Setpagina van: Silencio


Mijn HiFi-systeem
Mijn stereo set is geheel zelfbouw op de Marantz CD17 CD speler na. De luidsprekers zijn geïnspireerd door de ontwerpen van Elipson en Jean-Marie Reynaud die veel aandacht voor fase gedrag hadden. De gedachtegang achter mijn ontwerp is: eenvoud, resonanties elimineren en zoveel mogelijk weglaten en zo weinig mogelijk filtering. De kasten zijn van dikwandige pvc en mdf bekleed met keramische tegels om resonanties te vermijden. Door de ronde vorm heb je geen last van staande golven.

De Silencio versterker is een ontwerp die sterk afwijkt van de bestaande schakelingen die vrijwel allemaal terug grijpen op de 50 - 60 er jaren. Deze versterker is geheel gelijkstroom gekoppelde 2x 35 watt klasse A en 2x 70 watt in AB. De versterker heeft een regelbare stroom koppeling waardoor de dempings factor in te stellen valt. De versterker is dubbel mono uitgevoerd, elke kanaal heeft zijn eigen gestabiliseerde voedingen en netfilter met ringkern trafo`s en ringkern uitgangs trafo`s. De toegepaste eind buizen zijn 8x EL 519. Een bijzonderheid is dat een voorversterker trap vervorming produceert die in tegen fase is met de vervorming van de versterker. Resultaat is de a-typische bijzonder lage vervormings cijfers voor deze buizen versterker. Normaal gesproken produceren veel buizen versterkers een warm geluid door de grote aandeel aan harmonische vervorming (1 - 1.5%) dat is bij deze versterker zeker niet het geval (max 0.35% bij vol vermogen) en daardoor klinkt hij niet direct als een traditionele "buizen versterker".

De subwoofer is een basreflex kast ontwerp van 70 liter en maakt gebruik van 4 Sonic bassen die een piepschuim vol-conus hebben. De reflex pijp is afgestemd op 20 Hz.

Componenten
Produkt Merk Typenummer
Nog geen componenten opgegeven!

Mijn HiFi Geschiedenis
Mijn eerste versterker was een 2x 10 watt Philips buizenversterker. Daarna heb ik nog wat Heco speakers gebruikt om luidsprekers te bouwen. Zij hadden destijds al dome midden en tweeters. Vele jaren later kwam ik een set gebruikte Dynaudio speakers tegen voor een zachte prijs en toen is het pas echt begonnen. De 25 jaar oude 5 cm dome midden D54 gebruik ik nog steeds in mijn luidspreker omdat die nog zeer actuele prestaties neerzet. Al gauw ben ik van de rechthoekige kast afgestapt omdat die akoestisch gezien verre van ideaal is. Al gauw kwam ik bij pvc buizen terecht omdat die vrijwel geen resonanties kennen en makkelijk te bewerken zijn. Deze ronde vorm bied veel voordelen.
Daarna ben ik de luidsprekers op het gehoor in fase gaan zetten omdat ik geen meetapparatuur had en ook niet over de specifieke kennis beschikte om alles meet technisch uit te rekenen.
Puur op gehoor en wat hulp van een zeer technische broer heb ik het geheel in elkaar gezet en maanden testen, uitproberen, wijzigen en nog eens testen.

Tevens heb ik enkele electrostaten gebouwd die ook zeer goed bevielen maar op een aantal punten toch onder deden voor mijn huidige luidsprekers. Met name de kernachtigheid van het geluid is bij de dynamische speakers meer aanwezig.

Algemene vragen
Omschrijf het geluid van uw systeem.
De combinatie klinkt open, helder en dynamisch zonder benadrukking van een gebied. De buizen versterker klinkt als een zeer goede transistor versterker met het open karakter een buizen versterker. Strak en gecontroleerd in het laag, een krachtig middengebied en geen enkele scherpte in het hoog. Na een uur opwarmen luister je alleen nog maar naar de muziek.

Waar liggen bij u de verbeterpunten?
CD speler

Wat zijn uw toekomstige plannen met betrekking tot uw set?
Dit is mijn laatste set.

Omschrijf uw luisterruimte (aankleding, inhoud, meubilair, akoestiek etc.)
Ruimte is 3.5 x 6 meter en heeft een 50 Hz resonantie.

Kunt u aangeven hoeveel beeld- en geluidsdragers u heeft en in welke genres dit verdeeld is?
vooral vocaal en Jazz

Hoe vaak luistert u naar muziek?
regelmatig

Hoe vaak kijkt u film?
dagelijks


Hobbies

Silencio


Leeftijd onbekend
Set Stereo
Nieuwprijs 6.000
Door mij betaald 3.500

Deze set is online gezet op
11-augustus-2008 . Ondertussen is deze pagina 2482 maal bekeken. Vandaag is de pagina 1 keer bezocht. Deze set is voor het laatst bijgewerkt op: 16-mei-2009


De set van deze gebruiker kan niet meer worden gevonden.Set

Mail
Muziekvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Filmvoorkeur
  • nog 
  • niet 
  • ingevuld

Links vrienden
  • nog niet ingevuld

Bladeren tussen sets