Setpagina van: brewer


Mijn HiFi-systeem
Oktober 2017:
Na acht jaar trouwe dienst is de Primare cd-speler vervangen door een Bluenote Koala buizen speler.

September 2017:
De Pro-Ject (platenspeler en voorversterker) zijn eruit gehaald. Het geluid was te iel en niet erg levendig. Eerst even doorsparen voor een wat betere platenspeler.

Oktober 2016:
Vanwege erg goede recensies over de Grimm TPR Audio kabels, die tevens beschikken over een lage capaciteit, heb ik deze nu tussen de draaitafel en de voorversterker zitten.
De AudioQuest G-Snake gebruik ik nog als interlink voor digitale radio.

Augustus 2016:
Het draaien van vinyl beviel mij zeer, maar dat het geluid veel beter kon was mij wel duidelijk. Deze week ben ik dan ook overgegaan tot aanschaf van een betere platenspeler. Het is een Pro-Ject Debut Carbon DC met als interlink de AudioQuest G-Snake. Wakkert deze aanschaf het hifi-virus weer meer aan?

Mei 2016:
Na veel wikken en wegen heb ik besloten om mijn vinyl weer van zolder te halen. Ik had nog de beschikking over een oude Kenwood platenspeler, alleen ontbrak het nog aan een phono voorversterker.
Vandaag ben ik gestuit op een Pro-Ject Phono Box SE. Voordat ik overga tot aanschaf van een betere draaitafel, wil ik eerst weten hoe het draaien van vinyl `aanvoelt` en klinkt.
Wordt vervolgd.

Februari 2016:
Na lang zoeken eindelijk een andere versterker aangeschaft. Na de Primare staat er nu een Goldenote S1 Signature te spelen.
De eerste indruk is erg goed waarbij dan voornamelijk opvalt dat het hoog eindelijk is, zoals ik het graag wil hebben. Niet scherp meer, lekker rond en zacht.
Voor een goed beeld moet ik langer luisteren.

September 2015:
Ik heb nieuwe interlinks aangeschaft. De Siltech is vervangen door een Van den Hul The Integration Hybrid. Het stereobeeld blijft mooi en de stage lijkt nu weer breder en dieper.
Verder lijkt het alsof de muzikanten meer vrijheid hebben, en dat ze niet meer strak geregisseerd hun instrumentarium bespelen. Alles speelt losser.
Ook klinkt geheel wat zachter, en dan voornamelijk in het hoog.

Juli 2015:
De grootste update die een mens kan maken heb ik afgelopen maand voltooid. We zijn verhuisd, en voor mijn set hebben we een apart deel van de kamer kunnen reserveren!
Dit brengt opeens een veel mooier stereobeeld met zich mee. Het enige jammerlijke is dat de stage niet erg breed meer overkomt. Diepte mis ik nu ook wat.
(de foto`s van bovenstaande aanpassingen volgen nog)

Maart 2013:
Ik ben anderhalf jaar verder na de laatste upgrade en ik kan nu pas echt een goede indruk geven. De set leeft meer nadat een paar Proac Studio 130 in de set is gekomen. Wat een positief verschil t.o.v. de Davis Acoustics Matisse. Ok, de Proacs zijn qua uiterlijk niet de meest tot de verbeelding sprekende speakers, maar het geluid is fantastisch.
Het systeem heeft een hele mooie plaatsing van de stemmen en de instrumenten. Het podium lijkt dieper en er lijkt meer lucht in de opnamen te zitten. Ook bij hogere volumes geeft de set geen krimp en blijft alles goed te volgen. Het soms wat rommelende en weerkaatsende geluid van de bas, vooral bij hogere volumes, is weg. Ik weet zeker dat de baspoort, die bij deze luidsprekers onderin zijn gemonteerd, hierin bijdraagt. Helaas is de klank nog altijd wat zakelijk en kil, van mij mag het een tikkeltje levendiger en warmer klinken. Wellicht dat in de toekomst een andere interlink de door mij gewenste warmte kan toevoegen.
Kortom: werk aan de winkel!

November 2011:
De Nordost bekabeling eruit gehaald; het werd een overkill in het hoog.
De AH! bekabeling maakt het geheel een stuk milder zonder aan muzikaliteit in te leveren. Ik durf te beweren dat dit juist omhoog is geschroefd.
Intussen zitten er ook AH! netsnoeren tussen die het geheel meer rust geven en tegelijkertijd ook meer body.

Oktober 2011:
De Davis Acoustics Matisse luidsprekers zijn vervangen door ProAc Studio 130 luidsprekers. WOW!
Deze verandering is groots; veel meer detail en een veel beter en breder stereobeeld. Het stereobeeld blijft bestaan als ik de ogen dicht doe. Dit was voorheen niet het geval.
Ook de instrumenten zijn veel realistischer. Het aanslaan van een bekken of een snaar klinkt zoals het bedoeld is. Ook blijven alle instrumenten goed te volgen. De laatste sensatie is dat alles beheerst en goed te volgen blijft als de volumeknop omhoog wordt geschroefd; ook dit was ik niet gewend.
Al met al nog n keer: WOW!

Overzicht van de stereo componenten

Goldenote S1 Signature

Pro-Ject Phonobox SE

Pro-Ject Debut Carbon

Primare CD21

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Luidsprekerkabel AH! Direct LS KB-10
Netsnoer AH! Direct KB-10
Interlink AudioQuest G-Snake
(SA)CD-speler Bluenote Koala Tube
Geintegreerde versterker Gold Note S1 Signature
Interlink Grimm Audio TPR
(SA)CD-speler Primare CD21
Phono versterker Pro-Ject Phono Box SE
Complete platenspeler Pro-Ject Debut Carbon DC
Luidspreker voor ProAc Studio 130
Interlink Siltech MXT New York
Interlink van den Hul The Integration Hybrid

Mijn HiFi Geschiedenis
Ik ben begonnen met een pick-up/cassettedeck wat over was. Ik heb geen idee wat het merk was maar ik kon in ieder geval muziek luisteren.
Op mijn 17e had ik een baantje als zaterdaghulp en van het geld wat ik verdiende heb ik gespaard voor een betere set. Het werd uiteindelijk een Kenwood drie-in-n set en daarbij heb ik nog een aparte Kenwood P-38 platenspeler gekocht.

Langzaam maar zeker begon ik toch meer interesse te krijgen voor gedetailleerde audio en ben ik op zoek gegaan naar een surroundreceiver met wat leuke surroundspeakers. Het is uiteindelijk een combinatie van Pioneer DV-350-K (dvd-speler), een Pioneer VSX-D712-K (receiver), twee JBL ATX-20 (rearspeakers) en een JBL ATX 10C (centerspeaker) geworden. De Davis speakers worden als frontspeakers gebruikt. Deze surroundaanvulling staat in combinatie met mijn stereoset in de kamer.

Het surroundgedeelte heeft niet mijn prioriteit, daarvoor luister ik veel liever naar muziek met stereoweergave. Surround is in mijn set een soort extraatje.
Inmiddels is het surround naar de achtergrond gedirigeerd en het ik alles nu in stereo.

April 2008:
De Harman Kardon receiver is vervangen door een Primare i21 versterker. Dit brengt behoorlijk meer rust in de weergave waarbij de details ook meer hoorbaar zijn.

Mei 2009:
Nogmaals een upgrade van mijn set: de Harman Kardon HD 970 cd-speler heb ik vervangen door een Primare CD21 cd-speler. Tjonge, wat een verandering in het geluid. Details zijn nog meer aanwezig en het stereobeeld klopt meer en meer.

Juni 2009:
Een kleine tweak:
Ik heb de hifi-tip uitgevoerd om de S/PDIF uitgang van de cd-speler te voorzien van een 75 ohm weerstand.
Hoor ik het wel/hoor ik het niet? Geen idee eigenlijk. Ik kan geen enorm verschil horen in het geluid.

April 2010:
Een kleine upgrade met grote gevolgen:
De Chord Company Crimson interlink is vervangen door de Siltech MXT New York. De bas is vele malen beter onder controle. Daarbij heb ik het gevoel dat de ruimte in mijn huis opeens is verdubbeld.

Juli 2010:
De Van den Hul CS-122 luidsprekerkabels zijn vervangen door Nordost Solar Wind bekabeling. De stage is hierdoor nog dieper, de bas is vele malen strakker geworden (minder gerommel), het middengebied komt beter naar voren en de hoge tonen laten geen irritante "ssss"-klanken meer horen. Al met al hebben de laatste twee upgrades het geluid, enorm weten te veranderen (lees: verbeteren).

Maart 2012:
De Pioneer surround receiver is de deur uit. Daarvoor in de plaats heb ik een NAD L75 surround receiver aangeschaft.

Augustus 2015:
De JBL luidsprekers van de surroundset zijn verkocht. Waarschijnlijk gaat alles over op stereo. Dit betekent dat de NAD er ook uit is gehaald.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Mooi stereobeeld, gedetailleerd, een strakke bas, het middengebied is erg goed.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Ik zoek het in de stroomvoorziening en in de interlink bekabeling. Mijn gevoel zegt dat ik meer terug moet naar de basis, dus 99,999% koper kabels.

Verder wellicht een ander element en plateau voor de platenspeler.


Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Langzaam maar zeker het geluid van de draaitafel naar mijn zin maken.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
De oppervlakte van de totale kamer is 38 m2; daarvan is de luisterruimte ongeveer 15 m2.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
- 120 lp`s, 60 singles

- 350 cd`s


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Een paar keer per week.

Hoe vaak kijkt u film?
En tot twee keer per week.


Hobbies
muziek luisteren, kickboksen, motorrijden

brewer
Leeftijd 44 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
06-oktober-2007 . Ondertussen is deze pagina 7313 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 16-oktober-2017


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets