Setpagina van: Audioconnection


Mijn HiFi-systeem
Pas de laatste paar jaar ben ik flink aan het upgraden geweest.
Toen ik op mezelf ging wonen in 1991 heb ik een aardige hifi set gehad maar dat was nog niet echt audiofiel.
De set was toen een Onkyo A-8057 geïntegreerde versterker, Denon DCD-800 CD-speler, Nakamichi CR-2 cassettedeck, Onkyo T-4027 tuner en een set gigantische Wharfedale’s E-90.

In 1998 de elektronica vervangen door een NAD 317 versterker, NAD 524i CD speler, NAD C440 tuner.
De “i” van de CD-speler was een “improved” versie van de NL importeur. Deze werd aangeboden met enkele upgrades welke bleken te bestaan aan andere OpAmps in de analoge uitgang (t.o.v. de basic NE5532) en de elektrolytische signaalcondensatoren(Elna) hadden parallel nu MKT versies i.p.v. de standaard low-cost uitvoeringen.

In 2008 samen gaan wonen met mijn huidige vrouw maar de grote Wharfedale speakers mochten niet mee ;-)
Ze had ook maar een klein huisje dus zou zwaar overkill geweest zijn dus ik had er vrede mee, zeker toen ik deze kon vervangen door een set Master Three welke ik van een goede vriend kon overnemen.
In 2009 de NAD 317 vervangen door een Odyssey Khartago eindversterker en een NAD C162 voorversterker. Rond diezelfde tijd ook mijn CD-speler nog flink verbouwd met Burson discrete OpAmps en een Tentlabs clock.

In 2011 overgestapt naar streaming audio waarbij ik een dedicated HTPC met Windows 7 met J.River heb opgebouwd en aangesloten op een Lindemann 24/192 USB DAC en een NAS in de meterkast.
Zodoende kon de CD speler en Pioneer DVR-550H-S DVD speler vervallen.
Ik hoorde veel meer informatie dan wat ik via de cd-speler gewend was.

Update oktober 2013: De Windows HTPC is vervangen door een BeagleBone Black mini PC welke draait op Debian Linux en Music Player Deamon (MPD).
Naar aanleiding van een artikel op computeraudiophile.com een mini computer – BeagleboneBlack – als muziekserver onder Linux opgezet wat feilloos werkt.
Geen gedoe met updates, configuratieconflicten e.d. Draait nu al 2 jaar non-stop en zo stabiel als een huis. De muziek collectie en radiostations (NAD C440 tuner er ook uit) worden via de iPad bediend met de Mpad app welke verbinding maakt met MPD op de computer.
Ik heb de Lindeman DAC uit elkaar gehaald en de hoofdprint samen met de BeagleboneBlack in een aparte behuizing gemonteerd met elk een eigen schone 5Volt voeding.
Beetje zelfbouw en knutselwerk, zie de extra foto’s bij de thumbnails of lees het hele project op computeraudiophile.com:
http://www.computeraudiophile.com/f10-music-servers/my-beaglebone-black-integrated-digital-analogue-converter-music-server-streamer-project-page-17181/

Eind 2013 hadden mijn vrouw en ik het over de inrichting en moest zij bekennen dat zij de zwarte Masters eigenlijk ook lelijk vond staan in de woonkamer.
Aangezien ik net een review had gelezen op 6moons over de Boenicke W5 welke mooi compact waren samen besloten dat ik die dan maar moest halen. Hoezo W.A.F. ??? ;-)

De stroomvoorziening bestaat verder uit een Rittal stekkerblok (dezelfde als vd Hul gebruikt) bij Conrad voor 40 Euro te koop.
Hier heb ik zelf een IEC entry op gemaakt zodat ik met een los netsnoer (DH Labs Power Plus) kan werken vanaf het stopcontact.

November 2015:
Omdat de wand links van de stereo de achterkant van de meterkast is een smeltzekering in de groepenkast gemonteerd, dit ook nog in de meterkast aangesloten naar 2 Mennekes stopcontacten en van daar 2 stroomkabels door het gipswandje rechtstreeks naar de voor en eindversterker. Wow ... wat maakte dat een groot verschil. De overige componenten zijn nog aangesloten op het Rittal stekkerblok gevoed vanuit het stopcontact achter de TV.

2015 de huidige set met Boenicke speakers

2010 oude set met Masters speakers

2010 oude set - apparatuur

1991-2008 Wharfedale E-90

2014 met Boenicke speakers nog niet aangesloten

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Computer * Anders BeagleBone Black
Afstandsbediening Apple iPad
Luidspreker voor Boenicke Audio W5
Coax interlink DH Labs Revelation
Netsnoer DH Labs Power Plus
Luidsprekerkabel DH Labs Q-10
Meubels Ikea Bonde ??
D/A converter Lindemann USB DAC 24/192
Afstandsbediening Logitech Harmony One
Voorversterker NAD C 162
Eindversterker Odyssey Khartago Plus
LED-Tv Philips 42pfl7008k
Netsnoer Rittal Stekkerblok 7p
Overige kabels Viablue TVR 120 silver antenne

Mijn HiFi Geschiedenis
Ooit (1984) begonnen met Akai receiver, Jamo Compact 70 boxen en een Akai GX-A5-X casettedeck.

Daarna (1986) naar "echte" hifi middels een Onkyo A-8057 versterker, Denon DCD-800 cd-speler, Nakamichi CR-2 deck, Onkyo T-4027 tuner en voor die tijd echt monsters van speakers met de Wharfedale E-90. Daar konden we wel een discootje mee draaien :-)

Zie verder mijn algemene beschrijving.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
In de huidige setup ben ik zeer tevreden over het geluid. De mini server (BeagleBone Black mini PC op Linux)tot en met de Odyssey eindversterker blijken een sterke keten te zijn waardoor de Boenicke speakers zeer goed tot hun recht komen.

Waarschijnlijk is er nog meer te bereiken in een grotere ruimte waar de speakers nog beter het 3D geluidsbeeld kunnen neerzetten.

Maar de details die ik in de muziek hoor is elke keer weer een beleving.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Waarschijnlijk is er nog winst te behalen door de NAD C162 voorversterker te upgraden maar aangezien deze voor het geld al behoorlijk goed presteert moet ik nog flink investeren om hier overheen te gaan. Wie weet ooit ... ;-)

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Mijn voorlopig laatste plan was het aanleggen van een audio groep in de meterkast.November 2015:

Omdat de wand links van de stereo de achterkant van de meterkast is een smeltzekering in de groepenkast gemonteerd, dit ook nog in de meterkast aangesloten naar 2 Mennekes stopcontacten en van daar 2 stroomkabels door het gipswandje rechtstreeks naar de voor en eindversterker. Wow ... wat maakte dat een groot verschil. De overige componenten zijn nog aangesloten op het Rittal stekkerblok gevoed vanuit het stopcontact achter de TV.


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Het is een smalle woonkamer met de (luister)bank in een uitsparing wat acoustisch niet ideaal zal zijn. Er is wel een redelijk goede demping door het vloerkleed en de gestoffeerde bank.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Ruim 200 cd`s en 80 dvd`s ??

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elke dag; de radio staat altijd aan als ik geen "cd" luister.

Hoe vaak kijkt u film?
1 x per week.


Hobbies

Audioconnection


Boenicke W5

Leeftijd 57 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
09-februari-2010 . Ondertussen is deze pagina 5907 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 24-augustus-2022


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets