Setpagina van: Roger


Mijn HiFi-systeem
Ik heb altijd al ontzettend veel van muziek gehouden, en vanaf mijn 14e begon ik ook steeds meer interesse te krijgen in hifi.

Ben begonnen met de oude Pioneer radio (SA 508) van mijn opa, die ik langzaam aan uitbreidde. In het begin probeerde ik vooral zoveel mogelijk speakers op die ene versterker aan te sluiten, totdat ik wat ouder werd. Op den duur moest ik er namelijk toch aan toegeven dat ik beter voor de 2 beste speakers kon kiezen inplaats van de hele verzameling.

Heb op mijn 16e uiteindelijk mijn kamer herontworpen en ben daarna de hele zomervakantie bezig geweest met klussen. Dit had een mooie strakke kamer tot gevolg. Mijn oude stereo paste eigenlijk niet zo mooi meer in mijn vernieuwde kamer, en daarom was ik wat gaan orienteren. Na een tijdje kwam ik de componenten van Bang & Olufsen tegen die mijn hart sneller lieten kloppen. Heb toen een al wat oudere Beocenter 9500 aangeschaft, uit het ietwat meer "audiophiele tijdperk" van B&O. Later heb ik hier nog een prachtige Beolink 7000 RDS aan toegevoegt.

Tot aan dit jaar (2007) speelde ik nog altijd met de oude zelfbouwspeakers van mijn opa die eigenlijk ook wel aan vervanging toe waren. Ben toen eens wat speakers gaan vergelijken (Sonus Faber Concertino, Elac Fs 137/207, B&O Beolab 8000, Audio Physic Spark en een demomodel Arrow Zeta), na veel luister en vooral nadenk uren heb ik besloten dat het de Arrow`s zouden worden. Deze heb ik later laten overspuiten in de kleur hoogglans zwart zodat ze wat beter bij de rest van de set pasten.

Heb rescent nog een Onkyo 200-pci geluidskaart met tulpuitgangen aangeschaft ter vervanging van mijn Audigy II, waardoor de muziekbestanden op mijn pc nu ook goed klinken. Ook zijn de Van den Hul kabels vervangen door Xindaks.

Voorlopig ben ik weer een gelukkig man die met plezier naar zijn muziek kan luisteren.

Mijn fraaie setje bestaat uit:
Beocenter 9500 (voorversterker + cd-speler)
Aaron No.3 Millennium (eindbak)
Beolink 7000 RDS
Ag Neovo E-19 LCD
Onkyo 200-PCI
Xindak SC-03
Arrow Zeta

Meubels zijn overens allemaal DIY

UPDATE:
Deze week is er een Aaron No.3 eindversterker (zie thumbnails) aan mijn set toegevoegt, die wat kleine verbeteringen bracht tov de versterking van de Beocenter.

Dan hier de foto`s:

De Beocenter 9500

Bureau overzichtje met de Beolink 7000 RDS naast het beeldscherm

Met de cd lade geopend

Kamer overzicht

De Arrow Zeta`s

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Hoe iets klinkt is natuurlijk moeilijk te beschrijven, maar ik denk dat deze woorden het dichtst in de buurt komen:Rustig, warm, muzikaal en een sprankelend hoog (vooral acoustische muziek klinkt erg lekker). Ook de bass is lekker diep waardoor een subwoofer niet persee noodzakelijk is.De speakers zetten bovendien een breed en ruimtelijk geluidsplaatje neer waardoor de muziek als live wordt ervaren.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Akoestiek

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Waarschijnlijk wordt de eerst volgende update een plasma of een beamer, maar dit komt allemaal op zijn eigen tijd. Bovendien moet ik nu even wat rustiger aan doen aangezien de studie ook om handen vol geld vraagt...

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Mijn luisterruimte of eigenlijk slaapkamer is lekker strak ingericht. Ik heb vooral gebruik gemaakt van de kleuren zwart en wit om alles lekker rustig te houden. Achter in mijn kamer heb ik wel een dik gordijn opgehangen om het echo effect te minimaliseren.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
ongeveer 160 (orginele) cd`s die verdeeld zijn over de genres:- Progressive (Markus Schulz, Sasha , Yvel & Tristan, Derek Howell)

- Lounge/Ambient (Zero 7, Air, Café Del Mar)

- Rock/Pop (Coldplay, Blof, Sting)


Hoe vaak luistert u naar muziek?
zo`n 3 uur per dag

Hoe vaak kijkt u film?
Deze vraag is nog niet ingevuld.


Hobbies
Muziek
Golf

Roger


Leeftijd 33 jaar
Beroep Student
Set Stereo
Nieuwprijs 7.250
Door mij betaald 3.675

Deze set is online gezet op
03-november-2007 . Ondertussen is deze pagina 4942 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 11-april-2010


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
 • Klassiek
 • Jazz
 • Dance
 • Lounge

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Horror
 • Oorlog
 • Avontuur
 • Actie
 • Thriller
 • Documentaire

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets