Setpagina van: Gumbo


Mijn HiFi-systeem
Update: 2-1-2015
Luidsprekerkabels vervangen. Nu: NBS Active 1.

Update: 29-03-2013
Nieuwe foto`s toegevoegd.

Update 12-03-2013
Gisteren mijn lang gekoesterde rack binnen gekregen: Finite Master reference HD12, compleet met Cerapucks (heavy duty) als icing on the cake.
Eerder de Aries 3 "af" gemaakt in de vorm van upgrades: VPI puck & perispery record clamp en NordOst Tyr phono-kabel.
Uiteraard de "software" niet vergeten, heb een niet aflatende honger naar vinyl. Je mag rustig zeggen: ik ben een lp addict.

Update 21-07-2012
Vandaag de VPI SDS powersupply (voluit Synchronous Drive System) gekocht. Een stapje dichter bij de muzikale Walhalla. Wat direct opvalt is de strakkere bas en de preciezere attacks met het afspelen van het door mij geliefde vinyl.


Update 22-02-2012
Het kan verkeren...
Binnen een maand tijd een tweede bron gekocht. Is de Ayre CX-7 geworden. Alhoewel ik een ware vinylfreak ben, mis ik toch het gemak van een cd speler (hoef je niet iedere 20 minuten een plaatje om te draaien). daarbij ik heb hier nog een aardige cd collectie staan welke al tijden niet gehoord is. En ik moet zeggen..eerste indrukken zijn zeer goed..klinkt bijna analoog.
Hierbij als interlink tussen cd en versterker de NBS monitor IV in gebalanceerde uitvoering.
Is me dat even genieten zeg.

Update 31-01-2012
Na jaren trouwe dienst mijn Micro Seiki BL-71 verkocht. Ging me toch aan het hart, stukje jeugdsentiment. Maar wetend dat deze een goed kosthuis heeft gevonden bij Wouter uit Amsterdam op zoek gegaan naar hedendaagse speler. Is de VPI Aries 3 geworden met met meer dan mooi element Transfiguration Phoenix.
Bij thuiskomst (tegen beter weten in) direct aangesloten en set weer van stroom voorzien en met hoge verwachtingen gaan luisteren. Viel dat even tegen, wel direct een meer gedetailleerde weergave...maar wat schel en waar is mijn mooie droge diepe bas gebleven. Uiteraard moest de set "warm" spelen en na enige uren openbaarde de set zich. WAUW, wat een sound. Bas is nog strakker als daarvoor, geen schelle tonen meer, en wat een gedetailleerde sound.
Met aankoop direct maar de eerste upgrade gedaan: de standaard spikes vervangen door de TNT voetjes. Leuke van deze VPI is ook dat speler later up te graden is met diverse componenten. Voor de toekomst: de SDS powersupply op het verlanglijstje staan.
Ook nog op zoek naar een mooie phono interlink.

Update 08-07-2011:
Laatste tijd een aantal componenten uit mijn set verkocht: De Duson tuner en CD speler, en ook de PS Audio GCPH phono voorversterker. Maar dan ook wel iets prachtigs voor terug gekocht de Jeff Rowland Cadence phono voorversterker met losse voeding. Behoorlijk exclusief, is na mijn weten in beperkte aantal gebouwd.
Mooi spul hé...dat Jeff Rowland.
Draai eigenlijk alleen nog maar vinyl, dus voor nu mis ik geen CD speler ..misschien in de toekomst (denk aan de BOW ZZ-8).
Totally hooked on the black wax, klinkt dan ook prachtig mooi met de huidige set.


Update 19-03-2011:
I`m a lucky man. Van de week een paar werkelijk prachtige luidsprekers gekocht.
De Sonus Faber Guarneri Memento in graphite uitvoering.....need I say more? Design spat ervan af, hoog aaibaarheids gehalte, laat dat maar aan Italianen over. En het belangrijkste : klinken zoals ze eruit zien.
Ooit eens deze op een show gehoord en sloeg toen al steil achterover, wat een sound. Nooit gedacht dat monitors zo`n volwaardige geluid kunnen produceren. Oké bas gaat niet extreem diep, maar wat hier aan bas uitkomt staat zijn mannetje.

Van de week uit mijn nu toch al aardige vinyl collectie wat elpees gepakt. Ontdek je nog eens wat. Zo kwam Ben Webster onder de naald. Tenor sax met een hoop lucht...pffff, pffff. Een live opname uit Kopenhagen, denk rond 1960. Wat een sensatie: met ogen dicht stond het combo voor mij live te spelen. De ademhaling van Ben door zijn sax kon ik bijna voelen, de klappen van de snaren op de contrabas, de aanzet van de piano...nog niet eerder zo`n live ervaring op mijn set meegemaakt. Kippenvel.
Je kan je voorstellen, elpee na elpee draai ik nu. Klinkt allemaal zo vanzelfsprekend. Geweldig met pop en rock, uitmuntend met Jazz en Blues.
Deze gaan nooit meer weg...worden een erfstuk.

Update:
Na 30 jaar trouwe dienst de Nakamichi 480 verkocht, was al geruime tijd niet meer in gebruik. Ook een 200-tal TDK bandjes verkocht. Voor de verkoop het cassette-deck voor een schijntje na laten kijken en weer 100% spelend. Klasse spul was dat Nakamichi toch (degelijk gebouwd).

Gekocht: de PS Audio Quintet, nu nog wat mooie netkabels kopen.

Overzicht set

Overzicht set

Sonus Faber Guarneri Memento

VPI Aries 3

Jeff Rowland Cadence phono

Componenten
Produkt Merk Typenummer
(SA)CD-speler Ayre CX-7
Meubels Finite elemente Master Reference HD12
Demper/kegel/cones/spike Finite elemente 4x Cerabase Classic
Demper/kegel/cones/spike Finite elemente 10x Cerapuc (Heavy Duty)
Geintegreerde versterker Jeff Rowland Concentra
Phono versterker Jeff Rowland Cadence
Luidsprekerkabel NBS Cables Active
Interlink NBS Cables Monitor IV
Interlink Nordost Cables Tyr phonokabel
Netfilter PS Audio Quintet
Luidspreker voor Sonus faber Guarneri Memento
Element Transfiguration Phoenix
Overige accessoires VPI periphery ring clamp
Demper/kegel/cones/spike VPI TNT
Platenschoonmaakmachine VPI HW-16.5
Arm VPI 10.5 / Nordost
Complete platenspeler VPI Aries 3
Puck VPI HR-X RVS puck
Losse voeding VPI SDS
Overige kabels Xindak FP-Gold
Overige kabels Xindak FP-1

Mijn HiFi Geschiedenis
Als jongetje Marantz receiver van een van mijn oudere broers gekregen, welke luidsprekers weet ik niet meer. Als tiener al een muziekliefhebber en hifi interesse groeide. Van vakantiewerk geld over aantal jaren leuke set bij elkaar gespaard:
NAD 1020 voorversterker, NAD 2140 eindversterker, Elipson 1303 luidsprekers, Micro Seiki BL-51 platenspeler met Stanton 881S element.
In een later stadium kwam hier nog een Audio Technica ATH-7 koptelefoon, Nakamichi 480 cassette deck (heb ik nu nog), Sony ST-S100L tuner en een Denon DCD-1460 CD speler (miskoop, meer ter reparatie dan thuis spelend).
Na verloop van tijd vrijwel gehele set vervangen door Duson componenten CD100, T75 (nu nog in bezit) en voor en eindversterker set van Duson. Had een goed huwelijk met de Elipson 1303 luidsprekers.
Wel zo stom geweest om ook maar de platenspeler te verkopen, gelukkig wel vinyl-collectie jaren in zolderkast bewaard. Diezelfde tijd ook ook van den Hul the first interlinks en the Revelation luidsprekerkabels aangeschaft.
Hier jaren met plezier mee gespeeld alhoewel het steeds minder frequent werd...
De Elipson`s al zo`n 25 jaar in bezit en zocht wat anders (achteraf wel spijt van, was zo gewend aan deze sound) gekozen voor de Avalon Symbol`s waar ik toch wel heel erg aan moest wennen (miste de mooie diepe bas van de 1303`s). Gezien gewijzigde opstelling bleken de luidsprekerkabels te kort, overgegaan op Kimber 8TC.
Tijd van de ipod deed zijn intrede.
B&W Zeppelin dock (wat een geweldig geluid uit zo`n klein apparaat) gekocht en gehele set naar zolder verhuisd (kamer kwam vrij omdat oudste zoon op zichzelf ging wonen).
Zolder ingericht als muziek kamer.
Kwam op het belachelijke idee mijn vinyl maar te verkopen, stond immers al jaren onaangeroerd omdat ik geen platenspeler meer had, de Duson B100 voorversterker had hier ook geen aansluiting voor.
Elpee na elpee gepost (ruim 400 stuks!) op biedings-site, weken mee bezig geweest.
Toen ik de eerste 10-tal opgestuurd had (aantal mooie Japanse Blue-Note persingen) ging het knagen...zo`n mooi stukje jeugdsentiment is niet te vervangen voor geld...alle bieders aangeschreven en advertenties verwijderd.
Vanaf dat moment weer gegrepen door vinyl-virus. Gezocht naar een mooie Micro Seiki via de biedings sites, is de grotere broer geworden van de BL-51 namelijk de BL-71.
Zeer mooi element laten monteren de Micro Benz Glider L-2 en PS Audio GCPH phono-voorversterker en John van Gent phonokabel gekocht (alles in een korte tijd van ongeveer 2 a 3 maanden).
Zins dien is het verzamelen van het zwarte goud weer begonnen, collectie al weer aardig aangevuld (maar dat heb je met verzamelen...je wilt altijd meer) en vrijwel dagelijks vinyl luisteren.
Onlangs mijn eerste geïntegreerde versterker gekocht, dan ook maar meteen geen misselijke: Jeff Rowland Concentra, wauw wat gaf dit een verbetering. Nooit geweten dat de Avalon`s zo konden klinken.
Is ook een plaatje om te zien, hoog Museum of Modern Art gehalte..zoals al de Jeff Rowland apparatuur
Tevens interlinks vervangen door de John van Gent zilver/goud II.
Vervolg staat bovenaan bij de updates.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Gedetailleerd en open.

Vanzelfsprekend


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Akoestiek

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Vervangen van standaard netkabels.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Zolder met hoog oplopende schuine wand.

Harde aankleding: laminaat.

Afmetingen 4 meter breed en 6 meter lang.

Vloerkleed en 2 rolkussens ter demping


Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Circa 200 cd`s en 1000 elpees.

In tussentijd alweer ruim 1500 elpees...

19-3-2011.....3000 elpees ?

31-01-2012....5000 elpees ?


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Vrijwel dagelijks

Hoe vaak kijkt u film?
Regelmatig


Hobbies
Muziek (en uiteraard Hi-Fi).
Concerten bezoeken.
Fietsen.
Vakantie, stedentrips.

Overige
Thumbnails:
1 Jeff Rowland Concentra
2 Ayre CX -7
3 VPI SDS
4 overzicht set
5 relax plek
6 Platen, platen , platen

Gumbo
Leeftijd onbekend
Beroep Metaalkundig inspecteur
Set Stereo

Deze set is online gezet op
12-juli-2010 . Ondertussen is deze pagina 11231 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 03-januari-2015


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Jazz
 • R&B
 • Blues
 • Funk
 • Lounge
 • Rock `n Roll
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Komedie
 • Actie
 • Zwarte komedie

Film top 10
 • O brother, where art thou?
 • There`s something about Mary
 • the big Lewbowski
 • Crash
 • the right stuff
 • alien

Muziek top 10
 • Sam Cooke - Night Beat
 • Marvin Gaye - Here, my dear
 • Otis Spann - the biggest thing since Collosus....
 • Donny Hathaway - Extensions of a man
 • Jeff Buckley - Grace
 • The Beatles - White Album
 • Joni Mitchell - Hissing of summer lawns/ Court & Spark
 • Allan Toussiant - from a whisper to a scream
 • Miles Davis of Dave Brubeck - Kind of Blue of Time Out
 • Ben Webster - Blue Light

Links vrienden
Bladeren tussen sets