Setpagina van: Arjen


Mijn HiFi-systeem
Eerste helft 2017 heb ik mijn set grotendeels vervangen. De set bestaat momenteel uit:

– Luidsprekers: B&W 683 S2
– Geïntegreerde versterker: Vincent SV-232
– DA converter: Van Medevoort DA222
– Muziek-streamer: Bluesound Node 2
– Luidsprekerkabels: Dynavox Premium
– Interlink (DA converter ? versterker): Audioquest
– Stroomkabel: Audioquest
– Stekkerdoos: WireWorld


Verder staat er nog (maar wordt nauwelijks nog gebruikt):

– Sony Minidisc-speler
– Denon CD-speler
– Marantz Tuner
– zelfbouw interlink (gift) CD-sperler ? versterker

Complete set

Het hart: Vincent SV-232

Echte schoonheid zit van binnen...

Speakers: B&W 683 S2

De bron: Bluesound Node 2

Mijn HiFi Geschiedenis
1990/1991 – 2017

In de periode 1990/1991 heb ik mijn eerste `stereotoren` van Sony gekocht. Het betrof een midi-set inclusief speakers. Prima geluid voor op de slaapkamer.
Na een paar jaar werd het echter toch tijd voor een upgrade, waarbij het vervangen de speakers de meest logische verbetering was. In de periode 1993/1994 heb ik veel speakers beluisterd en heb ik uiteindelijk de B&W 202 aangeschaft. Veel speaker voor je geld, in mijn beleving. Qua geluid een enorme stap vooruit t.o.v. de standaard Sony-speakers.
In 1997 was het tijd voor de volgende upgrade: een nieuwe versterker. Na veel lezen en luisteren had ik besloten dat ik een versterker zonder toonregeling wilde. Een `Special Edition`-versie van Marantz zou een logische keuze zijn. Totdat ik in gesprek raakte met de heren van Klaré in Hoorn, een zaak gespecialiseerd in zelfbouw-audio. Zij raadden mij Rotel aan. Ik mocht een week lang een demo-model thuis beluisteren.. en ik was verkocht. De aanschaf van de Rotel 935 BX II was een feit. Een heel sobere versterker met een mooie ringkerntrafo (wat in die tijd redelijk uniek was in die prijsklasse). Heel veel luisterplezier van gehad. De CD-speler van mijn midi-set had een eigen behuizing en voeding, dus voldeed op dat moment nog.
In 1998 heb ik een Marantz tuner en een minidisc-recorder van Sony aangeschaft.
In 1999 wilde ik zonder geluidsverlies van CD naar minidisc kunnen opnemen en ging ik dus op zoek naar een CD-speler met optische uitgang. Dit werd een Denon CD-speler, welke ook duidelijk beter klonk dan de Sony.
Rond de jaarwisseling 2001/2002 werd het weer tijd voor betere speakers. De keuze viel uiteindelijk op de Monitor Audio Silver 5i. Vooral vanwege het gedetailleerde geluid, maar de elegante vormgeving sprak mij ook aan.

Deze set is jarenlang ongewijzigd gebleven (afgezien van een DVD-recorder die zelden gebruikt is).
Een paar verhuizingen verder werkte niet alle apparatuur meer even vlekkeloos, waardoor het muziek luisteren helaas toch wat afnam...
In het recente verleden merkte ik (mede door deze website) dat het fenomeen `streaming` steeds serieuzere vormen ging aannemen. Hierdoor werd het hifi-virus weer wat aangewakkerd...


2017

Januari 2017 heb ik enkele versterkers beluisterd. Uiteindelijk bij Spanjaard in Alkmaar de Vincent SV-232 aanschaft. Deze versterker sprak mij het meeste aan qua klank, maar ook qua ontwerp (lees: geen toonregeling, geen phono-ingang, etc.). Dit betekende het afscheid van de Rotel 935 BX II . Qua geluid een pareltje, maar begon af en toe wat te haperen. Meteen nieuwe luidsprekerkabels erbij genomen, de Dynavox Premium.
Vervolgens heb ik schuin aan de overkant de Bluesound Node 2 streamer en Audioquest interlink aangeschaft. Hifi-abonnement bij Tidal genomen.
In één van de Monitor Audio`s zat vanaf het begin al een piepklein rammeltje dat je bij bepaalde toonhoogtes hoorde. Dus in maart besloot ik dat de Monitor Audio`s plaats moesten maken voor iets nieuws. Na veel luisteren is de keuze uiteindelijk gevallen op de B&W 683 S2.
In juli raakte ik aan de praat met de eigenaar van Tune Inn Hifi Alkmaar over stroomtoevoer. Ik mocht geheel vrijblijvend een stroomkabel en stekkerdoos thuis uitproberen. Het verschil was hoorbaar, dus de aanschaf een feit: Audioquest stroomkabel en WireWorld stekkerdoos.

Voorlopig ben ik weer even dik tevreden.


2020

Op 1 februari 2020 heeft er weer een upgrade plaatsgevonden. Dit in de vorm van een oude bekende van Nederlandse bodem: de Van Medevoort DA222. Deze DA converter betreft een ontwerp uit de jaren 90, maar klinkt duidelijk beter dan de converter in de Bluesound streamer. En dat is best grappig. Het geluid is transparanter en gedetailleerder.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Sprankelend hoog, helder midden, strak laag.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Voorlopig geen.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Voorlopig geen.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Vrijwel alleen nog via streaming (Tidal). Vrijwel alle genres.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Ca. 5 dagen per week.

Hoe vaak kijkt u film?
Zelden.


Hobbies

Arjen


Leeftijd onbekend
Beroep
Set Stereo

Deze set is online gezet op
07-augustus-2017 . Ondertussen is deze pagina 1239 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 04-februari-2020


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets