Setpagina van: Alex


Mijn HiFi-systeem
vanaf 2016 begonne de huidige set aan te schaffen.

Bron:
macbook pro 2017 – voeding van lg 4k 32 inch monitor/tv

Usb keten:
jitterbug FJM - purecable usb kabel- farrad3 voeding op intona 5kV usb reclocker met Tubulus argentus v3 powerkabel - jitterbug FJM - usb: tubules argentus en dan naar de
reclocker: mutec mc3 usb master clock, met purecable coax met beste Furutech CF-BNC Rhodium (klok kabel)naar mutec ref 10 master clock

aes ebu: tubules argentus naar:

voor versterker:
sp 33 primare.

Interlink
(y split): micron goud (proline high end) B320+, purecable nano 208 gebal Ayre V5xe en ongebal B340+.

eind versterking:
densen b320+ (biamp) center speaker), ayre v5xe (front), densen b340+ rear (biamp).

Spieker kabel:
purecable cayenne luidspreker kabel front en center dubbel bedraad, achter standaard draad dubbel.

Spieker:
front speaker: audiovector r3 Arreté (met aarde kabel)
center speaker: audiovector sc avangarde arrete
rear speaker: audiovector onwall super

Stroom en filtering:
powerkabels: 3x nano 309 purecable, 3x proline high end op maat gemaakt micron goud.
stekkerblok: Kemp powerstrip plus.
kemp DC X terminator niet de plus versie (op B340+)
Beste kemp zekering module voor in de meter kast
3 sns pluggen van kemp
1 mc 0.5 en 3 mc 0.5 helix + signature (highfidelitycables)
mc-1 pro double helix plus signature (highfidelitycables)
Entreq vipp eater 2x

4x Vortex hifi powercap sigma


MOTIVATIE VAN DE SET:

Stereo is mooi. Heel mooi. In mijn huidige set zit er bijna geen verschil meer tussen 5.0 of 2.0 (center cutoff 90 Hz en rear 100 Hz) (ja ik wil ze niet opblazen) (verschillende mensen hebben dat als bijna het zelfde ervaren). Dat is een kwestie van smaak. Echter moet je voor stereo 2.0 wel op de juiste plek zitten en moet de akoestiek optimaal zijn (en dat vind ik een extreem nadelig aspect van stereo). Met suround 5.0 heb je daar geen last van. Klinkt bijna overal goed. Suround is veel duurder als je het goed wil doen. Achteraf gezien, van wat ik nu weet, had ik die extra 12K, om de suround enigszins op het niveau te krijgen van de stereo weergevers en versterker, waarschijnlijk niet geïnvesteerd (toch gedaan omdat ik niet beter wist). Wanneer je ook films (dat is gewoon wauw) kijkt en youtube en dance luistert is 5.0 echt een verademing. En ik ben er mee opgegroeid dus ik kan niet zonder,ik weet niet beter. Ik luister immers alle muziek in 5.0 dolby prologic xII.
Sommige jazz opnames zijn beter in stereo omdat anders alles in de centerspieker wordt gestopt. Maar bij een groot klassiek orkest is 5.0 gewoon beter. Zoveel instrumenten en koor. Die krijgen gewoon meer ruimte. Maar dat ligt aan het feit hoe de prologic op de opname reageert. Hij maakt er immers altijd iets van.

Als je dit hele gedoe leest. Dit waren mijn ervaringen van standaard set op uit 1999 naar nu. Ja het audio virus. Ik heb zelf heel veel geleerd van wat andere schreven en hoop dat iemand anders ook wat heb aan dit lange verhaal.

HIER ONDER EEN PAAR TIPS/WEETJES

Stop de beste zekering in je meterkast.

onderzetters van kurk on je aparatuur (kost heel weinig). Just listen.

Een stroom stekker met goldplate of rodium maakt echt verschil in klank. Probeer het uit.

Neem de zelfde stroomstekker voor al je componenten. En het liefst de zelfde overige bekabeling van dat merk en range/serie. Het benadrukt namelijk een bepaalde klank kleur. Doe je weer een andere kabel (ander merk) er tussen, doe je dat weer te niet. Dat hoeft niet altijd maar je maakt de puzzel heel moeilijk.

Zorg dat de bron van je geluid het duurste component is. Daarna verlies je alleen maar kwaliteit.

Bezuinig niet op kabels, probeer een hele dure en je weet wat je mist met een goedkopere zonder dat je componenten te vervangen.

Zorg voor een goed stekkerblok en stroom filtering. Serial altijd testen, paralel is geen probleem maar minder effectief.

Houd je van diepe strakke bassies. Zware eindversterker en geen monitor spiekers (of neem later een sub maar integratie is lastig). Vaak ben je met zware eindbak en fullrange spiekers beter uit. Maar dat is een hele lastige qua prijs plaatsing in de kamer enz enz. Zware eindbak en fullrange spiekers is makkelijker. Geef je niet zo om diepe bassies. Dan ben je fors goedkoper uit. Een smal vloerstaand model is eigenlijk een monitor op stands. heet neemt even veel ruimte in qua hoogte.

Een computer is een hele slechte muziek bron. Maar je kunt 90% misschien zelfs meer weg filteren van de storingen.

Leg een aparte audio groep aan. Werkt top.

Als het past, neem spiekers zonder wisselfilter. Of neem spiekers tweede hands waarbij een persoon het wisselfilter voor je kan aanpassen. Dat is echt briljant. Maar is wel puzzele. Dat kan je ook in Nederland laten doen. Ik heb het niet gedaan omdat ik allemaal nieuw spul heb. Maar heb spiekers gehoord met 1 conus (dus zonder wisselfilter) en dat is echt heel goed. Ook mijn bureau spiekers.

Experimenteer met de volgorde van de stekkers in het stekkerblok stroom vreters als laatste.

Onderzoek biwiring. Het effect verschild per luidspreker.

Geïntegreerde versterker is 2 keer de prijs van de spiekers. Je haalt zoveel meer uit een spieker. Mijn sr3 supers (nu vervangen) gingen het iedere keer beter doen. Ik ging van de oude sony en dan staps gewijs naar een combinatie van ongeveer 12k. En dan nog eens stroom verbeteringsproducten. Het was allemaal hoorbaar.

highfedelitycables werkt echt top.

kwartslag gedraaid voorlopige opstelling speakers

de soundstage in stereo neemt de hele ruimte

mutec tover kasje. met goede stroom kabel doetie nog beter.

in de rode circel staat iemand muziek te maken

luister situatie

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Netfilter #naam power cap sigma
Overige accessoires #naam highfidelity cables mc 5 helix signature
Overige #naam intona 5kV usb isolator
Losse voeding #naam farrad3
Overige #naam mutec ref 10
Anti-jitter #naam mutec mc3 usb
Computer * Anders macbook pro
Luidspreker surround Audiovector onwall super
Luidspreker voor Audiovector r3 arette
Luidspreker center Audiovector src avangarde arrete
Eindversterker Ayre v5 xe
Eindversterker Densen b320+
Eindversterker Densen b340+
Netfilter Kemp Elektroniks POWER DC X-TERMINATOR
Netfilter Kemp Elektroniks powerstrip plus
Netfilter Kemp Elektroniks sns plu 3 stuks
Surround processor Primare sp33
Overige kabels Purecable usb
Interlink Purecable nano 309 3stuks
Luidsprekerkabel Purecable cayenne
Overige kabels Tubulus usb argentus
Overige kabels Tubulus argentus aes ebu

Mijn HiFi Geschiedenis
6 mei 2022.

4x power cap sigma van vortex hifi gaan in de set. Nu wachten op de post. Ik kon mee doen aan de test. En de bevindingen kan ik onderschrijven.

20 maart 2022 audiovector r6 avangarde

Ik ben vandaag effe weze hobbye. In een winkel licht al een hele tijd een 4 meter lange purecable spiekermaster luidspreker kabel. En ze hebben daar de r6 avangarde staan. Dus ik heb mijn 4 x 5 meter purecable cayenne mee genomen en de jumpers. Ja ik wil toch wel eens weten wat nu het verschil is tussen de spiekermaster (2 keer duurder) met jumpers en biwire (dus twee keer cayenne) op de audiovector r6 avangarde.
Ik kan heel kort zijn. De spiekerM geeft veel meer rust en ietsje pietsje dieper laag. De jumpers hebben 6 maanden stil gelegen dus die hadden misschien nog wat meer geholpen. Als je heel goed gaat luisteren ontdek je vast wel subtiele verschillen. Ik had slechts een uur en de verschillen vielen mij dus niet op. Maar die rust echt heerlijk. Andersom was veel hoogte informatie gewoon zachter. Dat geeft ook meer rust. Wat ook nog wat onrust geeft is dat normaal heb ik 2 spades op elkaar geklemd achter de Ayre. Nu was achter de Moon 600i 1 spade vast gedraaid en 1 banaan in geplugd. Dat is ook niet altijd helemaal lekker is mijn ervaring. Maar goed het verschil was evident. Met de biwire cayenne wel meer detail in het hoog. Bijvoorbeeld meer galm in de test track die ik gebruikte. Maar dat zijn ook audiovector eigenschappen. Biwire helpt echt bij dit merk. Bij de r3 serie is de tweeter gekoppeld aan de high input. Dus vanaf 2800/3000 Hz. Of dit ook zo is bij de r6 serie weet ik niet. Op zich denk ik wel aangezien een AMT tweeter het liefst zo groot mogelijk frequentie bereik kan pakken evenals gezien de specs van de r6.


De test set bestond uit een lumin T2 en een moon 600i. Alles werd gefilterd door een duur ding. Ruimte 5 bij 7 en 4 hoog en alles gedempt. Maar goed ik heb thuis het vergelijkbare bedrag aan filtering staan.

De r6 is wel een toffe spieker. Ja het is allemaal weer een stapje grootser gemakkelijker. Enz enz. Ten opzichte van de r3 Arrete.

Maar nu weer thuis. Ja ja. Misschien de spieker kabels hieruit proberen. Ik weet het niet hor. Ik wordt zo mee genomen door de sound hier (dat is smaak en daar valt over te twisten). Ik wordt gelijk weer enthousiast. En dat had ik daar niet. Dat is denk ik toch de sp33 met de ayre/densen combinatie. Ja vanavond effe geen surround. Zo een bizar strak audio beeld hier. Was in de winkel ook. Maar ja. De r6 is trouwens te groot voor mijn 4,5 bij 6. woonkamer. Volgens de verkoper zou het net kunnen. Mijn gevoel zegt is zonde van de investering omdat je er het maximale niet uit kan halen in deze ruimte. Een goede monitor kan op zich al genoeg geluidsdruk geven in deze ruimte. De r3 moet wel over de lengte spelen, 6 meter. Met de 4 meter kreeg ik het laag niet goed op hoog volume.

Toen ik thuis was (ik heb maar 3 liedjes gebruikt om te testen) viel mij op dat het publiek mee zong met de tekst in het liedje dat ik in de winkel ook gebruikte. En dan denk ik. Hee wacht effe. Thuis valt me op dat het publiek mee zingt en daar niet. Das dan wel apart. Intro the number of the beast live at donington. Dat was in de winkel niet zo. Dus hier is meer detail kennelijk. Maar dat is denk ik de farrad3 voeding die nog aan het inbranden is. Ik hoor in steeds meer liedjes die ik ken een tweede stem als achtergrond koor. ?????? en ik dacht de muziek te kennen.

Dus ja. Heel mooi spul maar om eerlijk te zijn vond ik de configuratie een beetje te tam. Maar dat is smaak. Nu weer verder met https://music.youtube.com/watch?v=UqYMf_IEvMg&list=OLAK5uy_mDv4j2fJmwppiEJBxgkPKSIrwaLvDMfeY . Lyle Lovett. Klinkt toch wel leuk. Maar extreem strak zeg. In stereo als je in het midden zit. Heb ik ontdekt via de hifi recensies. Lekker swingen op sommige nummers.

Dus ik weet nog niet of ik de spieker kabels ga uitproberen. Ik viel niet van mijn stoel. En de investering is toch weer een dikke cent. En dan komt nog het probleem met de surround. Alles moet wel in verhouding blijven. Nou ja hoeft niet. Maar toch. Ik ben weer een ervaring rijker en ga er een paar nachtjes over slapen. Maar met deze set al. Wat een bizar strak stereo beeld. De muziek komt enkel uit de center spieker. Maar die staat uit. Heel apart. Mijn gevoel zegt dat audiovector de r3 arrete te goed is gemaakt. Dat hij voor een te lage prijs weg gaat. Maar dat idee heb ik bij highfidelitycables ook. Tenminste enkel hun magneet stekkers. De kabels doen het ook erg goed begrijp ik van kennissen die het hebben gekocht. Maar de stekkers pakken je hele systeem aan en beïnvloeden niet de klank. Das een groot voordeel.

En dan wordt de avond wat later. Ja live at donington van iron maiden neemt je toch mee (tenminste mij wel). Ik luisterde eerste in stereo. Maar ik dacht. toch even de achter spiekers aan. Even vergelijken. mmmm. Weinig extraas. Het publiek moet toch mee juichen. En toen toch maar de center ook weer aangezet. HEEEEEE. De ruimtelijkheid is weer terug (achter werd luider). Ja zo ga je toch weer terug naar de sound die je kent. Oke de center en rear zijn koud. Maar ja het is toch fijn om thuis te zijn. Nee geen stereo.


10-3-2022
De farrad3 blijft. Ik heb een iets beter draadje erbij genomen en de middelste zeker. De duurste optie is 200e voor de paarse zekering. Das 1/3 van de prijs. Beetje gek. Hij zal nog wel moeten in branden dus hoe goed het geluid echt gaat worden weet ik niet. als ik het intona 5kV kastje op stroom van de laptop laat spelen klinkt al top. Echter met stroom van de farrad neemt de stage iets toe. tweede stemmen van het achtergrond koor komen ook beter door. Er zit meer drive in de muziek. Heel apart. Tenopzichte van de ifi power x lijkt het allemaal iets donkerder te spelen. Echt gaf de verkoper aan dat de farrad in het begin donker zou klinken. Dus dat is afwachten. Ook geeft de ifi wat meer hoog ten opzichte van de farrad. De farrad lijkt wel meer rust te geven. Maar dat mag ook wel gezien het prijs verschil. Vooral de center spieker doet het gewoon veel beter. Ik wilde de pluggen van mijn interlink naar de eindversterker op de center nog verbeteren. Maar dat plan gaat voorlopig in de ijskast. Het woord wat in me opkomt als ik de sound moet beschrijven is: intens. En misschien ook warm.

22-02-2022

Helemaal in de war. Farrad3
Ik heb mijn tweede (standaard) stekkerblok gereorganiseerd. De voeding van beeldscherm en laptop op een verweg stopcontact gezet (nog wel zelfde groep). Lijnen zo kort mogelijk gemaakt tot het stopcontact. En ja warempel toch iets meer rust lijkt.
Ja ik heb 7 stroom stekkers en dan nog de magneet stekkers en de sns pluggen die nog een plekje moeten hebben. Ik overweg een extra heel goed stekkerblok aan te schaffen. Zal allicht schelen.
Maar ik mocht de farrad3 met level 1 stroomkabel testen (750 E). Wat ik bedoel, de level 1 slaat op de kabel (voeding naar intona kastje usb filter). De farrad zou de ifi powerx kunnen vervangen. Ik had paar dagen van te voren gebeld. En bij toeval zat er ook een draadje bij met een mini usb kabel om in de intona te doen. Geen verloop kabel nodig dus.
Bij het ophalen was de verkoper bekent met het intona kastje. Dus ik vermoed dat de verkoper mij precies heeft meegegeven wat gaat bevallen. Ik zit op inspeel dag 3 (moet 6 dagen zijn, lees dag en nacht aan de stroom). Ja ik hoor verschil. Maar in de ochtend 538 aangezet. En ik dacht dat de voeding er op zat. Oooh wat klonk het mooi. Nou dus geen voeding aangesloten bleek. Hoor ik verschil ja. Maar dat geeft dus al aan. Hoe klein de verschillen zijn. Het verschil is nu, tussen geen voeding en wel voeding (stroom komt anders vanaf de laptop)) het is meer smooth, of anoloog klinkend als dat je een plaat speelt. Maar een blind test durf ik wel aan. Maar als ik de kamer binnen kom lopen moet je niet vragen of ik met of zonder voeding hoor. Want daar ben ik dus al eens ingetrapt. De ifi powerx geeft nu meer hoog en klinkt even goed/anders.
Al moet ik toch zeggen dat iedereen en ook het moment van de dag. Je past je toch aan wat je hoort. Geef toe. Het is gewoon dat je geld over hebt. En ja je kunt het aan een echt nederlands product spenderen (vind ik belangrijk) (veel andere overheden steunen de fabrikant in het land) waarom niet je eigen belastingstelsel steunen en weer een baan extra. Of ik het ga doen. Weet ik nog niet eerst nog maar even goed inbranden.
Opwarmen. Wat ik al eerder schreef.
De center en rear eindversterkers stonden nog uit. Heb rieu van love in maastricht (staat op youtube) opgezet. En toen pas de eindversterkers ingeschakeld. Front was al warm. Uuuuch. (vanaf nu is stereo 2 en surround 5). Stereo was toch echt mooier. Het eerste uur van Andre heel vaak heen en weer geschakeld tussen 2 en 5. Maar na een uur en helemaal na 1,5 uur begon het verschil tussen 2 en 5 toch af te nemen en volledig (nuance verschillen daar gelaten) te verdwijnen. Met als gevolg dat je toch 5 gaat luisteren. 5 vooral met live muziek. Maar het licht aan de opname. Soms klinkt 2 toch lekkerder. Maar dat heeft met de smaak van je muziek te maken in relatie hoe het surround algritme er op reageert.
Volgende verhaal is of ik de farrad hou of niet. Of misschien wat anders.

27-1-2022
Zo even een update. De zekering is nu weer goed ingebrand. En precies als ik verwacht had. Net als in de vorige woning (ten opzichte van het hebben van geen zekering). De spiekers zijn nu volledig verdwenen (de fronts waren dat al). Ook als ik de versterkers nu koud in schakel is de center even aanwezig als de fronts. Gelijk goed. Dat was eerst niet zo (de center moest eerst opwarmen en daarna versmelte hij met de fronts). Misschien de werking van de mega magnetiseringsstekker (maar toch raar want toen de zekering er nog niet inzat was dat niet zo). Terwijl ik de mega magnetiseringsstekker al had. Dus met de zekering doet de centerspieker het gelijk beter? Lees de b320+ is gelijk warm? Of geeft gelijk de klank af alsof hij al warm is. Want die heeft minimaal 1 uur nodig om op temperatuur te komen.

Ook de suround spiekers hor je niet. Maar he. Er komt toch geluid uit. (heet dit dan holografisch?) Ik vind het prettiger (misschien zelfs beter) dan in de winkel waar ik op veel duurdere sets luisterde. De aanslag op de snare drum bij sommige liedjes is minder opvallend met de HiFi-Tuning Supreme zekering. De duurste maar echt top. Scheelt een stroom filter van 1500e. Ik had eerst de HiFi-Tuning Ultimate² zekering in het oude huis (daarvoor helemaal geen klankmodule). Die zekering is iets goedkoper. Maar met de supreme heb je er spijt van dat je die niet gelijk had gekocht. Het verschil is onder andere dat met de Ultimate de snare drum feller klinkt. Dat komt omdat de complete stage met de supreme fors toe neemt (verbloemd dus het geluid van de snare drum). Misschien is dat het verschil in gold plating en silver plating. Maar als je beide zekeringen hebt. Kun je nog wisselen voor de afwisseling. Maar als je de Ultimate heb doe je dat gewoon niet. Tenminste ik niet.


3-1-2022
Een derde proline highend stroomkabel gekocht. Die geeft toch meer vloei op de achter spiekers dan de tubulus argentus V2. Het luisterd gewoon lekkerder, meer smooth. Nu hebben tenminste alle eindversterkers de zelfde stroomkabel. Toch een beter gevoel.


30-12-2021 2de jitterbug fjm
Ja ik kon het toch niet laten. Nog zo eentje gekocht. Deze ook in de usb keten gestoken. Ja direct hoor ik verschil. Echter moetie denk ik nog beetje in branden en natuurlijk gemagnetiseerd worden. Maar dat komt in de loop van vandaag en morgen wel. Hoor ik grote verschillen? Nee. Echter bij 1 liedje, welke zacht begint, en dan plotseling een slag op de snaredrum en verder gaat. Heee. Ik schrok van de slag. Normaal gesproken niet. Ik heb het idee dat de dynamiek toch iets is toegenomen. Ook de scheiding van instrumenten lijkt toch ietsje beter. Dus stillere achtergrond enz enz. Kleine prijs kleine stap. Ben benieuwd voor over een paar dagen. Aurender. Helaas voorlopig nog even niet.


Update 13-12-2021.
een paar keer de home alone film gekeken via de ziggo app op de laptop. Enorm schoon geluid. En je hoort gewoon alles. Het mooiste is nog de film muziek. triangel die los staat van de rest. Geen wollige bassen. Maar hele korte kicks van het orkest. Het is wel wennen omdat je verwacht actie met overdreven bassen. Maar nee dat niet. Misschien is het wel high end. Ik weet het niet. Ik was echt onder de indruk. 2 uur film is namelijk toch zo een 4 gieg. Ik denk zonder compressie. In 1 woord geweldig.

update 6-12-2021.
Een kennis van is langs geweest. Hij heeft het voorgaande model van de front spiekers. En kwam even luisteren. Hij miste niets en vond het heel schoon klinken. Ook het verschil tussen suround en stereo was ook heel klein (suround is focus stem 100% maar iets minder details, een tweede stem is er wel maar minder hoorbaar omdat veel verkleind is omdat het uit de center spieker komt)4.0 is ook heel erg aan te bevelen. Dat is stereo met de beleving van suround. Ook de tweede stemmen zijn dan veel beter hoorbaar (gewoon 3d eigenlijk). Dus met goed combineren kun je met verschillende merken prima een neutrale set bouwen. En hij was het er wel over eens dat biwiren toch echt wel nuttig is bij deze spiekers. Leuk avondje.
Daarna heb ik de boel een kwartslag gedraaid in de woonkamer. De center spieker doet het echt stukken beter. De muziek is iets meer 3d ook. En de boeming bas is weg. Dus misschien blijft het ook wel zo staan. Ik weet het nog niet. Het oog moet ook wat namelijk.

update 25-11-2021
verhuizing is gelukt alle spullen staan. nog experimenteren met een vloerkleed en plaatsing meubels.
De opstelling bevalt wel. De booming bas is enkel nog bij hoge volumes en sommige liedjes merkbaar. De zekering moet nog worden ingebouwd. Dat kan nog schelen.
De rear spiekers zijn nu gebiampt. Ze klinken daardoor zijde zacht. En de b340+ wordt ook flink minder warm ten opzichte van de single wiring situatie. (densen b340+ is 4x 60 watt)
In het laag, mid en hoog is de detail weergave flink verbeterd. Zal de akoestiek zijn en ook de permanente werking van de mc1 pro double helix + singature zijn denk ik. Ben erg te vreden. Op termijn misschien nog de set draaien in de lengte van de kamer. Nu staat hij op 4.5 meter. En ik kan nog draaien op de 6 meter lengte. Dan kan de bass zijn energie beter kwijt.

update 29-10-2021

Tweede locatie. Meer details (sony bureau spiekers) onwall super is weer rear spieker geworden op de nieuwe locatie.

Ik luister op oude locatie nog maar even naar de oude sony bureau spiekers. Ben beneden gaan zitten aan de eettafel. 2 magneet stekkers. Niet de mega stekker. De zekering in de meter kast is al naar de nieuwe woning. Dus ik zou zeggen alles is slechter. Ik heb op de windows laptop de latency van safe op low gezet.
Ik luister frank sinatra die ik door en door ken. Maar wat hoor ik nu? Ik herken zo waar een fagot. Duidelijk. Ook het pluggen aan de viool komt duidelijker door en de trompet spettert meer. Over het algemeen gewoon meer details en geluid komt ruimer uit de spiekers. Heel gek. Nog niet eerder gehoord. En dat vind ik dus verbazend. Het is vrijdag middag. Dus misschien is de stroom van buiten extreem schoon? Ook terug schakelen naar latency safe maakt geen verschil. Opstelling in het stekkerblok is ook niet anders. Misschien toch de ruimte. Omdat de spiekers nu helemaal vrij staan in de ruimte (en dus reflectie nul is). Op zolder had ik 2 schuine wanden (punt dak) en vlak bij het raam. Nu helemaal vrij op de eettafel. Maar de spiekers zijn nearfield. En boven zaten ze ook op de slechte zekering groep. Nou ja. Hoe het kan. Ik weet het niet. Maar je beleefd de boel nog meer.
Heel gek. De grote set staat onder tussen in de nieuwe woonruimte met meubilair gezet. De galm is al stukken minder. Nu nog de zekering en kijken hoe de boel optimaal te krijgen. En misschien ook wennen aan een andere klank.


update 11-10-2021

In het huidige adres staan de sr3 super onwall nog steeds heerlijk te spele. Heb de 2 mc 05 signature + helix al naar het nieuwe adres gebracht. maar zonder deze. hoor je me echt niet klage. Ja de mega magneet doet toch wel heel veel.

Op het nieuwe adres in stereo de boel al neergezet. wat een galm bak zeg. hangen nu aan 1 kant al gordijnen. Van het weekend maar weer eens uitproberen. Maar als ik dan de boel aanzet (met galm enz) ga je toch weer dat stemmetje krijgen. He dit is gewoon lekker. Ook de huidige thuis set. direct na het inschakelen met een koude densen. Radio 538 klinkt gewoon lekker. Heerlijk gewoon. Zaterdag de rest van de gordijnen aanbrengen en de huidige thuis set ook overbrengen. Meubels komen pas over 2 weken. Dus nog even wachten met de rest plaatsen.

update 18-09-2021.

Nou. Weer eens een update.
Wegens de verhuizing heb ik de grote set alvast veilig in de doos gedaan. Ja ik verhuis dat liever zelf. Nu een kleine set nog neergezet. Echt neer gezet. De basis bestaat uit de audiovector sr super onwall. Niet aan de muur maar op 2 stoeltjes van kinder formaat met een kurken onderzetter tegen heten pannen. Blijven ze staan.

Spiekers staan 40 cm van de muur.
Jumpers en single spieker kabel van purecable cayenne. Dan een densen b320+ met een proline high end koper goud kabel. Erg lekker. Nano 208 (purekabel) interlink (audioquest Rca naar koptelelfoon) naar een NuPrime Encore mDSD gestoken in een intona usb isolator 5kV. Dan usb 208 van purekabel naar audioquest jitterbug FJM naar dragon tail. En dan MacBook Pro 2016/17

Hoe klinkt het. Vrij bizar eigenlijk. Ja in het laag mis je wel wat soms. Bij iron maiden eigenlijk niet. Want die hebben niet zo veel laag. Het ontbreken van het laag bederft de pret niet zal ik je vertellen. Verder zijn de spiekers eigenlijk standaard verdwenen. Muziek, emotie, details (wonderbaarlijk) en op hoog volume vul je makkelijk een kamer van 6 bij 12 met muziek. De ruimte waar ik nu nog in zit is groter. Maar even om aan te geven. En dat terwijl de spiekers eigenlijk aan de muur horen. Ik zou haast zeggen. Vloerstaanders weg. Sub erbij. En klaar. Maar ja. Straks op de gewone set in de nieuwe ruimte maar eens gaan luisteren. Oke beetje vals gespeeld.

Vals spelen.
De intona krijgt voeding uit een ifi power X die in een gamma stekkerblok zit met twee MC-0.5 Helix Plus Signature.
De densen b320+ is gekoppeld aan een kemp power dc x terminator. Niet de plus versie. En in het stopcontact waar die zit. Zit een MC-1 Pro Double Helix Plus Signature.
De apple laptop en ifi power hebben alle een ander stopcontact in de muur. Scheelt weer zou je zeggen.
In de zekeringkast zit nog de beste Siemens zekering enz enz van kemp.

Dus ja. Het mag wel klinken. En dat doet het ook. Vrij bizar wat je uit zulke spiekertjes kan halen. Ik heb dus geen voorversterker. En ik wil de boel dus niet opblazen. De nuprime kan zijn volume met knopjes aan de zijkant regelen. Ik heb die dus eerst zacht gezet. En max volume laptop. En dan gekeken wat oke is. En zo is de nuprime een voorversterker geworden. En tot hard. Dat je niet meer normaal kunt praten. Geen vervorming. Daarna wel beetje. Maar ja. Wat wil je.

Op zich klinkt het even goed als de set maar dan flinke stappen terug. Maar goed. Die muur luidsprekers zijn dus wel aan te bevelen. Een bak van geluid. Ze zijn niet voor niets even duur als de monitor luidsprekers van audiovector. En ik kan ze ook nog upgraden. Maar ja. Ze gaan straks weer in de surround. Maar dan wel gebi amt op de b340+. Of die misschien toch vervangen door een b320. Zonde geld.Of niet. Tiss gewoon een lekkere sound.
De b330 en b350 heb ik ook thuis gehad. Maar dat is veel meer bas enzo. En ja klinken voller enz enz. Maar op de 1 of andere manier vond ik het geen match met iron maiden en de rest van de set. De versterkers zijn echt veer beter hor. Vergis je niet. Maar ja. Ieder oor is anders he. Dus ben te vreden met de sound die ik heb. Wat ik alleen wel gek vond. Toen ik de ayre v5xe vergeleek met de b320 in de winkel op de spieker die ik thuis ook had. Iets andere accenten. En dat vond ik heel jammer. Maar de ayre v5xe bracht gewoon rust in de sound. Met name op hoger volume. En in het onderste laag. heeee. Daar zit toch ook variatie in. Inplaats van dat het een brij is. De ayre v5xe zit qua prijs tussen de b330 en b350 in. Toch wel apart dat je niet bij het zelfde merk blijft. Maar ja, ieder……..update 29-7-2021 jitterbug en mc-1 pro double helix plus signature

Zo ik zal maar weer eens wat toevoegen. En ik ben nu het nieuws bovenaan gaan zetten.
De audioquest jitterbug fmj heb ik na veel testen in de intona isolator gestopt. Aan de uitgang naar de mutec mc-3+ usb. Wat meteen opvalt met de jitterbug, dat er toch nog een hoop ruis wordt weg genomen. Hoe het kan. Geen flauw idee. Ik had enkel de center spieker aan met 538. Direct viel op dat de stemmen meer bas kregen (bij een cuttoff van 90Hz). En dat was direct bij het inpluggen. Over het algemeen geeft het gewoon meer rust in het systeem. Aanbevolen dus.
Van highfidelitycables heb ik nu de super magnetiseringsstekker gekocht. De mc-1 pro double helix plus signature. Ik heb hem tot 300 uur laten in branden zonder te luisteren. Heb op een avond (dus nog zonder stekker) andre rieu love in maastricht op het fruithof, robbie williams in de royale alberthal (beide van youtube fullhd) en het album iron maiden van iron maiden gedraaid. Om 11 naar bed gegaan. Stekker nabij het kempstekkerblok gestoken. Hele dag en nacht gewacht en weer rond 7 uur avond begonnen met afdraaien.
Ja toch benieuwd wat zo een super magnetiseringsstekker nog kan toevoegen. De eindversterkers waren nog koud. Dus die hebben een uur nodig. Wel grappig dat als je gelijk alles aan zet de center eerst heel hard klinkt en de fronts niet hoorbaar lijken. Met een uur wordt de center wat minder ruw en komen de fronts tot leven. Daarna zijn ze samen versmolten tot 1 geheel. Afhankelijk van de kwaliteit van de muziek verdwijnen meestal de spiekers volledig uit beeld. Heel grappig wat een verschil tussen een koude en warme eindversterker kan bestaan. Ja ik gebruik de stanby functie niet veel (die houd de boel warm)
Ik begon met het album van iron maiden. Jeetje. Wat een direct stereobeeld zeg, dat heb ik pas na een uur. Ook de high hads van de drums zijn ook weer beter hoorbaar. Onderscheiden zich toch weer ietsje beter. Die stekker doet wel zijn werk zeg. Bij robbie viel op dat bijvoorbeeld het loskoppelen van zijn microfoon van de standaard goed hoorbaar was. Dat viel op. Het strijker orkest was niet echt veel mooier. Toen ik de 3 MC-0.5 Helix Plus Signature stekkers in het systeem toevoegde heb ik de grootste sprong in geluidskwaliteit gemaakt. Mooiere strijkers enz enz. verstaanbaarheid en alles is wel beter geworden. Als of je van een 1000 euro eindversterker naar een 2500 eindversterker gaat. Veel voller geluid over de hele linie. Daar kan je het, het beste mee vergelijken.
Bij andre rieu ga je echt horen dat de geluidskwaliteit van een mp4 (wat ook bij robbie is) toch te kort schiet. De geluidswinst was minimaal. Fiolen (mooi nederlands he) klonken niet beter ofzo. Wel ook weer groter geluidsbeeld en betere verstaanbaarheid. Op als je de boel harder zet. Hoor je niet meer geluid ofzo of beleving. Zacht geeft al meer dan genoeg voldoening. Dat is een kenmerk van goede spulle of ‘high end’. Je krijgt al zo veel geluidsinformatie dat luid niets meer toevoegt. Fijn voor de buren.
Is de stekker zijn geld waard? Als je nog niets hebt qua stroom verbetering. KOOP HET. Heb je al stroom verbetering producten. Ja ja. De stekker is niet goedkoop. Je set gaat er echt op vooruit. Met 1 extra stopcontact wat je nodig hebt. Ten opzichte van andere stroom filters. Zijn het vaak grote kasten en dergelijk. Nu is het enkel een stekker. Das een groot voordeel. Voor het geld had ik ook een audioquest niagra 5000 kunnen halen. Nou deze stekker pakt ook je spiekers aan en scheelt dus een hoop ruimte. Ik heb geen vergelijk wat meer effect heeft voor de prijs. Op de website van de maker van de magneetstekker wordt beschreven wat de stekker doet. Dit is 100% waar kan ik je vertellen. Hoe groot het effect is. Ja dat zul je echt zelf thuis moeten uit proberen. Twee MC-0.5 Helix Plus Signature stekkers direct in het kempstekkerblok gaven direct een fors verschil. Van???????? Wat gebeurd hier. Geluid trede forms meer buiten de spiekers. Bij cd kwaliteit of hoger komt bij akoestische instrumenten de aanslag nog beter naar voren. Dat is wel goed merkbaar.

Op internet las ik dat iemand schreef. Ik heb een compleet andere set. Nou dat ervaar ik niet zo. Het is natuurlijk een subjectieve mening. Ik ervaar niet nog een grote sprong in geluidskwaliteit tenopzichte van het toevoegen van de 3 MC-0.5 Helix Plus Signature stekkers. Dus misschien zit ik al op een niveau dat er niet veel meer valt te halen. Op zich blijkt dat ook wel uit de veel luister momenten die ik heb gedaan in de winkel. Het is niet echt veel beter. Het is meer anders. Maar goed. Met suround. Je wordt gewoon ingepakt. Heerlijk. Meer detail hoeft niet hor. Als ik in stereo draai heb ik wel meer detail. Veel meer. Maar eerst maar eens verkassen voor een optimale spieker plaatsing.
Dus: de stekker heeft niet nog een grote sprong in detail en muziek ontrafeling gebracht. Maar je krijgt echt, ook op mijn niveau al, nog meer detail uitsterving instrumenten en laat nog meer horen van je muziek plaatje. Misschien is de stroom al schoon genoeg. De achter spiekers zijn wel luider geworden. Dat valt wel op. En overall. Haha. Ja meer definitie. Lees voller geluid. De stekker laat je set immers beter klinken. Dus je voorkeur qua sound wordt gewoon versterkt. Maar het kan ook een onbalans in je set bloot leggen. Gelukkig heb ik daar hier geen last van. Nu nog kijken of de andere 700 inbrand uren een groter verschil gaan maken. En wat zou de stekker doen als ik hem in het stekkerblok steek?
Ik zit wel eens waar in een vrijstaand huis in een vinex wijk. Geen industrie enzo, in het oosten van het land. Misschien dat in een appartement in de randstad de stekkers beter hun werk doen in het verwijderen van meer vervuiling. In reviews werd dat ook wel duidelijk dat een stroom filter meer effect heeft in een hoogstedelijk gebied dan landelijk. Mmmmm. Misschien ben ik nu voorbereid op een verhuizing naar.
Uiteraard heb ik de stekker direct beluisterd bij het inbranden. Dat heb ik echter gedaan op mijn 30 jaar oude srs sony spiekersop de zolder waar mijn tweede thuis werk plek is als de rest van het huishouden aanwezig is. Anders zit ik lekker in de woonkamer. Haha. Ja die klinken gewoon om van te genieten. Je merkt wel dat je er het maximale uit haalt. Maar om thuis te werken voor op het bureau. Hoor je mij niet klagen. Boven verwachting.
Ik heb er geen spijt van dat ik de stekker heb gekocht. Het bevestigd voor mezelf dat ik de boel al aardig op orde heb. Ja wat nu nog. Misschien toch die ayre vx5 twenty thuis uitproberen. Maar ja. Dan eerst nog maar even sparen.
Er komt nu een liedje op wat ik 2 weken terug draaide. Goh. Toch een andere weergave hor. Iemand schreef. Het is alsof ik een ander systeem heb. Tijdens ik dit aan het schrijven ben. Ga ik dit opmerking toch beter begrijpen moet ik zeggen. Ook de opmerking ten aanzien van de audiovector sr3 en sr serie. Ze geven pas hun potentieel vrij met goede electronica. Mmmm. Ja dat kan ik wel onderschrijven. Die stekker heb er vanacht niet in gezete. Maar draai nu al 4 uren muziek. En je hoort gewoon meer ruimte in de boel komen. Heel bijzonder. Vooral met complexe snelle muziek (lees iron maiden of klassiek/jazz) wordt toch meer bloot gelegd. Hmmm misschien kan die ayre vx5 twenty toch achter wege blijven. Ja zo een klank verschil vergeet je niet. Al was mijn ayre v5xe nog niet opgewarmd in de winkel. Ik was daar maar een uur. En de ayre heeft een uur nodig om op te warmen. Dus misschien zijn de verschillen niet zo heel groot. Ag ja. Beter nog beter, lekker dromen.

update 9-3 2021 ifi power x

Goh. Nog meer verbeteringen?
De eindversterker op de center is even voor reparatie weg. Hij doet het prima maar de inputs moeten worden vastgezet. Dit geeft de mogelijkheid mij te dwingen in stereo te gaan draaien met enkel de achter speakers erbij. En ik moet zeggen. Het is wel wennen. Maar absoluut geen straf. Wat zijn die r3’s toch goed zeg. Voor de gein ook een grounding kabel gemaakt van spiekerdraad en een stekker van 1 euro. Echter hoor ik gewoon geen verschil (in stereo)(of denk te horen maar dan echt minimaal). Dat is wel gek. Wat kan, is dat ik toch de originele kabel nodig heb. Of de magnetiseringsstekkers doen zo goed hun werk dat vervorming in de spiekers al bijna of geheel 0 is.
Voor de gein ook even een ifi power x aangeschaft voor het intona isolator kasje. Dat neemt toch ietsje storing van de laptop weg, denk ik. Goh wat levert dat een nog betere focus op zeg. Een heel subtiel verschil maar toch merkbaar heb ik het idee. Stemmen zijn gewoon weer een stapje beter met meer detaillering. Met het album van Gregory Alan Isakov met het Colorado simphonie orkest is het erg goed hoorbaar dat toch weer een stap is gezet. Toch weer wennen hor. Maar oooh zo lekker. Meer zwart en daardoor nog meer dynamiek sprongen.
Wat ook opvalt is dat de achter luidsprekers veel zachter zijn. Die zet ik nu op plus 6 dB. Die stonden altijd op 0. Die achter spiekers vullen de kamer toch beter. Met een goede spieker opstelling zouden ze misschien niet meer nodig zijn. Maar ja dan moet alles wel perfect zijn ingericht. En dat is nu niet het geval. Maar eens testen als de center weer wordt ingeschakeld. Of ik laat hem weg. Dit is toch wel heel erg mooi hor. Heb de center weer ingeschakeld. En de achter spiekers zijn weer veel luider. Dit bevalt toch beter met in iedere geval live opnames en de rest ook. Voor de gein cut of center van 70 naar 90 Hz gedaan. ??? wat zijn de fronts hard zeg. Dus die van - 1 naar - 6 dB gezet. mmmm. Ja dat is toch wel anders. Ja zo blijf je bezig. Stereo is makkelijker.
De b320 is nog steeds uit logeren. Dus de b340+ doet nu ook weer de center er bij. Misss center. Dat dat ding een kamer zo kan vullen. 2 4 ohm en 1 keer 8 ohm center. De b320 geeft natuurlijk meer rust. Nu ja. het is haast een reclame voor densen. maar ja 2500 voor een vier kanaals eindversterker? mag je ook iets verwachten toch? Heerlijk.

Vervolg.
Heb wel even in het stekkerblok moeten zoeken voor een plekje omdat die erg vol zit. Heb er 2 splitters opzitten van een euro voor de magnetiseringsstekkers. Bij het uitproberen van een plekje heb ik ook de ref 10 op zo een splitter geprobeerd. Fase na gekeken. Echter was dat toch geen succes. Meer versmeering in het geluid. Kennelijk is die klok daar toch gevoelig voor. Ook is de ifi power x slechter af buiten het kempstekkerblok heb ik gemerkt. Ja het is hoorbaar. Een sboester is daarmee denk ik niet nodig. En de sboester zal ook weer een extra powerkabel nodig moeten hebben denk ik. Dat zijn de extra kosten denk ik niet waard. Ga je toch weer naar de 300 e en nog kosten voor een goede stroomstekker. De sboester heeft een soort van eigenfilter. Maar de extra stroom stekker van stekkerblok naar ringkern trafo verlies je toch weer heel veel heb ik het idee. Plus de ifi is lekker klein. Kan ik hem ook naar boven sjouwen.
De ifi power x zit nu in het kempstekkerblok in een splitter. Ernaast een magnetiseringsstekker. Geeft het beste resultaat moet ik zeggen.
Het aanschaffen van een streamer is dus weer een stap verder weg. Ik hoop alleen wel dat mijn center spieker binnen kort weer aankan. Ik mis toch iets op de 1 of andere manier. Bij andre rieu live in maastricht mis ik bijvoorbeeld wat vioolen. De center spieker maakt de stemmen in deze opname wat kleiner zodat er meer orkest te horen is. Maar goed. Dat is een kwestie van smaak. Wel leuk om goed de verschillen te gaan merken tussen wel of geen center spieker.
Ik heb steeds minder de behoefte om nog betere componenten te nemen. Heb veel gehoord in de winkels. Maar het idee van dit moet ik toch ooit hebben. Bijvoorbeeld een ayre vx5 twenty eindversterker. Ja ik weet het niet hor. Met die magnetiseringsstekkers is zo een sprong gemaakt. De derde mc5 helix plus signature is eigenlijk ook niet hoorbaar zover ik weet. Dus mogelijk draai ik al op zo een hoog niveau dat de verbeteringen niet de moeite waard zijn. Maar goed. Je weet maar nooit. Wat een leuke hobby toch.

24 -11- 2020, Update. Alles los halen van elkaar.

Hoe kan dat nou? Het geluid lijkt veel schoner. Helderder. Rustiger. Tenminste dat valt me op gewoon. Ja wat is er veranderd. Nou alles is los van elkaar geweest.
Want ik heb een eikenhouten frame (inplaats van ikea hout) laten maken om alles in te zetten. Dus dat zou het feit kunnen verklaren. Maar het valt me echt op.
Oke de eindversterker op de achterspiekers zit nu op een ander stopcontact. Niet meer op die van de gaskachel die die gekke brom gaf.
De centerspieker staat nu aan de andere kant van de Tv.
De kabels achter stereo liggen anders en minder op de grond maar op een houten plank die op de grond ligt.
De stereo staat nu weer in zijn kastje met deurtjes en achter kant open.
Er staan nu twee muizen op de center spieker. Maar de rust komt echt uit het systeem. Dus de mutec kastjes (reclocker) profiteren misschien ook van het eikenhout.

Andere verklaring.
Ik las in de audiovector handleiding dat het verstandig is 1 keer per maand even de spiekerkabels los te halen. Ook moet de zekering, in de meterkast, 1 keer per maand even los. Dus ik denk dat er langzaam een statische-elektriciteit (lading) zich op bouwt, in het systeem, die dan voor een minder schoon geluid kan zorgen. Als ik terug kwam van vakantie viel me dat ook wel eens op dat er een schoner geluid was.
12 november 2020
De oude sony.

Ring ring? He kerel. Ja kan ik morgen effe langs komen om de boel te halen. Maar natuurlijk. Dus de oude sony suround versterker (1999 (de 1000 gulden qs)) en nog ouder cd wisselaar (1997 a 300 gulden) op de relatief nieuw JBL set aangesloten om even te kijken of hij de klank wat vond. Eerst stereo. En wonderbaarlijk. Alles doet het nog. Behalve dan 1 achter kanaal. Maar dat wist ik. En toen even de center spieker aangesloten. Ik werd weer helemaal enthousiast. Wat een lekker geluid. En die maat van mij werd ook heel enthousiast. Dus weer iemand die in suround zal blijven draaien. Vooral omdat ook de front spiekers 5 meter uit elkaar gaan staan bij hem. En dan is een center spieker meer dan welkom.

Ik heb de sony’s gratis mee gegeven want ja hoe lang doen ze het nog. Wel geëist dat de versterker na 6 maanden wordt gerepareerd (en een service beurt moet hebben). Ja zit toch ook emo waarde aan voor mij. De jbl’s heb ik wat voor gevraagd. Maar als hij het op marktplaats zet vandaag maaktie dikke winst. Maar ik heb weer ruimte en ben blij dat de boel weer staat te spelen inplaats van te niksen.

Ik had gelijk wel weer het gevoel van. Wat klinkt dit lekker zeg. Weetje zo een adrenaline gevoeltje waarvan je nog meer gaat kopen. Op andere sets in winkels waarvan sommige echt fors duurder, had ik dat gevoel niet. Dus het is toch echt een kwestie van persoonlijk smaak.

12 november 2020
De R3 arreté front spiekers staan te spelen. klinkt al meteen goed. Goh wat een rust komt er vanaf. Dat is wel de grootste winst ten opzichte van de supers. Ze zien er het zelfde uit. Enkel een iets donkerdere grijs tint en andere voet. Het hoog heeft nu zijn eigen kabel (pakt op vanaf 2900Hz). oei oei dat klinkt schoon zeg. Ze moeten nog inspelen en magnetiseren. Maar dat komt wel goed.
Na twee uur luisteren ben ik toch weer overgeschakeld van stereo naar suround. Ja dat klinkt gewoon relaxer. Niet neutraal. Maar das niet erg. Wat echt opvalt in suround is dat de R3 arreté ten opzichte van de supers niet meer zo overheersen. Oke de gevoeligheid is 1 dB lager. Dus dat scheelt ook weer. Maar het is toch vooral de rust wat denk ik vooral veroorzaakt wordt door het verschil in tweeter. Maar ja. Daar zit je ook met je prijs verschil natuurlijk.
Samengevat. De upgrade past naadloos in het systeem. En past nu ook veel beter bij de center spieker want dat is immers ook het voorgaande model avangarde arreté.
Wat er nu nog valt te verbeteren. Ja ach. Het kan altijd nog beter natuurlijk. Maar dat wordt wel een lastige hor. En de geluidswinst wordt steeds kleiner en je moet langer sparen. mmmm wacht eens. Ja de klok kan worden geupgrade. Ja Ja toch altijd leuk. Na ja.

9 november 2020.
Ja ik heb toch nog maar zo een stekker gekocht. 1 is nu volledig in gebrand. de ander 1 week en dan nog 1 week voor de ander.
De klank.
Alles wordt veel veel strakker. Het is echt geen nuance verschil. Vrij bizar eigenlijk. Je hele set gaat inderdaad een niveau hoger. Recent heb ik de kamer 90 graden gedraaid. En de focus in stereo was beter omdat de spiekers nu op 3 meter uit elkaar staan inplaats van 5,4. De kleine ging 1 keer toch even luisteren aan de spieker of er wel geluid uitkwam. Want ja die zijn bij veel lietjes al verdwenen. Nu de Magneet stekkers hun werk beginnen te doen zei hij gister. Het lijkt net of de stem uit het midden komt. Maar dat is de center spieker toch????? Nee hor die staat uit. De focussing is echt bizar toegenomen. Heel indrukwekkend. Ook de toename in detaillering is toegenomen.
Nu volgende week afwachten wat de upgrade naar de r3 Arreté van de front spiekers gaat brengen. Die wilde ik haast afzeggen omdat de stekkers echter heel goed hun werk doen. Maar ja de ruwheid van de sr3 super blijf je met sommige muziek nog wel horen. En de match met de center spieker zal dan ook beter zijn. En je leeft immers maar 1 keer.

20 oktober 2020
Nou ik kon het toch niet laten. 2 MC-0.5 Helix Plus Signature aangeschaft. Wel jammer is dat je 3 weken moet wachten wil je het volle effect beleven. Maar goed. direct na het inpluggen neem je toch wel al iets waar. Een tweede heb ik genomen omdat als het heel erg effectief is. Wordt alles nog mooier. Maar dat gaan we mee maken.
Hoe klinkt zo een stekker nu? Ja alles wordt gewoon mooier. Meer is er niet over te zeggen. 1 zit direct in het stekkerblok. De ander op de muur socket waar het stekkerblok ook inzit. Misschien koop ik nog een klein stekker blok met een heel kort draadje om er twee direct op het hoofdstekker blok in te pluggen. hoe dichter de stekkers bij de bron zitten des de beter namelijk.
Maar ja nu maar eerst afwachten hoeveel effect ze gaan hebben.

20 oktober 2020
Nou ik kon het toch niet laten. 2 MC-0.5 Helix Plus Signature aangeschaft. Wel jammer is dat je 3 weken moet wachten wil je het volle effect beleven. Maar goed. direct na het inpluggen neem je toch wel al iets waar. Een tweede heb ik genomen omdat als het heel erg effectief is. Wordt alles nog mooier. Maar dat gaan we mee maken.
Hoe klinkt zo een stekker nu? Ja alles wordt gewoon mooier. Meer is er niet over te zeggen. 1 zit direct in het stekkerblok. De ander op de muur socket waar het stekkerblok ook inzit. Misschien koop ik nog een klein stekker blok met een heel kort draadje om er twee direct op het hoofdstekker blok in te pluggen. hoe dichter de stekkers bij de bron zitten des de beter namelijk.
Maar ja nu maar eerst afwachten hoeveel effect ze gaan hebben.

7 september 2020
Nieuw draadje (nieuwe klok kabel coax van purecable met furutech stekkers)
Bij het wisselen van de kabels viel direct op dat (bij het kijken van bassie en adriaan) de stemmen traden veel meer naar voren. De achtergrond muziek kwam naar achter te liggen. Het klank beeld is het zelfde. Al moet ik zeggen, na dacht 2 lijkt het geluid iets voller. Het doet me herinneren aan de keer dat ik de nano 209 powerkabel op de clock zette. Zelfde klank verschil. Op dag twee, we draaien weer muziek, valt me op dat de muziek zachter klinkt. Dat was ook toen ik de clock nieuw had gekocht en schakelde tussen de interne clock van de mc3 plus. Dus dat betekend dat het klok signaal nog beter door komt. In het begin ben je namelijk gewend om de boel harder te zetten. Maar dan wordt je doof. Dus ik moet zeggen dat je met deze kabel toch een behoorlijke stap zet. Toch ook met muziek is de stem toch meer aanwezig. Misschien harder gezet in het mastering proces. Het komt de verstaanbaarheid wel ten goede. Dat is een flinke sprong moet ik zeggen. Als je een enge film kijkt wordt hij alleen maar enger. De kabel zit nu 10 uur aangesloten. En heb even de oude kabel aangesloten. En dit komt dan bij me op. Of misschien meer betrokkenheid bij de muziek.
Als ik in stereo iron maiden (wasting love high res) aan zet is de zangstem wel heel erg groot geworden. Poeh. Gelukkig draai ik in surround. Dan is het juist weer prettig. Echter in surround en stereo is de stem mega helder en verstaanbaar, dat is dan weer een hele grote pre. Toch over een week maar weer vergelijken. Even kijken of de kabel wat bij trekt.
Het is nu zondag ochtend 11 uur. De boel warmt net een half uur op. De kabel heeft er nu 30 uur opzitten. Beeld ik me het nu allemaal in? Er komen steeds dingen in mijn hoofd. Jeetje ik wil de muziek steeds harder zetten. Terwijl eigenlijk als het klok signaal beter door komt je hem zachter kan zetten omdat je alles blijft horen. De muziek klinkt gewoon intens. Ik heb het idee dat er iets zou moeten missen. Maar het klinkt allemaal zo lekker gewoon. En ik vind het ook zo raar dat ik wegens een klok kabel zoveel zit op te schrijven. Kennelijk is er iets wat me heel enthousiast maakt van het geluid. Het zal opzich wel weer gaan wennen wat met alles zo is. Maar toch. En het type muziek maakt niet uit eigenlijk. Einde van de week maar eens de oude kabel weer terug zetten. En dan eens kijken wat ik nu eigenlijk anders hoor. Ook komt nog in vergelijking met de oude kabel in mijn hoofd op. Als of het klok signaal er nooit helemaal door heen kwam. En nu volledig op het systeem wordt losgelaten. Het moet immers een klok van je welste zijn als je de recensies en cijfers leeft. Er is nog een betere versie net op de markt gekomen. Maar die is in beperkte oplagen begreep ik.
Een week later lijkt de kabel iets bij getrokken te zijn. Al zijn de eerste zaken die opvielen nog wel aanwezig. Maar ik mis nu eigenlijk niets meer in de muziek. Heb al zoveel gedraaid. Hoe je je set toch zo enorm omhoog kan duwen met 1 kabeltje van 50 cm. Ook las ik in de handleiding van de grimm klok dat connectoren aan je klok kabel heel belangrijk zijn. Aangezien furutech nog 1 setje betere bnc connectoren heeft. Ga ik die er op zetten. Ja met deze vondst ga ik niets aan het toeval overlaten. Eens kijken of dat ook nog iets brengt.
De vooruit gang laat zich kenmerken wanneer je een 6,5k eindversterker gaat vergelijken met zijn nieuwere broertje van 11k. Ik heb dat 1keer met de ayre gedaan. En zo een fors verschil komt in me op. Tiss alleen de power in de set is niet toegenomen. Maar transparantie, nog strakker stereobeeld, ook het laag geeft nog meer detailsvrij evenals het volledige frequentie spectrum en er zit vloei met een vlugje warmte in. Maar dat is denk ik het klank karakter van purecble.

Update 21 8 2020
Nou ik heb toch de stoute schoenen aangedaan en eens 3 laptops vergeleken op geluidskwaliteit. Het gaat niet meer over meer bas of hoog of wat dan ook. Is er meer rust in het systeem?
Nu, de macbook pro uit 2017 met de laatste update wint het gewoon van de macbook air 2011 en de windows 10 dell laptop van 2018. En ook verschillende usb uitgangen uitgeprobeerd want dat scheelt gewoon. Echter voor muziek zijn met een aurender of silent rein z1 nog iets betere resultaten te behalen. Ook afhankelijk van de powercable en bij de silent schijnt een voedingsupgrade te komen. Dus wie weet. maar ja. Ik kijk ook graag bassie en adriaan vanaf youtube samen met de kleine. En dat is toch wel genieten zo met het intona kasje hor. Dat speel ik echter in stereo omdat in suround zit alles in de centerspeaker. En dat is een beetje jammer. Maar het geluid komt dan niet uit de spiekers. Maar hangt lekker in het midden (spiekers 5 meter uit elkaar). Vrij bizar eigenlijk voor een slechte kwaliteit .mp4.
Sinds het intona kastje hoor ik ineens dat de motor van de auto nog aan staat. Als ik terug schakel zonder intona kasje hoor je hem ook. Tiss alleen, ik heb die scene al zo vaak gekeken met de kleine. Dat in eens viel het op. Dus nog meer rust in het signaal zodat achtergrond geluiden beter door komen is de enige conclusie. Maar het is dus wel leuk op te merken dat zeg 1 keer per 2 maanden kijk je die scene. En door een kasje extra vallen je toch dingen op kennelijk. Wat is het menselijk oor toch leuk. Echter daarna hoor je het ook zonder kasje. Dus ja, Waarom dan een kasje kopen. 7 euro oordopje doen je ook swingen. Maar levert geen adrenaline kick. Die heb ik na een goede basketbal training, duurt 2 a 3 dagen. De muziek wil je na 2 dagen al weer gaan luisteren. En dat was al 3 a 4 jaar geleden ook voor alle upgrades. Maar ja virus he.

6 augustus 2020. (nog later op de avond)
Audiovector heeft een upgrade voor de center spieker. En de rest ook. Enkel voor de center is er geen biamp mogelijkheid meer als je upgrade. En mijn gevoel zegt. Daar ga ik op achteruit. Want deze speaker biampe is een bizar verschil. Echt waar. Wel jammer. Ik heb de fronts hier gehad zonder de grounding kabel. Ja dat levert toch wel iets op. Maar voorlopig vind ik het te weinig tenopzichte van de set. en is een 6 rugge investering. pffff.

6 augustus 2020
Update. Nog beter?
Ik begin me langzaam te realiseren dat iedere keer weer een stapje beter. En nog beter en nog beter. Het zijn kennelijk minimale verschillen. Wel nu het brom probleem met de b340+ is opgelost. Nog een heel zachte brom. Maar dat is oke. Kemp verkoopt toch maar mooie spulletje.

Ik heb in de winkel de Rein Z1 van silant angel geprobeerd. Ik had wel mijn ref 10 en mc 3 + mee genomen en mijn laptop met usb kabel. Jeetje wat een verschil zeg. Kennelijk levert zo een laptop echt veel storing in het systeem. Heb ik me eigenlijk al die tijd erg benadeeld. Maar eigenlijk klinkt het toch ook wel heel fijn hor.

Echter, ik kijk/luister ook heel veel youtube en films via de laptop. Dus ja. Dan is zo een streamer niet de oplossing voor alles. Thuis kon ik de aurander n100 (enkel usb uit) even uitproberen. Zo dat is wel iets anders. Wat een rust en een opmerkelijk verschil in het geluidsbeeld. Maar goed dat is dan weer 3 rugge en het geluid van de video gaat er niet op vooruit. Via airplay over het netwerk levert een vertraging op tussen beeld en geluid die ik niet goed krijg. Dus ja ja. Wat nu. Zoeken zoeken op het internet. He intona (een duitse fabrikant die recent een nog betere filter/reclocker heeft uitgebracht die de rommel uit de laptop verminderd). Maar ja nog een kastje? Niet echt bizar duur en goede recensies. Na veel wikken en wegen toch overstag gegaan. Besteld en snel binnen. Super klein kasje wel de usb 2.0 5Kv versie). Bij purecable een usb kabel gehaald. Goh dit klinkt bijna of misschien wel even goed als de aurender die hier op bezoek is geweest. (En misschien wel evengoed als mijn oren goed zijn, nu ja er zal nog iets meer uit te persen zijn of misschien niet meer)Wat heb ik toch eigenlijk een mooie set. Hohoho. Dit is geen klein verschilletje hor. Bijvoorbeeld van youtube het concert van robbie williams in de royal albert hal van 2001. Met of zonder de intona. Veeeeel meer rust in het geluid. En een geluidsbeeld wat meer voor de speakers staat en. Ja als of je de ruis van je FM zender weg haalt. De stem is gewoon glas helder. En er komen toch nog meer details naar boven. Tenminste ze zijn nog beter merkbaar. Ook de s klanken zijn minder wat bij sommige opnames wat. Ja het is qua s klanken echt pure matching heb ik wel geleerd. Maar komt ook door vervuiling die nu flink is gereduceerd. HEHE. Ook bij Rita Reys (en dan enkel uit de center spiekert) in eens achter grond geluiden. Dat was eerst niet.
Dat dat gewoon kan zeg. Ja wat je niet eerder hebt gehoord. Weet je niet. Dus om een lang verhaal kort te maken. Geweldige aankoop. Enige nadeel is dat er af en toe hickups zijn (die voorkom je door eerst alles aan te sluiten DAC aan en dan pas laptop opstarten. geen hickups meer. Met de windows machine geen probleem helemaal niets. Maar met de mac soms wel. Als ik een live dvd kijk dan weer niet. Zal wel software zijn. Maar persoonlijk vind ik de mac veel relaxer klinken. Dus ja. Er zal af en toe een pit in de plaat zitten zeg maar. Maar het maakt het toch maar weer duidelijk. Zorg dat je de beste bron heb die er is. De rest maakt dan eigenlijk niet zoveel meer uit. En het voordeel is. Ik heb nu bijna 3 meter usb kabel liggen zonder in te boeten op de geluidskwaliteit. Kan de laptop bijna op schoot.

Ik heb ook de center spieker op cut off 60 Hz inplaats van 50 Hz gezet. Om te kijken hoe het klinkt. Echter worden de fronts dan nog harder. Op de 1 of andere manier. Dus deze heb ik op – 2 dB gezet. De center spieker harder zetten was niet echt een oplossing. De ayre versterker klinkt zo wie zo iets harder (hij versterkt gewoon meer als de b320+ bij het zelfde ingangssignaal). Dus als hij evenveel krijgt als de b320+ zal hij toch harder klinken en meer over heersen. Nu krijgt hij van de voorversterker minder dB. En dan is de center en rear inderdaad veel beter af te regelen. Zo leer je toch ook maar weer wat. Wil je het simpeler. Ja ga dan stereo. Wat ook zijn voordelen heeft. De signaal verwerking van de suround mode is niet voor alles optimaal ten opzichte van stereo moet ik zeggen. Maar ja. Ieder voordeel heb zijn nadeel. Nu lekker platendraaien. HEEEEEERLIJK.
En zijn wel dan klaar met de set. Ja eigenlijk wel. Tiss alleen. Die ayre vx5 twenty. Ja die gaat hier de hele set uit balans. Trekken. Maar jeetje. Wat een verschil zeg. Nu ja. Ik weet het niet. Eerst maar eens een definitieve woning zoeken en kijken hoe ik de boel kan neer zetten. Of wachten tot aurender met een apparaat komt die gewoon dead silent is. Want hun smd board stamt immer uit 2013. En Ja. De computers zijn enorm vooruitgegaan. Dus dat brengt weer mogelijkheden.
Stereo.
Als ik enkel stereo draai. Laatste de frontspeaker midden in de kamer gezet. 3 meter uit elkaar 1 meter van de achter wand. ??????? Als of de soundstage tegen het plafond en de wanden douwt. Bizar gewoon? Alles staat dan achter de luidsprekers.

Update:
Ja ik was helemaal vergeten dat ik ook 2 muizen heb gekocht. Ja de kast van de ref 10 trilt nogal. Ja zet hem dan ook niet neer naast de center spieker. Maar ja. Je woont niet alleen he. Van Entreq heb ik voor 200 e 2 muizen gekocht (de 1 kilo versie om uit te proberen) 1 op de ref 10 en 1 op de center spieker, blijft de hoorn tenminste liggen) . Gevuld met zand en koper ofzo schijnen ze rfi weg te halen en trillingen van apparatuur en spiekerkast te reduceren. Nu ja. Ik heb niet echt heel veel lope vergelijken. Maar mijn gevoel zegt. Het doet wel iets (niet hoorbaar voor de niet geïnteresseerde). Gekker nog dat ik misschien nog 2 muizen ga kopen en het schijnt dat ze ook nog een slang hebben uitgebracht. Maar die wil ik eerst zien. Die kan dan mooi op de center spieker lege. En de vriendin vond ze ook leuk. Past mooi onder de uil die een muis grijpt. Ja bij gebruik aan een auto en in deze tijden moet je de economie ook steunen. Misschien toch bestellen? Nog niet gedaan.

Maar dan nu het belangrijkste. De basis is goed en het klinkt nog steeds LEEEEEEKKKKKEEEEEER. Of ik nu jazz of iron maiden of house draait. Alle ingrediënten zijn er nog.
6 augustus 2020
Update. Nog beter?
Ik begin me langzaam te realiseren dat iedere keer weer een stapje beter. En nog beter en nog beter. Het zijn kennelijk minimale verschillen. Wel nu het brom probleem met de b340+ is opgelost. Nog een heel zachte brom. Maar dat is oke. Kemp verkoopt toch maar mooie spulletje.

Ik heb in de winkel de Rein Z1 van silant angel geprobeerd. Ik had wel mijn ref 10 en mc 3 + mee genomen en mijn laptop met usb kabel. Jeetje wat een verschil zeg. Kennelijk levert zo een laptop echt veel storing in het systeem. Heb ik me eigenlijk al die tijd erg benadeeld. Maar eigenlijk klinkt het toch ook wel heel fijn hor.

Echter, ik kijk/luister ook heel veel youtube en films via de laptop. Dus ja. Dan is zo een streamer niet de oplossing voor alles. Thuis kon ik de aurander n100 (enkel usb uit) even uitproberen. Zo dat is wel iets anders. Wat een rust en een opmerkelijk verschil in het geluidsbeeld. Maar goed dat is dan weer 3 rugge en het geluid van de video gaat er niet op vooruit. Via airplay over het netwerk levert een vertraging op tussen beeld en geluid die ik niet goed krijg. Dus ja ja. Wat nu. Zoeken zoeken op het internet. He intona (een duitse fabrikant die recent een nog betere filter/reclocker heeft uitgebracht die de rommel uit de laptop verminderd). Maar ja nog een kastje? Niet echt bizar duur en goede recensies. Na veel wikken en wegen toch overstag gegaan. Besteld en snel binnen. Super klein kasje wel de usb 2.0 5Kv versie). Bij purecable een usb kabel gehaald. Goh dit klinkt bijna of misschien wel even goed als de aurender die hier op bezoek is geweest. (En misschien wel evengoed als mijn oren goed zijn, nu ja er zal nog iets meer uit te persen zijn of misschien niet meer)Wat heb ik toch eigenlijk een mooie set. Hohoho. Dit is geen klein verschilletje hor. Bijvoorbeeld van youtube het concert van robbie williams in de royal albert hal van 2001. Met of zonder de intona. Veeeeel meer rust in het geluid. En een geluidsbeeld wat meer voor de speakers staat en. Ja als of je de ruis van je FM zender weg haalt. De stem is gewoon glas helder. En er komen toch nog meer details naar boven. Tenminste ze zijn nog beter merkbaar. Ook de s klanken zijn minder wat bij sommige opnames wat. Ja het is qua s klanken echt pure matching heb ik wel geleerd. Maar komt ook door vervuiling die nu flink is gereduceerd. HEHE. Ook bij Rita Reys (en dan enkel uit de center spiekert) in eens achter grond geluiden. Dat was eerst niet.
Dat dat gewoon kan zeg. Ja wat je niet eerder hebt gehoord. Weet je niet. Dus om een lang verhaal kort te maken. Geweldige aankoop. Enige nadeel is dat er af en toe hickups zijn (die voorkom je door eerst alles aan te sluiten DAC aan en dan pas laptop opstarten. geen hickups meer. Met de windows machine geen probleem helemaal niets. Maar met de mac soms wel. Als ik een live dvd kijk dan weer niet. Zal wel software zijn. Maar persoonlijk vind ik de mac veel relaxer klinken. Dus ja. Er zal af en toe een pit in de plaat zitten zeg maar. Maar het maakt het toch maar weer duidelijk. Zorg dat je de beste bron heb die er is. De rest maakt dan eigenlijk niet zoveel meer uit. En het voordeel is. Ik heb nu bijna 3 meter usb kabel liggen zonder in te boeten op de geluidskwaliteit. Kan de laptop bijna op schoot.

Ik heb ook de center spieker op cut off 60 Hz inplaats van 50 Hz gezet. Om te kijken hoe het klinkt. Echter worden de fronts dan nog harder. Op de 1 of andere manier. Dus deze heb ik op – 2 dB gezet. De center spieker harder zetten was niet echt een oplossing. De ayre versterker klinkt zo wie zo iets harder (hij versterkt gewoon meer als de b320+ bij het zelfde ingangssignaal). Dus als hij evenveel krijgt als de b320+ zal hij toch harder klinken en meer over heersen. Nu krijgt hij van de voorversterker minder dB. En dan is de center en rear inderdaad veel beter af te regelen. Zo leer je toch ook maar weer wat. Wil je het simpeler. Ja ga dan stereo. Wat ook zijn voordelen heeft. De signaal verwerking van de suround mode is niet voor alles optimaal ten opzichte van stereo moet ik zeggen. Maar ja. Ieder voordeel heb zijn nadeel. Nu lekker platendraaien. HEEEEEERLIJK.
En zijn wel dan klaar met de set. Ja eigenlijk wel. Tiss alleen. Die ayre vx5 twenty. Ja die gaat hier de hele set uit balans. Trekken. Maar jeetje. Wat een verschil zeg. Nu ja. Ik weet het niet. Eerst maar eens een definitieve woning zoeken en kijken hoe ik de boel kan neer zetten. Of wachten tot aurender met een apparaat komt die gewoon dead silent is. Want hun smd board stamt immer uit 2013. En Ja. De computers zijn enorm vooruitgegaan. Dus dat brengt weer mogelijkheden.
Stereo.
Als ik enkel stereo draai. Laatste de frontspeaker midden in de kamer gezet. 3 meter uit elkaar 1 meter van de achter wand. ??????? Als of de soundstage tegen het plafond en de wanden douwt. Bizar gewoon? Alles staat dan achter de luidsprekers.

Update:
Ja ik was helemaal vergeten dat ik ook 2 muizen heb gekocht. Ja de kast van de ref 10 trilt nogal. Ja zet hem dan ook niet neer naast de center spieker. Maar ja. Je woont niet alleen he. Van Entreq heb ik voor 200 e 2 muizen gekocht (de 1 kilo versie om uit te proberen) 1 op de ref 10 en 1 op de center spieker, blijft de hoorn tenminste liggen) . Gevuld met zand en koper ofzo schijnen ze rfi weg te halen en trillingen van apparatuur en spiekerkast te reduceren. Nu ja. Ik heb niet echt heel veel lope vergelijken. Maar mijn gevoel zegt. Het doet wel iets (niet hoorbaar voor de niet geïnteresseerde). Gekker nog dat ik misschien nog 2 muizen ga kopen en het schijnt dat ze ook nog een slang hebben uitgebracht. Maar die wil ik eerst zien. Die kan dan mooi op de center spieker lege. En de vriendin vond ze ook leuk. Past mooi onder de uil die een muis grijpt. Ja bij gebruik aan een auto en in deze tijden moet je de economie ook steunen. Misschien toch bestellen? Nog niet gedaan.

Maar dan nu het belangrijkste. De basis is goed en het klinkt nog steeds LEEEEEEKKKKKEEEEEER. Of ik nu jazz of iron maiden of house draait. Alle ingrediënten zijn er nog.

1 april 2020. nee geen grapje.
3 sns modules van kemp en zijn meterkast zekering later. goh dat geeft de boel toch meer rust. en sinds de zekering module in de meter kast zit zijn de gitaar nog sprankellender. heel bizar eigenlijk. Ja die klank module, met eventueel nog beter zekering, kan ik aanbevelen.
mc 0.5 van highfidelitycables. Dat is een stekker die je in de muur steekt. Het eerste wat opviel was dat de muziek meer klank kleur kreeg. Ja. En verder. Alles wordt gewoon mooier. Bijzonder stekkertje. Die smaakt naar meer. Hij beïnvloed niet de klank in je set. Meer bas of warmte. De boel wordt gewoon ietsje beter allemaal. De hogere modellen hebben echter een Amerikaanse vakantie stekker nodig omdat er geen EU stekker mogelijk is. Helaas.
De Kemp klankmodule heeft echter een veel groter effect moet ik zeggen. Maar het is misschien de combinatie die het doet. Heerlijk gewoon die rust in de muziek.

10 december 2019 (schone stroom)
Ik heb 3 kemp sns pluggen en 1 high fidelity mc 0.5 (400 uur inbrand) in fases aangeschaft. Ja dat geeft toch allemaal meer rust, meer dynamiek, verbazingwekkend gewoon. Alles is wel afhankelijk van de set. De meer je bestaande set laat horen, de meer van het 'effect' zul je horen. Vooral met de mc 0.5 kan je set misschien ook iets laten horen wat je niet wilt als iets niet helemaal in balans was. Ook heb ik die op kantoor getest. En het beeld leek inderdaad rustiger. Maar misschien was het placebo. Tiss minimaal. Maar, als het weg is ga je het missen he. Ik gaat hem met de kerst nog meegeven aan een collega. Es kijken of hij iets gaat merken thuis. Hij weet nog niet wat het doet.
Heb 2 sns pluggen in de meterkast gedaan naast de router (Ja ik doe niet aanstreamen, tenminste niet op hoogniveau). En ja, toch meer rust en de tv. Ja ook een minimaal verschil lijkt wel. Of zou ik iets willen horen of zien omdat ik betaald heb. Maar wat zou ik dan willen zien en horen? Of zou het toch werken. Ik denk de beste test is. Eerst inpluggen. Maand laten inbranden. En dan na 6 weken van inpluggen. Alle stroom filters er uit voor 1 maand. En kijken of je zaken gaat missen. Het zijn kleine dingen die opvallen. als je de versterker open draait. wordt het geluid ineens sneller harder. ??? wel eens waar subtiel. Maar dat zijn dingetjes die je dan gaan opvallen. Maar het wend heel snel.

9 december 2019. (aanvullende opvallendheden)

Ik heb effe wat geschoven met de eindversterkers. Ik zette de b340 altijd 1 keer in de week buiten de kast. Om na 4 dagen gebruik weer in de kast te gaan. Maar heb nu toch een oplossing gevonden. De Ref 10 samen met 2 palen van Duplo blokken zorgen nu dat de rietemand hoog genoeg staat voor de warmte afvoer. En ik hoe niets meer te verplaatsen. Ja de kleine was alleen niet zo blij dat zijn eigen gemaakte kamper er aan ging. Maar ja. Als die al 1 maand niets staat te doen. Weet ik wel een betere bestemming. Gek genoeg wordt de b340+ warmer sinds hij de SR super onwall aanstuurt. Oke. Ze zijn 4 ohm. Dus de stroom moet 2 keer zoveel zijn. Gelukkig is dat geen probleem. Maar qua warmte merk je dat wel. De b320+ heb ik naar de winkel gebracht. Ja had er een foutje mee begaan. Dus 10 nieuwe Elco's 1 nieuwe weerstand en nog iets. Viel mee dus. Was bang dat het smd bord er aan was. Maar hij doet het weer prima. Hij wordt alleen minder vaak warm. Hij blijft haast koud. En dat is gek want dat was niet zo. Dus de spullen die er in zijn gezet zorgen voor minder warmte ontwikkeling. De klank is nog als van ouds. Of misschien beter. Maar dat weet ik niet.
Dat de Ref 10 nu een functionele plaats heeft gekregen leidde er toe dat er weer een (minimaal gordijntje open ging) Heel gek. Hij stond tegen de achterwand. En nu vrij. Echter wanneer ik mijn hand boven op de kast leg dan voel je de boel best mee trillen als de muziek hoger staat dan achtergrondmuziek (of eigenlijk best wel hard) Dat geld ook voor de densens. Dus de boel vrij in de ruimte zetten heeft toch wel de voorkeur denk. De primare en de Ayre, daar trilt niets.

2 december 2019. Heel gek.
Ik heb recent naar de audiovector r3 arrete geluisterd. En op het laatste moment ook de aarding aan gesloten. Het gekke was. Dat de stemmen bij een paar opnames van iron maiden meer naar de speakers trokken. Minder focus. Dit zelfde heb ik ook een keer gemerkt toen ik in de winkel van helios.nl het verschil met de mutec mc 3 en ref 10 probeerde. Wanneer over werd gegaan op de ref 10 klok gebeurde het zelfde bij sommige liedjes van iron maiden. Toch bijzonder hoe en opname toch kan reageren op bepaalde dingen in de electronica. Met andere opnames had je weer te maken met een bizare focus. Maar ja. Wie luistert er nu naar iron maiden.

2 december 2019. Heel gek.
Ik heb recent naar de audiovector r3 arrete geluisterd. En op het laatste moment ook de aarding aan gesloten. Het gekke was. Dat de stemmen bij een paar opnames van iron maiden meer naar de speakers trokken. Minder focus. Dit zelfde heb ik ook een keer gemerkt toen ik in de winkel van helios.nl het verschil met de mutec mc 3 en ref 10 probeerde. Wanneer over werd gegaan op de ref 10 klok gebeurde het zelfde bij sommige liedjes van iron maiden. Toch bijzonder hoe en opname toch kan reageren op bepaalde dingen in de electronica. Met andere opnames had je weer te maken met een bizare focus. Maar ja. Wie luistert er nu naar iron maiden.

15 okt 2019
zo. ik heb nu tegen even de speakers van de muur gehaald. heeee mijn bassen zijn weg. Ja daar moeten de oren zich weer even anders spitsen. Maar dat wend. fronts staan nu 30 cm van de zijwand en toch bijna een meter van de achterwand en 5 meter uit elkaar. De center spieker is nu 1 meter van de achter want. hoogte 50 cm voor de gashaard. pffff. DAMMM wat is dit goed zeg. alles zit er in. geweldige attack. neutrale weergave denk ik toch wel. En nu pass ga ik de onderste diepe bassen horen. Laat die sub maar weg. 10 minuten later. Even will smiss opgezet met man in black. Ja de bassen zijn er nog steeds zeg. jeetje. Maar ietsje minder overvloedig omdat de boel vrijer staat. Normaal is 30 cm van de achterwand met een soort van extra gecreëerde klank kast aangezien 1 speaker naast een kast staat.

9 okt 2019.
Toch maar de verschillen gaan zoeken met de nano 309 stroomkabel.

De primare sp33, mutec mc3+ usb en mutec ref 10 master klok zijn nu voorzien van de helaas niet meer verkrijgbare nano 309 aangesloten op een kemp powerstrip plus. De nano 308 zal niet veel verschillen denk ik.
Ik las al eens eerder dat iemand 3 dezelfde stroomkabels in zijn set had opgenomen en ze versterkte elkaar met goed resultaat. In het begin dacht ik van, nou is dit het nu? Maar ik vermoed dat de nieuwe 309 nog even moest inspelen want na 3 dagen op de voorversterker (5 kanalen actief) begon er toch iets te dagen. He de basgitaar komt iets meer door dan ik gewend ben. Even met een live klassiek middel groot orkest vergeleken. Als ik een standaard kabel op de ref 10 zet of de 309 neemt het laag toe. Dat is wel wennen. Want het lijkt minder strak. Op zich, wanneer de speakers vrijer in de ruimte zouden staan is dat echter alleen maar weer prettig. Nu staan ze erg bij de muur. De violen en het hele orkest treed nog meer uit de speakers en krijgt, meer finesse glans enz enz hoe ze het ook beschrijven. Oef. Dat is een wonderbaarlijk iets zeg. Daar moet ik wel even aan wennen maar oo zo mooi. Al ben ik nog wel een beetje kritisch omdat het ook te veel kan worden. Maar daarvoor wacht ik de inspeel periode nog af en eens kijken of je er gewoon aan wend. Of misschien met de spiekers schuiven. Want als die vrijer staan. Oei oei wa

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Gewoon intens. Je wordt er in gezogen.Dit is het oude verhaal het klopt nog.

Het systeem kan intiem (knus) spelen met een heel mooi midden gebied, met een haast gouden gloed, wanneer dolby prologic 5.0 wordt ingezet. In stereo wordt het geluid iets opener (iets schoner hoog). Bij de sr3 super waren twee kabels op het mid en laag aangesloten. De tweeter gaf iets te veel onrust. Met de r3 arreté is 1 kabel op het hoog en de ander op midlaag aangesloten. De tweeter is echter veel beter van kwaliteit wat veel meer details in het hoog prijsgeeft zonder te overheersen. Het klinkt allemaal heel fijn in balans. Ook als de boel zacht staat hoor je gewoon alles. Heerlijk.

Films kijk ik in dolby prologic 2 van een stereo signaal via de mutec combo. Dolby digitaal of beter maakt gebruik van de interne klok van de sp33. Deze is niets vergeleken met de REF 10 wat leidt tot een bizar realistische weergave van films. De achtergrond geluiden (inslag van kogels is nu heel eng wegens de toegenomen dynamiek in vooral het hoog) en nuances in stemmen komen veel beter door. Dat is toch wel even anders dan vroeger op de oude 5.0 set.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Bedrading achter speakers, de laptop met itunes vervangen door misschien een goede streamer aurender n100 of wachten op nieuwer model (stamt al uit 2014). In ieder geval geen supwoefert (echt niet nodig). Als de kleine oud genoeg is misschien een spel computer.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
verhuist en de buren hebben geklaagd tijdens viool orkesten. Niet bij iron maiden. Dus misschien zware gordijnen voor de ramen.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
4.5 meter bij 6. 1 open gedeelte naar keuke. laminaat met fitrage. leren bank. 4 stoelen van stof. klein vloerkleedje en centraal een grote koe huid. Dat werkt echt top. Heel veel glas. Maar afgedekt met fitrage.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
30 cd ongeveer. 4 dvd's live iron maiden. 2 films bad boys 1 en 2. in 2020 komt 3 uit. misschien dan reden voor een bl speler. Er staat al een 4k tv. Maar dolby atmos moet ook ooit kunne? hoop op upgrade van primare.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Muziek is 20 uur in de week met 8 uur aandachtig luisteren. De tv laat ik daardoor nog vaker uit.

Hoe vaak kijkt u film?
Films kijk ik bijna nooit omdat ik ze te eng vind of te saai. Sinds de kleine ouder wordt gaat er steeds vaker een film op. Dan weet je pas echt waarom je suround heb.


Hobbies
muziek en muziek maken en schrijven

Overige
je zou denken. Waarom surround. Nou, ik luister heel vaak muziek met een drumstel. Als er een tom tom of grotere trom, niet zijnde snare drum, wordt aangeslagen klinkt dat zoveel meer echter (groter) dan in stereo. het wordt er gewoon uitgelicht. Misschien komt het door de sp33 (ik zou het eens op de oude sony moeten testen) maar dat is zo gaaf gewoon. Het wordt meer realistisch (ga naar de muziek winkel en sla op de trom van het drumstel, das hier ook. Ten opzichte van stereo. Ja in stereo is heel rust gevend alles gebeurd voor je met een mooie diepte werking. Maar in surround algemeen, je zit er gewoon in. Compleet andere beleving. Stereo haalt het er gewoon niet bij. En als je dan nog beter spul aanschaft, wat ik heb gedaan. Waanzinnig.
De stemmen worden wel kleiner afgebeeld dan in stereo als je op de juiste plek zit. (afhankelijk van de opname je spulle speelt de boel ook volledig vrij van de speakers) Middels de centerspeaker is het wel een scherpere afbeelding. Het betreft immers een extra luidspreker. Al komt stereo ook een heel end zeker in de 15K plus sets. Het stereo beeld in surround algemeen is anders dan bij stereo. En daar komt wel heel sterk een persoonlijke smaak bij kijken. Ik vind een kleinere stem afbeelding via de center speaker rustiger luisteren met als voordeel dat het niet uitmaakt waar je in de kamer zit. Opzich is het een mono bron. Een mens heeft ook geen twee monden. Maar nogmaals stereo doet ook wonderen.

Alex
Leeftijd 39 jaar
Set Stereo & Home Cinema
Nieuwprijs 56.240
Door mij betaald 40.740

Deze set is online gezet op
02-juni-2019 . Ondertussen is deze pagina 3040 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 06-mei-2022


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 25.8 m2
 • Afmeting 6 bij 4.3 meter
 • Hoogte 2.5 meter
 • Inhoud 64 m3

Muziekvoorkeur
 • Rock
 • Jazz
 • Dance
 • Blues

Filmvoorkeur
 • Komedie
 • Actie

Film top 10
 • HAUSER - "Live in Zagreb" FULL Classical Concert
 • HAUSER & Friends - Gala Concert at Arena Pula 2018 - FULL Concert

Muziek top 10
 • alles van ze - iron maiden
 • rita reys - geen specifiek nummer

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets