Setpagina van: Nothing comes close to vinyl !


Mijn HiFi-systeem
Voor mij begon de reis in de zomer van 2004 bij een winkel waar ik Diana Krall hoorde op een Marantz SACD speler, Classe geintegreerde versterker op B&W 802D luidsprekers. Ik heb sindsdien naar meer dan 1000 stereos/komponenten geluisterd, in winkels, op shows, bij mensen thuis. Maar alvorens ik begin met mijn verhaal: NOTHING COMES CLOSE TO VINYL !!! Nou ja misschien wel RTR tape ... maar dat is een ander verhaal. Je kunt stellen dat ik in het hele leerprocess ben geconverteerd van digital naar analoog! Gelukkig maar!

Dit heb ik geleerd: je hebt geen idee van hoe het beste stereo moet anhoren tenzij je de voor je eigen oren perfekte kombinatie van ruimtelijke akoestiek, de recording, systeem komponenen en een goede installering hebt. Het is dus een heel leerproces van luisteren, en dat mag ik wel van deze hobbie. Ik heb heel veel met mensen gepraat en van mening gewisseld over de jaren. Meer dan 99,9% van audiofielen hebben een suboptimale setup vanwege groot gebrek aan een of meerdere van de vier boven genoemde kriteria. En vaak voor een hele goede reden, de ruimte, het budget, de partner etc.

De tweede les die ik leerde is dat mensen, leek of professioneel, horen niet hetzelfde, en kunnen daar ook niet of heel moeilijk over eens worden. Zelfs mensen die dagelijks met muziek te maken hebben horen anders dan anderen. Ik was een keer in een beroemde Jazz club in Philadephia en daar was de acoustiek niet om aan te horen, versterkt, te luid. Dan heb je in je eigen ruimte misschien toch meer onder controle dan bij life muziek om te kunne genieten.

De derde les is dat je je moet inetresseren voor design keuzes van mensen die die apparaten maken. Vaak hebben deze design keuzes een goede onderbouwing, maar heel vaak ook niet. En dat laatste moet je voor oppassen, want mensen proberen je iets te verkopen voor vaak grof geld. Je moet zelf ervan overtuigd zijn over de zogenaamde "value proposition", alleen jij weet hoeveel je budget is. Ik ben ervan overtuigd dat het pure luistergenot op kleine en grote systemen mogelijk is.

Belangrijkst voor mij is dat alles om the muziek uiteindelijk naar ons gehoor brengt wegvalt. Daarmee wil ik zeggen dat een uitstekend systeem de luisteraar alleen met de muziek laat. Er is als het ware alleen de muziek die voor je neus staat, geen systeem, geen kamer. Ogen dicht en je bent er life bij.

Het is dus vaak smaakverschil waarover men praat, daar is geen goed of slecht in. Houd veel mensen heel erg bezig vanwege zaken zoals ego en/of geld. Maar ja ego en geld zitten altijd bij alles al in de weg. In de weg van het onbekommert genieten van deze ultieme hobby van het luisteren naar muziek. Muziek en zij die het maken zijn een van de meest kostbare ingredienten van ons bestaan. Dus hier is op de muziekanten en zij die het voor ons hebben opgenomen. Proost en draai em nog maar een keer!

Huiskamer met ruimte, balken aan plafond, resonatoren overal

Een van twee CD hoeken, Duitse platenwasser (Hannl Mera)

Finite Elemente Pagode MR Rack & 1 van 2 platenkasten (Ikea)

Een juweel van een versterker...DartZeel NHB-108 model B

GPA Monaco, mooi analoog voor het oog...draai `n Alicia Keys LP special edition

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Akoestiek aanpassing * Anders 1x Acoustic Systems Resonator Platinum
Akoestiek aanpassing * Anders 2x Acoustic Systems Resonator - Special Gold
Akoestiek aanpassing * Anders 2x Acoustic Systems Resonator - Gold
Akoestiek aanpassing * Anders 8x Acoustic Systems Resonator - Silver
Akoestiek aanpassing * Anders 2x Acoustic Systems Resonators - Basic
Akoestiek aanpassing * Anders 4x Acoustic Systems - Diffusors
Akoestiek aanpassing * Anders 1x Acoustic Systems - Phase Corrector
Akoestiek aanpassing * Anders 17x Acoustic Systems - Sugar Cubes
Netsnoer Accustic Arts 2x Power Cords Silver
Arm Dynavector DV 507
Element Dynavector XV-1S
Stands Finite elemente Pagode Master Reference
Stands Finite elemente 4x Finite Elemente Cerabase
Loopwerk Grand Prix Audio Monaco
Stands Grand Prix Audio Monaco Amp Stand
Netsnoer Jena Labs 2x Model One
Tuner Marantz ST-17
Luidsprekerkabel Modificatie 4x Evolution Acoustics DRSC 3.3mtr
Interlink Modificatie Evolution Acoustics
(SA)CD-speler Modificatie Playback Designs MPS-5
Interlink Modificatie Zeel 50 Ohm BNC/BNC
Luidspreker voor Modificatie Evolution Acoustics MM3
Voorversterker Modificatie DartZeel NHB 18 NS
Eindversterker Modificatie DartZeel NHB 108 (B-versie)
Platenschoonmaakmachine Modificatie Haennl Mera
Netfilter Modificatie 2x Accustic Arts Power Strip Active 6
LCD-Scherm Samsung UA55B8000XR - 140cm OLED
Blu-Ray speler Samsung BD-P1600

Mijn HiFi Geschiedenis
Daar moet ik even over nadenken.

1973
Het begon in 1973 met een geintegreerde radio/LP speler met luidspreker van Grundig. Dat ding klonk van geen kanten, maar ik had muziek op mijn kamer en kon 78 toeren plaatjes draaien! Wat een feest was dat, ik was wel populair in de buurt. Mijn ouders hadden toen een Dual syteem met een aparte platenspeler. Mijn ouders hebben dat heel lang gehouden, t/m 1981 meen ik me te herinneren. Ik had destijds niets bijzonders, meestal een portable radiootje of zo.

1983
Toen ik 16 was kreeg ik duizend gulden van mijn ouders. Ik die besteed aan een totaal geintegreerde toren van Schneider, casettespeler, radio, equalizer, platenspeler bovenop met glazen deur en top. Daar heb ik menig buur mee geergerd, met het raam open. Toen ben ik ook mijn eerste platen gaan verzamelen. Mijn ouders zijn toen overgestapt op een slanke Kenwood serie met paar Duitse BW luidsprekers.

1992/3
Mijn eerste serieuze kocht ik begin jaren 90, en die set bestond uit Technics en Tannoy. Ik heb die doorverkocht aan mijn broer einde jaren 90.

1999
In ben gaan experimenteren met meerkanaal. Kocht een Yamaha X1 of zo, Pioneer DVD eerste met DTS out, een B&W surround setje met CDM7SE als vloerstanders. Simplele bekabeing. Maar wat waren we toen allemaal begeistered door de film sound in eigen huiskamer! Dat duurde een paar jaar, en een DVD verzameling van 300 films later denk je toch, nou die muziek klingt niet bevredigend. CDs hadden plaatsgemaakt voor LPs en toch veel klonk niet echt goed.

2004
De zoektocht was begonnen in 2004 en ik heb heel veel afgeluisterd. Ik heb ook veel geleerd over hoe te luisteren. Aanvankelijk was ik erg door buizengeluid betoverd, maar meer en meer waren daar dingen mee die ik niet kon aanvaarden. Dus solid state was mijn eerste design keuze wat betreft technology. Ik er was zoveel keus, niet normaal, en iedereen wil je iets verkopen wat je niet echt wilt. Heel moeilijk.

2006
Mijn eerste echte high-end set. Sonus Faber Stradivari, Mark Levinson 32 voortrap, 33H eind mono`s en een Accuphase DP77 SACD spaler alles met Nordost Valhalla bekabeling. Prachtige set, heel mooi geluid. Maar na een jaar dacht ik, is dit nou alles? Ik had niet het gevoel, ja ik ben gearriveerd. Ik dacht dat het misschien aan mijn CD spaler lag. Dus ik weer rondkijken, ik dacht misschien wel een Esoteric DO1/PO1 of de Accuphase DP100/DC101 zou mij kunne behelpen. Toen kwam ik iemand tegen die mij op het rechte pad heeft gezet. Iemand die mij heeft geleerd hoe echt te luisteren naar komponenten, en hoe ze een synergy vormen met elkaar. Heeft veel te maken met design keuzes van de komponenten en hun klangcharacter.

2007
Dus ruilde ik alles in en kocht de machtige MM3`s van Evolution Acoustics, versterking van DartZeel, draaitafel van Grand Prix Audio en een digitale bron van Emmlabs. Ik ken alle mensen achter deze merken en ze zijn allemaal genieen die zijn bevlogen door perfectie. Nu was ik gearriveerd.

2008
Emmlabs CDSA-SE word vervangen door de Playback Designs MPS-5.

Mits goed opgsteld in een goede ruimte laat dit systeem je gewoon alleen met de muziek alsof je er zelf bij bent. En dat is wat ik wilde. Gelukt.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Voor mijn budget en oren kan het niet beter, heel analoog klinkend, ook mijn digitaal speler, maar vooral platen spelen is een puur genot. Je weet niet wat je hoort, zo mooi, zo doorzichtig, ruimtelijk, veel dynamiek, extreem laag, vaak beter dan life muziek. Eigenlijk heeft mijn systeem geen geluid, er staat alleen de muziek voor me zoals origineel is opgenomen...prachtig!

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Verbetering op alle fronten is altijd mogelijk. Veelal op kamer akoestiek. Ik wil een keer een kamer voor mijn stereo ontwerpen en bouwen.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Niets ingrijpends, kleine tweaks misschien, SW updates. Muziek server met 24/192 downloads, maar ik wacht eigenlijk op 32/352.8 materiaal en afspeel mogelijkheden.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
75m2 ruimte met CD en LP meubels en getuned met Acoustic System resonatoren (15 stuks), sugar cubes en diffusors. Twee tapijten, leren Leolux meubels. De echo klap is verbazingwekkend kort. De kamer gaat wel tot 14 Hz door zijn 12 meter lengte, da`s leuk achterin de kamer.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
2000+ CD`s en 1500+ LP`s, 1TB aan FLAC geripte muziek. Klassiek, jazz, pop, rock, blues. Eigenlijk een heel breed skala van muziek. Het is voor mij een ontdekkingsreis om goed opgenomen muziek te vinden, nieuwe artiesten te ontdekken.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elke dag meerdere uren, in het weekend veel meer.

Hoe vaak kijkt u film?
Af en toe, vaak in het weekend `s avonds. Heel soms naar de bioskoop.


Hobbies
Alle muziek die goed opgenomen is, goede wijn voor een zachte prijs, culinaire ontdekkingsreizen, boeiende kunst, en (bijna)alles uit Frankrijk.

Overige
Mijn komponenten en toebehoor:
www.dartzeel.com
www.evolutionacoustics.com
www.playbackdesigns.com
www.grandprixaudio.com
www.dynavector.com
www.finite-elemente.com
http://www.6moons.com/audioreviews/acousticsystem/resonators.html
www.hannl-reinigungssysteme.de
http://www.creaktiv-hifi.com/
www.jenalabs.com
www.ikea.nl

Mijn muziek sites:
www.acousticsounds.com
www.musicmattersjazz.com
www.referencerecordings.com
www.pentatone.nl
www.musicdirect.com
www.fone.it
www.naim.co.uk
www.bluenote.com
www.bluecoastrecords.com

Nothing comes close to vinyl !


De designers ken ik allen persoonlijk vlnr: Herve, Andreas, Serge, Jonathan, Kevin & Zn

Leeftijd 55 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs 219.903

Deze set is online gezet op
14-februari-2010 . Ondertussen is deze pagina 18517 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 18-juli-2010


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 78 m2
 • Afmeting 12 bij 6.5 meter
 • Hoogte 2.8 meter
 • Inhoud 218 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Dance
 • Singer/Songwriter
 • Wereldmuziek
 • Filmmuziek
 • R&B
 • Blues
 • Folk
 • Hiphop & Rap
 • Latin
 • Lounge
 • Rock `n Roll
 • Symphonisch
 • Techno
 • Flamenco
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Komedie
 • Western
 • Avontuur
 • Serie
 • Science Fiction
 • Thriller
 • Documentaire

Film top 10
 • Once upon a time in the west
 • Star Wars Trilogy
 • All James Bond films
 • Sixth Sense
 • Kill Bill Volumes 1 & 2
 • Titanic
 • Four Weddings and a Funeral
 • La Vita e Bella
 • Avatar
 • Saturday Night Fever & Grease!

Populairste artiesten/bands
 • Patricia Barber
 • Nina Simone
 • Louis Armstrong
 • Beatles
 • The Who
 • Elvis Presley
 • Blues Brothers
 • Wolfgang Amadeus Mozart
 • Verdi
 • Vladimir Horowitz

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets