Setpagina van: European Son


Mijn HiFi-systeem
Luidsprekers: Triangle Esprit Antal EZ
Versterker: Audio Analogue Cresendo
Platenspeler: Pro-ject Debut III
Phono voorversterker: Pro-ject phono box
Streaming (audio): Apple Airport Express, via Apple Macbook Pro met lossless audio files
Hoofdtelefoon: Grado SR-80

Projector: BENQ W750
Streaming (video): Apple TV

UPDATE:
CD-speler: AH! Njoe Tjoeb 4000 Reference (tweedehands)
Interlink: Transparent "The Link"

Componenten
Produkt Merk Typenummer
(SA)CD-speler AH! Njoe Tjoeb Reference Reference 4000
Component audio streamers Apple Airport Express
Geintegreerde versterker Audio Analogue Cresendo
Projector BenQ W-750
Complete platenspeler Pro-Ject Debut III
Overige bronmaterialen Sony Playstation 3
Luidspreker voor Triangle Esprit Antal EZ

Mijn HiFi Geschiedenis
Begonnen met een TL-audio Fatman iTube Valvedock in 2008, een hybride versterkertje dat een mooi warm geluid aan mijn MP-3tjes gaf. Dat versterkertje kwam ook met luidsprekers inclusief. Omdat ik het zonde vond om zo een mooie versterker enkel MP-3tjs af te laten spelen kocht ik een Pro-ject Debut III platenspeler en een tweedehands TEAC PD 155 cd-speler in de kringloopwinkel. Daar heb ik tot medio 2014 mee gespeeld op mijn verschillende studentenkamers, waar de woonsituatie niet ideaal was voor een iets groter hifi-systeem.

Tussen 2012 en 2014 ben ik geregeld luidsprekers met mekaar gaan vergelijken, maar omwille van het ruimtegebrek in mijn studentenkamer en niet zo ideale woonsituatie om rustig naar muziek te luisteren, mijn aankoop uitgesteld. De Grado SR-80 was mijn tussenoplossing om toch te kunnen genieten van kwalitatieve muziek zonder mijn huismaten te veel te storen.

Medio 2014 ben ik gaan samenwonen met mijn vriendin, en hebben we gebruik gemaakt van de grotere woonkamer en de nieuwe woonsituatie om een degelijk hifi-systeem aan te schaffen. Met een budget van rond de 1500 ging ik naar de audiodealer, waar ik op zoek ging naar luidsprekers plus versterking. Mijn luistersessies tot dan toe deden mijn voorkeur uitgaan naar een systeem rond de KEF iQ90, waarvan ik de `levendige` en heldere klank verkoos tegenover de iets `tammere` B&W 683. De iQ90 was jammer genoeg niet meer in productie en de B&W600 serie was net vernieuwd, ik kon niet terugvallen op mijn eerdere luistersessies, dus moest ik opnieuw aan het vergelijken gaan.

De nieuwe B&W683 klonk goed en paste bij mijn budget, maar kan me niet volledig bekoren. Ik zag in de hoek van de audiozaak de nieuwe Triangle Esprit Antal EZ staan. Ik had nog nooit van deze Franse luidsprekerfabrikant gehoord, het nieuwe model was pas een week oud en nog niet volledig ingespeeld, en qua prijs gingen ze zelfs zonder versterking 25% boven mijn budget, maar ik wilde ze toch graag eens horen spelen. Qua klank brachten ze me weer bij het plezier dat ik ook bij de KEF iQ90 hoorde, de definiring van de instrumenten en stemmen was veel duidelijker en de B&Ws klonken gewoon alsof ze te lui waren om echt hun best te doen in vergelijking met de Triangles. Mijn vriendin merkte terecht op dat ze wel iets killer klonken, dus kozen we voor de warmere versterking van het Italiaanse Audio Analogue. Een zeer bekoorlijke keuze! Uiteindelijk ben ik zelfs met een mooie korting nog stevig boven budget gegaan, maar we zijn wel erg tevreden met onze nieuwe Italiaans/Franse huisgenoten!

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
De luidsprekers zijn helder, geven een zeer mooie hoog - en midden weergave, maar missen misschien een beetje kracht in het laag. De helderheid van de luidsprekers wordt een beetje gecompenseerd met de warmte van de Audio Analogue Cresendo (en zeker in combinatie met de AH!) hetgeen naar mijn oren een zeer mooi resultaat geeft! De plaatsing van de instrumenten en vooral de stemmen is zeer duidelijk in een mooi gedefinieerd stereobeeld.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Het element van de platenspeler is aan vervanging/verbetering toe, en kwalitatieve bekabeling kan misschien voor meer definiring zorgen bij het afspelen van muziek.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Een upgrade van het element van de platenspeler staat op kortere termijn op het programma.

Momenteel speel ik met zeer goedkope bekabeling, dus op termijn zou daar ook nog verbetering in kunnen worden aangebracht (maken andere luidsprekerkabels en interconnects zo een groot verschil?)

Tenslotte en op langere termijn zou ik de Audio Analogue graag opnieuw inruilen voor een buizenversterker... De Triangle lenen zich door hun hoge efficintie goed tot buizenversterking en ik hou erg van de warme klank die ze produceerden met mijn hybride iTube Valvedock (suggesties ook hier welkom!)


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Kamer met houten parketvloer, boekenkast aan de rechterkant en groot raam aan de linkerkant met zware gordijnen, salontafel met zetel met daarachter de eettafel.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Ongeveer 110 LP`s en ditto CD`s, een resem MP3 in lagere kwaliteit

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Ik ga er twee tot drie maal per week echt voor zitten.

Hoe vaak kijkt u film?
Twee maal per week


Hobbies

Overige
Nog aan te vullen

European Son


Leeftijd 31 jaar
Set Stereo & Home Cinema
Nieuwprijs � 4.800
Door mij betaald � 3.300

Deze set is online gezet op
30-september-2014 . Ondertussen is deze pagina 4919 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 05-december-2016


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets