Setpagina van: Gabor Helmhout


Mijn HiFi-systeem
B&W signature 805 in combinatie met rega (mira / Maia versterkers biamping + Jupiter / IO cd speler) en siltech bekabeling (ftm3 g3 interconnect and ls120 speaker bekabeling)
daarnaast een stax SR202 hoofdtelefoon

Mijn HiFi Geschiedenis
ik ben begonnen op 17 jarige leeftijd met krakkemikkig akai setje met jamo speakers, die al snel werd vervangen door een medevoort versterker en accoustic energy luidsprekers op een philips cd103 (wat een cd speler).
De van Medevoort werd na 2 jaar vervangen door een rega planet en een Rega mira, waarin er een pittige kabel tussen de twee kwam ipv de standaard rega kabel (dit was een nordost solar wind) - de solar wind is later vervangen nadat ik uitgeluisterd was op de accoustic energys en ik een set nautilus 805 kocht. De interconnect werd een siltech FTM3G3, nog steeds een van de snelste kabels die ik ken/gehoord heb.
In verband met Bowers en wilkins laagproblemen, kwam er een Maia eindtrap bij (bowers en wilkins speakers houden van wat vermogen,de impedantie van 8 ohm is zeker niet van toepassing als ze het drukker krijgen).
De speaker bekabeling werd daarna ook aangepast naar siltech LS25 en ik ben gaan bi ampen.

de volgende stap is dat ik `Onder` de set een PV1 sub geschroefd heb, omdat de N805`s gewoon nog steeds heel moeilijk zijn in de plaatsing en de sub gewoon het leven een stuk makkelijker maakt. De PV1 past naadloos in de combinatie overigens.

De N805`s zijn inmiddels vervangen door B&W Signature 805 speakers (en dus niet de 805S, dat is een compleet andere speaker) welke mij `gegund` werden.

Met deze speakers bleven de luidspreker kabels achter. Na wat testen en tweaken werd dit toch ls120, gewoon in dat segment de meest subtiele kabel (afgezien van een nog betere maar compleet onbetaalbare nordost natuurlijk). De ribbel kast planet werd vervangen na het testen met nieuwere rega spelers (echter toch niet te vergelijken met de oude ribbelkast spelers ) en wat uitstapjes naar sugden door een oude liefde, namelijk de ribbelkast jupiter met IO DAC, waar bij de rega interlink is vervangen door een digitale Siltech HF-9; de rega kabels zijn echt onder de maat namelijk.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
realistisch - zeer precies hoog - staging is zeer indrukwekkend.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Ondanks de aparte audio groep (+ zekering) moet er toch wat aan netfiltering gedacht worden. Ben aan het experimenteren met Isotek en PS audio.

Ik koop me suf aan cd`s wat voor mij betekent dat ik weinig te klagen heb in mijn set ;-)


Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
naast netfilter misschien op de hele lange duur toch een andere voor/eindversterker, al vind ik op dit moment de rega`s gewoon erg muzikaal en goed.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
de smalle kant van een l vormige woonkamer met kleed op een gedempte PU gietvloer plus wat aanpassingen om hoogreflecties uit de ruimte te halen

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
enorme stapel CD`s, van porcupine tree tot en met symphoniewerk tot en met Fado.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
1 - 2 uur per dag

Hoe vaak kijkt u film?
weinig


Hobbies

Gabor Helmhout
Leeftijd onbekend
Beroep
Set Stereo

Deze set is online gezet op
17-juli-2009 . Ondertussen is deze pagina 1074 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 13-oktober-2011


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets