Setpagina van: Peter V.M. Van Ballaert


Mijn HiFi-systeem
Bescheiden, maar plezant setje met breedband transmissielijn zuiltjes.

De luisterruimte

Versterker (De Cambridge is nu vervangen), DVD speler, DacMagic en TV decoder (Belgacom)

De Vifa breedbandunits (3,5 inch)

De speakeraansluitingen en transmissielijnuitgang

Audio Analogue Crescendo

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Computer * Anders Acer Aspire one
Geintegreerde versterker Cambridge Audio Azur 640A v2
DVD-speler Cambridge Audio 540D
Overige bronmaterialen Cambridge Audio DacMagic
LCD-Scherm Philips 0
Coax interlink van den Hul C5 the bay
Luidspreker voor Zelfbouw PLS Audio PLS-1.0 TL

Mijn HiFi Geschiedenis
Begonnen met een Onkyo receivertje en CD speler, Nakamichi cassette deck en JBL Control one speakertjes.
Toen de cd speler stuk ging een Marantz CD52 mk2 aangeschaft.
Enkele jaren geleden een MJ Acoustics pro 50 sub aangeschaft.
Dan de JBL`s weggegeven en Monitor Audio Bronze BR1 gekocht. Dat was een serieuze upgrade.
Cambridge Audio 540D DVD speler kwam in de plaats van de Marantz.
Denon AVR 1604 receiver en JBL melkpakjes voor center en achteraan aangeschaft...maar het vrouwtje vond die paaltjes achteraan lelijk, dus de melkpakjes kwamen op de grond(!) terecht.
Bronze B1 vervangen door Monitor Audio radius R180 monitortjes op DIY paaltjes. Toen ik bijna buitengevlogen was met mijn paaltjes ben ik de Radiussen maar snel gaan omruilen voor prachtige pianolakzwarte R270 zuiltjes van hetzelfde merk. Dat klonk al een stuk beter en het vrouwtje ook tevreden.
Toen ik tot de conclusie kwam dat surround toch nooit echt iets zou worden vanwege het niet perfect kunnen opstellen van alle speakers heb ik dan de Denon weggedaan en een NAD C 325 bee gekocht zonder eerst te luisteren. Dat was een mismatch van formaat met de Monitors. Het geluid was kil en onaangenaam.
De NAD direct ingeruild voor een Cambridge Audio Azur 640A. Dat was al een heel ander verhaal.
Ik kreeg de balans met de sub echter nooit echt goed en vond de Monitors in mijn luisterruimte ook vermoeiend klinken. In plaats van het volume wat op te schroeven had ik steeds de neiging om het juist stiller te zetten, zeker wanneer er bezoek was.
Dan ben ik wat beginnen googlen en kwam bij PLS Audio in Den Haag uit. Iemand had mij immers de raad gegeven eens naar breedbandspeakers te gaan luisteren omdat die het galmeffect verkleinen en heel lineair weergeven. Toen heb ik mijn Monitors onder de arm genomen en ben met een vriend in Den Haag gaan luisteren. Mijn vriend verklaarde mij gek (de Monitors klinken op het eerste gehoor spectaculairder) maar ik wist meteen dat dit hetgeen was dat ik zocht.
Thuisgekomen merkte ik dat het plaatje nu wl klopte. Geen vervelende galm meer (volume staat altijd hoger dan we denken, wat een goed teken is) en een strakke bas.
Dan besloten om de sub weg te doen en voor het geld een Cambridge Audio Dacmagic gekocht. Hierop heb ik de laptop aangesloten via USB, de DVD speler via coax en de TV decoder via toslink.
Alle bronnen worden nu heel verfijnd weergegeven.
Onlangs heeft mijn dealer in Antwerpen nog de zekeringen van mijn versterker vervangen door AHP audiofiele zekeringen. Dit geeft nog meer dynamiek, detail en rust (bedankt, Roger, voor de goede service en het geduld).
Vorige week De Cambridge versterker vervangen door de nieuwe Audio Analogue Crescendo. Deze heeft minder power dan de Azur 640A (50 watt bij 8 Ohm t.o.v. 75 watt voor de Cambridge), maar klinkt een stuk muzikaler en heeft meer controle over de conussen, vooral bij hoger volume. Ik denkt dat dat ook ligt aan de massieve ringkern transfo die erin zit, en aan het algemene ontwerp natuurlijk. Hij is dan ook wat duurder, alhoewel hij in Italie geassembleerd wordt (weliswaar met een paar Chinese onderdelen). Een leuke upgrade. Dit geeft natuurlijk weer zin in een luidspreker upgrade. Daarbij denk ik bvb aan PMC GB1 transmissielijnspeakers, want voor dat principe ben ik echt wel gewonnen, of Totems. Nu sparen...

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Aangenaam geluid, niet vermoeiend. Heel lineair en open en met een strak laag. Mooi bij akoestische muziek, jazz etc. Vanwege de kleine woofertjes uiteraard geen party volume mogelijk. Met de nieuwe versterker is het geluid toch weer een stukje muzikaler geworden. Rustiger, strakkere en meer gedefineerde lage tonen, meer diepgang en mooier midden. Gewoonweg `muzikaler`.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Met dit budgetje momenteel weinig of geen, buiten misschien een betere optische kabel tussen de TV decoder en de DacMagic. Als ik ooit de lotto win komt er zeker iets moois in huis, met een Lyngdorf room correction system.

Na de versterker waarschijnlijk toch een paar nieuwe luidsprekers, van PMC of Totem.


Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Niet meer gefrustreerd zijn en gewoon wat genieten van muziek en tv.

Nieuwe speakers.


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Dramatisch slechte akoestiek. Steentjestapijt op de grond, betonnen holle welfsels plafond, stalen trap in het midden van de leefruimte en zoals te zien op de foto een open ruimte naast de rechter speaker. Overigens wl gordijnen en een vloerkleedje. Vroeger veel last van galm en staande golven. Met de nieuwe speakers niet meer.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Zo,n 200 cd`s, een 1000-tal songs op Itunes en zo`n 50 DVD`s. Een mix van pop, klassiek en jazz met een grote voorkeur voor vrouwelijke easy listening jazz en pop(Diana Krall, Katie Melua, etc.)

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks

Hoe vaak kijkt u film?
Een 2-tal keer per week


Hobbies
Golf, muziek

Peter V.M. Van Ballaert
Leeftijd 54 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs � 2.000
Door mij betaald � 2.000

Deze set is online gezet op
05-november-2009 . Ondertussen is deze pagina 3930 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 27-juni-2017


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets