Setpagina van: Knutselkoning


Mijn HiFi-systeem
Sinds 2021 ben ik van surround overgegaan naar stereo.
De huidige opstelling:

- Rotel A11 versterker (gemodificeerd)
- Dali Zensor 5 AX (gemodificeerde) luidsprekers
- Marantz SA-7001 KI SACD-speler
- Monitor Audio ET 500 platenspeler
- Pro-Ject PhonoBox II voorversterker (sinds modificatie A11 niet meer)
- Bekabeling van Inakustik Rhodos Silver tussen de componenten en Elac Sensible aan de luidsprekers
- BlueSound Node 2 (gemodificeerd)

In mijn optiek een prachtig uitgebalanceerd totaalplaatje met zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Ook het modificeren van de luidsprekers heeft veel positieve invloed gehad op de weergave.

Momenteel heb ik een BlueSound Node 2 op de gemodificeerde Rotel versterker aangesloten, een fraai en eenvoudig vormgegeven streamer en DAC (ik heb hier optisch de TV op aangesloten). De software - de BluOS app - werkt zeer gebruiksvriendelijk en ook zeer stabiel, iets dat niet altijd gezegd kan worden van dergelijke software. Het mooie van deze app is dat een eventuele mede luisteraar de app ook op zijn/haar telefoon kan installeren en zo muziek aan de afspeellijst kan toevoegen of andere muziek kan afspelen. Dit werkt werkelijk vlekkeloos en is een echte toevoeging aan de luisterervaring.

Het algehele geluidsbeeld van de gemodificeerde Node 2 is in mijn beleving extreem goed. Hij klinkt krachtiger en speelt met meer gemak dan een standaard Node 3 welke ik hiernaast heb vergeleken. Er is dan ook serieus veel aan de Node 2 verbouwd om dit doel te bereiken. Je kan met gesloten ogen de instrumenten haast in een "ruimte" achter de luidsprekers visualiseren, en alles speelt met zoveel meer gemak en luchtigheid dan voor de modificatie. Al met al een prachtig apparaat dat naast gebruiksgemak ook een erg fijne muziekweergave te bieden heeft.

Bij interesse is een eigen beoordeling uiteraard ook mogelijk.

Setup en situatie in de woonkamer

Monitor Audio ET 500 met SME IIIS arm en Ortofon OM40 naald

Twee logees: B&W 606 S2 AE

Set

Dali Zensor 5 AX, veel aan gemodificeerd

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Luidspreker voor Aura SP50
Component audio streamers Bluesound Node 2
Luidspreker voor DALI Zensor 5 AX
Luidsprekerkabel Elac Sensible
Coax interlink Inakustik Rhodos Silver
(SA)CD-speler Marantz SA 7001-KI
Complete platenspeler Monitor Audio ET 500
Phono versterker Pro-Ject Phono Box 2
Eindversterker Rotel A11
* Zelfbouw luidsprekers 2-weg Zelfbouw Dit betreft een zelfbouw set naar eigen ontw...

Mijn HiFi Geschiedenis
Hiervoor had ik een Pioneer VSX-1018AH surround receiver, dit gebruikte ik in een 7.0 opstelling met Pioneer surround speakers en gemodificeerde Jamo S626 zuilen voor. Echter ben ik door de jaren heen minder films gaan kijken en werd de behoefte naar beter geluid voor muziek steeds groter. De Jamo's en Pioneer waren leuk voor het kijken naar films, maar kunnen wat betreft muziekweergave niet tippen aan de huidige opstelling.

V├│├│r de Jamo's S626 had ik een set Jamo Elegance 3, daarvoor een set gemodificeerde Allure Karaat 100. Beiden luidsprekers welke mij nooit hebben kunnen bekoren, maar door omstandigheden in m'n woonkamer terecht kwamen.

Ook de Jamo's S626 schoten - ondanks de vele positieve reviews - op veel vlakken te kort ten opzichte van de Dali's. De Zensor 5 luidsprekers klinken een stuk verfijnder en bieden gewoonweg betere geluidskwaliteit voor het geld.

Tot 2009 had ik Kenwood componenten met Jamo 68 luidsprekers, in mijn tienerjaren daar voorafgaand een Sony CMT-CP1 microset en Philips microset.

Mijn eerste mono radio cassette speler was van Erres, hier heb ik als jong jochie de bandjes op gedraaid die mijn moeder voor mij had opgenomen. Wij gingen dan LP's en CD's luisteren op hun Marantz set met Philips luidsprekers, zij schreef vervolgens op welke nummers ik leuk vond en nam ze op cassette op.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
Open, gedetailleerd, dynamisch en aangenaam om naar te luisteren. Ook op laag volume blijft het geluid vol en gedetailleerd waarbij de luidsprekers tevens een zeer brede 'sweet spot' hebben. De set in z'n geheel is een gemakkelijke 'alleseter' als het gaat om muziekgenres. De luidsprekers zijn redelijk vergevingsgezind als het gaat om kwalitatief mindere opnames.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
Zie toekomstige plannen:

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Nog iets meer uit de Zensor 5 halen, hier heb ik nog wat idee├źn over. Maar dan is het maximaal (in redelijkheid) haalbare er ook uit gehaald.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
De kamer is ongeveer 5x5m groot en heeft een tot 3,65m hoog oplopend plafond. Niet ideaal en gevoelig voor 'standing waves',maar door gordijnen en meubilair juist te plaatsen grote verbeteringen behaald. Ook het aanpassen van de luidsprekers heeft problemen in het laag verholpen.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
Veel CD's en +100 LP's, nooit exact geteld. Ik stream meestal met Tidal, dat is toch het makkelijkst en klinkt gewoon erg goed.

Hoe vaak luistert u naar muziek?
Dagelijks

Hoe vaak kijkt u film?
Vrij weinig


Hobbies
Muziek, (DIY) audio, luidsprekerbouw en modificaties, horloges ontwerpen/bouwen/repareren, architectuur, fotografie, houtbewerking, ontwerpen, tuinieren, auto's, natuur.

Overige
Recent heb ik met behulp van software een set vloerstaande luidsprekers gebouwd met Visaton componenten. Nadat de theorie in de praktijk gebouwd was heeft het filter nog 6 aanpassingen doorgaan: een vlakke geluidscurve is in theorie ideaal, in de praktijk klonken de luidsprekers alsof ze geen zin hadden in het weergeven van muziek. Conclusie: zelfbouw is niet goedkoop, maar wel heel leuk en erg leerzaam. Momenteel richt ik mij meer op het modificeren van bestaande luidspreker modellen.

Knutselkoning


Leeftijd 37 jaar
Set Stereo

Deze set is online gezet op
04-augustus-2014 . Ondertussen is deze pagina 5441 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 20-mei-2022


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Luistersituatie
 • Oppervlakte 22.56 m2
 • Afmeting 4.8 bij 4.7 meter
 • Hoogte 3.1 meter
 • Inhoud 69 m3

Muziekvoorkeur
 • Pop
 • Rock
 • Jazz
 • Dance
 • Singer/Songwriter
 • Wereldmuziek
 • Electronic

Filmvoorkeur
 • Misdaad
 • Komedie
 • Oorlog
 • Avontuur
 • Actie

Muziek top 10
 • Suzanne Vega - Suzanne Vega
 • Blanco White - On The Other Side
 • Haevn - Eyes Closed
 • Malia, Boris Blank - Convergence
 • Sting - Nothing Like The Sun
 • Melanie De Biasio - No Deal
 • Sara K. - Hell Or High Water
 • Madonna - Ray Of Light
 • St. Germain - St. Germain
 • Clannad - Macalla

Links vrienden
 • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets