Setpagina van: Sense of Music


Mijn HiFi-systeem
Het maakt het niet uit naar welke set je luistert, een set van een paar duizend euro nieuw of gebruikt of een van vele tienduizenden, essentie is dat je geniet van wat erover gespeeld wordt, cd, vinyl of via de pc. Het moet je pakken, ontspannen even afleiden van de dagelijkse sleur, even wegdromen op de tonen van wat erop staat of een gedachte laten gaan over een mooie tekst.

Er wordt natuurlijk regelmatig gevraag wat je het bijzonder vindt, is eigenlijk een onmogelijke vraag om te beantwoorden omdat het persoonlijk is maar ook omdat het aanbod verschrikkelijk groot is en de markt, merken continue in beweging is, zijn.
Merken die vroeger top waren en bijzonder behoren nu tot de middenmoot. Waar ik in echt wel door verrast werd in het verleden, V.A.C buizenversterkers, Herron, Micro Seiki, enz.

Merken die mij niet kunnen bekoren, zijn er ook, echter het niet zo aardig om dat hier te vermelden. Vaak zijn het merken die gedreven worden door goede marketing en als je roept dat iets goed is gaan mensen dat ook aannemen. Zelf luisteren is het devies.

Gelukkig staat de tijd niet stil, lijstje kan worden aangevuld met diverse merken die goed bij mijn smaak passen, oa. Trafomatic, een buitengewoon goed klinkende versterkers maken zij. Maar er zijn er meer, Audiomat, al jaar en dag een topper. Blumenhofer, internet staat er voor over. Een nieuwe ontdekking is voor mij Horns luidsprekers.

Het is bij de meeste wel bekend dat mijn persoonlijke voorkeur bij vinyl ligt, om een paar persoonlijke voorkeuren uit te spreken uit de ervaring van de laatste 18 jaar dat ik weer het zwarte goud met diverse elementen probeer te ontdekken. In diverse prijsklasse, Onvolprezen dl103 van Denon of zijn vele verschijningen, Ortofon Naked SPU S, de nieuwe Nagaoka mp500 (mooi in vpi armen..) . Inzet hogere segment blijft de Van den Hul Canare SE en dit zijn de top off mind elementen, er is veel mooist te koop, Koetsu, Dynavector, Lyra enz. O, ja probeer een keer mono element een grado mc+ bijvoorbeeld, u zult verbaast zijn.


Armen, zwak voor de Reed armen, Dynavector 505-507 lekker mechanisch en de Jelco armen de laatste jaren daar kan geen collega arm tegenop (prijs/kwaliteit gezien). Nieuwkomer in deze categorie, niet goedkoop wel mooi Zontek en Ikeda.

Voor de liefhebbers het is immers mijn set pagina.
Op dit moment:

In een van de luisterruimte staat een set van Trafomatic in te spelen, de gehele Élégance Line, voor, eind (6550 buis) en de nieuwe phono stage. draaitafel van Dr. Feickert de Woodpecker met 12" Jeclo en Nagaoka ml-300. Stroomverzorging is de Classic 500 van Trafomatic.

Bekabeling van Life performance de basic+ lijn en braid+ line, betaalbaar en fijn. Luidspreker zijn Horns fp-10. Een set van nog geen 10.000 euro nieuw, echter een set die muzikaal gezien een van de toppers is die ik in huis heb gehad, en dat is veel heel veel.

Dit blijft een voorlopig een vaste opstelling, aangevuld met de Experience one, two en de Eos versterker(s). Omdat de phono stages niet mogen missen in dit verhaal, zijn dat er ook drie, de One, the Paradize en de reference...

Trafomatic

Mijn HiFi Geschiedenis
Denk dat het leuk is om te delen, dat in in 1985 mijn eerste set kocht, bij number one in Leiden van mijn eerste zomerbaan, geen vakantie maar een hifi set. B&W 110i, Van de Hul cs122 en 102mkII kabels met een Yamaha rx300 dacht ik met Yamaha cd speler, De draaitafel van vaders gekregen een Philips met denon element. Heel veel plezier aan beleeft en het visus had toegeslagen, vele set zijn gepasseerd de afgelopen 28 jaar…en op we hebben inmiddels al weer 10 jaar een eigenbedrijf in de muziekbeleving….en we mogen met Sense of Music nog 25 jaar op ze minst. De afgelopen twee jaar hebben we de organisatie overgenomen voor de jaarlijkse audioshow Café Engels en er is nog veel meer op komst. Het is leuk om bezig te zijn wat je passie en liefhebberij is.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Persoonlijk en betrokken, ruimtelijk, open en transparant, mooi omkaderde plaatsing met veel ruimte en zwart in het plaatje en niet geheel onbelangrijk muzikaal en niet alleen met bepaalde muziekstromingen.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Er zijn altijd verbeter mogelijkheden, dat is het mooie van de hobby.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Voordeel als je een winkel hebt, kan morgen weer iets moois binnenkomen, de onbekende verrassingen zijn het leukste.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Diverse materialen en niet akoestisch aangepast. reden om de ruimte niet akoestisch aan te passen is voor ons een lastige keuze geweest. Het is niet ingewikkeld, zeg moeilijk om een set erg goed te laten klinken in een ruimte die je kan aanpassen wat erin komt te staan en met vele 10.000 euro`s aan middelend (want daar praat je snel over). De meeste liefhebbers kunnen in hun woonomgeving dit niet kwijt of staat niet meer in verhouding tot de waarde van de set. Hoewel dit altijd een discussie punt zal blijven, zijn wij van mening dat het de kunst is om een set goed te laten passen waar hij komt te staan, wellicht advies en set op maat.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
>5000 cd, >10.000 lp`s> 8 tb op de schijf. Ben een kind van de jaren 80....

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elke dag, minimaal 3 uur.

Hoe vaak kijkt u film?
Ai, nu val ik door de mand, (bijna) nooit.


Hobbies

Overige
Het zal u niet verbazen, licht voorkeur voor Vinyl....

Sense of Music


Een deel van de Vinyl Collectie

Leeftijd 47 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs � 10.000

Deze set is online gezet op
15-mei-2014 . Ondertussen is deze pagina 4154 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 22-februari-2018


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets