Setpagina van: Marc Audio


Mijn HiFi-systeem
Kenmerk van mijn set is een vooral erg gemakkelijk en soepel klinkend geluid, dat ook wel als muzikaal (wat dat ook zijn moge) kan worden omschreven.

Ik heb in de loop van de tijd wat afstand genomen van het zgn puriteinisme, welke uitsluitend een zo goed mogelijke nabootsing van de werkelijkheid nastreeft. In de eerste plaats zijn een aantal typische hifi criteria die nogal eens aangehaald worden, zoals plaatsing/breedte/diepte/zwart tussen de instrumenten, voor mij niet belangrijk. Wel belangrijk vind ik een natuurgetrouwe klank van instrumenten. Ook vind ik het belangrijk dat ik ook van slecht opgenomen muziek kan genieten, zonder me aan (het ontbreken van) allerlei hifi aspecten te ergeren.

Vandaar dat mijn set gericht is op een soepel, gemakkelijk en prettig klinkend geluid.

Analoge bron is de Nottingham Dais draaitafel, met Space-arm en Benz Glider L2 element. De draaitafel wordt gevoed via de Wavemechanic voeding, deze bevat ook een fijnregeling voor het instellen van het toerental.

Hart van de set is de Musical Fidelity Nuvista M3 geintegreerde versterker, die de Dynaudio Contour 3.0 speakers aanstuurt en geen enkel probleem heeft met deze bepaald niet efficiente luidsprekers. Het is een hybride ontwerp met in de voorversterker Nuvistor buisjes.

CD`s draai ik op de Meridian 508-24, een zeer analoog klinkende speler. Ietwat terughoudend, maar bijzonder prettig, ietwat warm klinkend, zonder dat dit ten koste gaat van de details.

Phonopre is de Benz Micro Lukaschek P9 met "Sodeju"-voeding, welke erg goed samengaat met de Benz Glider. Ietwat `romig`, rijk klankbeeld.

Bekabeling:
- XTC Black Ultima op CD
- NBS Monitor III op versterker
- Nordost Quatrofil tussen phono en versterker en tussen CD en versterker
- Kimber Monocle X luidsprekerkabels

Kemp Powersource voor CD/phono/phonopre

luisterkamer met set

nottingham dais / spacearm / benz micro glider L2

meridian 508.24

Dynaudio Contour 3.0

Musical Fidelity Nu-vista M3 met separate voeding

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Luidspreker voor Dynaudio Contour 3.0
Netfilter Kemp Elektroniks Powersource
Luidsprekerkabel Kimber Kable Monocle X
(SA)CD-speler Meridian 508.24
Geintegreerde versterker Musical Fidelity Nu-vista M3
Netsnoer NBS Cables Monitor III
Coax interlink Nordost Cables Quatrofil
Complete platenspeler Nottingham Analogue Dais
Netsnoer Zelfbouw XTC Black Ultimate

Mijn HiFi Geschiedenis
Begonnen met de Blaupunkt stereo-installatie van mijn vader waar met name LP`s gedraaid werden en opgenomen werden op cassette. Op mijn eigen slaapkamer voldeed een Aiwa transistor radio/casseterecorder.

Op mijn 19e een Philips midi-set met CD-speler. Daarna langzamerhand gegrepen door het hifivirus. Een Denon PMA 500 met DRM 850 cassettedeck en Dual 503 platenspeler. Enkele jaren later met mijn stage een Denon 960 CD speler en Hepta Street speakers erbij verdiend. Hier redelijk lang mee gedraaid.

Tussen halverwege en eind jaren 90 volgde een nieuwe set: Kenwood DP7090 CD-speler (erg mooi!), Musical Fidelity X-A1 versterker en Dynaudio Contour 1.3 MkII.

Na het millennium een andere platenspeler (Nottingham Spacedeck) en de Nuvista versterker. In 2002 overgestapt van Contour 1.3 naar 3.0 (1.3 klonk net iets te scherp).
Afgelopen jaar de Spacedeck verkocht toen ik een 2e hands Dais tegen het lijf liep.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Zoals hierboven ook al beschreven.Soepel, vloeiend, transparant en bijzonder prettig in het gehoor liggend. Geen enkel spoor van scherpte en daardoor totaal geen luistermoeheid veroorzakend.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
De kleine ruimte blijft natuurlijk een knelpunt. Grootste verbetering zou een mooie grote ruimte zijn. Maar ja,

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Momenteel geen concrete plannen.

Verbeteringen zijn (naast akoestiek) te behalen uit een betere arm/element, want uit deze draaitafel valt nog meer te halen.Daarnaast wellicht ooit nog eens iets met buizen??


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Ik beschik over een eigen `luisterkamer`, die wel wat aan de kleine kant is (ca 4 bij 4,5m). De akoestiek in deze kleine kamer is dan ook mijn grootste uitdaging. Toen ik het laag niet helemaal onder controle kon krijgen, heb ik wat met de opstelling geexperimenteerd en hier is een ietwat verrassende opstelling uitgekomen, nl de installatie in de ene hoek en de luisterpositie in de andere. Het geluidsbeeld is hierdoor wat minder breed, maar wel veel dieper. Echter, met name het laag bonkt niet meer en dat vind ik veel belangrijker.Daarnaast ben ik nog wat aan het experimenteren met het tegenhouden van weerkaatsingen van geluid dmv wat plafondtegels. Met name bij de tegel achter me tegen de wand is een verbetering zichtbaar. Van de overige tegels / jassen (alles wat ik gebruiken kan gebruik ik) is het effect nog niet zo te merken.


Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Hoe vaak kijkt u film?
Deze vraag is nog niet ingevuld.


Hobbies

Marc Audio
Leeftijd 55 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
08-november-2006 . Ondertussen is deze pagina 8950 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 09-maart-2022


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Singer/Songwriter
 • Folk

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Populairste artiesten/bands
 • Simple Minds
 • Waterboys
 • Radiohead
 • U2
 • The Verve
 • Johan
 • World Party
 • The Smiths
 • Editors
 • Coldplay

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets