Setpagina van: J.H. de Vries


Mijn HiFi-systeem
Update: juni 2020
Ik heb de La Rosita Alpha New streamer laten upgraden tot de nieuwe La Rosita Quark HD streamer/dac. Ik ben nu niet meer gebonden aan het airplay protocol en heb gekozen voor Audirvana 3.5 op de iMac en streaming via UPnP. Dat werkt allemaal prima. De Quark is een klein meesterwerk. Geluidskwaliteit is overweldigend mooi. Kan nu ook voor het eerst High Resolution bestanden afspelen en het verschil met 'gewone' CD kwaliteit is navenant.
Buitengewoon tevreden met de upgrade en hoop hier nog jaren van te kunnen genieten.

Update: april 2016
Behalve wat kleinere wijzigingen werd een streamer van La Rosita (Alpha New R) in de set opgenomen. Dat had ik eerder moeten doen! Ik denk dat La Rosita zo`n beetje het onderste uit de kan van een normaal CD-bestand weet te halen. Buitengewoon muzikaal en van grote klasse. Een absolute aanwinst dus.

Update: oktober 2013
De Accuphase E-407 werd vervangen door een E-460 met een DAC-30 option card. Daarmee werd de Metrum Octave (helaas) overbodig. Maar de E-460 met zijn ingebouwde DAC speelt prachtig en is als geheel een absolute aanwinst en verbetering. Ook de optische kabel van Apple TV naar DAC werd vervangen door een Wireworld Supernova 7. Ook een duidelijke verbetering.

Update: december 2012
Er werden drie belangrijke wijzigingen aangebracht in de installatie die -gezamenlijk- hebben geleid tot een duidelijk nog meer verfijnde weergave.
Allereerst werd de bestaande interlink tussen Octave Dac en Accuphase vervangen door een Supra Sword kabel. Ongelofelijk wat zo`n stukje kabel van slechts 80 cm. bewerkstelligde. Zo veel dat ik besloot ook de luidsprekerkabels te vervangen door Supra Sword met bijpassende jumpers. Opnieuw een buitengewone verbetering.
Tenslotte installeerde ik Audirvana Plus op de iMac, geheel geïntegreerd in iTunes. Werkt uitstekend met de Apple TV. Dat ik daarmee (door de huidige bandbreedte van Airplay) beperkt ben tot `slechts` CD-kwaliteit valt in het niet bij het grote gebruiksgemak. Bovendien is er met die CD-kwaliteit niets mis. Het is verbluffend te merken waartoe een (geripte) CD in staat is.

Een aparte luisterruimte op de begane grond van mijn (griekse) huis. Accuphase E407 versterker, Accuphase DP65 CDspeler, Mirage M1si speakers, Metrum Acoustics Octave Dac en een Apple TV (2e generatie) voor het streamen van de CD`s (in Apple Lossless, op de iMac op de 2e etage van het huis).
In de woonkamer op de 1e etage TV/Blu Ray/Sat Ontvanger en een 2e Apple TV. Geluid via de audiofiele `soundbar` Panorama van B&W.
De beide Apple Tv`s zijn bedraad verbonden met de iMac. Hierbij is gebruik gemaakt van de in het huis aanwezige coax-bekabeling voor de TV, door middel van zgn. MOCA-adaptorrs (ethernet via coax, van Netgear). Dat blijkt perfect te werken.
De luidsprekeropstelling van de dipolaire Mirage`s (80 kg per stuk!) die ook aan de achterkant geluid afstralen, is kritisch. Staan ze eenmaal goed opgesteld, dan word je beloond met een fraai breed en hoog geluidsbeeld dat zich achter de speakers ontvouwt.
De CD-speler is, nu alle CD`s gestreamd worden, feitelijk geheel overbodig geworden.

De luisterruimte

De apparatuur

De luisterruimte

Set in de woonkamer

Componenten
Produkt Merk Typenummer
(SA)CD-speler Accuphase DP 65
Geintegreerde versterker Accuphase E-460
D/A converter Accuphase DAC-50
Akoestiek aanpassing Acoustech diffusor panelen
Mac/PC Apple iMac 5K
Media center Apple Apple TV4
Coax interlink Atlas Cable Opus
Luidspreker surround B&W Panorama producten Panorama 2
Streamen (home digital media) BlackNoise eight
Netsnoer DH Labs Power Plus
Netsnoer Furutech G-320 AG
Netwerkspeler La Rosita Quark HD
Luidspreker voor Mirage M1si
LED-Tv Philips 40PFL8605
Blu-Ray speler Philips BDP 9600
LED-Tv Samsung UE48JU7000
Interlink Supra Cables Sword
Luidsprekerkabel Supra Cables Sword 2x 3meter
Optische interlink Wireworld cable Supernova 7

Mijn HiFi Geschiedenis
Het begon al als kind met het in elkaar zetten van een kristalontvanger. Er volgde meer aan zelfbouw. Hoewel absoluut geen technische opleiding en beroep, heb ik voor techniek altijd grote interesse gehad. Ik was zo rond mijn 18e wel heel trots op mijn zelf gebouwde Philips radio en mijn Braun platenspeler. De eerste langspeelplaten (Modern Jazz Quartet en Dave Brubeck -ik beluister ze nu nog via geripte CD`s) werden zo`n beetje grijs gedraaid. In de loop der jaren werd de audio-installatie steeds een beetje verder uitgebouwd door inruilen en vervangen.
Zo`n 9 jaar geleden meende ik dat de top wel zo`n beetje bereikt was: Array monoversterkers, Array voorversterker, een Marantz SA 17SI SACD-speler en fraaie Tannoy Dimension TD-10 speakers.
Na terugkeer van een verblijf in het buitenland vond ik de gehele woonkamer leeggehaald. Alle kostbare apparatuur gestolen en nooit meer teruggevonden. Het was een half jaar voor mijn emigratie naar Griekenland.
Mijn toenmalige audio-adviseur Hans Pol (van de inmiddels niet meer bestaande winkel Pol Audio) gaf mij gelukkig raad en daad. Via hem vonden we voor een wel heel goede prijs de nog geheel nieuwe Mirage`s waarvan, inmiddels overjarig, nog een set bij de importeur stond. Veel te groot voor mijn Nederlandse huiskamer, maar voor mijn Griekse huis perfect. Verder was ik zo gelukkig een pas twee jaar oude Accuphase E407 als occasion te kunnen kopen, gevolgd door een al wat bejaarde Accuphase CD-speler. Die is inmiddels 15 jaar oud maar speelt nog als de beste.
Een jaar geleden verhuisde de installatie van de woonkamer naar de aparte luisterruimte beneden in het huis en ontstond het idee de muziek vanaf de computer te streamen. Een DAC was nodig en ik wilde dat het kwalitatief niet minder hoogwaardig zou klinken dan via de CD-speler. Door de zeer positieve recensies kocht ik de Metrum Acoustics Quad DAC en werd niet teleurgesteld. Inmiddels heb ik die verkocht en heb ik de Octave aangeschaft. Die voldoet nog beter. Ook de bekabeling is sinds kort vernieuwd en opgewaardeerd. Nu geniet ik van muziek zoals ik dat nog nooit eerder gedaan heb.
Daarbij moet ik nog wel eens terugdenken aan een audioconcert zoals Hans Pol die soms gaf in een kerk in Baarn. Daar stonden ooit de Mirage`s opgesteld, aangestuurd door zware Accuphase versterkers. Het was niet te geloven hoe fraai ze daar stonden te spelen en de kerkruimte makkelijk aan konden.
Nu ervaar ik hetzelfde, zij het in een wat kleinere ruimte.
Voorlopig valt er weinig meer te wensen.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Overweldigend, bijna als live muziek. De grote speakers hebben alle ruimte en komen door de Accuphase geen vermogen tekort. Diep doorlopend laag, mooi doortekend hoog.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Op dit moment geen verbeterpunten.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Voorlopig is alles goed zo

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Niet overdadig gemeubileerde luisterruimte. Akoustiek is zeer goed, wellicht door de zware betonvloeren en het enorme regenwaterreservoir onder de luisterruimte.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elke dag een paar uur

Hoe vaak kijkt u film?
Niet regelmatig


Hobbies
muziek/reizen/fotografie/lezen

J.H. de Vries
Leeftijd 82 jaar
Set Stereo & Home Cinema
Nieuwprijs 30.000
Door mij betaald 24.000

Deze set is online gezet op
21-juni-2012 . Ondertussen is deze pagina 6580 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 13-juni-2020


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 38.25 m2
 • Afmeting 8.5 bij 4.5 meter
 • Hoogte 2.40 meter
 • Inhoud 91 m3

Muziekvoorkeur
 • Klassiek
 • Jazz
 • Wereldmuziek
 • Filmmuziek
 • Blues
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Thriller

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets