Setpagina van: HighEndPassion


Mijn HiFi-systeem
Hi, Ik ben Dennis en inmiddels al jaren bezig met het thema Hometheater en Audio. Zoals meerdere mensen die ik spreek en tegenkom is het maar moeilijk kiezen tussen deze twee uitersten. Dit betekent dat ik in de afgelopen jaren nog wel eens heen en weer geslingerd ben tussen een mooie hifi set en hometheater, dan weer proberen te combineren en dan weer niet. Het lijkt wel bij de hobby te horen. En dat is bij mij ook zeker het geval. Niet alleen het hebben van apparatuur maar ook het zoeken naar nieuwe apparatuur, het lezen van reviews etc. Maakt deze hobby heerlijk. Op dit moment ben ik weer bezig film en muziek te combineren en tot nu toe met een bevredigend resultaat. Ik kan weer echt genieten van de muziek. Film laat nog maar weinig wensen over, dit klinkt erg overtuigend momenteel.

Mijn Huidige set bestaat uit.

. wadia 170i transport
. Wadia 581 I SE
. Krell KCT Voorversterker voor muziek
• Lexicon MC12B HD EQ Voor surround
• Lexicon RT20 DVD
• Theta Dreadnaught eindversterker
• Sony BP S 5000 ES Blu Ray
• Optoma HD 3000 scaler
• JVC HD1 DILA projector
• Revel Performa F52, C52 system
Revel B15 A Subwoofer
• Shunyata hydra 8 powerconditioner
• Bekabeling Verastarr
• Cinetic Projectie scherm (zelf gemaakt) doek via www.hdtvision.de

Mijn Dedicated Hometheater

Inmiddels Revel F52 en C52 speakers.

De achterzijde van mijn Hometheater

screenshot HD beeld. Echt een plaatje op 2,50 meter diagonaal beeld

Nog een screenshot HD.

Mijn HiFi Geschiedenis
Het is bij mij begonnen met een marantz stereo versterker en Quadral speakers. Helemaal trots was ik erop. Daarna werd de eerste stap richting homecinema genomen door een Yamaha reciever. Inmiddels heb ik wel wat apparatuur gehad.

In mijn huidige huis had ik de ambitie om in twee aparte ruimten 2 sets op te bouwen, een echt hometheater en een echte luisterruimte voor muziek. De muziek speelde niet lekker in de luisterruimte. De akoestiek was verschrikkelijk. Het was een bijna vierkante kamer en hoewel ik wist dat dit riskant was had ik het resultaat niet zo dramatisch verwacht. Ik heb een hoop geprobeerd maar uiteindelijk gekozen de boel te verkopen en me toe te leggen op HomeTheater.

Met twee linker handen ben ik toen begonnen met de bouw van mijn hometheater. Ik heb op internet veel informatie proberen te vergaren omtrent akoestiek en de bouw van een Hometheater. Dus mijn Theater heeft daardoor een zwevende vloer, de vloer komt niet in contact met de zijwanden, de nodige bassapsorpers en verder is hij akoestisch bekleed met Auralex. Ik heb het voorste gedeelte van mijn HomeTheater volledig bekleed met Auralex. De helft hiervan was voldoende geweest, maar ik vond het nu mooier. Uiteindelijk is het resultaat voor mij gevoel erg mooi geworden. In ieder geval mooier dan ik gehoopt had. (zoas ik al eerder zei, ik heb echt twee linker handen)

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Het geluid in mijn set is erg gedetaileerd. Ik heb hier door goede bekabeling en de shunyata hydra 8 een hele grote sprong in gemaakt. In de loop der jaren is de grootste verassing wel mijn onderschatting van een goede stroomvoorziening geweest. Nu heb ik ook een aparte groep en een powerconditioner. Na mijn mening kan je niet voldoende investeren in een goede stroomvoorziening. Dus kijk naar de gebruikte stroomkabels vanuit de groepen kast tot de ruimte. De lexicon speelt heel ontspannen en vanzelfsprekend. Het klinkt niet spectaculair op een bepaald gebied, maar heel relaxed. Het verbaast me iedere keer weer hoe mooi en kamer vullend de informatie tot je komt. De speakers zijn volledig weg de dynamiek is enorm. Helaas ontkom je er niet aan om in kretologie te vervallen om een geluid te omschrijven en mijn poging is een slap aftreksel van de werkelijke geluidservaring.

Wat beeld betreft heeft de Optoma scaler een behoorlijke verbetering gebreacht Ik heb een aantal foto`s genomen van mijn beeld. Nu is dat lastiger dan het lijkt. Mijn speler moet ik stil zetten, waardoor het beeld minder scherp wordt. Maar ondanks dat ziet de foto er ook al erg indrukwekkend uit. HD beeld geeft een compleet nieuwe kijkervaring. Als ik een Bluray disc kijk zoals Earth, is het net alsof je door een raam naar buiten kijk. Bij een goed opgenomen disc is de indruk levensecht. De HD beelden zoals bijgevoegd zijn genomen 2 meter vanaf het scherm. De diagonaal van het beeld is 2,5 meter.


Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Onlangs heb ik mijn theater kunnen verrijken met een set F52 speakers van Revel. Ik ben er toch weer een enorme stap mee voorruit gegaan. Vooral bij het luisteren naar muziek merk je dat Revel op een ander niveau speelt dan mijn vorige Teufel theater 9 set. Ook de center is aanmerkelijk beter. Het heeft zo veel meer rust in mijn set gebracht. Ik dacht eigenlijk dat met name stroomkabels daar verantwoordelijk voor waren. Maar speakers dus ook blijkt nu. Mijn volgende stap is een Revel subwoofer. Verder zie ik nog verbeteringen in een betere Bluray speler. (heel even wachten nog op Denon of Marantz) Door de Revel is er ook behoefte ontstaan aan een zwaardere eindbak. Mijn Linn doet het goed, maar geloof dat deze speakers beter tot hun recht komen met een versterker die meer vermogen kan leveren. De stroomkabel van zekeringskast tot stekker laten vervangen door een Oyaide Tunami snoer. Met wederom behoorlijke verbeteringen.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Ik heb nog wel wat op mijn verlanglijstje staan. Mijn volgende stap wordt een Revel B15a sub en een zwaardere versterker. Verder wil ik mijn hometheater op details verbeteren. Wat meer diffusers op het plafond en de achtermuur. Verder proberen te blijven tweaken met alles wat me zinvol lijkt.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Dedicated Hometheater, afmeting 3,8 x 6 meter. De vloer zweeft en komt nergens in contact met de zijwanden. Mijn apparatuur is bevestigd aan de zijmuur, zodat de trillingen van de speakers niet door de vloer naar de apparatuur kan.

Voorzien van Auralex absorption products. Mijn scherm is 2.30 meter breed. Dit is het effectieve beeldscherm. Dit geeft een diagonaal van 2,50 meter. Het liefst zou ik breder willen, maar dan blijft er te weinig ruimte over voor de speakers aan de zijkant. Ik heb overwogen om een akoestisch scherm te nemen zodat de speakers achter het scherm kunnen staan. uiteindelijk heb ik dat niet gedaan om dat toch hoorbaar is. Geluid is voor mij belangrijker dan beeld uiteindelijk.


Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Ik heb relatief weinig films en cd`s. Films huur ik meestal. In totaal zal ik er wel een stuk of 50 hebben, maar dit worden er niet meer. De laatste tijd koop ik wel weer Blu Ray films, maar dit komt door het gebrek aan aanbod in de videotheek. Muziek heeft Jazz mijn voorkeur. Bij films is dat Aktie, Speelfilm, Thrillers.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Ik luister 2 a 3 keer per week wel minimaal een uurtje naar muziek

Hoe vaak kijkt u film?
In het weekend.


Hobbies

Overige
Aanbevelingen!

Voor wie een goed projectie scherm zoekt kan ik het Cinetec 1.3 doek erg aanbevelen. via HDTVision.de heb ik dit besteld. Voordelig en met zeer goede prestaties. Als je een goedkoop schermpje heb, of op de muur projecteer. AUB bestel cinetec doek. Een scherm maken is echt niet zo moeilijk en het geeft een zoveel beter beeld.

Externe scaler.
Je moet je afvragen in hoeverre dit nog toekomst heeft met de komst van BluRay. Maar een goede scaler heeft op een groot scherm zeker toegevoegde waarden. Ze zijn iets meer dan subtiel (afhankelijk van je DVD speler) maar zodra je hem weghaalt vallen alle onvolkomenheden op die de scaler heeft weten te verbloemen.

Stroomvoorziening
Wanneer mensen nog steeds denken dat een goede stroomkabel fabeltjes zijn. Probeer het eens, het is moeilijk uit te leggen....maar wat een verschil

Signaal en stroomkabels scheiden.
In mijn opzet heb ik de stroomkabels en signaalkabels zoveel mogelijk gescheiden. Er is vrijwel geen plek waar ze elkaar kruisen. Dit heeft een behoorlijke verbetering in mijn set gebracht, zonder dat dit nou echt veel geld heeft gekost. Absoluut de moeite waard om eens wat tijd in te investeren.

Equalizer.
Uiteindelijk is de luisterruimte zelf van grote invloed op het geluid. Een goede akoestiek is daarvoor een oplossing. Tegenwoordig komen er steeds meer apparaten met EQ functie. Onderschat ze niet. De invloed van je kamer is enorm.

Als iemand bezig is met een hometheater en vragen heeft hoe ik e.e.a. heb opgelost. Stuur mij een mailtje, ik vertel je graag hoe ik dat heb gedaan.

HighEndPassion
Leeftijd 51 jaar
Set Stereo & Home Cinema

Deze set is online gezet op
18-mei-2008 . Ondertussen is deze pagina 9156 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 07-februari-2014


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • Pop
  • Klassiek
  • Jazz
  • Nederlandstalig

Filmvoorkeur
  • Misdaad
  • Avontuur
  • Actie
  • Animatie/tekenfilms
  • Documentaire

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets