Setpagina van: Master the Art of Listening


Mijn HiFi-systeem
Tijdens de afgelopen jaren heeft hier in de huiskamer aardig wat apparatuur de revue gepasseerd. Ook surround is hier een onderdeel van geweest, maar toch weer teruggevallen op stereo. Na de upgrade in december 2009, het vervangen van de A30.2 voor de A32 van Primare. En in april 2010 de Master Contemporary-C die weloverwogen na een aantal luistersessies, de Master Three hebben vervangen.Nu in 2013 de wereld van het analoog verder aan het ontdekken,met de Graham Slee Reflex-M phono versterker. Hier kwam ik mee in aanraking door Maarten van La Scala uit Tilburg, een echte Hifi winkel voor de liefhebber die van de analoge muziek houd en een goede service gewend is!

Bron VPI Scout I

Voorversterker Primare PRE30

Eindversterker Primare A32

Bron Primare CD31

Weergever Master Contemporary-C Nirvana

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Element Clearaudio Maestro Wood V2
Netsnoer Furutech FP-314Ag/FI-E11G-IEC
Phono versterker Graham Slee (GSP Audio) Reflex M
Netfilter Kemp Elektroniks Power Source
Luidspreker voor Master Contemporary-C
Voorversterker Primare PRE 30
Eindversterker Primare A32
(SA)CD-speler Primare CD 31
Interlink Siltech SQ-28 MKII XLR
Luidsprekerkabel Siltech LS-100 G3
Interlink Siltech 330i G7 RCA
Interlink Siltech FTM-4 gold
Meubels Spectral Audio HE 1203 SNG (Snowglas)
Losse voeding Sun Audio Sunleiste
Complete platenspeler VPI Scout I

Mijn HiFi Geschiedenis
In 1982 op mijn zolderkamer begonnen met een AKAI versterker, tapedeck en platenspeler met een set zelfbouwspeakers welke ik had gekregen. In 1986 kocht ik mijn 1e CD speler van AKAI. Hierna hebben diverse typen AKAI apparatuur de revue gepasseerd met speakers van Pioneer, Jamo en van Magnat de Zero 5. In 2002 de overstap gemaakt naar surround met de NAD T762 met als DVD speler de Sony DVP-NS900V en een losse NAD CD542 met de Suite serie van DALI 3.5 voor 1.5 achter en de centerspeaker. Omdat de NAD T762 niet beviel overgestapt naar een Marantz SR9300 deze is later vervangen door de Primare SPA21 omdat deze in stereo meer definitie had, nog steeds met de Sony DVD speler en de Dali Suite serie. Voor de CD’s een Primare CD21. In 2004 een losse eindversterker van Primare de A30.2 geplaatst op voorspeaker om in stereo met meer dynamiek te spelen. In 2005 begonnen de stereokriebels weer terug te komen en is de Primare SPA21 vervangen voor de PRE30 en de CD21 voor de CD31 dit in combinatie met de Master Concept Three met interne Nirvana bekabeling. De Master Three kenmerkt zich door een zeer homogeen en kleuringsarm klankbeeld met een goede plaatsing. Om meer controle op de speakers te krijgen is de A30.2 in 2009 vervangen voor de A32 ook van Primare. In 2010 zijn de Master Three vervangen voor de Master Contemporary-C, wat een geweldige weergever. In 2012 weer begonnen om analoog opnieuw te ontdekken een Project Debuut III met een Ortofon OM5E element en een Clearaudio Basic phono voorversterker. De ortofon OM5E al snel vervangen voor de Grado reference gold. Nu begin 2013 heeft de Project Debut III plaatsgemaakt voor de VPI Scout met het Clearaudio Maestro MM element deze is verbonden met de phonotrap met de Siltech FTM-4 Gold, de Clearaudio Basic is vervangen door de Graham Slee Reflex M, deze phono voorversterker heeft net als de Master weergever een geweldige tonale balans met ongekende diepte en precisie om elk detail weer te geven, en dat is genieten tot de laatste noot!

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Neutraal en kleuringsarm klankbeeld met uiterste precisie voor detail. Een echt live gevoel met enorme stage. Beoordeeld door mijn eigen gehoor ;-)Het blijft nog steeds genieten van deze mooie set, dag in dag uit. Nu in 2018 verhuisd naar een andere woning met grotere woonkamer, de masters komen hier beter tot hun recht. Plaatsing is nu ca. 40 cm verder uit elkaar en 2ocm verder uit de wand. Dit geeft een dieper geluidsbeeld weer opnieuw nog meer genieten van de set.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Eenmaal besmet door het HI-Fi virus valt er altijd wel iets te verbeteren. Maar wat we vooral niet uit het oog moeten verliezen is het genieten van de muziek zelf.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Sinds 2012 de wereld van het analoog aan het ontdekken, en nu in 2013 met de analoge upgrade`s volop van het vinyl aan het genieten, en dat bevalt goed!!Wel aan het overwegen om voor het vinyl een platenwasmachine te kopen om het vinyl te kunnen onderhouden. Inmiddels is de platenwasser besteld bij La Scala, het is een Okki Nokki geworden. En op deze Okki Nokki al geduldig 10 maanden aan het wachten vanwege productie problemen. Misschien nog eens een Orbit uitproberen voor het synchroon aansturen van de motor van de draaitafel. De orbit was helaas niet geschikt i.c.m. de VPI Scout IOktober 2014 is het Maestro Wood V1 element vervangen voor een V2 vanwege een defect :(, maar als voordeel dat deze een stuk dynamischer, gedetailleerder en sneller is :)Inmiddels is de OKKI NOKKI platenwasser in huis, echt een aanrader voor het onderhoud aan het vinyl!Update Januari 2015:

Set uitgebreid met een netfilter van Kemp type Power Source, een netfilter zonder verlies van dynamiek echt een genot voor de set :)Update Oktober 2015:

Inmiddels is de Maestro V2 ingespeeld en werkelijk klinkt fantastisch!!


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Woonkamer die niet specifiek aangepast is op de muziek.Woonkamer die niet specifiek aangepast is op de muziek.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Ongeveer 300 stuks van alles wat Jazz/Klassiek/Rock/Blues

De laatste tijd worden meer aankopen op vinyl gedaan dan op CD.Ongeveer 300 stuks van alles wat Jazz/Klassiek/Rock/Blues

De laatste tijd worden meer aankopen op vinyl gedaan dan op CD.


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Zodra de tijd en gelegenheid er is thuis, en altijd onderweg in de auto of trein via spotify.

Hoe vaak kijkt u film?
Gewone tv af en toe, vaak Netflix of een BlueRay


Hobbies
Audio & Sport

Overige
What`s the Difference?

Of we het nu hebben over een goede wijn, een gecompliceerd uurwerk of een klassieke auto, het is de perceptie voor detail dat het onderscheid maakt tussen iets bijzonders en het alledaagse.

Een audio connaisseur is zo`n zeldzaam figuur. Een persoon, met een feilloos distinctief vermogen… die precies weet wat subliem is en die direct herkent en apprecieert wanneer hij een omgeving betreedt van exceptionele perceptie.

De audio connaisseur waardeert de subtiele schatten en diens complexiteit, die een vlekkeloze audio reproductie herbergt. Een briljante opname is de accumulatie van jarenlange training, expressieve kunst en meesterlijke audio architectuur. Al deze elementen kunnen alleen tot expressie komen, indien de afspeel medium eveneens zo briljant is als haar audio opname. Dit betekent dat er op geen enkele manier afbreuk gedaan mag worden aan de originele opname. Alleen dan ontvangt men iedere keer opnieuw de joie de vivre van het moment van creatie.

bron: www.dynamic-solutions.nl


Ex abudantia cordis osloquitar!!!!

Master the Art of Listening


Primare & Master - De abudantia cordis osloquitur

Leeftijd 53 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
30-december-2009 . Ondertussen is deze pagina 21246 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 07-november-2021


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
 • Rock
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Wereldmuziek
 • Reggae
 • Blues

Filmvoorkeur
 • Avontuur
 • Actie
 • Science Fiction
 • Thriller
 • Documentaire

Film top 10
 • Joe Bonamassa - Live from the Royal Albert hall
 • Joe Bonamassa - Live from New York Beacon Theatre

Muziek top 10
 • Diane Schuur & The Count Basie Orchestra - Diane Schuur & The Count Basie Orchestra
 • Dire Straits - Dire Straits
 • Joe Bonamassa - Beacon Theatre: Live From New York
 • Sara K & Chris Jones - Live in concert
 • Nina Simone - Sings the Blues
 • Peter Gabriel - The real world Live
 • Chris Jones - Moonstruck
 • Patricia Barber - Cafe blue
 • Whitness - More then a song
 • Mighty Sam McClain - Give it up to love

Populairste artiesten/bands
 • Dire Straits / Mark Knopfler
 • Sara K
 • Jacintha
 • Eva Cassidy
 • Pink Floyd / Roger Waters
 • Popa Chubby
 • Joe Bonamassa
 • Diane Schuur & Count Basie
 • Michael Hedges
 • Dave Brubeck

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets