Setpagina van: HaKa


Mijn HiFi-systeem
Hallo, hier zie je mijn 2.1 stereo set-up, dat een mix is van professionele en consumenten apparatuur. Er is veel aandacht besteed aan de akoestiek, wat het geluidsbeeld zeer precies maakt. Een van mijn test CD's is de eerste CD van Deep Forest. De opname techniek gebruikt door de heren van Deep Forest is zeer ruimtelijk met bepaalde instrumenten en effecten die ver buiten de speakers treden en zelfs achter je langs gaan(!). Bij de meeste speakers met slechte of goedkope wisselfilters en in ruimtes die niet akoestisch behandeld zijn, gaan deze effecten vaak totaal verloren.

De hoofd luidsprekers zijn Mackie HR824 Mk2's. De subwoofer is een Dynaudio 18s.
De Mackies zijn in het laag gefilterd op 37 Hz en de sub neemt het dan over met 12dB/octaaf tot 16 Hz. Natuurlijk is er niet veel materiaal dat zo laag gaat (films misschien...) maar het orgel van Saint Saens Symphonie nr. 3 komt er hoorbaar en voelbaar met gemak uit. De Mackies hebben twee versterkers ingebouwd: 150 Watt voor de 8,75" mid/woofer "Class AB, Parametric Servo Feedback" en voor de 1,0" tweeter 100 Watt "Conventional class AB". De sub heeft een 500 Watt versterker ingebouwd die twee 9,5" woofers aanspreekt. Natuurlijk wordt e.e.a. elektronisch gefilterd, dus er ziin geen fasedraaiende wisselfilters toegepast.

Mede daardoor is het geluidsbeeld subliem maar ook dankzij een grote hoeveelheid dempingsmateriaal in de 4 x 7 meter luisterruimte. Die bevindt zich boven mijn garage en heeft schuine wanden voor en achter, rechte wanden links en rechts en een 4 meter hoog puntdak, wat ook ten goede komt aan de "bruikbare lucht". De schuine wanden zijn afgewerkt met warmte/geluidsisolatie materiaal met relatief harde voorkant. De grote "zachte" zelfbouw panelen, links, achter en rechts zitten vol steenwol, afgedekt met kaasdoek.

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar dat zou dit veel te lang maken. Ik ben zeer tevreden met deze installatie (ik heb veel verschillende installaties gehad, bv. zelfbouw OBL's maar ook beroepsmatig met o.m. B&W 801 S3 en B&W 800 Nautilus).

Mijn HiFi Geschiedenis
Hobby sinds 1968, professioneel sinds 1980 opname techniek en mastering.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Zie introductie verhaal

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Betere D/A convertor, mogelijk Topping D90

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
nog geen.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Zie introductie verhaal

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Aanzienlijk, lastig om alles hier te beschrijven. Apparte luisterruimte, zie boven, apparte TV kamer met 5.1 B&W speakers, huiskamer met simpele stereo, slaapkamer met computer(s) en redelijk goede stereo.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Elke dag tenminste een uur.

Hoe vaak kijkt u film?
Amerikaanse TV series (o.m. Netflix) bijna elke avond.


Hobbies
Muziek maken, luisteren, bewerken, HiFi, Vintage HiFi, Luidspreker zelfbouw, Tuinieren, Zeilen.

HaKa
Leeftijd 68 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
26-december-2020 . Ondertussen is deze pagina 273 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 26-december-2020


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets