Setpagina van: Ferry1


Mijn HiFi-systeem
Micro High End Headphone set

Van kinds af aan heb ik mij altijd al met Hifi en muziek bezig gehouden. Het liefst zou ik ook nu, een mooie installatie aanschaffen, in het verleden heb ik installaties van Denon, Mission en Luxman gehad. In de praktijk kwam het toch vaak uit op het luisteren met een hoofdtelefoon. Dit omdat je vaak met buren, omwonenden en gezinsleden te maken hebt en je ook niet je hele huis wilt aanpassen aan je audio wensen (tenminste ik niet).

Dus bedacht ik een alternatief. Voor mijn homecinema gebruik ik mijn algemene set van Harman Kardon, prima set maar geen set om muziek mee te luisteren. Wat heb ik gedaan, ik heb een micro High End set bij elkaar gezocht, waarmee ik op elk moment van de dag kan genieten van kwalitatief goede muziek voor een goede prijs! De set bestaat uit een:

Logitech Squeezebox Touch (met EDO app voor 24bit 192khz)
Musical Fidelity V-DAC MKII
Musical Fidelity V-CAN MKII
Musical Fidelity V-PSU MKII
Sennheiser HD 650 hoofdtelefoon

Ik ben begonnen met de V-DAC MKII 2 jaar geleden, gewoon om eens te proberen, ik had toen nog een Senheiser HD 595, de V-DAC gekoppeld aan mijn Logitech Squeezebox Touch, wat een verbetering t.o.v. de DAC in de Squeezebox (deze was ook niet echt slecht, maar het geluid werd enorm opgewaardeerd door de V-DAC MKII). Daarna de HD595 ingewisseld voor een HD650, het geluid kreeg hierdoor een nog mooiere beeld en het geluid werd nog rustiger en mooie weergegeven dan met de vorige HD595.

Daarna ben ik overgestapt op de V-CAN MKII hoofdtelefoon versterker! Wow, wat een verbetering ten opzichte van mijn Harman Kardon versterker! De grootste verandering merkte ik na de aanschaf van de V-PSU MKII, ik dacht eigenlijk dat de aanschaf van de PSU geld weggooien was, maar wat een bass en wat een breed geluid ineens, na deze update is het geluid rustig en veel uitgebalanceerder dan voorheen, diep is echt diep en hoog is niet schreeuwerig hoog maar uitgewogen. De V-PSU maakt een wereld van verschil!

Na de EDO app op de Squeezebox genstalleerd te hebben, deze app maakt het mogelijk om 24bit tot 192khz te beluisteren i.p.v. de standaard resolutie van maximaal 24bit 96khz van de Squeezebox, viel ik helemaal van mijn stoel, het geluid dat deze componenten weten te genereren had ik nog niet eerder gehoord! Ik ben super tevreden met deze installatie! En het mooie is, je kunt op elk tijdstip genieten van High End muziek (volgens mij het beste en mooiste geluid wat je kunt verwachten voor deze prijsklasse!)

Alle componenten zijn gekoppeld met Monster Cable connectoren.

De logitech Squeezbox Touch is gekoppeld via Coax aan de V-DAC MKII. Ik maak geen gebruik van de USB opties.

Een bijkomend voordeel is dat je via de iPad op de luie stoel je gehele muziekcollectie tot je beschikking hebt. Een klein nadeel is dat de Musical Fidelity V series zo spartaans is dat er geen afstandsbediening voor het geluid is en je in sommige gevallen handmatig het geluidsniveau moet instellen.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Open, dynamisch, gebalanceerd & neutraal

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Voorlopig geen aanpassingen.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
N.v.t.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Fusion Jazz, Jazz, R&B, Soul, Rock & Pop

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Hoe vaak kijkt u film?
Deze vraag is nog niet ingevuld.


Hobbies

Ferry1
Leeftijd 49 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs � 1.600
Door mij betaald � 1.600

Deze set is online gezet op
09-maart-2014 . Ondertussen is deze pagina 1296 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 02-april-2017


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • Pop
  • Jazz
  • R&B
  • Electronic
  • Funk

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets