Setpagina van: Sven Verbruggen


Mijn HiFi-systeem
8 jaar terug, op 16 jarige leeftijd ben ik voorzichtig `Home Cinema Land` binnen gestapt. Op mijn zolder kamer bij mijn ouders thuis is mijn hobby gegroeid naar een combinatie van spullen die ik onmogelijk mee kon nemen naar het appartement waar ik sinds deze zomer ben gaan samenwonen met mijn vriendin. (even ademhalen nu ). Als je HT apparatuur wilt intergreren in een woonkamer, dan moet er op het uiterlijk gelet worden. En met een Projector alleen kom je er ook niet meer. Ahhhhhhhhhhh Opzoek naar een TV. ERG luxe hoefde het niet te worden, daar de TV eigen alleen maar voor... TV kijken wordt gebruikt (hoe bijzonder ook). Films, ondertussen op Blu-Ray, worden weergegeven door de Projector.

Sommige van jullie zullen de koop en verkoop van de Denon AVC A1XV wel gevolgd hebben, de foto`s hebben gezien en toen de Denon eenmaal weg was, werd het stil. Stil van mij op het forum dan. Ik was zo druk met nieuwe apparatuur die op auditie bij mij kwamen, dat ik er geen tijd meer voor had om over te schrijven!
Naast de Denon, heb ik ook mijn Kenwood CD loopwerk verkocht en heb even mijn speakers te koop gehad.
Ik was nergens echt ontevreden mee (met name het loopwerk en de speakers bevielen/bevallen mij erg goed), maar soms wil je weer eens wat anders. Achteraf ben ik erg blij dat mijn speakers niet verkocht zijn geraakt. Het was bijna zo ver, maar ik heb de verkoop afgezegd. Op Auditie heb ik de B&W 803`s, de Focal Electra 1007BE, 1027BE en Dynaudio Contour S1.4 en S3.4 gehad. Stuk voor stuk allemaal erg goede speakers, maar ik werd er niet blij genoeg van. De 803`s vielen mij het meeste tegen, terwijl ik daar de meeste interesse naar had. Jammer... Het grootste probleem bij de vloerstaanders was vooral de hoeveelheid bass die ten tonele kwam. Het was gewoon té veel. Te veel gebonk en gestoot wat zeer vermoeiend klinkt. Hierdoor hoefde ik bijvoorbeeld ook geen B&W 803D meer uit te proberen. De Focal`s bevielen mij het beste en dat is vooral te danken aan de erg goede Beryllium tweeter. Ook de 6w mid/woofer is erg mooi te noemen, maar de Focal`s bereikte ook niet het niveau van mijn eigen Vivace`s. Het was een ervaring tegen alle verwachtingen in, daar ik de Vivace`s gewoon niet zó goed had ingeschat. Het laag gaat diep door, is uitgewogen, strak en vol definitie. Het middengebied is snel open en lekker `dik`. Het hoog, zeker geen wereldklasse, maar in ieder geval STUKKEN beter dan bij de 803`s, min of meer gelijk met de Dynaudio`s en net wat onder het niveau van wat de Berylliums kunnen. Hoe dan ook aan detail géén tekort en nooit scherp. Er zijn zeker weten betere speakers te vinden, daar twijfel ik niet over, maar dat houdt in dat ik minimaal 5000,- per speaker moet gaan uitgeven en dat vind ik het op dit moment niet waard. Sparen voor de nieuwe Scala Utopia is een optie...

Dan de aansturing; Ik heb gespeeld met Primare CD 31, I30 versterker, Marantz SA-11S2, Musical Fidelity A5.5 versterker en CD speler en Krell KAV-500i versterker.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Krell versterker en de Primare CD 31 als CD speler. En wów wat een combinatie!!
Mijn huidige Vivace`s speakers heb ik nu zo`n 5 jaar, maar nog nooit eerder heb ik ze zo goed horen spelen als met deze CD/amp combi. De Krell versterker zit echt in een heel andere league dan de Denon AVC-A1XV en die was al erg mooi. Krell is zo`n typisch merk dat eigenlijk alleen `lovers` en `haters` kent. Ik heb deze versterker gekocht zonder óóit naar een setup geluisterd te hebben waarbij Krell gebruikt werd. Het was dan ook een pure gok en ik hield op voorhand al rekening met een vlotte doorverkoop . Nu kan ik zeggen, deze versterker gaat de komende jaren NIET meer weg! De kracht, soundstage, detail, en weet ik veel wat... Met deze versterker mag je voorzichtig van High-End gan spreken. En dan ga ik nu nog even vloeken in de Audio-kerk. De Primare CD 31 is mooier dan de Marantz SA-11S2, punt. De bouwkwaliteit van de Marantz is bijna onovertroffen is zijn klasse, maar de Primare klinkt gewoon beter. De DAC afdeling met 4 keer een BB PCM-1704-K grade DAC is van Wadia niveau en is echt uniek te noemen voor een speler in deze prijsklasse. Een voller detail, levendigere sound, meer ritme en niet zo`n raar puntig laag wat bij mij het gevoel gaf alsof mijn speakers door de vloer heen wilde rammen bij elke kickdrum slag, zoals bij de Marantz, zorgde ervoor dat ik voor de Primare gekozen heb. Hoe dan ook, ik heb mijn stereo-nirvana gevonden!

Dan nog het hoofdstukje HT; Voor surround heb ik sinds 3 dagen een Marantz SR-6003 in huis gehaald. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik zeer goed te noemen. Voor 999,- Euro krijg je genoeg power, een nette afwerking, en 2x HDMI uit, wat voor mij erg belangrijk is omdat ik een TV en Projector heb. Bij mij hoeft hij slechts 2 Dali Suite R0.7 surround speakers aan te sturen die ik ook 3 dagen terug nog nieuw in doos onder het stof vandaan heb getrokken. De R0.7 is geen bijzondere maar toch een erg fijne surround speaker die zich makkelijk laat plaatsen en aansturen. Een leuk gegeven is overigens dat de R0.7 dezelfde tweeter bezit als de één na laaste versie van de Audio Physic Scorpio à 2.000,- Euro P/S!! Het is hoe dan ook Vifa/Peerless makelij, dus een redelijke match mijn front speakers. Voor het beeld kan ik kiezen uit mijn Pana TH42-PX8E Plasma of mijn Epson TW-700 projector icm electrisch Projecta scherm van 240cm. De Blu-Ray of DVD schijfjes spinnen in een Sony BDP-S500 Blu-Ray speler die een lekker stabiel plaatje geeft en gamen kan ik, als ik er tijd voor heb, op een X-Box 360 Elite en Nintendo Wii.

De set is voorlopig wel aardig compleet en ik heb het upgrade virus de komende tijd onder bedwang (hopelijk). Mijn vriendin zou me dankbaar zijn...

Componenten
Produkt Merk Typenummer
DVD-speler Denon DVD-3910
Surround receiver Denon AVR-2805
Projector Epson EMP-TW700
Loopwerk Kenwood DP-X9010
Eindversterker Kenwood Basic M-2A
DVD/Harddisk-recorder Sony RDR-GX210
CRT (traditionele televisie) Sony Flatscreen KV-28FX65
Subwoofer Zelfbouw 2 keer M26WR + Hypex DS4.0
Luidspreker voor Zelfbouw Vifa Vivace 94 Gemod met beter filter
Luidspreker surround Zelfbouw Viva Vivace 94
Interlink Zelfbouw IT componenten. 8mm gemantelde zilverkabel 24 Karaats goud vergeulde connectoren

Mijn HiFi Geschiedenis
Speakers:
Mission 773e, 774, 733, 702e, 77c1
Vifa Vivace 94, Carat
Procus Intus, Fidibus
(Focal Electra 1007BE, 1027, B&W 803s, Dynaudio Contour S1.4, S3,4 op proef).

Media spelers:
Denon CD755AR, DVD2900, DVD3910
Pioneer DV-444K
Sony RDR-GX210, CDP-X777ES, BDP-S500
Marantz CD-94, CD-10
Kenwood DP-X9010
Primare CD-31
(Marantz SA-15S1, SA-11S2, MF CD A5.5 op proef)

Versterker geintergreerd/voor/eind stereo:
Pioneer Reference A-858
Kenwood Basic C-2, M-2A
Sony TA-E77ESD
Marantz PM-82 Gold, PM-94
Vincent SV 236
Krell KAV-500i
(Primare I30, MF A5.5 op proef)

Versterker Surround:
Denon AVR-2801, AVR-2805, AVR-3805, AVC-A1XV
Marantz SR-6003

Tuner:
Marantz ST-50
Kenwood Basic C-2

Beeld:
Sony KV-28FX65B
Panasonic TH37PV70, TH-42PX8E
Epson TW-10H, TW-700

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Een totaal gebrek aan false dynamiek! Zoals het hoort...

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Full HD beamer en een grotere woonkamer

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Ander huis!

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
200+ DVD`s

14 Blu Ray`s

100+ CD`s


Hoe vaak luistert u naar muziek?
3-5 uur per week

Hoe vaak kijkt u film?
1 keer per week


Hobbies
HiFi

Sven Verbruggen
Leeftijd 37 jaar
Set Stereo & Home Cinema
Nieuwprijs 16.340
Door mij betaald 8.500

Deze set is online gezet op
21-februari-2005 . Ondertussen is deze pagina 7860 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 22-januari-2011


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 42.75 m2
 • Afmeting 9.5 bij 4.5 meter
 • Hoogte 2.6 meter
 • Inhoud 111 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Dance
 • Singer/Songwriter
 • Filmmuziek
 • Blues
 • Electronic
 • Techno
 • Instrumentaal

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Animatie
 • Oorlog
 • Avontuur
 • Actie
 • Animatie/tekenfilms
 • Science Fiction
 • Thriller
 • Fantasie

Film top 10
 • Lord of the Rings trilogie
 • Star Wars Saga
 • Ali:en Quadralogie
 • 300
 • Batman The Dark Knight
 • Scarface
 • K-Pax
 • The Last Samurai
 • Gladiator
 • The Incredibles

Links vrienden
Bladeren tussen sets