Setpagina van: non-stop


Mijn HiFi-systeem
In 1 jaar tijd, 4x storing deed mij besluiten op zoek te gaan naar vervanging van mijn 4 mono eindversterkers P12 van Sphinx. Op zoek in Nederland (want daar wordt zoveel moois gemaakt) uitgekomen in Rhenen bij Triple M audio waar Pink Faun gemaakt wordt. Met name het enthousiasme en vakmanschap van dit team deden mij besluiten de 4 mono`s D1x180i te bestellen. Met de hand gebouwd en volledig met elkaar gematched. Ook nu weer gecombineerd met Avalon, Bow, TransRotor en Nakamichi. Eind vorig jaar al Rega RB300 arm vervangen voor een SME. Gelijk maar de 312S want als je gaat upgraden dan maar gelijk goed, toch? Dus ook het ZYX RS30 element vervangen voor de ZYX Omega SP.
Ook leuk is mijn laatste aanwinst, een echte Quadrofonie installatie van Philips, via Marktplaats voor maar 5 tientjes! Met 4 MFB`s (ook van Philips) staat deze nu heerlijk muziek te maken in mijn werkkamer. Wordt werken opeens ook leuk (ha, ha).

Van hieruit is het helemaal genieten!

De bronnen van al het moois

Links de hardware, rechts alle software

Even gordijn opzij voor de foto

Transrotor/SME/ZYX en Bow ZZ8

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Luidspreker voor Avalon Eclipse Classic
(SA)CD-speler Bow Technologies ZZ 8 met Triple M upgrade
Complete surround luidsprekers Elac Cinema XL set II
Interlink JK Acoustics JK Acoustics type 1, per meter
LCD-Scherm JVC LT 42S90 W (wit)
Demper/kegel/cones/spike Master Base Draaitafel plateau
Cassettedeck Nakamichi RX 505
Overige kabels NBS Cables Stroomkabel Dragonfly III
Demper/kegel/cones/spike Nordost Cables Nordost dempers onder alle componenten
Platenschoonmaakmachine Okki Nokki Mk II
Blu-Ray speler Panasonic BDP 500EG
Hoofdtelefoonversterker Perreaux SXH-2
LCD-Scherm Philips 5007 40\ LED
Eindversterker Pink Faun 1x180i (4x monoblok)
Surround receiver Pioneer VSX-LX55
DVD-speler Pioneer BDP-LX 91
Phono versterker RCM Audio Sensor 2
Interlink Siltech SQ 110 Classic
Luidsprekerkabel Siltech FT 12 G3 bi-wire
Arm SME SME 312 SE
Netfilter Sonore Stekkerblok Mk II
Interlink Sonore Phono kabel
Tuner Sphinx Project 50
Voorversterker Sphinx Project 8
Tuner Tivoli Audio number Two (2012 incl. aux.)
Loopwerk Transrotor Zet 3
Element Zyx Omega 4D

Mijn HiFi Geschiedenis
Lang, lang geleden gestart maar pas echt om na het horen van de Belgische LINK M23!!Mijn vrouw noemde ze (liefkozend) een stel "lijkkisten" en mochten dan ook laatste keer niet meeverhuizen. Heb zeker een jaar gezocht naar hetzelfde "WOW" gevoel als bij de M23 en vond dit uiteindelijk bij Avalon (eerst i.c.m. mijn Sphinxen natuurlijk en nu met mijn Pink Faun`s).

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Muziek, heel veel muziek.Een welhaast natuurgetrouwe, drie-dimentionale beleving.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Kan het beter? Tuuuurlijk!! maar dan moet ik naar een andere luister (woon) ruimte. Dus sorry dealers, ik ben klaar dacht ik!!. Met mijn TransRotor Zet3 kan ik dus nog veel verder heb ik ondervonden. Ik heb er nu een motoraccu aan gehangen en recentelijk een originele SME 312S arm met bijbehorende `zilver` bekabeling, ook van SME. Goed, kost weer wat maar dan... Vervolgens een upgrade van het Zyx element, van de RS30 naar de Omega SP (Silver Plate) 4D! Wat een waanzinnig verschil. Detail, breed, diep, dynamisch, betrokken, hele mooie bas en ik geloofde het niet maar de tikjes en overige bijgeluidjes zijn weg, gewoon weg!

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Bij Triple M in Rhenen zijn voor mij, in 2014, 4 mono eindversterkers van Pink Faun gebouwd. Geheel op elkaar afgestemd en gematched. Ingespeeld zijn de kleine kastjes in staat om een groot podium neer te zetten. Vergeleken met mijn vorige mono`s (Sphinx) kan ik stellen dat er meer dynamiek is, meer kracht en een realistischer beeld van wat er op het podium gebeurd. Goede verbetering dus! Nu nog op zoek naar een goede phono versterker.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Luistergedeelte van ca. 50m2, speciale absorberende pasta op plafond, houten vloer, gordijnen naast en achter de speakers, stoffen banken, kortom veel absorberende materialen waardoor muziek goed tot z`n recht komt.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
O.a. in de keuken een Tivoli no.2, icm een Ipod Classic 160Gb. In de woonkamer de grote stereoset. Ergens in een kast een Philips 5007 Full HD 40" LED met digitale ontvanger en een Panasonic BDT500EG Blue-Ray speler. Op slaapkamer een setje van Pioneer, de VSX-LX55 versterker + BDP-LX91 speler i.c.m. Elac satelieten, subwoofer én een budkick onder bed (écht gaaf!) dit i.c.m. een Full HD 45" JVC LCD. Dankzij het comfortabele kijken vanaf het bed, pakken wij nu net iets vaker een filmpje. Tja, nu als laatste een échte oude Quadrofonie bak, de Philips 832 uit 1974 met 4 (!) MFB 541. Indertijd voor de ongelooflijke prijs van 6.530,= gulden, nu voor 50 euro!! Daarbij ook nog 2 nieuwe, originele Philips quadro naalden geleverd gekregen t.b.v. het geweldige Philips 422 MkII element. De vorige eigenaar ruimde op en maakte mij heel gelukkig.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Altijd staat bij ons de muziek aan, ik word erdoor gewekt en val ermee in slaap.

Hoe vaak kijkt u film?
2 √° 4x in de week


Hobbies
Gezin (vrouw/kinderen), audio luisteren, eten & drinken, vrienden

Overige
Mijn Transrotor upgrade naar een verbeterde arm en zilveren bedrading was een goede actie. Gevolg, nog meer informatie, rust en een zuivere, "ontiegelijk" strakke bas. Nu heb ik de Nakamichi RX505, welke ik indertijd voor maar ‚ā¨35,00 (!)kocht op een vrijmarkt tijdens Koninginnedag, laten afstellen en ingeregelen door ESK in Krimpen a/d IJssel. Wat een muziek, echt iets anders en vele malen beter dan een mp3-tje via de i-pod o.i.d. Heerlijk om zo van muziek te kunnen genieten. Ik voel mij dan ook een bevoorrecht persoon en wat is dit toch een leuke hobby!!

non-stop


Wil jij mijn set een beoordeling geven?

Leeftijd 64 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs 110.000
Door mij betaald 50.000

Deze set is online gezet op
21-september-2004 . Ondertussen is deze pagina 29087 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 04-juli-2015


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Singer/Songwriter
 • Reggae
 • Blues
 • Latin
 • Lounge
 • Rock `n Roll
 • Ska
 • Symphonisch
 • Flamenco
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Komedie
 • Western
 • Avontuur
 • Actie
 • Animatie/tekenfilms
 • Thriller
 • Fantasie
 • Zwarte komedie

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets