Setpagina van: Ron4


Mijn HiFi-systeem
Bewust gekozen voor twee kanaals only. Liever veel muzikaliteit met 2 luidsprekers dan minder kwaliteit met 4 of meer luidsprekers. Ben nu zo’n 20 jaar audiofiel en vind het telkens weer leuk als ik mijn favoriete cd’s in een nog betere set kan beluisteren. Steeds weer blijkt hoe goed sommige jaren 80 cd’s zijn en hoeveel ik voorheen aan muzikaliteit, diepte en detail niet kon horen. HDCD en SACD mis ik wat dat betreft helemaal niet.

Enkele aanpassingen aan mijn de akoestiek zorgen voor een strakke bas en niet al te fel hoog. Recent heeft iemand bij mij thuis gedemonstreerd wat een goede stroomvoorziening kan doen. Door het gebrek aan randaarde in mijn vorige huis heb ik hier nooit serieus naar gekeken. Nu mijn apparatuur goed aan de fase hangt en met goede stroombekabeling lijkt het alsof ik een compleet nieuwe set heb. De verbeteringen die alleen een audiofiel stekkerblok en betere stroomkabels teweeg brengen, zijn minstens zo groot als die van verbeteringen aan interlinks en luidsprekerkabel.

De warme en krachtige Perreaux versterker combineert goed met het extreme gedetailleerde ruimtelijke beeld van de Raidho’s. Bijna alle stroombekabeling en interlinks zijn van Audiomaat. De mooie Astin Trew cd speler bied veel detail, maar houd het muzikaal.

Genoeg manoeuvreerruimte.

Raidho`s. Absolute image kings!

Bitjes en buisjes (Mullard) gecombineerd.

Goede FM klinkt nog steeds ongeëvenaard.

Stroompakhuis van Perreaux.

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Overige accessoires Acoustic System Sugarcubes
Overige accessoires Acoustic System Phase corrector
Luidsprekerkabel Acoustic Zen Satori
(SA)CD-speler Astin Trew 3500+
Interlink Audiomaat The Natural Way
Overige accessoires Audiomaat M-CD bag
Netsnoer Audiomaat 525
Hoofdtelefoon Beyerdynamic DT-880
Netsnoer Furutech Alpha 3
Tuner Naim Audio NAT 05XS
Hoofdtelefoonversterker Perreaux SXH-1
Geintegreerde versterker Perreaux 200ip
Stands Raidho Acoustics X-1 stand
Luidspreker voor Raidho Acoustics X-1
Demper/kegel/cones/spike Soundcare Superspikes
Netsnoer Zelfbouw Lapp Olflex 191cy

Mijn HiFi Geschiedenis
In mijn jeugd heb ik het HIFI virus opgelopen toen ik in gesprek raakte met een enthousiaste eigenaar van een HIFI winkel in Waalwijk. Heb toen bij hem een Harman Kardon 6550 versterker en luidsprekers met Dynaudio units gekocht. Vrij snel er na heb ik ook de bijpassende HK tuner en HK cd-speler gekocht.

In de loop van de afgelopen 20 jaar ben ik stapje voor stapje blijven verbeteren. Ik ben ook altijd nieuwsgierig naar de techniek en wil altijd weten waardoor verbeteringen worden bereikt. Dit omdat ik een wetenschappelijke inslag heb, maar ook om goede aankoopbeslissingen te kunnen doen. Er zijn namelijk vele valkuilen in HIFI land. Hierna volgen een aantal tips in volgorde waarin ik ze heb ontdekt.

Te grote luidsprekers (vloerstaanders). Vaak wordt er een te grote luidspreker gekocht in de veronderstelling anders te weinig bas te kunnen creëeren. Voor de gemiddelde Nederlandse huiskamer is dat overkill. Vaak is zelfs een wat grotere monitor luidspreker al voldoende.

In-efficiënte luidsprekers. Grote bekende merken zoals Dynaudio en B&W hebben goed ogende luidsprekers die in een eerste indruk erg goed lijken te klinken. Maar ondanks redelijke specificaties presteren die pas echt goed als er een flinke versterker aanhangt, met bijbehorend prijskaartje. Het zijn vaak de kleinere onbekendere merken waar luidsprekers te vinden zijn die ook heel goed met betaalbare versterkers te combineren zijn.

Apparatuur (laten) modificeren. Er zijn genoeg experts in Nederland en België die heel professioneel voor betaalbare prijzen een gemiddelde cd-speler, tuner of versterker naar een hoger niveau kunnen brengen. Het zijn echter alleen bepaalde modellen die vaak gemodificeerd worden. Bijkomend voordeel is dat de mensen die modificaties uitvoeren vaak veel weten en ook andere betaalbare zaken verkopen die interessant zijn. Zie volgende alinea.

Dure kabels. Kabels kunnen zeer zeker hun geld waard zijn, maar waar voor je geld krijg je vooral bij audiofielen, al dan niet verbonden aan een winkel, die kabels zelf maken.

Zilver beter dan koper? De beste kabels zijn volledig van één materiaal. Verzilverde kabels klinken vaak te scherp. Een volledig zilveren kabel klinkt meestal helemaal niet scherp en klinkt helemaal niet zo verschillend dan een volledig koperen kabel. Een volledig zilveren kabel klinkt wel vaak minder warm, met iets minder bas en meer hoog.

Elke audiofiel loopt uiteindelijk tegen beperkingen aan van de akoestiek. Het hoogste niveau is uitsluitend te bereiken in een ruimte waar de akoestiek goed is. Gelukkig is het niet altijd nodig daarvoor tapijten en gordijnen in te zetten. Er zijn tegenwoordig voldoende, zelfs betaalbare, akoestische materialen en produkten te verkrijgen.

Last but, verrassend genoeg, not least is stroombekabeling. Bijna niemand snapt echt waarom de laatste meters aan stroombekabeling zoveel doet in de weergave en hele volksstammen weigeren het zelfs te geloven. Toch is het vaak overduidelijk en in een goede set door iedereen in een paar seconde te horen. Een aparte stroomgroep levert het meeste waar voor het geld.


Happy experimenting..

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Het leuke aan een set die erg goed is samengesteld is dat vrijwel alles goed klinkt. Omdat alle instrumenten en geluiden mooi in de ruimte aanwezig zijn, lijkt het volume lager te staan als het in werkelijkheid is. Ook bij complex gemixte cd’s is goed te horen hoe de studio muzikanten het bedoelt hebben. Het geluidsbeeld is nu, vooral door goede stroombekabeling en aparte groep, zo goed dat het soms lijkt alsof het geluid niet uit de luidsprekers komt. De kwaliteit van het laag is hoog. De hoeveelheid is precies genoeg zodat het totaal muzikaal blijft en niet gaat overheersen.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Mijn akoestiek heeft zijn beperkingen in de weergave van het hoog.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Nog wat fine tunen met stroomkabels en de akoestiek verder aanpassen.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
De akoestiek van mijn woonkamer is aan de harde kant, maar de vorm van de plek waar mijn set staat is niet slecht. Mijn woonkamer heeft het gemiddelde formaat van ongeveer 35 m2 en is daarom uitstekend geschikt voor monitor luidsprekers. Groter is absoluut niet nodig en geeft meestal juist onplezierige bas effecten die moeilijk te corrigeren zijn.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
+/- 100 cd`s. Voornamelijk pop. Liefhebber van vrouwenstemmen (Annie Lennox, Madonna)

Hoe vaak luistert u naar muziek?
1 x per maand

Hoe vaak kijkt u film?
1 x per week


Hobbies
Nog niet ingevuld

Ron4
Leeftijd 51 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs 20.000
Door mij betaald 12.000

Deze set is online gezet op
11-september-2004 . Ondertussen is deze pagina 9767 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 21-augustus-2018


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets