Setpagina van: ErBa


Mijn HiFi-systeem
Sinds midden 2012 over op digitaal luisteren (NAD C390DD). Groot voordeel vind ik het zuiveren geluid en stil is ook echt stil, geen ruisje of brommetje, h-e-l-e-m-a-a-l niets gewoon zwart. Echt een genot.
Tv en NAD DD BluOS bedraad met internet d.m.v. Audioquest Forest Cat7 ethernetkabel, had graag voor de Cinnamon of hoger gegaan maar vond dat te prijzig worden voor 15+ meter ethernet kabel.
Ook het luisteren naar muziek gaat hoofdzakelijk via streaming diensten zoals Tidal HiFi, cd wordt nog maar zelden gebruikt.
De muziek komt uit een set Audiophysic Sitara 25 luidsprekers. Terecht voeren zij de slogan `no loss of fine detail`, elk detail is hoorbaar.
Ben uiterst tevreden met wat ik nu heb staan. En ja, het kan natuurlijk altijd beter en véél duurder maar ik luister de muziek in een woonkamer en niet in een studio. Al blijft het natuurlijk wel heel leuk om rond te kijken naar wat er zoal voor nieuws en te koop is.

De kogel is door de kerk! Het heeft even geduurd maar uiteindelijk de beslissing genomen om te ‘down sizen’. NAD C390DD samen met de Audio Physic Sitara 25 speakers staan te koop. Er wordt overgegaan op Sonos. Sommige zullen me voor gek verklaren en dat mag.
Als ik kijk hoe vaak ik nog echt ga zitten om te luisteren is dat in mijn ogen te weinig. En ja BluOs klinkt heel goed, zeker met de 24 bit 192kHz tracks. Maar de Sonos componenten die ik al jaren heb staan klinken ook goed en meestal heb ik de muziek gewoon als ‘behang’ opstaan. Geeft in ieder geval meer ruimte in de woonkamer.

Wordt vervolgd.

Met dank aan,**De volgende HiFi speciaal zaken**
- Audio TV Centrum Eindhoven - NAD componenten
- Klangtreu HiFi-Studios, Essen, Duitsland - Audio Physic luidsprekers. Een ware snoepwinkel voor HiFi liefhebbers en een heel goede service - www.klangtreu.de

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Luidspreker voor Audio Physic Sitara 25
Overige AudioQuest audioquest rca noise-stopper caps
Overige kabels AudioQuest USB Forrest 3.0
Overige kabels AudioQuest Antenna-X Antennekabel
Luidsprekerkabel AudioQuest Type 4
Coax interlink AudioQuest VDM-5
Anti-jitter AudioQuest Jitterbug
Beeldkabel AudioQuest Chocolate HDMI
Overige kabels AudioQuest NRG 2
Overige kabels AudioQuest forest cat7 ethernetkabel
Overige AudioQuest Telegärtner Connector 2x
Component audio streamers Bluesound NAD MDC DD-BluOS Module
Component audio streamers Bluesound MDC DD-BLUOS BLUESOUND
Eindversterker NAD C390DD
LED-Tv Philips 46pfl8008k/12
Netwerkspeler Sonos Play 3
Netwerkspeler Sonos Play 1
Alignment tools Soundcare superspike M6
NAS Western Digital My Book Live 2 tB

Luisterkamer

Mijn HiFi Geschiedenis
In een ver verleden eens begonnen met een Toshiba radio en platenspeler ineen, doorgevertje van mijn ouders.

Daarna een Philips 22AH799 – Hifi/stereo tunerversterker met digitale afstemming een los cassette deck een Philips N2511 – Hifi/stereo-cassettedeck. Hoe kan het ook anders als rasechte Eindhovenaar waarvan beide ouders werkzaam waren bij Philips. Er was toen een of andere regeling dat werknemers voor sterk gereduceerd tarief nieuwe producten konden testen. Deze set was er daar een van en heeft ervoor gezorgd dat ik me begon te interesseren voor HiFi.

Daarna weer naar Philips en wel een heuse Philips 5581, 109, 209, 309 met een stel MFB speakers (set heb ik nog in bezit maar is niet operationeel). Ziet er zelfs vandaag de dag nog erg modern uit. Dit is ook de tijd dat mijn interesse voor beter geluid is begonnen.

Ooit eens een set overgenomen van een goede vriend van me. Het betrof hier een NAD 216 THX eindversterker, NAD 116 voorversterker en NAD 522 cd speler.
Daarop aangesloten een set Solid by B&W England, Satelite Verticale luidsprekers met losse subwoofer. Kleur wit, zag er leuk uit, vooral klein. Tja, foutje.
Toch maar eens wat speakers gaan beluisteren hier en daar (erg leuke bezigheid) en uiteindelijk voor Audio Physic Yara II gekozen.

Omdat NAD mij goed beviel en bevalt, ik het er netjes uit vind zien en goed kon in kon ruilen bij Audio tv Center Eindhoven, ben ik aan het merk NAD blijven hangen en overgestapt naar een NAD C275 bee eindversterker, NAD T163 voorverserker/tuner, NAD T577 Blu-ray en NAD C546bee cd speler.

Uiteindelijk in 2013 de C275bee en de T163 verruild voor een NAD C390DD. Daarbij een Sonos Connect. Alles van analoog naar digitaal.

Inmiddels heb ik begin dit jaar, 2015, de Sonos connect vervangen voor een BluOS MDC module. Deze is met een Audioquest Forrest cat 7 ethernet kabel verbonden met m`n modem.
Maak gebruik van de muziek opgeslagen is op een NAS (WD MyBook) en stream via de muziekdiensten Qobuz - jaarabonnementen gewonnen met en prijsvraag bij Hifi.nl ;-) - en Tidal HiFi.
NAD T577 bluray speler is inmiddels weer verkocht. Amper gebruikt en als ik nu een film wil kijken doe ik dat online.
In november 2015 mijn Audio Physic Yara II luidsprekers vervangen voor een set Audio Physic Sitara 25 luidsprekers. Was al erg tevreden over de Yara`s maar de Sitara`s klinken weer preciezer, meer detail en hebben meer body. Heb nog even gekeken (en geluisterd) naar Dali Rubicon maar ik miste daar het verfijnde in.

Heb inmiddels mijn CD`s geript (FLAC) en overgezet naar een externe harde schijf. Deze harde schijf is rechtstreeks verbonden met de BluOS MDC module middels een Audioquest Forest USB 3.0 kabeltje (ik houd de lijnen liefst zo kort en direct mogelijk). Op deze schijf sla ik ook de muziek op die ik download van 7Digital en HDtracks. Tussen de USB en MDC module heb ik een Audioquest Jitterbug geplaatst, ik meen zelfs dat deze simpele `tweak` ook echt resultaat heeft. Al ben ik niet zo enthousiast als sommige reviews op het internet waarbij men lyrisch is over de verbetering van de weergave en meer detaillering van het geluid. Vond het geluid sowieso al goed klinken.

Kogel is door de kerk. Alles eruit en Sonos uitgebreid met een Beam (2 One's volgen nog).
Als ik na ga hoe vaak ik nog echt muziek ging zitten luisteren is dat toch echt te weinig. Wel altijd muziek op staan en vind het heerlijk als ik van ruimte naar ruimte loop en dan overal dezelfde muziek hoor. Ook betreft de bediening vind ik het erg gemakkelijk.
Wie weet over een paar jaar weer iets anders maar voor nu uiterst tevreden.
Uiteindelijk alles verkocht en overgestapt op Sonos. Het gebruiksgemak en kwaliteit heeft me tot dit besluit gebracht.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
goed genoeg

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
voorlopig laten staan wat er nu staat. Uiterst tevreden.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
huiskamer, op de vloer parket, daarop een wolle kleed. Luidsprekers staan aan de achterzijde 80 cm van de wand en aan de zijkant 1 meter van de muur. Luidsprekers staan 2.40 meter uit elkaar. Achter de speakers bevind zich een wand met gordijnen.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
dagelijks

Hoe vaak kijkt u film?
zeer zelden


Hobbies

ErBa
Leeftijd 56 jaar
Beroep web design
Set Stereo
Nieuwprijs 7.750
Door mij betaald 5.600

Deze set is online gezet op
19-november-2011 . Ondertussen is deze pagina 7244 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 20-december-2020


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 43.2 m2
 • Afmeting 9 bij 4.8 meter
 • Hoogte 3 meter
 • Inhoud 129 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Klassiek
 • Dance
 • Singer/Songwriter
 • R&B
 • Electronic
 • Techno
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Animatie
 • Avontuur
 • Science Fiction
 • Korte film
 • Documentaire
 • Zwarte komedie

Film top 10
 • Blade Runner

Muziek top 10
 • Pink Floyd - The Wall
 • Pink Floyd - Wish you were here
 • Carolin No - November
 • My morning jacket - Circuital

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets