Setpagina van: Hans Kalkhove


Mijn HiFi-systeem
Mijn set is eenvoudig van opzet, een versterker, draaitafel, een streamer en een paar luidsprekers. Meer heb ik ook niet nodig. De versterker is de Lavardin ISx Reference, de draaitafel is een Luxman PD121 met Stax UA7 arm en een Clearaudio Maestro element, de streamer is de Aurender A10 en de luidsprekers zijn de Diapasons Adamantes V. Lavardin netkabels en de luidsprekerkabels zijn van Purecable.

Mijn HiFi Geschiedenis
Na de pubertijd woonde ik samen met een broer en hadden we Dual CV40 versterker, Dual 1019 draaitafel en zelfbouw luidsprekers. Toen mijn broer na een paar jaar verhuisde en zijn installatie meenam ben ik overgestapt op een Quad 33/303 voor-/eindversterker. De luidsprekers werden de AR 8 van Acoustic Research en de draaitafel werd een Thorens TD 160. Later kwam hier nog een Revox A77 tapedeck bij. In de loop der tijd is de installatie een aantal keren gewijzigd. De Thorens draaitafel werd vervangen door een TD 145, deze had een automatisch afslag, en later weer door een Thorens met een SME III Improved arm. Uiteindelijk is mijn laatste draaitafel een Luxman PD121 geworden uitgevoerd met de hele mooie Stax UA7 arm. Ik heb altijd elementen van Ortofon gehad. met uitzondering op de PD121 die voorzien is van een Clearaudio Maestro. De Quad combinatie is op zeker moment vervangen door een Luxman 507 geïntegreerde versterker en later door een Luxman CL350/M150 voor-/eindversterker. Verhaal wordt vervolgd, ga eerst koffie drinken.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Het geluid is warm, open en gedetailleerd. Ik ben tevreden.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Ik zou niet weten wat er aan verbeterd kan worden. Ik ben niet van de exotische kabels die trouwens door Lavardin worden afgeraden.

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Geen plannen

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Ruime L-vormige woonkamer, gestucte muren, laminaat vloer en een vloerkleed. Verder het nodige meubilair.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Deze vraag is nog niet ingevuld.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Regelmatig maar niet dagelijks. Meestal in de middag of laat in de avond.

Hoe vaak kijkt u film?
Alleen op tv


Hobbies
Hi-Fi, muziek, computers, fotografie

Hans Kalkhove
Leeftijd 71 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
24-mei-2020 . Ondertussen is deze pagina 558 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 02-juni-2022


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets