Setpagina van: Niels Heusinkveld


Mijn HiFi-systeem
Van Begin Tot Eind:
- Denon DCD2560
- Athlon XP 2200mhz / soundblaster live (fluisterstil systeem..)
- dropveter interlink
- Rotel RA971
- 2x 3meter 2.5mm^2 koperdraad
- 2x zelfbouw Visaton Alto2G

Maar dan de speakers dichter bij elkaar en verder van de achterwand..

Luidspreker. Het schattige beestje staat er niet om geluidstechnische redenen..

Vroegah..

Nu

Bezint eer ge begint!

Luisterkamer

Mijn HiFi Geschiedenis
CD:
Denon DCD2560, gratis (met dank aan Broer). Daarvoor een eenvoudige Technics SLPG340A, als ik me niet vergis. Verschillen? lastig hoor, de Technics kon niet overslaan en deze Denon doet het al als ik een tijdschrift op de grond gooi.. Geluid? lastig lastig.. kan niet zeggen dat er een groot verschil tussen zit. Heb het niet miereneukerig vergeleken. "Het zal wel beter zijn" dacht ik, het slechtste wat je kan denken eigenlijk! Een aanname die volgens mij tot veel onwaarheden en hifigelul lei/ijden.. Hij ziet er beter uit, zwart past beter bij de Rotel, de NAD (komt straks) pastte beter bij de Technics :)

Dropveter:
gratis (nauja, bij de Technics). Ik heb ook een XLO en Uhlbach interlink geprobeerd. Ik heb meer naar verschillen geluisterd dan bij de cd speler maar echt niets kunnen horen. De Denon heeft 2 uitgangen (1 variabel) dus kan je tussen 2 kabels switchen met een draai aan de versterker input schakelaar. Nu moet die variabele uitgang voor geen meter klinken aldus audiofielen.. Ik heb zowel de dropveter als de xlo en Uhlach op alle uitgangen gehad. Geen verschil tussen de kabels en de uitgangen kunnen constateren.

Rotel RA971:
200 euro 2e hands. Ik wilde een degelijke 'recente 2e hands' na voor 50 euro een jaar met een NAD 3020B gespeeld te hebben. De NAD werd erg heet en kraakte wat. Eenmaal aan het spelen, kleine verschillen. Ik denk net iets meer laag controle maar ben ook met de bas reflex poort aan het pielen geweest.. Vrij subtiel allemaal. De Rotel is hoofdzakelijk degelijk en nieuw, die kan nog een poosje mee. Voor de NAD had ik nog een Technics midisetje 2x16W 8..16ohm. Nieuwe versterking was WEL een hoorbaar verschil (ik ben dus niet doof phew!). Daar zijn wel kieskeurige speakers voor nodig, waar die midiset simpelweg niet de stroom voor kon leveren. Het was niet echt een ongecontroleerd laag, meer een gebrek aan laag :) Grappig dat me dat opviel en er veel dempingsmateriaal uit de speakers verdween. Dat leek beter te werken bij het Midisetje. Bij de NAD en Rotel kwam ik er weer op terug, definitief zo lijkt het.

koperdraad 2.5mm^2
Geen verschil kunnen horen tussen een XLO Pro 'blabla' (lelijk groen/zwart) kabel en deze standaard soepele 2.5mm kabels.

Visaton Alto2g:
uiteindelijk ongeveer 300 euro voor 't stel. Het begon met Jamo Compact 500 speakers. Deze zagen er keurig uit en gaven best een goed geluid, los van het 'jamo imago'. Dit was meen ik in 1992 toen Jamo ook 'echte' speakers aan het bouwen was (de Oriel was jaren m'n droom) Best een plezierig geluid bij de Technics midiset. Wat weinig hoog en daarmee samenhangend detail. Ik hoorde ook een soort 'nagalm' als ik met de knokkel de behuizing eens op de proef stelde. Raar, want het kastje opzich was best zwaar en degelijk. Zingende spoel of iets dergelijks. Het 'zelfbouwen' begon hier ook half, ik maakte 2 zuilen waar bovenin, achter een doek, de Jamo's stonden. Het onderste stuk met ongeveer 13 liter inhoud, stond dus alleen maar ruimte in te nemen. Bleek dat Visaton met de W170S in een 13liter behuizing een oplossing heeft. Dus inwendig de woofer geplaatst, basreflex poortjes erin, en er was een downfire sub aan m'n Jamo's toegevoegd, met zeer eenvoudige 6db filtering bij 90hz met een grote spoel en een elco voor de Jamo's om ze wat in het laag te ontlasten.

Inmiddels op kamers en met een saaie kerstvakantie bij m'n ouders voor de boeg zag ik dat ik voor weinig die woofers kon gebruiken in bijvoorbeeld de 'alto' serie van Visaton. Dus filters laten maken bij Speaker en Co, houtpakketje laten zagen in Leusden bij Snapper DHZ. Helaas is deze winkel weg (nogsteeds ga ik van uit, al een tijd niet meer in die buurt geweest). Helaas want de meest vreemde hoeken, bochten en uitsparingen maakten ze voor je in een materiaal naar keuze. Vervolgens betaal je voor het materiaal + een paar gulden voor eersteklas houtbewerking! jammer jammer..

De standaard alto2's waren dus een feit, zonder ze ooit gehoord te hebben. Resultaat? mmmm Beter dan de Jamo's, duidelijk. Best nog een strak laag en fijne instrumenten soms maar wel een scherp hoog, soms pijnlijk haast! Gelukkig zag ik op internet een 'update' voor de alto2. Een veel betere tweeter en een ander filter die het hoog kwalitatief verbeterde, de midden 'dip' eruit haalde en het oplopende hoog ook aanpakte.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Voor 500 euro intotaal heb ik best een fijne set. Inmiddels heb ik iets meer luisterervaring en hoewel het nog beter kan heb ik nog nooit een set gehoord waarvan ik direct zeg 'wow dat is 3x beter'. Ik zit misschien niet voor een dubbeltje op de eerste rang, maar ben voor dat dubbeltje toch zeker in de zaal te vinden :) En in de zaal klinkt muziek, daar gaat het om :)

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Ik denk met een betere bas-mid driver (of helemaal nieuwe speakers) een behoorlijke verbetering te kunnen realiseren. Daarvoor zou ik eens wat speakers moeten beluisteren.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Meer zelfbouw projecten in complexe kasten die ik zelf ontwerp. Misschien zie ik daarna meer nut in versterking en bron.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
De opstelling van de speakers in, en de aankleding van de ruimte doet enorm veel!Kreten die veel mensen bij een nieuwe interlink plaatsen, maar die mijns inziens ENORM veel meer van toepassing zijn op de ruimte en opstelling! In m'n kleine kamer van 2.5x4.8 meter staan ze aan de 2.5m kant, 1 meter van de achterwand, 60cm van de zijwanden, iets naar binnen gedraaid. Ik zit in een mini driehoekje maar het werkt goed, geen terugkaatsende wanden direct achter me, en een hoogslaper / bank om het geluid een beetje te absorberen / reflecteren / weerkaatsen etc. De beste componenten zullen nooit voor een goed geluidsbeeld zorgen als de opstelling en kamereigenschappen niet bekeken worden!

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
250 albums

Binnen elk genre is nog zoveel verschil.. Er staat veel Prog Rock en "Indie" tussen, ook wat "lo-fi", wat steviger spul en een beejte "relax" muziek.


Hoe vaak luistert u naar muziek?
erg vaak als achtergrond of semi voorgrond, niet vaak echt serieus. (hooguit een uurtje per week)

Hoe vaak kijkt u film?
zelden


Hobbies
Gezelligheid (kroegen en vrienden), tennis, drummen, prutsen, koken, eten, computers

Niels Heusinkveld
Leeftijd 39 jaar
Beroep student
Set Stereo
Nieuwprijs � 1.500
Door mij betaald � 500

Deze set is online gezet op
24-augustus-2004 . Ondertussen is deze pagina 3120 maal bekeken. Vandaag is de pagina 2 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 30-augustus-2004


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 11.88 m2
 • Afmeting 4.75 bij 2.5 meter
 • Hoogte 2.4 meter
 • Inhoud 28 m3

Muziekvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Populairste artiesten/bands
 • Genesis (tot 1976)
 • Marillion
 • Motorpsycho
 • Jeff Buckley
 • Nick Drake
 • Placebo
 • Slut
 • Van Morrison
 • Bruce Springsteen
 • Tortoise

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets