Setpagina van: Engelen geluid ?


Mijn HiFi-systeem
De set heeft een ware gedaanteverwisseling ondergaan in het laatste 1,5 jaar, vandaar een zeer degelijke update.
Vanwaar die veranderingen, wel heel eenvoudig door de herinrichting van het huis werd het beeldgebeuren helemaal uit de leefruimte weggehaald. Er werd een cinema ruimte ingericht, en de leefruimte kreeg alleen nog geluid. Tijd om de set dan ook grondig aan te pakken.
Eerst even de blijvers, nl de Cremona`s (Sonus Faber) en de Clearaudio bleven. De Solution van Clearaudio is een absolute topper, een MC element staat nog op de planning, echter het resultaat is zeker toereikend momenteel.

De rest werd helemaal vervangen.
De aanpak was heel simpel, ik wou een set bouwen die geen problemen zou hebben met matching, dus ging naar een producent zoeken die alles in huis had, en waar ik mijn ding kon terug vinden in alle componenten. Dit werd Audio Research.
De LS26 is de basis van het geheel, deze voorversterker voegt niks toe aan het signaal.
Het phono signaal gaat langs een PH5 en CD`s worden afgespeeld op een CD5. De krachtbron is een VS115 eindversterker van Audio Research. Een versterker die gebaseerd is op de reference ontwerpen, maar een toch wel aangenamer prijskaartje heeft.

Daarbij kreeg een Mini Mac een prominente plaats in de rack, en is sinds een paar maand een volwaardig lid van de set.
Ik heb zeer lang gezocht naar een degelijke, makkelijke en toch kwalitatieve oplossing voor digitale muziek. Een van de fenomenen die mijn interesse hierin wekte was het beschikbaar komen van 24bit opnames.
De Mini zelf (Itunes) wordt bediend met een iPad (Remote van Apple) heeft geen scherm/toetsenbord/muis en je ziet dus slechts een heel klein/stil bakje staan bij de set. De muziek files staan op een Drobo Disk Array, die aangesloten is op de Airport Extreme router van Apple. Alles in netwerk gezet met UTP kabel (dus niet wireless)

Het wachten was op een DAC met ondersteuning van 24 bit input, en die kwam er in de vorm van de DAC8 van Audio Research.

Recentelijk werd het geheel vervolledigd met een RedEye systeem waardoor ik heel de set makkelijk kan bedienen met een iPad (de afstandbediening van de toekomst).

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Aantal groepen * Anders Dedicated Stroomgroep (Kemp/Siemens/Hifi Tuning.com)
Afstandsbediening Apple iPad
Muziekserver Apple Mini Mac
Overige bronmaterialen Audio Research DAC8
Phono versterker Audio Research PH5
Voorversterker Audio Research LS26
Eindversterker Audio Research VS115
(SA)CD-speler Audio Research CD 5
Loopwerk Clearaudio Solution
Arm Clearaudio Unify
Element Clearaudio Maestro
Meubels Creaktiv Audio
Demper/kegel/cones/spike Harmonix RF-909XMK2
Netsnoer Kemp Elektroniks Power Cord Plus
Netfilter Kemp Elektroniks Power source plus
Interlink Kimber Kable KS1011
Interlink Kimber Kable KS1111
Hoofdtelefoonversterker Perreaux Headphone
Afstandsbediening RedEye RedEye
Afstandsbediening RedEye RedEye
Luidspreker voor Sonus faber Cremona
Optische interlink van den Hul Optocoupler II

Mijn HiFi Geschiedenis
Als 16jarige begon ik te werken als student, allerhande jobs. Het verzamelde kapitaal werd gebruikt voor mijn eerste "Echte" installatie. Toen een Kenwood HD set met B&W 640 speakers. De HD versterker werd na 10 jaar vervangen door een NAD (C370).
Daarna effe Yamaha gehad in Surround maar door omstandigheden toch maar bij de NAD/B&W combinatie gebleven.
Bij de verhuis naar een nieuwe (eigenlijk heel oude woning) was er niet echt een plaatsje meer voor dit alles en kochten we een "all in one" surround systeem van Philips. Dit was een verschrikkelijke ervaring op audio gebied.
Na 2 jaar was de woning opgeknapt en werd er een plaatsje voorzien voor een goede set.
En zo is deze set ontstaan.

De originele setup was een Arcam AVR300, waar kanaal 6+7 gebruikt werden om de Fronts te bi-ampen.
Bij het in gebruik nemen van 2 extra zones, werd overgegaan tot aanschaf van een P1000 eindversterker
Het meubel is ondertussen aangepast, het is dus aanpassen van huidig meubel geweest en niet een nieuw meubel.

De aanschaf van een echte dedicated CD speler (CD192) verbeterde de zaak heel veel. De DAC van deze cd speler was zo veel beter dan die van een multi-speler.

Ondertussen is de kast klaar, het is een verbouwing van de bestaande kast geworden, de aanpassing was handiger dan een nieuwe.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
De Cremona`s geven een zeer breed beeld, de plaatsing in de breedte is zeer goed. (zie verbeter punten voor diepte)

Zeer gedetailleerd echter niet vermoeiend en zeer ontspannend. De Cremona is vooral een zeer homogene speaker en daardoor absoluut niet vermoeiend.De DAC8 krijgt van mij toch wel een onderscheiding. Het lijkt zelfs dat het signaal van de CD5 verwerkt door de DAC8, een uplift krijgt (ik zeg bewust lijkt omdat dit ook psycho accoustiek kan zijn). Het signaal van de Mini wordt perfect weergegeven. Door het gebruik van de USB drivers van Audio Research wordt het hele interne verhaal van de Apple buiten spel gezet. Tevens geen enkel spoor van storingen op het usb signaal.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Momenteel ben ik op zoek naar een verbetering op gebied van dynamiek en diepte beeld.Update : de set is van plaats veranderd en er is duidelijke verbetering te merken, foto van de nieuwe opstelling volgtEen verklaring hiervoor heb ik nog niet helemaal, maar we komen er stilaan. Duidelijk is ondertussen dat ik compromissen zal moeten maken met de akoestiek van de ruimte. Bij een andere (meer ideale) opstelling verbeterde het diepte beeld enorm, echter estetisch niet haalbaar (het blijft natuurlijk een leefruimte)Dynamiek is iets moeilijker. Hier zijn al heel veel testen op gedaan, en kleine vooruitgangen geboekt. Zo heb ik een vroeger stroom filter vervangen door kemp, en hier toch al wat verbetering in gekregen

Waar zit het probleem ?

Door omstandigheden luister ik zeer vaak op een laag volume, en op dit laag volume is er een opvallend gebrek aan dynamiek in de weergave. Het lijkt erop dat de versterker niet snel genoeg het nodige vermogen kan geven of de speakers de snelle wisselingen niet aankunnen. Dit wordt momenteel zeer uitgebreid onderzocht. Wel is feit dat de kamer zeer dempend is en er toch weeral een akoustisch effect is van de kamer.


Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
- Diepte beeld verbeteren

- Dynamiek verbeterenBeide zaken worden eerst onderzocht, en dan aangepakt. Geen overhaaste beslissingen, die blijken meestal fout.- MC element (Clearaudio)

- Veel muziek kopen liefst 24 bit


Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Vermits het om een oud huis gaat is de woning ook zo ingericht (bijna Engels), er staat dus vrij veel meubilair in de luisterruimte. De hoge plafonds en de dubbele bouw van woonkamer maakt vrij veel goed naar akoestiek (niet al te veel reflectie)

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
DVD - 30 tal (vooral voor de kids)

CD - 1.500 tal

LP - 800 tal

Files - 15.000


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Alle dagen

Hoe vaak kijkt u film?
Af en toe


Hobbies

Engelen geluid ?


Set overzicht

Leeftijd onbekend
Set Stereo

Deze set is online gezet op
15-januari-2007 . Ondertussen is deze pagina 12993 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 04-oktober-2013


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 50 m2
 • Afmeting 10 bij 5 meter
 • Hoogte 3.6 meter
 • Inhoud 180 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Dance
 • Singer/Songwriter
 • Electronic
 • Funk
 • Hiphop & Rap

Filmvoorkeur
 • Animatie
 • Avontuur
 • Actie
 • Animatie/tekenfilms
 • Science Fiction
 • Thriller

Populairste artiesten/bands
 • Joni Mitchell
 • Michael Franti & Spearhead
 • Nick Cave & The Badseeds
 • David Sylvian

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets