Setpagina van: Rob de Haan


Mijn HiFi-systeem
Mijn set bestaat uit een stel Martin Logan SL-3 electrostaten, Linn voor- en eindversterker (surroud) en Chord SMP-400 eindversterker voor de SL-3. De hoofdbron wordt gevormd door een Linn Majik DS, samen met een Linn Basik draaitafel en een Denon DVD-3910 DVD-SACD speler.

Update 15-9-2006: Ik ben verhuisd naar een tijdelijk adres en de hifi boedel is opgeslagen... Ik doe het voorlopig met de Linn voor/eind versterker, de Martin Logan Scenario`s en mijn Mac als muziekserver.

Update 20-8-2007:
Mijn nieuwe huis is bijna klaar. Ik heb een aparte stroomgroep aan laten leggen voor de installatie.
Ik heb afscheid genomen van de Martin Logan Scenario`s die eerst de achterkanalen weergaven. Als vervanging heb ik een stel Martin Logan Fresco`s aangeschaft. Nog niet echt uit kunnen proberen. Uiteraard minder laag dan de Scenario`s maar ze klinken wel mooi helder.

Update 16-4-2008:
Alles draait in mijn nieuwe huis! TV-kijken doe ik nu via de satelliet (Topfield met twin tuner en HD-recorder) en dat beeld is veel beter dan van de kabel. De Panasonic DVD-recorder kan weer terug in de doos want die is niet meer nodig. De Fresco`s voldoen uitstekend, qua klankkleur zijn het echte Martin Logan`s en ze passen goed bij de SL-3`s.

Enige tijd geleden een Loewe Legro tuner op de kop getikt. Intern is dit een Linn Kudos tuner. Ik heb geen kabel en nog geen antenne dus de tuner blijft nog even ongebruikt. Radio-ontvangst voorlopig via de Topfield. Geen doen dus nog maar even geduld.

Update 1 maart 2009:
Ik heb de set aangevuld met een Martin Logan Cinema i center. Wat een geweldig apparaat, ik had niet gedacht dat dat zo`n groot verschil zou maken. Alles valt beter op zijn plaats!

Update 7 april 2009:
Alle afstandsbedieningen kunnen op een hoop: de nieuwe Logitech Harmony One is een geweldige programmeerbare AB. Eindelijk eentje die en goed leert, goed te programmeren is en ook nog handig in het gebruik is!

Update 16 oktober 2009:
De schotelantenne op het dak van de garage en daaraan heb ik mijn FM-Antenne bevestigd: een Magnum Dynalab ST2. Een spriet van 1.35m die prima werkt! Kan ik eindelijk weer radio luisteren. Old-school maar wel leuk!

Update 31 december 2011:
De tuner bleek vrijwel ongebruikt te blijven, reden om de Magnum Dynalab van het dak te halen om er iemand anders blij mee te maken. De Loewe Legro tuner heeft ook plaats moeten maken.

Einde van de CD?
In navolging van het Linn-beleid heb ik na een kleine 10 jaar afscheid genomen van de Audio Research CD2. Wat een geweldige speler was dat. Hij staat nu te pronken bij een mede hifi liefhebber en levert zijn muziek af bij een AR versterker!
Als vervanging heb ik een Linn Majik DS aangeschaft. Deze geweldige streamer krijgt zijn signaal van een MacBook, met lossless geripte CD`s en internet radio. De te ontvangen Linn radiostations zijn echt van goede kwaliteit. Jammer is alleen dat het aanbod niet heel gevarieerd is, naar mijn smaak komen te vaak dezelfde artiesten uit de Linn stal voorbij. Wel begrijpelijk, dat dan weer wel.
Mijn iPad met de (gratis) Linn Kinksky app is de ideale afstandsbediening voor de DS. Ik hoor goede verhalen over de Chorus DS app, maar daar moet redelijk voor betaald worden en Kinsky is gratis dus....
Al met al een beste verbetering, zeker in gebruiksgemak.

Update 5 februari 2012
Ik heb een Synology NAS geinstalleerd, met 2*2Tb schijfruimte. Werkt perfect, ik gebruik Exact Audio Copy om alles naar FLAC te rippen.
De geluidskwaliteit is bijzonder goed! Hier kan ik mee vooruit.

Linn Majik DS

Martin Logan SL3

Chord SPM-400

Martin Logan Cinema i

Componenten
Produkt Merk Typenummer
MP3 speler Apple iPod
Eindversterker Chord Electronics SPM-400
Element Denon DL-304
Multi-speler Denon DVD-3910
Complete platenspeler Linn Basik
Arm Linn Akito
Netwerkspeler Linn Majik DS
Surround voorversterker Linn AV-5103
Meerkanaals eindversterker Linn AV-5125
Interlink Linn Black
Luidspreker voor Martin Logan SL-3
Luidspreker surround Martin Logan Fresco
Luidspreker center Martin Logan Cinema i
Netfilter Monster PowerCentre HTS800
Phono versterker Musical Fidelity XLP
CRT (traditionele televisie) Philips Design Line Ice Blue
Hoofdtelefoon Stax SR-30
Optische interlink van den Hul OptoCoupler MkII
Interlink van den Hul The Source

Mijn HiFi Geschiedenis
Zoals zovelen ben ik begonnen met een Akai-setje in een `echte` toren. In mijn studententijd langzaam omhoog gegaan met voornamelijk tweedehands apparatuur. In de jaren 90 lang gespeeld met een Luxman C02-M02 combinatie, Pioneer CD801 met stable platter en bijna 10 jaar genoten van een set Magnepan SMGa (die met de chromen randjes). De meeste apparatuur die ik nu heb komt van Mijn Hifi uit Nijmegen. In 2004 ben ik begonnen met een multi-channel uitbreiding vandaar de aanschaf van de Linn combinatie. Daarvoor heb ik een aantal jaren met Linn Kairn en de Chord eindtrap gedraaid. Tot volle tevredenheid!

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Warm, heel doorzichtig hoog en midden door de electrostaten, krachtig laag door de conventionele woofer, geeft de punch die ik bij een full-range electrostaat mis.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
De Linn mag nog een keer een upgrade hebben, hoewel ik niet zoveel LP`s meer draai en, als de beurs het toelaat, een zwaardere Chord.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Het Targus rack vervangen door een mooi Spectral meubel, een ML subwoofer.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Grote ruimte, parketvloer, spanplafond (mooier en minder hard dan een betonnen plafond).

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
3-4 keer per week, te weinig...

Hoe vaak kijkt u film?
Deze vraag is nog niet ingevuld.


Hobbies
Blaasmuziek (harmonieorkesten)

Hifi

Auto`s

Rob de Haan
Leeftijd 51 jaar
Beroep ICT Consultant
Set Stereo & Home Cinema

Deze set is online gezet op
09-oktober-2004 . Ondertussen is deze pagina 12909 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 05-februari-2012


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 51.04 m2
 • Afmeting 4.40 bij 11.6 meter
 • Hoogte 2.65 meter
 • Inhoud 135 m3

Muziekvoorkeur
 • Klassiek
 • Dance
 • Metal
 • Gothic
 • Symphonisch

Filmvoorkeur
 • Komedie
 • Oorlog
 • Avontuur
 • Actie
 • Serie

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets