Setpagina van: Remco Onder de Linden


Mijn HiFi-systeem
Een HT set waarbij de nadruk op muziek in stereo ligt. Geluid is helder, strak en wellicht een tikkie fel. Geluidsbeeld geeft een live beleving.

Overzicht huiskamer

Fronts met center + LCD

LCD + Center

Ownersseat

Brokje electronica

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Subwoofer Elac 203 esp
Luidspreker center Elac CC 200.2
Luidspreker surround Elac CL 310
Luidspreker voor Elac cl 330

Mijn HiFi Geschiedenis
Binnenkort zal ik een volledige update geven van mijn set. De verhuiziing heeft ook een flinke verandering meegebracht namelijk de overgang van 5.1 naar een stereo 2.1 opstelling. Luidsprekers voor zijn behouden maar de rest is helemaal anders. Wat gloeien die buisjes toch mooi. Wordt vervolgd!

Niet echt heel erg lang geleden begonnen. Vader`s maakte me blij met de aanschaf van zijn nieuwe speakers (setje ELAC 208`s). Kon ik mooi zijn zelfgemaakte Transmission Line speakers overnemen. Ik was in de loop van de tijd helemaal verliefd geworden op de klanken van deze units.

Na het woonklaar maken van mijn nieuwe huis was dan eindelijk het moment daar, “de speakers” knopen aan mijn Marantz cd-speler en Sony ES versterker. De “Towers” hebben ca. 1,5 jaar in mijn toenmalige kamertje in mijn ouderlijkhuis staan wachten op dit moment.

Wat denk je? Geen gehoor! De “Twintowers” waren totaal niet geschikt voor mijn luisterruimte. Alles geprobeerd maar niets hielp. Uiteindelijk hebben ze een goed plekje gevonden bij mijn broer.

Er moest dus iets nieuws komen waar ik verliefd op zou kunnen worden. Weldra waren daar de ELAC`s CL 330 op de bijbehorende standaards. Klinken prachtig en zien er ook prachtig uit! Deze speakers passen esthetisch helemaal bij mijn kamer.

Het leven is keuzes maken. Ga ik voor 5.1 of blijf ik stereo draaien? 5.1 maar dan voor muziek was eigenlijk mijn enige optie omdat ik film zeker kan waarderen. Binnen een zeer korte periode de benodigde Rotel’s aangeschaft. Daarna stad en land afgelopen voor een setje ELAC 310’s voor achter. Wederom stad en land afgelopen om tegen een redelijke prijs een sub te kunnen kopen. In Duitsland is het dan toch nog gelukt! Center kon ik gelukkig dichtbij huis overnemen van een goede vriend, compenseert de kilometers die ik in de wagen heb gezeten voor de overige componenten!!! De grote componenten waren nu compleet.

Uiteraard nog de nodige kabeltjes en een stevige LCD en knallen maar.

Wat een verschrikkelijke hobby! Toch maar weer sparen voor nieuwe bekabeling voor de fronts (twisted-pair) omdat de piano van Keith Jarett toch een beetje te metalig klinkt. Mooi interlinkje om de muziek iets meer de kamer in te krijgen... Uiteindelijk heb ik het nu redelijk voor elkaar maar toch.. een TEAC VRDS 25 zou net even mooier zijn.. Zo blijf je lekker genieten van al die mooie muziek en al die mooie spulletjes.

Geeft me een reden om mijn jasje en dasje aan te trekken en naar kantoor te gaan. Centjes verdienen voor die mooie cd van........ Muziek maakt immers je dag en passie je leven!

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Het geluidsbeeld geeft een echte live beleving. Hoog en midden worden door de Jet tweaters icm de andere drivers heel transparant weergegeven. Door het plaatsen van de sub ben ik verlost van bas-galm.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Wellicht zou een kleedje in de huiskamer het geluid een stuk verbeteren.. Maar ik wil geen kleedje..

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Liefst zou ik de Marantz cd speler vervangen door een Teac vrds-25 en de dvd speler door een Rotel 1080.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Door mijn minimalistische/strakke interieur klinkt de kamer niet echt lekker droog. Een echte echo put is het door de asymetrische muren ook weer niet echt... Geluidstechnisch is het dus niet helemaal ideaal (bas galm) maar optisch is het voor mij perfect.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Ongeveer een CD per dag echt geconcentreerd luisteren en als ik thuis ben staat er eigenlijk altijd wel muziek op.

Hoe vaak kijkt u film?
Ongeveer twee keer per week. Zakje chips, biertje, heerlijk.


Hobbies
Hifi, HT, Windsurfen, Moderne vormgeving, fotografie

Overige
Set bestaat uit;
Elac CL 330 voor
Elac CL 310 achter
Elac sub 203 ESP
Elac center CC 220.2
Rotel RMB 1075
Rotel RSP 1068
Marantz CD-63 mk-II KF Signature
Philips DVD 963 SA
Archos AV400 MP3
LCD Fujitsu Siemens Myrica V32-1
Chord Company Anthem interlinks
Twisted-Pair ascend Bekabeling Fronts
Van der Hull Royal Jade bekabeling Rear & Center

Remco Onder de Linden


tja.. ik dus

Leeftijd 45 jaar
Set Stereo & Home Cinema

Deze set is online gezet op
23-februari-2006 . Ondertussen is deze pagina 10090 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 29-december-2012


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • Pop
  • Jazz
  • Blues
  • Hiphop & Rap
  • Lounge
  • Rock `n Roll

Filmvoorkeur
  • Misdaad
  • Actie
  • Animatie/tekenfilms

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets