Setpagina van: Jules


Mijn HiFi-systeem
13-11-13 ■ Jules Deelder & Bas van Lier ~ De Deeldeliers
Absurd, gevoelig, grof, ruig triest, hilarisch, humoristisch, maar bovenal muzikaal en als kers op de taart: een gesigneerde LP (nu nog die LP12 op 45 toeren zien te krijgen of toch de cd aanschaffen...)

15-08-10 ■ YES ~ The Yes Album
Ken Kessler was er in de HiFi-News "heel" (...) enthousiast over: het opgepoetste Yes Album op het Mobile Fidelity label. Eén van mijn klassiekers, en op vinyl "klankmatig", met de nadruk op matig... Deze MoFi doet het echter bijwonderenswaardig goed. Ken `ken` dan wel met zijn Engelse "sub-Tolkien/post-2001 mystical mumbo-jumbo" humor lekker lopen ziften op Starship Trooper, maar laat mij maar ongegeneerd uit mijn dak gaan bij die tot een over the top bombastisch opzwellende gitaarsolo met knorrende bas! Heerlijk!!! Oh, meteen ook maar Fragile erachteraan besteld!

28-11-09 ■ Jules Deelder ~ 65
Hebbes: die mocht natuurlijk niet ontbreken in mijn collectie! Julius Anton Deelder is 65 jaar geworden en dat moet natuurlijk worden gevierd! Benjamin Herman heeft samen met leden van New Cool Collective, trouwe Deelder compaan Ger Sax en uiteraard Deelder zelf een zestal jazz stukken opgenomen waaronder de bekende gedichten Jazz Is, Ari maar ook een aantal nieuwe stukken waaronder het door Deelder zelf gezongen AOW Calypso. Zeer gelimiteerd op een fraaie 10” lp met een cd (zoals Deelder zelf zegt) “voor in de auto”.

20-11-09 ■ Peter Gabriel ~ Passion
Na maaaaanden wachten eindelijk binnen: het album Passion van Peter Gabriel op 180 gram onversneden Colombiaans(?) vinyl. Dat wordt weer een avondje genieten!

26-6-08 ■ MIT luidsprekerkabels
Niet de nieuwe MA`s, maar de Shotgun S1 uit de vorige serie. De Maximum Articulation articuleerde in mijn combinatie net iets te, waardoor het allemaal wat te veel van het goede werd. De S1 daarentegen deed het precies goed: een wat relaxtere weergave dan de MA`s en met een hele mooie 3-dimensionale gelaagdheid en een mooie soundstage. Eigenlijk ben ik helemaal wars van allerlei kunstmatige ingrepen in kabels. In de zuiverheid van `t geleidend materiaal, nauwkeurige vlechtgeometrie en uitgekiende isolatie kan ik allemaal geloven, maar zo`n kastje met spoelen en weerstanden ertussen zag ik nooit zo zitten. Het marketing-blabla-verhaal van MIT kan me nog steeds niet overtuigen, maar goed, alleen het resultaat telt. Zo knort de contrabas een stuk vervaarlijker in vergelijking met de Siltechs en standaard koperen Ixos kabels, terwijl ze toch strak en gedefinieerd (gearticuleerd ;-) blijft. Het geluidsbeeld is opengetrokken waarmee er meer lucht tussen de instrumenten is gekomen en het befaamde 3-dimensionale MIT-beeld is langzaam maar zeker tevoorschijn gekomen. Wederom een stap voorwaarts in tempo -maar ook rust-, ritme en timing.

29-3-08 ■ Linn LP12
Elke maand heb ik bij een goede vriend een muziekavondje, meestal onder het genot van Belgisch gerstenat en Schots destillaat. Dat laatste combineert namelijk erg mooi met zijn installatie: op de speakers en bekabeling na een totale Linn adept met als kroon een full-blown LP12/Ekos/Lingo/Linto en Dynavector DV17D3. En dat is elke keer weer genieten in alle opzichten. Of het nu een audiofiele persing is of een afgeleefde live LP van Tina&Ike, het maakt niet uit. Maar nadat hij 200 gram gloednieuw vinyl met daarin gemoduleerd Aja van Steely Dan op de draaitafel legde was ik om: ik moest ook zo`n LP12 hebben. En na enig speuren op de 2e hands markt en wat bemiddeling van Snijders HiFi staat er nu een LP12 met Ittok LVIII te pronken. En natuurlijk Aja van Steely Dan. Het Denon DL-160 element afkomstig uit de Linn Axis wordt t.z.t. nog vervangen en een Linn Wakonda doet tijdelijk dienst als phonotrap (met de FTM-4 als interlink), maar het genieten is er niet minder om.

31-7-07 ■ Isophon Cassiano
De laatste maanden ben ik serieus op ‘strooptocht’ geweest om een waardige opvolger voor de Martin Logans te vinden. In eerste instantie heb ik op basis van mondelinge aanbevelingen, reviews uit de audiobladen en esthetisch verantwoorde vormgeving een ‘longlist’ in een brede prijsrange van mogelijke titelpretendenten gemaakt: Audio Physic, Scorpio en Virgo V, B&W 803D en 802D, Focal Electra 1027Be, Avalon Ascendant en Opus Ceramique (ex-demo), Sonus Faber Cremona en Amati Homage (die laatste wel erg ver boven budget), Martin Logan Vista, Vantage en Summit, Wilson Duette, Amphion Xenon en Isophon Cassiano.

Ik was met name op zoek naar meer podium en ruimtelijkheid. Geen maagstompende bas of chirurgisch ontledend hoog; ik zocht een evenwichtig en elektrostatisch vloeiend midden-hoog en een strakke en snelle, liever wat lichtvoetige maar gedefinieerde bas. Eigenlijk een hoogwaardige monitorspeaker met het fundament van een vloerstaander. Na luistersessies en –impressies bij de diverse dealers, shows en audiokennissen bleef er een ‘shortlist’ van 3 types over die ik thuis beluisterd heb. Aldus prijkt er momenteel een set Isophon Cassiano’s met keramische en diamanten Thiel drivers in de woonkamer. De Isophon Cassiano luidspreker kreeg niet alleen het predikaat "Best Sound of Show" (High-End Messe @ Munchen), zij was ook de meerdere van de Avalon Opus Ceramique in mijn woonkamer. Onvoorstelbaar realistisch en meeslepend geluid, 3-dimensionale holografische weergave, precies en vloeiend.

16-5-07 ■ Linn Kudos
De radio herontdekt voor het ontdekken van nieuwe muziek. Jazz en klassiek dan wel te verstaan. Ik ben een trouwe luisteraar van Deelderradio (elke donderdagavond op Arrow Jazz) en af en toe Radio 4. Ik had al een tijdje over een NAD tuner gespeeld, maar echt boeien kon dat niet. Via hifi.nl werd een Loewe Legro tuner aangeboden, feitelijk een Linn Kudos in een ander kastje. Een wolf in schaapskleren zeg maar, want man, wat maakt dit ding een muziek! En dat nog gewoon vanaf de kabel. Toen er enkele maanden later in Duitsland op audio-markt.de een Mark Levinson No.360 frontpaneel en deksel werd aangeboden –hoe kan iemand dat nou over hebben?- heb ik meteen toegeslagen. En met wat slijp-, boor-, schroef- en soldeerwerk heb ik de Kudos in de Levinson behuizing gekregen. Wel het display op zijn kop, maar goed, je kunt niet alles hebben.

18-2-07 ■ Siltech SQ-88 Classic Mk1
Aangezien Mark Levinson apparatuur het liefst gebalanceerd aangesloten dient te worden en wegens nieuwe meubelen een herschikking van de apparatuur noodzakelijk was, moest ik op zoek naar een nieuwe interlink. De ongebalanceerde Siltech FTM-4 G3 kon de afstand niet meer overbruggen tussen versterker en cd-speler, maar beviel uitstekend. Wederom bracht de 2e hands rubriek van hifi.nl uitkomst: een vertrouwd persoon uit de audio-scene had blijkbaar een partijtje (demo?)kabels van Siltech op de kop weten te tikken en verkocht deze tegen ‘normale’ prijzen. Resultaat: een XLR afgemonteerde SQ-88 Classic Mk1 in originele verpakking met certificaat en alles erbij. Het duurde wel bijna een maand inspelen voordat die op het niveau van de FTM-4 kwam. (Doordat ik voor definitieve herplaatsing van de apparatuur de cd-speler zowel met de SQ-88 gebalanceerd als met de FTM-4 ongebalanceerd kon aansluiten was een direct vergelijk mogelijk.)

21-11-06 ■ Mark Levinson No.39
Ik was al enige tijd op zoek naar een Mark Levinson cd-speler, voornamelijk als match met mijn Mark Levinson versterker. Gezien de toch nog steeds relatief snelle ontwikkelingen op het digitale gebied (b.v. music-servers) leek me zo’n grote investering in sèc een redbook cd-speler niet gerechtvaardigd, totdat er een aantrekkelijk geprijsde 2e hands "39" voorbij kwam drijven. Deze keer de hengel serieus uitgeslagen en waarachtig beet. Eerst speelde ik nog met de gedachte om het apparaat alleen als loopwerk te gebruiken om de TacT RCS/DA-converter te voeden, maar bij de eerste CD was het al direct duidelijk: dit oversteeg ruimschoots het niveau van de TacT, wel of geen room correction. Met name de rust en het detail sprong eruit. Iets wat ikzelf als een pluspunt ervaar: de rust zorgt ervoor dat je uren naar de muziek kunt blijven luisteren, het detail maakt dat het nooit saai wordt.

Isophon Cassiano`s

De kat houdt ook van de warmte van klasse A ;-)

Vinyl revival!

Eyes Wide Shut

De Deeldeliers :)

Mijn HiFi Geschiedenis
Thumbnails:
1■ De Isophon Cassiano in perspectief en de “sexy netkousen” voor de drivers zichtbaar
2■ Visuele rust in het audio-rack: achter het Mark Levinson front gaat een Linn Kudos tuner schuil
3■ The Music Bible
4■ The Music Collection: 2 x 3 lades bieden ruimte aan 1470 cd’s
5■ MIT Shotgun S1 speakerkabel
6■ Een andere liefhebberij, die goed met de muziek te verenigen is.

A long time ago in a galaxy far, far away....begonnen met een Harman/Kardon PM-655 versterker, Dual CS-505 platenspeler en KEF CS3 zelfbouwspeakers, later gewijzigd in een Micro Seiki BL-21 draaitafel en Dynaudio zelfbouwspeakers. De audiohobby is serieus gestart toen ik mijn eerste huis kocht: B&W Matrix 804 speakers (groot x zwart x lelijk ;-), tijdelijk een Denon PMA-1560 versterker, een Marantz CD-80 cd-speler en Linn Axis draaitafel. Die laatste twee componenten kwamen over vanuit mijn studentenkamer. De 804’en zijn vrij snel vervangen door Martin Logan Aerius-i luidsprekers, de plaats van de geleende Denon versterker werd ingenomen door een Audiolab C8000/P8000 combinatie en de Marantz cd-speler werd aangevuld met een Meridian 563 DAC. Toen er een aandelenpakketje los kwam heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik wat versterkers gaan vergelijken. Uiteindelijk kon een Mark Levinson No.383 mij het meest bekoren (ik vergeet nooit meer de rust en ‘ease’ van een complete ML reference set), alhoewel een ‘vette’ Naim versterkercombo het ook heel verdienstelijk deed. De combinatie was nu in staat om alle verschillen en nuances te laten horen waardoor de dropveter interlinks en no-name speakerkabel het veld moesten ruimen voor Siltech FTM-4 en FT-12 uit de G3 serie. Naarmate de kwaliteit van de set toenam werden de beperkingen van de akoestiek ook duidelijker hoorbaar, voornamelijk veroorzaakt doordat de luisterbank met zijn rug verplicht tegen de muur stond. Een TacT Room Correction System/DAC gaf verbetering waardoor het laag minder overheerste en het middengebied schoner werd weergegeven, maar had ook zijn trade-off’s door minder ruimtelijkheid en een wat meer ‘in-yer-face’ geluidsbeeld. Door een volgende verhuizing kreeg ik een betere akoestiek, waardoor de installatie veel meer uit de verf kwam: dit was misschien wel de beste upgrade. Intussen verwend door mooie combinaties in diverse audio demo’s werd het langzaamaan tijd om uit te gaan kijken naar nieuwe luidsprekers. Ook de CD/DAC-combinatie stond op de upgrade-nominatie. Zie verder hierboven voor de wijzigingen in de apparatuur.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Een beetje als en vrij naar de drie R`s van Dr. Spock; niet van StarTrek, maar naar de Amerikaanse kinderpsycholoog: Rust, Ruimte en Reinheid ;-) Balanceren dus op de smalle bandbreedte tussen plastisch (genieten!) en klinisch (yuk!). Ach, ieder zijn smaak. Deze set benadert wat ik als neutraal beschouw: ik wil de muziek gecontroleerd, ruimtelijk, strak en snel, maar wel muzikaal en met "ease". Een contradictio in terminus, maar met dit systeem is die contradictie aardig geterminate.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Alles kan altijd beter, smaak verandert en verandering van spijs doet eten...

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Ik vind het wel even goed zo: voorlopig genieten door more music via een minimale aanwas van 8,33 cd’s of vinylschijven per maand... Misschien nog eens naar het gemak van een music-server zoals een Devialet.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Houten topvloer met een grote en dikke berber, stoffen bankstellen, in-between gordijnen en enkele akoestisch verantwoorde poolwitte Zweedse Lödde schapenvachten (ik heb gehoord dat ze levend perfecte absorbers zijn, mits ze stil op hun plek blijven staan), wat resulteert in een binnen de perken blijvend levendige akoestiek. Tijdens de ‘muziekavonden’ plaats ik nog 3 wandjes van Pritex schuim op de eerste reflectiepunten en hang ik een dekbed van Texels(!;-) schapenwol aan de muur achter de zitbank: de finishing touch voor de akoestiek!

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Ongeveer 1500 cd`s en een gedecimeerde collectie van zo`n 100 lp`s: grofweg de helft rock & pop, de andere helft jazz/crossover & avant-garde en een kleine maar fijne selectie klassiek, voornamelijk van de zwaarmoedige -maar liever dode, of nog beter: dode en voorheen zwaarmoedige- Russische componisten. En een schier oneindige stream aan inferieure mp3 kwaliteit van het WWW over de iPad. Is `t wat, dan wordt de cd aangeschaft; is het niks dan wordt het rücksichtslos vergeten. Dat is ook wel weer jammer van de vluchtige nieuwerwetse media: de muziekverzameling heeft geen emotionele en blijvende waarde meer.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Regelmatig, maar altijd te weinig.

Hoe vaak kijkt u film?
Selectief en niet zo vaak.


Hobbies

Overige
Don`t forget: it`s all about the music!

Jules


Over muziek wordt veel gezeken, wij doen daar niet aan mee, wij draaien liever plaatjes ;-)

Leeftijd 49 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
19-november-2006 . Ondertussen is deze pagina 34760 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 28-juni-2017


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Wereldmuziek
 • Symphonisch

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Populairste artiesten/bands
 • Peter Gabriel - INXS - Live - Kane - Alice in Chains - Madonna
 • Ozark Henry, Neil Young, Johnny Cash, David Sylvian
 • Depeche Mode, Kraftwerk, Rammstein
 • Pink Floyd, Yes, Genesis, Marillion, King Crimson
 • Susanne Abbuehl, Christy Baron, Patricia Barber, Kate Bush, Jose Gonzales
 • Nils Petter Molvaer, Jan Garbarek, Keith Jarret, Michel Pettruciani
 • Michiel Borstlap, Eric Vloeimans, Erik Truffaz, Miles Davis, Brand X
 • John McLaughlin, Pat Metheny, Triluk Gurtu, Dennis Chambers, Bill Bruford, Tony Levin, Santana, Steely Dan
 • Rachmaninov, Shostakovich, Dvorak, Mozart, Mahler, Chopin, Liszt (ook Liesbeth ;-), John Adams, Philip Glass
 • Und noch viel mehr!

Links vrienden
Bladeren tussen sets