Setpagina van: Audia


Mijn HiFi-systeem
Systeem opgebouwd rond de Sonus Faber Amati Futura. Hierbij heb ik Playback Designs MPS-3 cd-speler en Krell EVO 400 Mono eindversterkers gebruikt met een Krell EVO 202 voorversterker. Bekabeling is van Transparent Reference uit de MM2 serie.
Voor de stroomfiltering gebruik ik een PS Audio P10 regenerator met PS Audio AC12 netkabels.

Deze set is zeer muzikaal met veel breedte, diepte, detail en uitstekende plaatsing.

Overzicht

Sonus Faber Amati Futura (huidig)

Sonus Faber Amati Anniversario (oud)

Eindversterkers

Voorversterker

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Overige accessoires Acoustic System Resonators
Overige bronmaterialen Cambridge Audio DacMagic
Eindversterker Krell EVO 400
Voorversterker Krell EVO 222
Overige bronmaterialen M2Tech Young
Plasma-Scherm Pioneer 508-XD
(SA)CD-speler Playback Designs MPS-3
Netsnoer PS Audio AC-12
Netfilter PS Audio P10
Netfilter PS Audio AC-10
Meubels Solidsteel HS-3
Meubels Solidsteel HS-2
Luidspreker voor Sonus faber Amati Futura
Interlink Transparent Cable Reference Balanced ( MM2 )
Luidsprekerkabel Transparent Cable Reference ( MM2 )
Interlink Transparent Cable Super ( MM2 )
Interlink Transparent Cable Musiclink ( MM2 )
Geluidsdempers en isolatoren Vicoustic Super Bass 90 Premium

Mijn HiFi Geschiedenis
Historie
-----------

Sinds mijn jeugd ben ik altijd al gefascineerd geweest door muziek en op mijn 9e heb ik mijn eerste stereo aangeschaft van mijn eigen zakgeld :)).
Dit was een Philips 984 Home Stereo Center.

Nadat ik tussentijds nog wat oude apparatuur van mijn vader kreeg wilde ik toch graag wat beter. Op mijn 16e kreeg ik een Sharp System 7700 (het was dat of een brommer). Ging lekker hard en klonk goed, vond ik toen.

Na het System 7700 eerst stereo gegaan met het volgende:
- KEF Model Three – zwart
- Harman Kardon 6950R
- Harman Kardon HD7710

Daarbij kwam nog een CDI speler en een laserdiscspeler voor het home entertainment gedeelte.
Ik had mijn zinnen gezet op HT en op mijn 24e ging ik terug naar mijn toenmalig hifi-dealer Hobo in Haarlem voor een upgrade naar HT. Na eerst mijn cd-speler vervangen te hebben voor een Duson CD-100 heb ik mijn set geupgrade met KEF Model One achter, KEF Model 200C, REL Stadium II subwoofer, Denon AVC-A1 versterker, Denon DVD-2000 en diverse bekabeling van AudioQuest. Voor die tijd had ik ook een mooie 82cm CRT van Philips. De Duson heb ik toen weer verkocht (STOM!!!) en na vele bronnen te hebben gehad, waaronder Harman Kardon HD970, Pioneer DV-717, Onkyo DV-S939 etc, was ik nooit echt tevreden met de bron.

Zo kwam ik in 2003 bij De Hifiwinkel in Eindhoven terecht. Deze hadden de AH! Njoe Tjoeb. Na mijn eigen speler mee te hebben genomen, de HK HD970, was al snel duidelijk dat de Super Tjoeb stukken beter was. Nadat ik een Reference Tjoeb had beluisterd was ik verkocht. Deze speler heb ik een jaartje of twee gehad, tot volle tevredenheid, maar toch wilde ik beter. Zo kwam ik op het Internet een Krell KAV-300cd tegen bij de Hifiwinkel in Beek. Deze wilde ik wel eens proberen en zo heb ik de Reference Tjoeb weer ingeruild. Zo heb ik tot eind 2007 gedraaid, maar wel nog even de Pioneer 508XD gekocht want de TV was nu toch echt te klein.

Eind 2007 begon het toch te kriebelen en nu wilde ik toch echt wat serieuzer te werk gaan.
Mijn Denon AVC-A1 werd verruild voor een Classé CAV-75 en ik kocht een Acurus ACT3 met ABM. Dit was toch wel een hele serieuze verbetering t.o.v. de Denon echter ik miste nog verfijning bij het luisteren van muziek aangezien ik in de loop der tijd ook andere muziek ben gaan luisteren met artiesten als Diana Krall, Aimee Mann, Pink Floyd, Steely Dan, John Coltrane, Miles Davis, Porcupine Tree, James Taylor, etc.
Al snel stond er een Classé CA-200 bij voor de Model Three. De Krell cd-speler is geupgrade naar een nieuwe Audia Flight CD One met Super Tube Clock. De Acurus werd omgeruild voor een nieuwe Krell Showcase in het zwart en bekabeling werd rondom van Transparent uit de MM serie.

Gedurende 2008/2009 merkte ik dat ik veel meer muziek ging luisteren en dat het filmgeweld me niet meer zoveel deed als vroeger. Ik besloot dan ook voor mezelf om richting stereo te gaan, maar dan wel met een upgrade van mijn luidsprekers en akoestiek. Aangezien ik er met mijn luidsprekers wel goed op vooruit wilde gaan heb ik vele luidsprekers beluisterd, waaronder de Revel Studio, B&W 802D en 800D, Sonus Faber Cremona en Amati, KEF Reference 207/2 en de Martin Logan Summit. Uiteindelijk was het geluid van Sonus Faber wat mij het meest beviel en dan specifiek dat van de Amati Anniversario. Ook mijn apparatuur moest erop aangepast worden mijn keus viel al snel op Audia. Dit matcht gewoon erg goed met Sonus Faber. De cd-speler van Audia had ik al, dus dat was geen probleem. Gelukkig kwam er een jong exemplaar van een Audia Flight 50 beschikbaar en deze heb ik onmiddelijk gekocht. De Classé CA-200 moest hiervoor het veld ruimen.

De akoestiek heb ik aangepakt met Acoustic System Resonators. Een systeem wat ik, na een demo thuis, gelijk heb aangeschaft. Voor mij een aanzienlijke verbetering op punten die ik wilde.

Ergens eind 2009 was het dan zover dat ik de Sonus Faber Amati Anniversario kon gaan bestellen. Blij als een kind ging eind januari 2010 het HT gedeelte de verkoop in. Gezien de redelijk scherpe prijzen was alles snel verkocht. Dan zijn we in het heden en de Amati’s staan op hun plek op de nieuwe granieten platen.

In 2012 heb ik mijn Audia Flight 50 en Krell Showcase ingeruild op een Krell Evolution set, namelijk de EVO 202 en EVO 400 monoblokken. Hoewel de Audia een zeer mooie versterker is, is het geen wedstrijd. De Krell combi is ZOOOO goed dat deze voorlopig niet meer gaat. Terloops ook de Audia cd-speler verruild voor een Marantz SA-7s1. Altijd een droomspeler voor me geweest. Hoewel de SA-7 goed is ben ik toch voor een ultieme speler gegaan, te weten de Playback Designs MPS-3. Deze klinkt zo analoog dat ik me afvraag of ik platenspeler ooit nog ga kopen. Wat is dit ding goed !!! Ja, ik weet er is ook nog een MPS-5, maar deze voegt in mijn beleving enkel SACD aan het plaatje toe. De klankverbetering is zo minimaal te noemen dat, in mijn optiek, het prijsverschil te groot is om voor de MPS-5 te kiezen. Tenzij je natuurlijk erg hecht aan het SACD gedeelte.

Voor de netstroom gebruik ik PS Audio AC 12 en voor mijn monoblokken AH! TRIAC met de beste FURUTECH connectoren. Filtering wordt nu gedaan door een PS Audio P10.

Recent heb ik de Sonus Faber Amati Anniversario geupgrade naar de Sonus Faber Amati Futura.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Zeer muzikaal met veel breedte, diepte, detail en uitstekende plaatsing.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Geen idee nog.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Op dit moment niets.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Standaard huiskamer van 50m2.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Rond de 500 cd`s waarvan ong. 50% jazz.

In 2007 ben ik compleet opnieuw begonnen met de opbouw van mijn collectie. Ik bezit eigenlijk enkel nog SHM, MFSL, SBM of K2 HD cd`s.


Hoe vaak luistert u naar muziek?
Iedere dag.

Hoe vaak kijkt u film?
Zelden.


Hobbies
Muziek luisteren

Audia
Leeftijd 49 jaar
Set Stereo
Nieuwprijs 140.000

Deze set is online gezet op
20-juni-2010 . Ondertussen is deze pagina 11916 maal bekeken. Vandaag is de pagina 2 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 23-januari-2018


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 66 m2
 • Afmeting 12 bij 5.5 meter
 • Hoogte 2.6 meter
 • Inhoud 171 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Klassiek
 • Jazz
 • Singer/Songwriter
 • Wereldmuziek
 • R&B
 • Hiphop & Rap

Filmvoorkeur
 • Komedie
 • Avontuur
 • Actie
 • Thriller

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets