Setpagina van: Hifi Lover


Mijn HiFi-systeem
Mijn huidige set: Rotel RSP1098, Rotel RMB1095, Onkyo Integra DV-S939, Tannoy Dimension TD10, Tannoy Revolution R3, Rel Q400E, JBL Ti-K center, Philips Plasma, Nokia 9902S Sateliet Receiver, MIT AVT1 interlinks, MIT MH750 Bi-wire speakerkabel.

Mijn HiFi Geschiedenis
Zolang ik me kan heugen, heb ik hifi apparatuur gehad. Mijn eerste set bestond uit losse componenten van Akai. Hoe het geluid toen klonk, weet ik eerlijk gezegd niet meer, volgens mij was ik toen een jaar of 8. De speakers had ik samen met mijn vader gebouwd en waren lompe 3-weg kasten met een 10" woofer.

Na een aantal jaren ben ik overgestapt op losse componenten van Sony.
Wederom kan ik me de sound niet meer heugen.

Rond mijn 17e kocht ik mijn eerste serieuze receiver....De Onkyo TX-DS717Pro.
ten opzichte van de Akai en de Sony een gigantisch verschil.
Langzaam aan ben ik alle bijbehorende losse componenten (cassette-deck, CD-speler en later DVD-speler) bij elkaar gaan sparen.

De speakers begonnen steeds meer beperkingen op de 'sound' te geven en besloot eens rond te kijken naar vervangers.
Uiteindelijk kwam ik uit op Magnat Viva 4. Een 3-weg monitor speaker met een gigantisch laag. Deze speaker heb ik volledig herbouwd tot het geluid in mijn beleving volledig in harmonie was.

Nadat ik op mezelf ging wonen, vond ik het tijd voor een wat meer 'elegante' speaker. Omdat ik helemaal weg was van de componenten die ik in de viva 4 had gebruikt (magnasphere kogel), bleef ik in die hoek zoeken en kwam uit bij de Magnat Viva-22. Mooie speaker met een gecontroleerd laag en een zuiver hoog.
Toch miste ik wat aan die speaker en heb na een aantal jaren de Viva-33 aangeschaft, de top uit de Viva-lijn. De Viva-22 had ik netjes verplaatst naar achter voor het surround geluid. De Viva 33 speaker heb ik een jaar of 5 gehad (en nog steeds opgeslagen staan).
Mijn huidige speakerset is een heel ander verhaal...De Tannoy Dimension TD10 voor de front speakers. Een high-end speaker met helaas ook een hig-end prijs. en de Tannoy Revolution R3 voor het surround geluid. Een verrassend goed geluid voor nog geen € 1000,-. De centerspeaker past er niet bij, maar functioneert nog goed en is een JBL Ti-K uit de top-lijn van JBL.

Tijdens de speakerwisselingen hebben er ook een aantal receivers de revue gepasseerd. De Onkyo TX-DS717Pro werd vervangen door de TX-DS757, vervolgens werd deze weer vervangen door de TX-DS797, deze werd vervangen door de TX-DS838 (mijn eerste receiver uit de Integra lijn) en tenslotte kwam er de TX-DS989UpgII. De laatste receiver is vervangen door de Rotel RSP1098 en de RMB1095. De DVD speler die ik vlak na de TX-DS989UpgII had aangeschaft (de Onkyo Integra DV-S939) staat er nog en is inmiddels zo'n 1,5 jaar oud. Deze speler heeft een ongekend detail-niveau en sublieme geluidsweergave.
De bekabeling bestaat uit MIT-AVT1 voor de interlinks (digitaal en analoog) en de MIT MH750 Bi-Wire speakerkabel.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Warm en zuiver.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
surround en centerspeaker.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
tja.....

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Woonkamer. 2 wamden bekleed met wandpanelen, overige wanden behang. qua vorm perfect, qwa akoustiek een drama.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Dat wisselt nogal....

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks

Hoe vaak kijkt u film?
ligt eraan....gemiddeld 2 a 3 keer per week.


Hobbies
Audio en Video

Hifi Lover
Leeftijd 50 jaar
Beroep Software engineer - research en development
Set Stereo & Home Cinema
Nieuwprijs 30.000
Door mij betaald 30.000

Deze set is online gezet op
01-oktober-2004 . Ondertussen is deze pagina 7529 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 27-oktober-2004


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets