Setpagina van: MuziekgeMac


Mijn HiFi-systeem
Hoofdsysteem (gewijzigd dec.2021 van AV naar stereoset):
- Arcam SA20 geïntegreerde versterker (klasse G)
- Arcam ST60 streamer
- Focal Profile 918 vloerspeakers
De Arcam-streamer won de What Hi-Fi? Award 2021: "the best-sounding performer available for this money". De Focal Profile 918 is al wat ouder, maar een recensent van hifi.nl typeerde de speaker destijds als "met straatlengte verschil de mooiste speaker die ik in huis heb gehad". De speaker is net omgekat van houtfineer naar witlak (zie ook nieuwe foto's)
De Arcam SA20 (review hier op hifi.nl "krachtige en tegelijkertijd verfijnde(....) uitstekende versterker") combineert fantastisch met de Focal speakers en zorgt voor dagelijks genieten.

Bronnen:
Mijn eigen muziekverzameling staat (sinds maart 2022) op een (dedicated) Synology-server met SSD's en is via de muzieksoftware Roon in het hele huis op alle apparaten afspeelbaar (multi-room). De aansturing is via Mac's, iPads, iPhones met de programmatuur van Roon. Dat zorgt voor optimale muziekweergave - in combinatie met de Roon-ready-streamer van Arcam en de Roon-tested DAC's van Audioquest.
Naast de eigen collectie gebruiken we de streamingservice van Apple Muziek, die in 2021 het aanbod heeft omgezet naar lossless en Hi-res-streaming.

Kabeltjes en zo...:
In onze oude telefoonbuizen liggen tegenwoordig cat-6 ethernetkabels voor een stabiele verbinding voor streaming. De stereoset is via een switch - en via cat-7 audioquest-ethernetkabels - met de server en het netwerk verbonden.
De interlinks zijn van Audioquest, Chord en van den Hul en vallen in de categorie "goed maar betaalbaar". De speakerkabels zijn Qed Silver Anniversary.
De stereoset is op het stroomnet aangesloten via een NRY-audioquestkabel en een monster-netfilter. De switch wordt via een iFi power2 van stroom voorzien, wat resulteerde in meer diepte in de weergave van het laag.
De combinatie van dit alles zorgt voor een rustig en ruimtelijk geluidsbeeld.

Secondair systeem bij de computer:
Weergave op de iMac gaat via AudioEngine 5+ speakers of een Sennheiser HD600 audiofiele koptelefoon. De AudioEngine-set staat op bijpassende standaards. (Een kleine extra investering met groot positief effect). Ongelooflijk hoe je met deze speakers helemaal in de muziek wordt opgenomen. De geluidsweergave is via Roon-> Dragonfly Cobalt DAC-> AudioEngine 5+ echt subliem!

Al met al een prettige combinatie van veelzijdigheid, gebruiksgemak en (het belangrijkste) fraaie ruimtelijke geluidsweergave met veel detail, subtiliteit en dynamiek....

Mijn hoofdsysteem (in een mooi herfstzonnetje :-) )

Arcam SA20 versterker (G-klasse)

Arcam ST60 streamer...

Audioquest Dragonfly Red & Cobalt

Alle componenten op een rijtje....

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Mac/PC Apple iMac 17.1 27 inch
Geintegreerde versterker Arcam SA20
Netwerkspeler Arcam ST60
Luidspreker voor AudioEngine 5+
D/A converter AudioQuest Dragonfly Cobalt
Coax interlink AudioQuest Golden Gate
Netsnoer AudioQuest NRY-2
D/A converter AudioQuest Dragonfly Red
Overige kabels AudioQuest Pearl Cat7 (ethernet)
Luidspreker voor Focal Profile 918
Losse voeding iFi Power2
Overige accessoires Logitech Harmony Elite
Netfilter Monster HT-800
Blu-Ray speler Philips BDP 2590B
Luidsprekerkabel QED Silver Anniversary
Media center Roon 2.0
LED-Tv Samsung UE55RU7475
Hoofdtelefoon Sennheiser HD600
NAS Synology DS220+
Coax interlink van den Hul Digicoupler 75 Ohm

Mijn HiFi Geschiedenis
Het begon 57 jaar geleden. Ik kreeg op mijn verjaardag een kleine Philips transistorradio, waarmee ik (vooral krakende en ruisende) radiostations kon beluisteren. Nog een beetje primitief, maar ik was er superblij mee. Nadat ik de oude philips monoplatenspeler van mijn ouders mocht annexeren, werd ik al gauw een fanatiek platenverzamelaar (singletjes, dat wel, want de beurs was smal)

Rond 1975 stond mijn eerste hifi stereo-setje in de kast (Akai/Lenco). Sindsdien zijn vele componenten de kamer in- en uit-gedragen.

Toen ik in 2005 aan deze pagina begon, stond er een aardige doorsnee-set in de kamer met Sony-apparatuur aangevuld met Focal Chorus vloerspeakers. Vanaf dat moment ben ik bewuster gaan werken aan verbetering van mijn muziekinstallatie (binnen redelijke budgetten).

In 2007 stapte ik over van Windows-computers naar Apple Mac's. Ik ontdekte de mogelijkheden van wifi-streaming via Apple Airplay. Via een apparaatje van onder de honderd euro+digitale kabel was de geluidskwaliteit verrassend goed. Het geluid deed niet onder voor mijn NAD CD-speler die 10x zo duur was.
In die tijd werd met verbazing naar mijn streaming experimenten gekeken. In de ogen van veel audiofiele muziekliefhebbers was streaming het domein van de MP3tjes en de techniek werd meer als bedreiging van de kwaliteit van de opnamestandaard in de muziekindustrie gezien. Goede weergave kon nooit via wifi, was de algemene mening. Dus wat ik deed kon nooit goed zijn :-).

Maar dat was het wel en het pakte dan ook heel anders uit. Nu - 15 jaar later - heeft elke zichzelf respecterende audio-fabrikant zijn apparatuur in het hogere segment uitgerust met draadloze technologie. Meerdere internet streamingsdiensten leveren inmiddels een geluidskwaliteit die de CD-kwaliteit evenaart of overtreft. Streamingdiensten zijn een walhalla voor muziekliefhebbers geworden.

Mijn set is nu volledig gebaseerd op digitale streaming met een eigen verzameling op de Synologyserver met een Rooncore en een abonnement op streamingservice van Apple (hopelijk integreren ze dat ooit nog eens).
We zijn in de laatste 17 jaar doorgegroeid naar de huidige veelzijdige en prachtig klinkende installatie waarin Apple, Arcam, AudioEngine, Audioquest, Focal, Roon en Sennheiser de hoofdrol zijn gaan spelen.
Ik geniet elke dag van de uitstekende kwaliteit van mijn sets en het gemak van streaming, met toegang tot miljoenen muziekstukken op een hoog kwaliteitsniveau.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Goed in balans . Muzikale weergave met rust, ruimte, detail en subtiliteit. Stemmen, percussie en acoustische instrumenten klinken prachtig, hoog is sprankelend maar nooit scherp en ook het laag komt ook goed uit de verf.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Vooral bij de akoestiek in de kamer.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Het recent aangeschafte duo Arcam ST60 en Arcam SA20 zet een fraai geluid neer, zeker nu de twee onderling zijn verbonden via een Van Den Hul Digicoupler 75 Ohm interlink. Het was even zoeken naar een juiste combinatie, want met mijn Oehlbach N214 interlink of met een Toslink van Chord ontstond een wat ingehouden klankbeeld, terwijl deze kabels het in combi met mijn oude Denon-receiver het juist uitstekend deden.

De speciale stroomkabel van Audioquest die mijn vorige Denon-receiver "vleugeltjes" gaf, bleek bij Arcam de weergave juist nogal plat te slaan. Terwijl een iFi power2 aan de switch juist wel een verbetering gaf. Zo zie je maar hoe kabels en stroomvoorzieningen per set forse verschillen kunnen opleveren. Met de meegeleverde stroomkabels + de Van Den Hul-Digicoupler presteert deze set open en sprankelend. Een groot genoegen om naar te luisteren.

Recent een NAS(Networked Attached Storage) toegevoegd, uitgerust met SSD-kaarten en alleen gereserveerd voor muziek en voorzien van ROON-server-software.


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Veel harde materialen en een L-ruimte dus lastig qua akoestiek. Met een vloerkleed in de zithoek, een groot canvasdoek op de wand tegenover de speakers en twee siergordijnen zijn we de echo kwijt en klinkt alles wat rustiger. Maar het kan nog iets beter, denk ik....(maar mag niet koste gaan van de gezelligheid in de woonruimte)

Het meest recente project is verandering van de kleur van de speakers en het audiomeubel. De wanden van de kamer waren oorspronkelijk wit-met-grijs en de speakers en het audiomeubel vooral hout (met een beetje wit). Prima combi overigens.

Maar de wanden zijn nu warm groen geworden, maar dat vroeg om een frissere inrichting. Dus heb ik de speakers in september 2022 wit gelakt en ook het audiomeubel in dezelfde lak gezet. Zo past alles beter bij elkaar en oogt de kamer wat lichtvoetiger. Het resultaat is erg fraai (het oog wil ook wat :-) ).


Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
De eigen verzameling bevat - volgens het Roon-dashboard - bijna 18.000 muziekstukken, verdeeld over ongeveer 1400 muziekalbums in circa 20 genres. Daarnaast heb ik nog ongeveer 80 muziek DVD`s.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks

Hoe vaak kijkt u film?
Wekelijks


Hobbies
* Muziek
* Schrijven/Lezen
* Fotografie
* Reizen (zoek vooral de rust en de natuur)
* Klussen
* Film

MuziekgeMac


iMac met de AudioEngine 5+ .....

Leeftijd 65 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
01-januari-2005 . Ondertussen is deze pagina 107290 maal bekeken. Vandaag is de pagina 4 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 30-augustus-2022


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 33.12 m2
 • Afmeting 6.90 bij 4.80 meter
 • Hoogte 2.45 meter
 • Inhoud 81 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Singer/Songwriter
 • New Age
 • Blues
 • Folk
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Muziek top 10
 • Eagles - Hell freezes over
 • Gershwin - Pianoconcert in F
 • CSN & Y - Déja Vu
 • Dan Fogelberg - Home free
 • Simon & Garfunkel - The Concert in Central Park
 • Bonnie Raitt - Road tested
 • CPR - CPR
 • Mary Black - Hidden Harvest
 • Eva Cassidy - Fields of gold
 • The Beatles - Sgt Pepper's lonely heart club band

Populairste artiesten/bands
 • Crosby, Stills, Nash & Young
 • Clannad
 • The Beatles
 • The Eagles
 • Eva Cassidy
 • Claude Debussy
 • Queen
 • Mary Black
 • Jackson Browne
 • Bonnie Raitt

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets