienen. Het resultaat? Een nog grotere openheid, detaillering, genadeloosheid voor de mindere opnames. Maar bij de goede opnames, een zijdezachte preciesie die ik alleen maar ken van live-uitvoeringen.

Wijziging: De Tuner vervangen door de Linn Akurate Tuner. Al was het alleen maar om het uiterlijk, en dat is het niet.

Wijziging: Siltech SQ 28 Mk1 interlinks en door mijn hardwarepusher zelfgemaakte speakerkabels ook siltech/wbt, gemaakt van 4 aderige inbouwkabel van de rol. Prachtig hoog, meer en beter laag, nog meer ruimte dan er al was.
Wijziging: Een nieuw rack, Finite Elemente Spider, met onder de Unidisk Ceraballs. Dat maakt het geheel dieper en rustiger om naar te luisteren en het maakt de woonkamer aangenamer om naar te kijken.
Het hart van de installatie wordt gevormd door drie Linn komponenten: Unidisk 1.1 voor alle schijfjes, kinos als voorversterker/processor en Chakra 5100 als 5 kanaals eindversterker. Luidsprekers: KEF RR 107 (met K-UBE) als front- dan wel stereospeakers, en Xavian speakers op de drie overgebleven plaatsen. Surrroundgeluid zonder concessies aan muzikaliteit, waarbij de muziek dus ook heel goed van een 5 kanaals SACD kan komen.

Surround-kabeloverlast

Xavian XN270 met Dynaudio poten

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Aantal groepen * Anders 1, alleen voor beeld en geluid
Computer * Anders Netgear Readynas NV
Netfilter AH! Offsetkiller
Stands Dynaudio Stand 2
Interlink Eichmann eXpress 6
Meubels Finite Elemente Spider
Meubels Finite Elemente Ceraball
Beeldkabel IXOS 138
Losse voeding Kemp Elektroniks LO
Losse voeding Kemp Elektroniks Hi
Multi-speler Linn Unidisk 1.1
Surround voorversterker Linn Kinos
Luidspreker voor Linn Klimax 350A
Muziekserver Linn Akurate DS
Tuner Linn Akurate
Meerkanaals eindversterker Linn 3200
Interlink Monster 850
Plasma-Scherm Panasonic TX P50 V20
Coax interlink QED Signature 75
Beeldkabel QED Signature CV
Luidsprekerkabel QED silver anniversary
Losse voeding Sun Leiste 8
Luidsprekerkabel WBT 645 pluggen
Luidspreker center Xavian Scena T
Luidspreker surround Xavian XN 270

Mijn HiFi Geschiedenis
In 1972 begonnen met een tweedehands Thorens, een ditto Grommes buizenversterker en twee boxjes.
Die boxjes zijn in 1974 vervangen door twee grote zelfbouw luidsprekers, even later aangestuurd met een Maranz 1070 versterker.
Met de CD was ik er al snel bij: 1985 denk ik. CD, en later SACD zijn toch wel mijn favoriete bronnen, met excuses aan de vinyl-liefhebbers.
In 1994 de luidsprekers vervangen door de grote KEFfen, met de bijbehorende bas-equalizer, en de Maranz is toen al snel opgevolgd door een Sphinx 2/12 combinatie, alles uit de uitverkoop.
In 2005 overgegaan op surround voor de betere DVD weergave en niet in de laatste plaats voor SACD vijfkanaals geluid. Ik was meteen verkocht toen ik mijn (toen nog) enige klassieke SACD in een goede 5.0 installatie kon beluisteren (bij mijn dealer)
Het was het plan om naar 5 kanalen over te gaan zonder concessies te doen aan het stereogenoegen, en met de overgang naar de Linn apparaten is dat meer dan waargemaakt: ook het stereogeluid is flink verbeterd. De Xavian speakers vullen dit goed aan voor Multichannel muziekweergave en ook bij filmgeluid.
De CDs zijn nu allemaal omgezet in .flac bestanden die via de DS tot mij komen. Hoe het met vijfkanaals muziek verder moet weet ik ook niet. Ik heb er een hard hoofd in, hoe mooi het ook klinkt.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Open, transparant, ruimtelijk, strak ver doorlopend laag. Bij muziek: muziek. Bij films: natuurlijkheid, voorzover films daar naar streven, of, anders gezegd: filmrealiteit.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Ruimte, akoestiek. Weg uit de huiskamer, maar dat vereist een ander huis.....

Kabels? Vast wel. Meer SACD`s? Zeker! Kabels kunnen natuurlijk altijd beter voor beeld en klank, maar met een 5.0 installatie worden het er ook gewoon te veel. Standaardadviezen zoals: "laat de kabels altijd in een rechte hoek kruisen" worden onuitvoerbaar.


Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Misschien nog staads ooit naar Linn Klimax 350A, en daar moet de installatie dan vast ook weer op worden aangepast.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Grote (te lage)huiskamer, veel harde oppervlakken aan vloeren ramen en meubels, maar ook veel gordijn en boekenkast.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
2500 CD`s; 200 DVD`s; 200 LP`s; 100 SACD`s80% "klassiek", 19% "pop" 1% voor al het andere.


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks

Hoe vaak kijkt u film?
Eens per week.


Hobbies
Muziek, luisteren en maken.
Koken, eten, drinken en afvallen.
Lezen.
Film
Tuinieren

gevoel
Leeftijd 62 jaar
Beroep Quality Assurance Specialist
Set Stereo & Home Cinema

Deze set is online gezet op
23-januari-2006 . Ondertussen is deze pagina 10585 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 03-januari-2018


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 59.5 m2
 • Afmeting 8.5 bij 7 meter
 • Hoogte 2.36 meter
 • Inhoud 140 m3

Muziekvoorkeur
 • Rock
 • Klassiek
 • Singer/Songwriter

Filmvoorkeur
 • Serie
 • Science Fiction
 • Zwarte komedie

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets