Setpagina van: RoadRunner


Mijn HiFi-systeem
Een set die in de loop der tijd telkens veranderd is, door verhuizingen maar ook door veranderende smaak voor wat betreft favoriete muzieksoorten.
Als de belangrijkste bron van mijn muziek is de Lector CD speler perfect in staat om alles zeer natuurlijk weer te geven.
De Focal Sopra No.2 luidsprekers zorgen ervoor dat alles op de juiste plaats staat en maken een breed muzikaal plaatje met veel diepte.

De set - compleet

Lector CDP-7TL MKIII

Tortuga Audio LDR3.v25

Lector PSU-7, geavanceerde voeding voor de CDP-7T MKIII

Lector Netfilter met serieuze DH-Labs bekabeling

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Component audio streamers Apple TV
D/A converter Arcam irDAC
Interlink AudioQuest Water
Element Denon DL110
Netsnoer DH Labs Power Plus
Netsnoer DH Labs Red Wave
Luidspreker voor Focal Sopra No.2
Phono versterker Graham Slee (GSP Audio) Fanfare
Aantal groepen Kemp Elektroniks Aparte groep met een eigen aardpin
Interlink Kimber Kable PBJ
(SA)CD-speler Lector Audio CDP-7T MK III
Netfilter Lector Audio Edison
Losse voeding Lector Audio PSU-7
Component audio streamers Logitech Squeezebox Touch
Meubels NorStone Design Stäbbl Hifi
Eindversterker Odyssey Khartago-Kismet Extreme Mono
Complete platenspeler Pro-Ject Debut II
Luidsprekerkabel Tellurium Q Ultra Black
Voorversterker Tortuga Audio LDR3.v25

Luisterkamer

Mijn HiFi Geschiedenis
Mijn eerste Hifi ervaringen deed ik op met luidsprekers van B&W; DM110, DM17, CDM1, CDM7NT. Versterking? Van alles geprobeerd. Van zelfbouw naar Musical Fidelity tot aan Primaluna. CD`s klonken nooit zoals ik gewend was van mijn platen. Totdat ik een Njoe Tjoeb 4000 hoorde. Eindelijk kon ik zonder "pijn aan m`n oren" luisteren naar CD`s. Daarna een nog grotere stap in het genieten van CD`s met de Lector CDP-7TL. Luidsprekers zijn uiteindelijk Audio Physic Virgo 2 geworden. Machtig mooie luidsprekers die simpelweg telkens leken te verdwijnen. Helaas waren de Virgo`s moeilijk te plaatsen na een verhuizing. Ik kreeg de bas niet meer onder controle. Daarom gezocht naar een luidspreker die veel minder last heeft van zijn omgeving: Dynaudio Confidence C1. Door het lage rendement van deze luidspreker, moest de versterking aangepakt worden: met een Sonic Euphoria voorversterker en Odyssey Khartago eindversterker (gemodificeerd). De bijzondere voorversterker levert ook bij lage geluidsniveaus veel dynamiek en transparantie. De toegepaste techniek, zonder voeding, zonder weerstanden, zonder potentiemeters en zonder condensatoren zorgt voor een zo direct mogelijke koppeling tussen de bron en de eindversterking.
Toen de Graham Slee phono preamp aangeschaft. Samen met de Pro-ject Debut-II draaitafel voorzien van een Denon DL110 cartridge maakten dat ik ook weer kon genieten van al mijn oude LP`s.

En toen: De stoute schoenen aangetrokken en toch maar eens geluisterd of een netfilter met serieuze stroomkabels verbetering zou kunnen geven. Ongelooflijk wat een verschil!! Nooit verwacht. Alsof ik een veel hogere klasse voorversterker aangeschaft heb. Plaatsing en detail waren al niet slecht maar zijn nog eens sterk verbeterd. Het beeld van de ruimte waar de muziek is opgenomen wordt bijna zichtbaar. Ik merk dat ik nu bij het luisteren telkens de muziek ingezogen wordt. Ik had net een paar nieuwe CD`s aangeschaft maar die liggen nog even niks te doen. Ik ben veel te druk met het luisteren naar al mijn oude CD`s, en ben verbaasd over wat ik al die tijd niet gehoord heb!

Stroomvoorziening eens onder de loep nemen? Een echte aanrader!

Update, 30 december 2009. De Lector CDP 7TL is getest door het Nederlandse Hifi blad HVT.

Update, februari 2011. Ik ben weer terug bij mijn oude liefde de Audio Physic Virgo. Ik had ooit de Virgo II en heb nu de Virgo V aangeschaft. De Virgo V doet alles wat de Virgo II ook kon, alleen met een veel betere bas, nog meer detail in het middengebied en een fantastisch natuurlijk hoog.

Update 7 juli 2011. Sonics (Joachim Gerhard) Allegria luidsprekers aangeschaft. Wat een beleving! Zeldzame kwaliteit. Doordat er 3 gescheiden laag-, midden en hoog secties zijn, kan elk ten volle benut worden, zonder invloed of kleuring van de anderen. De bas sectie geeft een hele diepe, droge en gecontroleerde bas. De midden sectie blinkt uit in veel detail en een zeer natuurlijke weergave van, met name stemmen. De hoog sectie is een verhaal apart. Het gebruik van de ongebruikelijke techniek en materialen heeft tot gevolg dat alle hoge tonen zoals triangels en bekkens zeer natuurgetrouw klinken. Het bereik gaat veel verder dan wat hoorbaar is, en heeft tot gevolg dat het hoog heel los en zeer geplaatst klinkt.

Update september 2012:
Na de verhuzing klinken de Sonics helaas niet meer zoals in de kleinere luisterruimte van het vorige huis. Besloten om ze in te ruilen voor luidsprekers die minder last hebben van de ruimte waarin ze staan. En gevonden: Ascendo System - F.
Wat is HiFi toch een leuke hobby!
Alle CD`s kunnen weer opnieuw uit de kast gehaald worden.
Verbazing alom over niet eerder gehoorde dynamiek en details.
Telkens de muziek(ruimte) ingezogen worden is een verslavende ervaring.

Update juli 2013:
Een Logitech Squeezebox Touch aangeschaft eigenlijk alleen om via de installatie naar radiozenders te kunnen luisteren. Snel ontdekt dat je er nog veel meer mee kan, n.l luisteren naar muziek gedownload van het internet en opgeslagen op de laptop of een USB stick. De Squeezebox heeft op zich een redelijke DAC, echter besloten om het digitale output signaal van de Squeezebox door een Arcam rLink DAC om te laten zetten naar het analoge signaal. Lossless bestanden in 24 bit/88.2kHz klinken dan nog een stuk beter!

Update maart 2014: De Arcam rLink Dac vervangen door een veel betere Dac: De Eastern Electric MiniMax Plus.

Update mei 2014:
De (gemodificeerde) Odyssey Khartago stereo eindversterker ingeruild voor iets héél bijzonders. Een Odyssey Kismet Extreme “verpakt” in een Khartago verpakking. En daarvan dus twee, in de vorm van monoblokken. Klaus Bunge van Odyssey Audio had het plan opgevat om zijn referentie versterker, met de allerbeste onderdelen, te verpakken in een goedkopere basis behuizing. Let op: de behuizing van een Khartago is alles wat je van een robuuste versterker mag verwachten, alleen ziet het er niet zo blinkend en opvallend uit als een Kismet. En uiteindelijk gaat het om de muziek en niet om het plaatje, toch? Deze “geheime” versterkers hebben mijn muziekbeleving totaal veranderd! Mijn luidsprekers staan te zingen zoals nog nooit hiervoor. Deze versterkers hebben al mijn componenten op het niveau gebracht waar ze horen te staan. Een muzikaal "schilderij" met een enorme ruimtelijkheid, detail, dynamiek en snelheid, en waar ik uren naar kan blijven luisteren.

Update oktober 2014:
Een nieuw audio rack aangeschaft: Norstone Stäbbl Hifi. Super degelijk rack, mooie kwaliteit en... alles klinkt nog gebalanceerder. Top!

Update juli 2015. De Eastern Electric DAC vervangen voor een Arcam irDAC. Niet zozeer vanwege de kwaliteit maar vooral omdat mijn audiorack te vol was komen te staan waardoor één van de eindtrappen te heet werd. De irDAC is kleiner dan de vorige en kan netjes op zijn kant naast een ander component staan. Warmte probleem opgelost. :-)

Update augustus 2015. En zo komt van het een het ander; ondanks alle mooie spullen die ik heb, kan ik niet met goed fatsoen naar Spotify luisteren. Maar hé, er staat ook een review op hifi.nl over audio streaming diensten. Dus dat maar eens doorgenomen en dus(!) op Tidal uitgekomen. Eindelijk... dat klinkt weer zoals het bedoeld is. Maar dan komt er ook ineens gebruiksgemak bij kijken. Wat zou het toch handig zijn om vanaf een willekeurig apparaat (iPad, iPhone, MacBook) muziek via de set te kunnen beluisteren. Dus nog maar een apparaat aangeschaft. Een Apple TV. Via draadloos verbonden met alle computers die in huis rondslingeren en via optische kabel verbonden met de irDAC. Streamen maar!

Update juli 2016.
Het blijkt toch dat de luidsprekers zijn die ik het meest vervang. Vandaag de nieuwe Focal Sopra No.2 aangeschaft. Ze zijn nieuw, maar geven, ondanks dat ze nog lang niet ingespeeld zijn, al wat van hun klankgeheimen prijs. Details en plaatsing hebben een magische aantrekkingskracht!

Update oktober 2016. En wat ik eigenlijk al wist; verander je een component zal je zien dat je ook andere componenten gaat veranderen. De nieuwe Focal`s vragen gewoon meer kwaliteit van de keten. Daar zijn ze voor gemaakt. Dus nu ook de interlinks vervangen door Audioquest Water interlinks. Alles wat ik erover gelezen heb klopt; heel veel detail en dynamiek en vooral een veel breder stereobeeld en veel meer diepte in de soundstage. In 1 woord: Geweldig!

Update oktober 2016. De Sonic Euphoria vervangen voor innovatieve passieve voorversterker. De Tortuga Audio LDR3.v2. In plaats van "conventionele" weerstanden maakt dit wonderbaarlijke apparaat gebruik van weerstanden die licht afhankelijk zijn. Deze voorversterker verdwijnt volledig uit je keten! Alles wat is opgenomen wordt rechtstreeks weergegeven. Heel veel detail en ambiance. Mooie aan dit apparaat is ook nog dat hem precies kan afstemmen op de bron en eindtrap(pen). Een uniek apparaat!

update januari 2018: De bestaande luidsprekers kabels vervangen door Tellurium Q Ultra Black.
Je weet echt niet wat je overkomt; zoveel rust, details, bereik en natuurlijkheid. Stemmen komen uit het niets en hebben echt "body".

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Een totaal plaatje. Alles klopt. Plaatsing, dynamiek en een zeer natuurlijke weergave

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
We zijn net verhuisd dus het is nog wat experimenteren met wand bekleding en het plaatsen van spullen.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Heb nu de stap genomen naar monoblokken en dat is zo`n grote verbetering dat ik voorlopig geen veranderingen gepland hebt.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Een nieuw huis, met een luisterruimte van 50 m2.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Meer dan 200 CD`s. Pop, Jazz en klassiek.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks, zo veel mogelijk.

Hoe vaak kijkt u film?
Zelden.


Hobbies

RoadRunner


Leeftijd 104 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs � 24.000
Door mij betaald � 12.000

Deze set is online gezet op
27-november-2007 . Ondertussen is deze pagina 16808 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 04-april-2018


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 47.25 m2
 • Afmeting 10.5 bij 4.5 meter
 • Hoogte 2.60 meter
 • Inhoud 122 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Country & Cajun
 • Lounge

Filmvoorkeur
 • nog 
 • niet 
 • ingevuld

Muziek top 10
 • Holy Cole - Temptation
 • Patricia Barber - A fortnight in France (live)
 • Loreena McKermitt - Live in Paris and Toronto
 • Erykah Badu - Live
 • Brooklyn Funk Essentials - In the BuzzBag
 • Keb` Mo` - Just like you
 • Damien Rice - O
 • Rachelle Ferrell - Individuality (can I be me?)
 • Gare du Nord - Kind of Cool
 • Manu Katché - Third Round

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets