Setpagina van: Hansie


Mijn HiFi-systeem
08-2013: recentelijk ge-update set, nu bestaande uit Primare versterkers en cd speler, Totem luidsprekers, Dual platenspeler, Logitech netwerkspeler en Marantz dvd speler.

12-2013: Inmiddels is de cd-speler gebalanceerd aangesloten d.m.v. een Supra EFF-IXLR en heeft de Groneberg interlink plaatsgenomen tussen de versterkers.

09-2014: Het element van mijn Dual 721 is vervangen door een nieuw element, namelijk de Nagaoka MP-110. Alles zo goed mogelijk afgesteld en spelen maar. Wat een verschil zeg met het oude element (Dual M20E).

11-2014: De weergave van plaatjes inmiddels op een nog hoger niveau gebracht door het vervangen van mijn Rega Fono Mini door een tweedehands Primare R20.

10-2015: Lang getwijfeld om alleen de Logitech Touch en dvd-speler op een hoger plan te krijgen, maar toch ook maar de cd-speler in de overweging voor een DAC meegenomen. Uiteindelijk uitgekomen op een NAD C510 en ik kan alleen maar zeggen, dat het een geweldig apparaat is voor de prijs. Eigenlijk is deze technisch gelijkwaardig aan de M51 maar dan in een ander jasje.

03-2016: Uitgebreide test uitgevoerd door de NAD C510 te gebruiken als voorversterker direct aangesloten op de Primare eindversterker. Dit werkt wonderbaarlijk goed. Het geluidsbeeld is schoon, transparant en heeft druk. T.o.v. de bi-amp situatie mis ik eigenlijk niets en de ruisvloer is aanzienlijk lager. Daarom besloten de Primare I30 te verkopen. Met de opbrengst hiervan besloten een upgrade van de luidsprekerkabels te doen, te weten de Audioquest Rocket 88. Dit is toch wel een groot verschil met de oude kabels.
Door de NAD als voorversterker te gebruiken was ik wel genoodzaakt een oplossing te verzinnen voor het aansluiten van de platenspeler. Deze heb ik gevonden door een Creek passieve voorversterker direct aan te sluiten op de eindversterker. Dit lijkt wat omslachtig, maar werkt wonderbaarlijk goed.

09-2016: De XLR interlink tussen DAC/voorversterker en eindversterker vervangen door een Audioquest Earth. Dit was een zeer voordelig tweedehands buitenkansje dat ik niet kon laten liggen. En ik moet zeggen, hier heb ik nog geen seconde spijt van.

12-2016: De Pioneer BDP-LX58 bluray speler aangeschaft als vervanging van de dvd speler en deze via HDMI aangesloten op de NAD dac. Ook de cd weergave is via deze speler op een dusdanig hoog niveau dat ik besloten heb de Primare CD31 ook maar te verkopen en te gaan sparen voor een nieuwe platenspeler.

10-2017: Een lineaire zelfbouw voeding op de kop kunnen tikken als upgrade voor de Squeezebox Touch. Deze is gebouwd op basis van een voorbeeld op de site van Audio Creative, bestaande uit Tentlabs Tube heater supply en Amplimo trafo.

01-2018: De kogel is door de kerk en ik heb de Rega Planar 6 met Ania element aangeschaft. Ik dacht dat de Dual al behoorlijk goed was (en dat is ie eigenlijk ook wel), maar de Rega gaat toch wel een stapje verder. In één woord geweldig!!

06-2018: tweedehands voorversterker gekocht, namelijk een zelfbouw Relaixed2, deze is op basis van een ontwerp van Jos van Eijndhoven en ingebouwd in een mooie houten kast. In één woord een geweldig apparaat. Volledig dubbel mono en gebalanceerd met een volumeregeling op basis van relais. Ben hier erg blij mee als vervanging van mijn passieve pre en Nad dac/voorversterker, die nu alleen de functie van dac mag vervullen.

09-2018: de phono versterker aan laten passen. De gain heb ik laten verhogen van 54 naar 64 dB. Dat scheelt behoorlijk wat in uitgangsniveau maar ook in dynamiek en laagdruk. Was eerst toch wat te weinig voor de Ania mc.

11-2018: de Logitech Squeezebox vervangen door de Bluesound Vault 2. Het gebruiksgemak is een heel stuk beter geworden, d.w.z. overzichtelijke app, snel en gemakkelijk in te stellen. Alle muziek staat nu op de Vault en Tidal mooi geïntegreerd.
De lineaire voeding van de Squeezebox voorziet nu de netwerkswitch van prik.

Overzicht van de gehele set

Overzicht van de gehele set

De voorversterker Relaixed2

De geweldige Totem Forest

Rega Planar 6 platenspeler met Rega Ania element

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Interlink AudioQuest Colorada cinch
Luidsprekerkabel AudioQuest Rocket 88 Single Biwire
Interlink AudioQuest Earth XLR
Netsnoer Belden 19364 met Marinco apparaatstekker en Hifi-Tuning schuko
Component audio streamers Bluesound Vault 2
Netsnoer Goldkabel Powerline Omega stekkerdoos
Interlink Grimm Audio TPR XLR
D/A converter NAD C510
Plasma-Scherm Panasonic TX-42PY700
Blu-Ray speler Pioneer BDP-LX58
Eindversterker Primare A33.2
Phono versterker Primare R20 met aangepaste gain
Element Rega Ania
Complete platenspeler Rega Planar 6
Beeldkabel RU connected 2 x HDMI
Netsnoer Supra Cables LoRad (2x)
Luidspreker voor Totem Acoustic Forest
Optische interlink Viablue H-Flex Toslink
Geluidsdempers en isolatoren Viablue TRI Absorber
Geluidsdempers en isolatoren Vibrapod 2
Netsnoer Zelfbouw HS Cable met Hifi-Tuning schuko
Voorversterker Zelfbouw Relaixed2 zelfbouw op basis ontwerp Jos van Eijndhoven
Interlink Zelfbouw Prefer MGK226 met Locking stekkers
Losse voeding Zelfbouw Zelfbouw op basis van Tentlabs voedingsregeling en Amplimo trafo

Mijn HiFi Geschiedenis
Omstreeks 1983 3 in 1 set Philips (pickup, tuner, casettedeck)

Vanaf ca. 1988 midiset Philips met tangentiële platenspeler en losse cd speler cd781

Vanaf 1997 set opgebouwd bestaande uit Marantz PM80mkII, Marantz CD67SE, Aiwa cassettedeck, Sony Minidisc MDS JE510 en Kef Q55

Vanaf 2004 set langzaam aan vervangen door Rega Mira, Maia en Apollo, Totem Sttaf

In 2009 de Totem Sttaf vervangen door de geweldige Forest

In 2010 de Dual 721 uit 1977 aangeschaft om toch maar weer plaatjes te gaan draaien (en dat klinkt verdomde goed)

In 2012 is de Logitech Squeezebox Touch gekomen om me ook wat te verdiepen in het streamen van muziek (en dat klinkt zeker niet slecht)

In juli 2013 tegen een inruilset aangelopen van Primare en dat bleek toch weer een grote stap vooruit t.o.v. de Rega set. Er bleek toch nog een hoop meer haalbaar uit de Forests. Na wat wikken en wegen ook maar de Primare cd31 erbij aangeschaft. Deze klinkt toch weer een beetje beter als de toch niet verkeerde Apollo.

In januari 2014 de interlink tussen cd-speler en versterker vervangen door de Supra EFF-IXLR. Deze is nu dus gebalanceerd aangesloten. Het geluidsbeeld lijkt nog meer open te trekken en lijkt meer in balans te komen.

In oktober 2014 het oude element Dual M20E van mijn draaitafel vervangen door een nieuw element van Nagaoka, type MP-110. Dit is weer een grote verbetering. De bassen zijn dieper en strakker en het stereobeeld en ruimtelijkheid zijn aanzienlijk toegenomen.
Nu merk je pas wat een goede platenspeler de Dual eigenlijk was en dus nog steeds is.

In november 2014 het afspelen van elpees op een nog hoger plan gebracht door het toevoegen van de Primare R20 phonoversterker. De ruimtelijke afbeelding, detaillering en druk in het laag zijn fors toegenomen. Dit is genieten zeg.

In oktober 2015 een DAC aan de set toegevoegd, te weten de NAD C510. Deze helpt zelfs het geluid van de Primare cd-speler nog naar een hoger niveau te tillen.

In april 2016 de geïntegreerde Primare versterker de deur uitgedaan en van een bi-amp opstelling gegaan naar een opstelling met DAC/voorversterker rechtstreeks op de eindversterker. Hier ben ik super tevreden mee.
Tevens de luidsprekerkabels vervangen door Audioquest Rocket 88.

In september 2016 de XLR verbinding tussen DAC/voorversterker en eindversterker vervangen door een Audioquest Earth.

In december 2016 de Pioneer BDP-LX58 aangeschaft als vervanging van de Marantz dvd speler en uiteindelijk ook als vervanging van de Primare CD31.

In oktober 2017 de Squeezebox Touch voorzien van een upgrade voeding.

In januari 2018 de Rega Planar 6 met Ania MC element gekocht.

In juni 2018 de Relaixed2 zelfbouw voorversterker aangeschaft.

In september 2018 de gain van de Primare R20 laten verhogen en tevens een Grimm TPR XLR interlink gekocht voor tussen de NAD dac en voorversterker.

In november de Squeezebox Touch vervangen door de ontzettend gebruiksvriendelijke Bluesound Vault 2 (netwerkspeler, ripper en opslagmedium)

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Dynamisch, helder, ruimtelijk en voldoende punch

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Momenteel geen, ben uitermate tevreden, maar je weet maar nooit.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
In de toekomst wellicht toch nieuwe speakers, ben namelijk erg benieuwd wat de Totem Tribe Towers in mijn kleine ruimte zouden doen.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Zolderkamer van ca. 3,20 x 4,75 m, laminaatvloer, aangekleed met kast, tafel, luisterstoel en tapijt

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
ca. 300 cd`s, 60 muziek dvd`s, 120 lp`s, 300 albums in losless (FLAC)

voornamelijk verdeeld over hardrock/metal/progressive, jazzrock/fusion, bluesrock en pop


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Te weinig vanwege veel andere bezigheden, ca. 2-3 uur per week

Hoe vaak kijkt u film?
Vrijwel nooit


Hobbies
Tafeltennis, tennis, muziek

Hansie
Leeftijd 47 jaar
Beroep bestekschrijver/werkvoorbereider/projectingenieur
Set Stereo
Nieuwprijs � 17.500
Door mij betaald � 13.250

Deze set is online gezet op
16-oktober-2013 . Ondertussen is deze pagina 3673 maal bekeken. Vandaag is de pagina 4 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 23-augustus-2019


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 15.2 m2
 • Afmeting 4.75 bij 3.20 meter
 • Hoogte 3.50 meter
 • Inhoud 53 m3

Muziekvoorkeur
 • Rock
 • Jazz
 • Metal
 • Blues
 • Symphonisch
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Muziek top 10
 • Jan Akkerman - Live (Viersen en Leverkussen)
 • Stevie Ray Vaughan - Live from Austin Texas
 • Alan Parsons Project - Tales Of Mystery And Imagination
 • Channel Zero - Suck my Energy
 • Dave Matthews Band - Big Whiskey and the GrooGrux King
 • Images and Words - Dream Theater
 • Megadeth - Rust in Piece
 • Coverdale & Vandenberg (Whitesnake) - Starkers in Tokyo
 • Animals as Leaders - Animals as Leaders
 • Rainbow - Live on stage

Populairste artiesten/bands
 • Ronnie James Dio, Iron Maiden, Dream Theater
 • Jan Akkerman
 • Lee Ritenour
 • Dave Matthews Band
 • The Alan Parsons Project
 • Al DiMeola
 • Animals as Leaders
 • Steve Morse
 • Gary Moore
 • Stevie Ray Vaughan

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets