Setpagina van: Pierre


Mijn HiFi-systeem
Digitale bronnen:
Playback Designs Merlot DAC
Oppo BDP103 Universele speler
Nimitra Computer audio server
J-River MC-22 Mediaplayer (licentie)
QNAP TS-419P II NAS

Versterking:
Vitus Audio SIA-025 Geïntegreerde versterker

Luidsprekers:
Marten Design Bird 2

Stroomvoorziening:
PS Audio P5 Power Plant Power Regenerator
HDPlex 100W Linear power supply
iFi iUSBPower USB power supply
Crystal Cable Ultra Netkabels
Vitus Audio Andromeda Netkabel

Bekabeling:
Kimber Kable KS 1136 Interlink
Kimber Kable KS 3035 Luidsprekerkabel
iFi Gemini Dual-Headed USB kabel
Kimber Kable B BUS Silver USB kabel

Audiorack:
Creaktiv Little Reference


Hart van mijn set is de SIA-025 geïntegreerde versterker van Vitus Audio. Een 25W class A (150W class AB) solidstate design met zowel kwaliteiten van buizen (natuurlijk en vloeiend midden/hoog, soundstage) als de betere laagweergave van solidstate.
De luidsprekers zijn van Marten Design: de Bird 2 uit de Heritage serie. De keramische drivers en diamanten tweeter (Accuton) geven een transparant geluid met veel detail waarbij een te schelle hoogweergave keurig is vermeden. De basweergave (gepoort aan de onderzijde) is evenwichtig en strak. De soundstage is een hoogtepunt: transparant en groot(s).
Als bron gebruik ik de Playback Designs Merlot DAC. Dit is een fastantisch analoog klinkende DAC, die ook "native" DSD format kan weergeven. De DAC wordt gevoed door de Nimitra computer audio server (via USB) en een Oppo BDP103 speler (via optische kabel).
Mijn volledige muziek collectie (cd`s en ook SACD`s via getweakte Sony PS3) staat op een NAS. Deze worden met J-River Media Center software op de Nimitra afgespeeld. De Nimitra is een headless PC waarbij het Windows 10 besturingssysteem is geoptimaliseerd voor audio (Fidelizer).
De Oppo is voor het spelen van mijn cd/sacd/dvd collectie. Deze Oppo is gemodificeerd met de Playback Designs Opbox, waardoor alle audio signalen in “native format” via een optische verbinding naar de DAC gaan. In praktijk gebruik ik de Oppo voornamelijk voor DVD weergave (muziek of films).
Het audiorack is van Creaktiv: de little reference. De verbetering in geluid door deze aanwinst oversteeg al mijn verwachtingen. Tip: vergeet het audiomeubel niet in je budget!

13-03-17
Tijd voor een update. Sinds mijn vorige post is er veel veranderd in mijn set.
Na wat problemen met mijn CJ premier 140 (toch alweer 10 jaar oud) ben ik gaan rondkijken voor een nieuwe versterker passend bij de Marten Bird luidsprekers. Uiteindelijk ben ik bij de Vitus Audio SIA-025 geïntegreerde versterker uitgekomen.
Op het digitale front heb ik mijn Playback Designs MPS-3 ingeruild voor de Merlot dac van hetzelfde merk. Om mijn cd/sacd/dvd collectie te kunnen blijven spelen, heb ik voor een Oppo BDP103 als disc speler gekozen, welke gemodificeerd is met de Playback Designs Opbox. Mijn Asus laptop heb ik vervangen door de Nimitra computer audio server.
Hoewel de nieuwe set nog niet volledig is ingespeeld, ben ik nu al zeer tevreden met het geluid. Met name de enorme soundstage verbaasd mij iedere keer weer. Ook is de basweergave natuurlijker en egaler: bij de CJ buizenversterkers was de upperbass wat te veel aanwezig.

14-04-16
Ik volg Marten luidsprekers al enige jaren vanwege hun snelle en transparante geluid dat vergelijkbaar is met dat van electrostaten. Nu er recentelijk een tweedehands exemplaar van het topmodel uit de Heritage lijn (Bird 2) op de markt was, heb ik de verleiding niet kunnen weerstaan. Temeer omdat deze set in piano walnut uitvoering is… heel mooi.
De plaatsing in de luisterruimte luistert heel nauwkeurig en ik ga hier in de toekomst nog zeker verbeteringen realiseren. Ook de akoestiek van mijn kamer staat nu hoger op de agenda.
Vooralsnog ben ik enorm tevreden met de Birds: het midden en hoog zijn mooi geïntegreerd en evenwichtig met veel detail, zonder ook maar enige vorm van agressiviteit. Het laag is veel strakker vergeleken met de Summits. Kudos voor Marten: de keramische drivers en diamanten tweeter (allemaal Accuton) staan niet als makkelijk bekend in luidspreker design.
Maar de grooste winst zit in de mooie, grote soundstage. Bij alle muziek uit mijn collectie wordt het maximale eruit gehaald, en bij goede opnames is het resultaat verbluffend.
Ik ga nog veel genieten van mijn Birds!

06-03-16
Na de luidsprekerkabels nu ook de Stereovox jumpers vervangen door Kimber KS 9035. De verbetering in de hoogweergave is hoorbaar maar bescheiden: de Stereovox jumpers waren ook niet verkeerd! De analoge audiosignaalkabels zijn nu van allemaal Kimber Select ("Kimber loom").

15-11-15
Vanwege mijn goede ervaringen met de KS 1036 interlinks heb ik recentelijk een tweedehands KS 3035 luidsprekerkabel gekocht ter vervanging van de Transparent Ultra. Was even zoeken want een 12 ft exemplaar wordt niet vaak aangeboden.
De karakteristiek en balans van het geluid is (gelukkig) niet wezenlijk veranderd: alleen het laag is strakker en directer. De mid-bass t.o.v. de Transparent is iets prominenter aanwezig wat ik heb gecorrigeerd met de controls op de Summit. De winst in vergelijking met de Transparent ligt in een duidelijk grotere soundstage en nauwkeuriger plaatsing: werkelijk indrukwekkend en dus genieten!
Verder heb ik na de aanschaf van een iPad de JRemote app gedownload. Dit is een hele verbetering in vergelijking met de Gizmo: veel meer mogelijkheden, supersnel en ziet er ook nog eens gelikt uit.

22-05-14
Galaxy Tab 2 ingeruild voor S4 mini als afstandbediening: nog handzamer. Ook de Gizmo app is verder verbeterd.

16-07-13
Na een tip van de Hifiwinkel bezig geweest met de USB verbinding van laptop naar DAC. Hierin is nu de iFi USB Powersupply en Gemini Dual-Headed USB Cable in opgenomen. De powersupply zorgt voor een schone stroom via de USB kabel, welke met de dual-headed USB cable gescheiden van het audiosignaal naar de DAC wordt geleid. In mijn set-up gaf dit een aanmerkelijke verbetering in het geluid: analoger geluidsbeeld, een betere ruimtelijke weergave en een lagere "noise floor". Ook nog geëxperimenteerd met verschillende USB kabels van laptop naar USB power supply: hier beviel de Kimber USB silver het beste. Al met al een significante verbetering gerealiseerd met een beperkte investering.

24-03-13
Ben na mijn laatste toevoeging van een nieuw rack op punt waar de set voorlopig niet meer verandert. Totdat het weer begint te kriebelen...

Overzicht

Bird 2 luidspreker en Creaktiv rack met alle componenten

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Afstandsbediening Apple iPad met JRemote app
Meubels Creaktiv Little Reference 5-shelf
Netsnoer Crystal Cable Ultra Power (4x)
Losse voeding iFi iUSBPower
Overige kabels iFi Gemini Dual-Headed USB
Interlink Kimber Kable KS 1136
Luidsprekerkabel Kimber Kable KS 3035 12ft
Overige kabels Kimber Kable B BUS Silver USB
Luidspreker voor Marten Bird 2
Multi-speler OPPO BDP103 + Playback Designs opbox
D/A converter Playback Designs MPS-3
D/A converter Playback Designs Merlot
Netfilter PS Audio P5 Power Plant
NAS Q Nap TS-419P II NAS
Geintegreerde versterker Vitus Audio SIA-025
Netsnoer Vitus Audio Andromeda

Mijn HiFi Geschiedenis
In jaren 70 met Philips setje begonnen.

Vanaf midden jaren 80 serieus bezig met audio:
NAD 7250PE receiver met Dual CS 5000 draaitafel en Magnepan SMG-a luidsprekers. Daarna receiver vervangen door Audiolabor Flink VV+EV en Onkyo T-9090II tuner.

Jaren 90:
Eerst Magenepan luidsprekers vervangen door Martin Logan Aerius. Daarna de Audiolabor ingeruild voor Conrad Johnson PV12L en Premier 11A versterkers bij Hifishop in Tilburg. De PV12L is zonder phono, dus toen heb ik mijn platenverzameling op zolder gezet en ben volledig voor CD`s gegaan. Mijn budget Sony cd speler vervangen door Micromega Stage 3. Met deze set jaren gespeeld.

Deze eeuw:
In 2004 was de CD speler aan de beurt: McCormack UDP-1 gekocht bij Hifishop in Tiburg. Hierdoor kon ik ook SACD`s aan mijn verzameling gaan toevoegen.
In 2005 CJ PV12L vervangen door Premier 17LS.
In 2006 de ML Aerius ingeruild voor ML Summit bij Wilbert Hifi in Utrecht.
Wou daarna (2007) voor eindversterker CJ Premier 140 gaan, maar die werd niet meer geleverd. Tweedehands exemplaar gekocht in Parijs: was helft van set mono`s. Deze is via de Hifiwinkel in Beek deskundig "omgekat" naar een stereomodel door de technische dienst van Durob Audio.
In 2008 de CJ Premier 17LS ingeruild voor de CT5.
Daarna was het tijd voor de stroomvoorziening: in 2009 een PS Audio Power Plant Premier gekocht. Door voortdurende problemen met de PPP, is deze in 2011 ingeruild voor een P5 Power Plant van PS Audio. Deze werkt perfect.
In 2012 is de Playback Designs MPS-3 toegevoegd: mede door het hierdoor onstane plaatsgebrek op mijn Solidsteel 6.4 rack heb ik dit in 2013 vervangen door een 5-schaps little reference van Creaktiv.
In april 2016 Marten Bird 2 luidsprekers gekocht en afscheid genomen van de ML Summits na 10 jaar(!) trouwe dienst.
Eind 2016 Vitus SIA-025 gekocht en CJ versterkers verkocht. Na 25 jaar met buizenversterkers te hebben gespeeld weer terug naar solid state!
Ook nog in 2016 de Playback Designs MPS-3 ingeruild voor de Merlot dac van Playback Designs. Deze is upgragable en dus toekomstbestendiger. Voorts de McCormack speler vervangen door een Oppo.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Natuurlijke weergave: evenwichtig, transparant en gecontroleerd over gehele spectrum.

Nauwkeurige plaatsing stemmen en instrumenten binnen holografische soundstage.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Akoestiek van kamer.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Geen op korte termijn. Maar je weet nooit...

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Ongeveer 900 cd`s en 130 sacd`s (allen geripped naar NAS)

50% jazz&fusion; 40% pop&rock; 10% klassiek

Een twintigtal muziek DVD`s


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks

Hoe vaak kijkt u film?
Ongeveer 1 keer per week


Hobbies
Muziek & audio

Pierre
Leeftijd onbekend
Set Stereo

Deze set is online gezet op
23-maart-2013 . Ondertussen is deze pagina 5282 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 12-oktober-2018


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 35 m2
 • Afmeting 5 bij 7 meter
 • Hoogte 3.2 meter
 • Inhoud 112 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Jazz
 • Funk
 • Lounge

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Muziek top 10
 • Pat Metheny Group - The Road To You
 • Genesis - Selling England By The Pound
 • Polyphony & British Symfonia - Lux Eterna by Morten Lauridsen
 • Triosence - Turning Points
 • Radiohead - OK Computer!
 • The Crusaders - Healing The Wounds
 • Mike Stern - Between the Lines
 • Steely Dan - Aja
 • Jamiroquai - Emergency on Planet Earth
 • Christian Scott - Anthem

Populairste artiesten/bands
 • Keith Jarrett (+Trio), Pat Metheny (+Group), Brad Mehldau, Triosence
 • Donald Fagen/Steely Dan, Scott Henderson/Tribal Tech
 • Yes, Genesis, Camel, Emerson Lake & Palmer
 • Chet Baker, Miles Davis, Chick Corea, John Scofield, Herbie Hancock
 • Mike Stern. Dave Weckl, Alan Holdsworth, Alain Caron, Christian Scott
 • Jamiroquai, Incognito, Zero7, Rippingtons, Earth Wind & Fire
 • Solution, Alquin, Focus, SweetdBuster, Blowbeat
 • UK, King Crimson, Peter Gabriel, Sting
 • Beatles, 10CC, Eagles, Cat Stevens. Nick Drake
 • CCR, Doobie Brothers, Neil Young, Alice Cooper, Chili Peppers. Lenny Kravitz e.v.a.

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets