Setpagina van: PKl


Mijn HiFi-systeem
Huiskamer :

Versterking : Accuphase E-350 met optionele DAC-30

Bron : Olive 4HD streamer / ripper (via DAC-30)
Bluesound Node 2(via DAC-30).
Linn Mimik cd speler.

Luidsprekers : Gemme Audio Katana V2

Bekabeling : Cardas

Stroomvoorziening : Accuphase PS-510 clean power supply4


Luisterkamer :

Versterking : Luxman C-3 in combinatie met NAD Silverline
S200
Linn Majik 1

Bron : Bluesound Node 1
Music Hall 25.2
Yamaha DVD-840
Philips CDR870
Sony PS LX2

Luidsprekers : Studio de Schop Studio
Magnepan SMGa
MB Quart 190
Monitor Audio GS10

Bekabeling : Een ratjetoe aan no name kabels

Overzicht set

Accuphase E-350 amp, PS-510 netfilter, en Olive 4HD

Gemme Audio Katana V2 (links)

Marantz TT 15-S1

Nog een overzicht van de set

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Geintegreerde versterker Accuphase E-350
Netfilter Accuphase PS-510
D/A converter Accuphase DAC - 30
Netwerkspeler Bluesound Node 2
Interlink Cardas Audio Golden Reference RCA
Coax interlink Cardas Audio High speed data
Luidsprekerkabel Cardas Audio Cross Bi-wire
Netsnoer DSS NKF 5 Gold
Netsnoer DSS NKF 5 Gold
Luidspreker voor Gemme Audio Katana V2
(SA)CD-speler Linn Mimik
Complete platenspeler Marantz TT15S1
Muziekserver Olive 4HD
Element Ortofon 2M Black
Phono versterker Pro-Ject Tube Box S
Hoofdtelefoon Sennheiser HD 250

Mijn HiFi Geschiedenis
Speakers : Begonnen met een stel 3-weg jvc speakers met een subwoofer van de Bose melkpakjes, daarna BNS Ellesy II, B&W Solid Rock monitor met Visonik passieve sub, Impulse 94, Audiostatic DCI, Kef Q55 met Rel Q100 sub, Infinity Kappa 100, IS tranmisielijn speakers (Focal / Alcone), MC Systems M3, Millon Air Reference II, Aad Helderman monitoren met Rel Strata 5 sub, Martin Logan Aeon, Thiel CS 2.2, Elac 518 Jet, Totem Hawk, New Audio Frontiers Reference Two, Focal JM Lab 1027 BE, Real Estate RT100 BR, Nas Dolphin, Lua Con Affetto, Avalon Arcus, Wilson Audio Cub, Audio Physic Libra, Von Schweickert VR4 Gen III, Gemme Audio Katana V2, Canton Ergo 200 DC, Sonus Faber Liuto Monitors, B&W Solid HCM 1 monitoren met B&W Solid PB100 aktieve subwoofer, Sonus Faber Toy bookshelfs, MJ Acoustics Pro 50 sub, Studio De Schop Studio, Floating Cameleon Princess, Magnepan SMGa, MB Quart 190, Monitor Audio GS10.

Versterkers : Pioneer (type weet ik niet meer), Rotel RA 985BX, V. Medevoort CA222 + PA222, Ayre AX7, Ultra Sonics DA 2i, Vincent SV236, AVM Evolution A2, Unison Research S2, Audion Sterling KT90, Melody Astro Black 22, Melody SHW H34, Audio Analogue Primo Cento V2, Jeff Rowland Concentra I, Lyngdorf TDAi 2200, Accuphase E-350, Musical Fidelity X A2, Unison Research S2K, Teac A-H01, Linn Majik 1, NAD Silverline S200, Luxman C-3.

Bronnen / DAC`s : Pioneer (type weet ik niet meer), Rotel RCD 965BX, Arcam Alpha 8Se, Opera Consonance Reference 2.2, Krell Kav 250 cd/2, Sony SCD 555 ES, Theta Miles, Cambridge Dac Magic (dac), Logitech Squeezebox Duet, Pink Faun Dac 3, Lyngdorf CD1, Arcam CD192, Accuphase DP500, Olive 04HD, Logitech Squeezebox Touch, Bluesound Node, Sonos Connect, Music Hall 25.2 (dac), Bluesound Node 2, Rega Planar 3 platenspeler met Ortofon 2m Bronze en Pro-ject Tube box S phono versterker, Marantz TT 15-S1, Linn Mimik, Yamaha DVD-840, Philips CDR870, Sony PS LX2.

Tja, ergens is het goed misgegaan. Ik heb een paar jaar met Pioneer en BNS zuiltjes, en een jaar of 6 gespeeld met de Impulse speakers op een Rotel set, maar daarna heeft geen enkel speakers of apparaat het lang uitgehouden. Het constant bezig zijn met veranderen was een beetje uit de hand gelopen. Op een gegeven moment luister je niet meer naar de muziek, maar naar de set. Elke beoogde verbetering of beter gezegd verandering gaat dan behoorlijk in de papieren lopen. Als het dan achteraf niet blijkt te zijn wat je ervan verwacht, begint de zoektocht weer opnieuw.
Ik was dan wel veel met mijn hobby bezig en
het leverde veel luisterervaring op in mijn eigen situatie, maar uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat er aan de akoestiek in huiselijke sfeer weinig te veranderen valt, en dat slechte opnames niet beter worden door een goede set. Ik ben zeer tevreden met de huidige set en nu klinkt verreweg de meeste muziek wat ik draai heel lekker.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Open, snel, en ruimtelijk. Met ruim voldoende laag fundament door het backloaded horn systeem van de speaker (V-flex systeem)......Heel mooi.......,vind ik tenminste ;-)

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Akoestiek en plaatsing. De set staat in de woonkamer, en dat gaat altijd gepaard met compromisen

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Voorlopig geen. Na jaren onrustig zoeken ben ik nu zeer tevreden.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Huiskamer heeft de vorm van een taartpunt. Geen enkele rechte muur. Dit maakt plaatsing van de set (en de meubels) extra moeilijk. Akoestiek gezien heeft de vorm van de woonkamer ook wel weer wat voordelen omdat er geen rechte hoeken zijn.

Verder alle muren voozien van spachtelputz, een grindvloer (open structuur) met kleed op de vloer in de zitruimte, en veel meubels. Langs de ramen hebben we vitrage hangen.

De ruimte wordt volgens mij wel voldoende gedemd.


Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Plus minus 600 cd`s en een zooitje MP3`s en flac bestanden op de NAS, en sinds februari 2017 Spotify waarmee de rest overbodig is geworden... :-)

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elke dag

Hoe vaak kijkt u film?
Regelmatig


Hobbies
Muziek luisteren
Gamen

Overige
Update oktober 2011 :
Via de producent in Canada de outriggers van de Gemme Audio Katana V3 gekocht.
Ik ben hier zeer blij mee want de 3 cones van de V2 versie bieden weinig stabiliteit. De speakers zullen nu niet meer snel kunnen omvallen. Estetisch vind ik het ook wat mooier staan.

Update 09-08-2012 :
Op 08-08 een Isotek Qube 2K op proef thuis. Dit wordt een blijvertje.

Update 09-08-2013 :
Net de DAC-20 insteekkaart opgehaald en in de E-350 gezet.

Update januari 2014 :
Een Netgear NAS RN102 aangeschaft. Ideaal. Ruimte zat voorlopig om muziek op te slaan en af te spelen via de Squezezebox zonder dat de computer aan hoeft.

Update juli 2014 :
Vandaag een DAC 30 module opgehaald in Zeeland. De DAC 20 gaat in de verkoop

Update 06 augustus 2015 :
De Logitech Duet streamer is vervangen door de Olive 4HD streamer / ripper

Update 29 Augustus 2015 :
De Accuphase DP-500 met pijn in mijn hart verkocht. Prachtig en goed apparaat, maar werd bijna nooit gebruikt. Het streamen bied gewoonweg meer gemak.
daarna ook gelijk maar de DSS netfilter verkocht en de Isotek Qube 2k staat nu ook te koop. Daarvoor in de plaats vandaag een Accuphase PS-510 clean power supply opgehaald. Voorlopig wel weer even goed zo.

Update 14 oktober 2015 :
Spijt dat ik de Squeezebox verkocht had. De Olive werkt prima met de muziek op de interne harde schijf, maar het streamen vanaf mijn NAS verloopt minder soepel. Ik kan er nummers mee opzoeken en afspelen, maar verder zijn er weinig mogelijkheden.
Daarom weer een Squeezebox aangeschaft. Geen Duet, maar een Squeezebox Touch. Samen met de Olive heb ik nu beschikking tot een groot en gevarieerde muziek bibliotheek.

Update maart 2016 :
Een paar Canton Ergo 200DC speakers aangeschaft. Leuk voor een tweede set voor op de slaapkamer. Een week later op 13 mrt. een versterker erbij gekocht. Een Musical Fidelity X A2. Nu nog een leuke bron erbij zoeken.

Update 17-03-2016:
Vandaag een Bluesound Node binnen gekregen. Die vervangt momenteel de Squeezebox Touch die naar de tweede set is verhuist.

Update 27-06-2016 :
Gisteren een paar Sonus Faber Liuto Monitoren opgehaald. Deze gaan de plaats innemen van de Cantons in de tweede set.

Update september :
De Sonus Faber Liuto`s weer verkocht en zolang een set B&W Solid HCM 1 monitoren met een B&W Solid PB100 aktieve subwoofer neergezet.

Update 27 september 2016:
op de tweede set staan nu een paar Sonus Faber Toys in te spelen. De Solid set is te koop gezet.

Update 15 okt 2016 :
Vandaag een JM Acoustics Pro 50 actieve subwoofer opgehaald voor bij de SF Toys op de tweede set voor net dat beetje meer en dieper laag.

Update 8 april 2017 :
Sinds kort een abonnement bij Spotify, maar deze kon ik helaas niet over de Squeezebox Touch spelend krijgen op de tweede set. Dus de SB eruit en een Sonos Connect daarvoor in de plaats gekocht.

Update 15 April 2017 :
De Squeezebox Touch vond ik toch lekkerder klinken dan de Sonos Connect, die wat "harder" klinkt. Niet prettig na langere tijd luisteren. Daarom een losse dac tussen de Sonos en de Musical Fidelity gezet. Een Music Hall 25.2. Deze combinatie klinkt prettiger.

Update augustus 2017:
In de tweede set is de Sonos Connect vervangen voor de Bluesound Node, en de Bluesound Node is weer vervangen voor de Bluesound Node 2.

Update september 2017:
In mijn jeugd ooit een 3 in 1 set gehad met platenspeler, maar later alleen nog maar cd spelers en streamers gehad. Nu zo`n 33 jaar later weer eens een platenspeler aangeschaft. Het is de Rega Planar 3 geworden met Ortofon 2M Bronze element en een Pro-ject Tube Box S phono versterker. Klinkt heel leuk allemaal, en brengt me weer terug naar vroeger. Of het een blijvertje is weet ik niet, maar voorlopig heb ik er veel plezier van.

Update november 2017 :
Ik beleef veel plezier met het draaien van platen en heb de Rega reeds vervangen voor een Marantz TT15-S1 met Ortofon 2M Black element.

Update sept. 2018 :
In de afgelopen tijd wat verschillende dingen geprobeerd in de tweede set. Op dit moment staan er een Unison Research SK2 buizenversterker en sinds kort een Linn Majik-1 versterker. Buiten de Bluesound wordt een Yamaha DVD-840 gebruikt als bron (loopwerk) via de Music Hall dac.
Ook heb ik samen met de Linn versterker een Linn Mimik cd speler gekocht, maar die klinkt zo lekker dat ik die beneden in de huiskamer set heb gezet.
Ik moet zeggen dat ik zeer gecharmeerd ben van de Linn set. Ik meen dat ze ongeveer 22-24 jaar oud moeten zijn, maar dat is klankmatig niet te horen hoor. Ze spelen nog altijd lekker, zijn origineel, en zonder gebreken.
Verder heeft in de tweede set nog heel even een Teac A-H01 klasse D versterker met ingebouwde dac gestaan. Leuk, maar "audiofiel gezien" niet interessant.

Update 28 oktober 2018 :
De tweede set blijft in beweging ;-). De Unison Research S2K is verkocht, en de Sonus Faber Toy speakers gaan er ook uit. Op dit moment staan er een paar vintage Studio De Schop zuiltjes type Studio te spelen.
Ook is er een nieuwe versterker. Een NAD Silverline S200 eindbak. De Linn wordt momenteel gebruikt als voorversterker. Heerlijk om weer zo bezig te zijn met mijn hobby.


Update november 2018:
Omdat de vintage Studio De Schop zuiltjes mij zo bevallen ben ik wat meer geinteresseerd geraakt in de wat oudere audio apparatuur. Is het een uitzondering dat de 30 jaar oude speakers zo goed klinken, of zijn er nog meer juweeltjes op leeftijd? Om dat uit te zoeken ondertussen een stel Floating Cameleon Princess (+/- 20-25 jaar), en een paar Magnepans SMGa's (+/- 30 jaar) aangeschaft. Wow, dat klinkt toch wel heel goed. Blijkbaar is er de afgelopen 30 jaar toch niet zo heel veel veranderd als ik dacht. Het is dus heel goed mogelijk om een hele goede set samen te stellen voor een kleine beurs. In ieder geval beleef ik er heel veel plezier mee in de luisterkamer. Voor de NAD S200 heb ik nu ook een Luxman C-3 hangen. Wat een mooi apparaat. Ook niet de nieuwste meer, maar prachtig om te zien en te horen. De Linn ga ik weer als geintegreerde inzetten. De Sonus Faber Toys hebben ondertussen een nieuwe eigenaar gevonden.

Update februari 2019:
Blijft leuk met vintage spullen. Omdat de prijzen meestal gunstig zijn, en je vaak het zelfde bedrag (of met klein beetje verlies) terugkrijgt, is het wisselen naar bijvoorbeeld andere speakers een leuke en goedkope aangelegenheid. Onlangs heb ik de Floating Cameleons verkocht en nu een paar MB Quart 190 monitoren neergezet. Zo hoor je nog eens wat ;-)
Als ik het goed heb zijn dit voor mij de eerste speakers met gesloten kast. Ze klinken in ieder geval behoorlijk strak met veel detail.

PKl


Het oog wil ook wat

Leeftijd 49 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
31-december-2011 . Ondertussen is deze pagina 12413 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 04-april-2019


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 42 m2
 • Afmeting 6 bij 7 meter
 • Hoogte 2.4 meter
 • Inhoud 100 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Singer/Songwriter
 • Blues

Filmvoorkeur
 • Horror
 • Western
 • Science Fiction
 • Thriller
 • Documentaire

Muziek top 10
 • Matthew Good - Beautiful midnight
 • Nils Lofgren - Acoustic Live
 • Seven Mary Three - Rock Crown
 • Natalie Merchant - Live In Concert
 • Volbeat - Guitar Gangsters and Caddilac Blood
 • Arc Angels - Arc Angels
 • Doubledrive - Blue In The Face
 • Dire Straits - Brothers In Arms
 • Gregory Alan Isakov - This Empty Northern Hemisphere
 • Kari Bremnes - Ly

Links vrienden
 • Vrienden die naar mij linken:
 • Bert

Bladeren tussen sets